مستند نقل گردآفرید درباره اولین زن نقال ایرانی است. این مستند به بهانه پرداختن به نقال، هنر فراموششده نقالی را بررسی میکند. هادی آفریده میگوید هدفش از ساخت این مستند یادآوری تاریخ و فرهنگ واقعی ایران به هم نسلهایش است.
نقل گردآفرید در بخش مسابقه مستند بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.
عبدالله رودکی، شاعر بزرگ پارسیگوی و وقایعی که از آغاز قرن بیستم میلادی به احیای دوبارهاش منجر شده، موضوع فیلم مهدی بمانی است. او حالا سالهاست در تاجیکستان زندگی و به فیلمسازی مشغول است. نسیم مولیان در بخش مسابقه مستند بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.
فیلم کوتاه پیرمردها نمیمیرند داستان پیرمردی است که در جستجوی مرگ است و به هر طریقی قصد نابودی خودش را دارد. رضا جمالی کارگردان این فیلم میگوید خیلی تلاش کرده تا داستان زندگی آدمهایی که درگیر مرگ هستند را به زیباترین زبان ممکن روایت کند و در این میان شوخی با مرگ هم برایش جذاب بوده است. این فیلم در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.
یکی از مهمترین تفاوتهای سینمای کوتاه با سینمای بلند، تجربهگرایی است. تناوب یکی از این تجربههاست. پیش از این و البته همچنان پلان- سکانس گرفتن یکی از دغدغههای فیلمسازان فیلم کوتاه بوده و هست. تناوب نیز یک پلان- سکانس 11 دقیقهای است. اما فارغ از این قضیه، توانایی مهدی فردقادری در حفظ توالی زمان و هدایت بازیگران در لوکیشن محدودی مانند قطار، قابل تامل است. این فیلم در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.
کاوه سجادیحسینی از کودکی و با بازیگری وارد سینما شده است. به گفته خودش پس از فوت پدرش (علی سجادیحسینی) کار در سینما را جدیتر پی گرفته و تاکنون در فیلمهای زیادی به عنوان دستیار کارگردان فعالیت داشته که آخرینش فیلم تازه علیرضا رئیسیان چهلسالگی است.
سجادیحسینی در عرصه سینمای کوتاه هم فعال است و میگوید ارتباط دلیتری با این سینما دارد. تا تو هستی یکی از تجربههای وی در این عرصه است که در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.
محسن رمضانزاده در مستند بلند این خانه روشن است به کتابخانه ملک و واقف آن، حسین ملک که از بزرگترین واقفان کشور بوده پرداخته است. این فیلم در بخش مسابقه مستند بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.
فیلم کوتاه آینه درباره بازماندههای جنگ است. درباره رانندهای که زمانی همرزمانش را به خط مقدم جبهه میبرده و اکنون وظیفه بازگرداندن اجسادش را برعهده دارد. نقطه قوت فیلم، بیان همین طرح است. آینه بیادعا و در نهایت ایجاز حرفش را ساده میزند. این فیلم در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.
وحید وحیدیان متولد سال ۱۳۵۷ مشهد است. وی در مستند زن شهر سوخته با نگاهی به آیین و کیش نخستین، زن را به عنوان نمادی از باروری و زایش به تصویر درآورده است.
این فیلم در بخش مسابقه مستند بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.
حضور در جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین رویداد سینمایی کشور برای فیلمسازان سینمای کوتاه اتفاق مهمی است. از سال گذشته و با تغییر قواعد شرکت فیلمهای کوتاه، حساسیت فیلمسازان این عرصه برای راهیابی به جشنواره بیشتر شده و همین حساسیت انتخاب آثار این بخش را سخت میکند.
امسال فرید فرخندهكيش معاون آموزش و پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در کنار طهماسب صلحجو و محمد مختاری انتخاب آثار این بخش را برعهده داشته است.
با فرخندهكيش در مورد چگونگی انتخاب فیلمهای کوتاه جشنواره بیستوهفتم گفتوگو کردیم.
نخل درخت زندگی ساخته علیرضا دهقان از آن دسته مستندهایی است که برپایه تحقیق و تدوین استوار است.
مستندی که با در نظر گرفتن امکانات محدود سازندهاش، اطلاعات قابل تاملی به مخاطب میدهد. اطلاعاتی در مورد توجه به درخت نخل در ادیان و تمدنهای مختلف، خواص میوهاش، استفاده نمادین از این درخت در معماری، وجه تشابه آناتومی نخل با انسان و...
نخل درخت زندگی در بخش مسابقه مستند بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.