رضا درستکار سالهاست در حوزه مطبوعات و نقد فیلم فعال است و علاوه بر این مدتی است مستندسازی هم میکند. مستند فریدون گُله کجاست؟ درباره زندگی و آثار فریدون گُله فیلمساز فقید ایرانی از جمله آثار اوست. وی به دلیل علاقه به این حیطه برنامه نمایش فیلم «خانه فیلم نور» در موزه امام علی (ع) را با تمرکز بر نمایش آثار مستند براه انداخت که به گفته خودش با استعفای مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران منحل شد. همچنین کتاب «روایتهای مستند» شامل مجموعه مقالههایی درباره سینمای مستند ایران و جهان به مناسبت برگزاری نخستین جشنواره شهید آوینی زیر نظر درستکار منتشر شده است.
با رضا درستکار در خصوص فعالیتهایش در حوزه مستند و برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی سینمای مستند ایران «سینما حقیقت» گفتوگو کردیم.
مستند تبریز: تصاویر دنیای فراموش شده درباره پیرمرد عکاسی است که هزاران قطعه عکس از 100 سال گذشته شهر تبریز را در آتلیه خانوادگیاش نگهداری میکند.
این فیلم پیش از این جایزه بهترین فیلمنامه مستند جشنواره «موندنس» آمریکا را دریافت کرده است و در جشنوارههای فیلم بانکوک و بوسان نیز حضور داشته است.
محمد احسانی کارگردان این مستند در حال حاضر یک مجموعه مستند چهار قسمتی درباره سربازان آمریکایی بازگشته از جنگ عراق و بازماندگان واقعه 11 سپتامبر را برای شبکه جهانی پرستیوی و مستند بینشان را راجع به زندگی و احوالات شهید مهدی باکری از سرداران دوران دفاع مقدس و مستند پیکر تراش شرقی را در حال تدوین دارد.
مستند روز شغال درباره جنایات پاکدشت است. این مستند با رویکردی گزارشی میکوشد تصویرگر یک واقعه تلخ باشد. روز شغال در بیستودومین جشنواره فیلم کوتاه تهران به نمایش درآمد، کاندید بهترین کارگردانی مستند جشن خانهسینما و کاندید بهترین مستند پنجمین جشنواره فیلم و عکس دانشجویان بود و جایزه بهترین فیلم مستند جشنواره تولیدات سروش را در سال 8۵ به دست آورد.