مرحله پخش فیلم، یکی از مهمترین و حساسترین مراحل در سینمای کوتاه است. سالانه تعداد زیادی فیلم کوتاه در ایران تولید میشوند که همه آنها شانس یافتن یک پخش کننده خوب را پیدا نمیکنند.
در سالهای اخیر تعداد زیادی از سینماگران فیلم کوتاه با شرکتهای پخش فیلم جهانی قرارداد بستهاند. اما به دلیل نداشتن اطلاعات کافی درباره نحوه عملکرد شرکتهای پخش فیلم و فرایند توزیع فیلم دچار مشکلاتی شدهاند.
جایزه اسکار آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا تنها جایزه معتبر سینمایی نیست که هر ساله در فصل جوایز سینمایی برگزار میشود، اما جزو معدود جوایزی است که در ایران شناخته شده است و شاید بتوان آن را تنها جایزه سینمایی دانست که در بین فیلمسازان فیلم کوتاه ایران نیز به خوبی شناخته شده و طرفداران بسیاری دارد.
سیدحمید میرحسینی مستندساز در فراق دوست و همکار تازه از دست رفتهاش زندهیاد «هوشنگ میرزایی» یادداشتی را در اختیار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» قرار داده است.
در متن یادداشت سیدحمید میرحسینی آمده است:
نوشتن درباره دوست تازه از دست رفته بسیار سخت است. اما چه کنم که حرف بسیار است. او که دلی داشت پر از درد و سینهای داشت پر از رنج؛ شاید زندگی در این روزگار با این نو زیستن تعبیرش همین باشد.
امروز دهم مهرماه سال هزار و سیصد و نود و نه «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ۱۶ ساله شد.
مفتخریم که ۱۶ سال مستقل و بدون هیچ گونه حمایت دولتی، پای باورهایمان ماندیم و مستمر از فیلم کوتاه، سینمای مستند و انیمیشن ایران حمایت کردیم.
امروز دهم مهرماه سال هزار و سیصد و نود و هشت «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ۱۵ ساله شد.
سپاسگزاریم از مخاطبانمان که همراهان همیشگی ما طی این سالها بودند. خوشحالیم که با وجود تمام سختیهای نگه داشتن یک رسانه مستقل، همچنان در کنارتان هستیم.
«پایگاه خبری فیلم کوتاه»: الیوت گرو (Elliot Grove) بنیانگذار جشنواره فیلم «ریندنس» و The British Independent Film Awards و تهیهکننده بیش از 700 فیلم کوتاه میگوید: به عنوان کسی که فیلمهای خود را به جشنوارههای بسیاری ارسال کردهام، میفهمم که جشنوارهها میتوانند فیلمسازان را اذیت کنند. اما حالا که به عنوان مدیر جشنواره ریندنس در این سمت هستم میتوانم بگویم، فیلمسازان هم کارهای زیادی میکنند که جشنوارهها را آزار میدهد.
جشنوارهها فضای کافی را برای فیلمسازان ایجاد میکنند تا بتوانند وارد دنیای واقعی شده و با سایر فیلمسازان، عوامل فیلم و تامینکنندگان مالی ملاقات کنند. این 5 راه استفاده از جشنوارهها برای سرمایهگذاری فیلم بعدیتان است که لیا میرهوف با توجه به تجربیات شخصیاش به اشتراک گذاشت.
مسئله کپی بودن فیلمهای کوتاه «یوسف کارگر» چند ماه است که داغترین بحث محافل فیلم کوتاه و فراتر از آن مجامع سینمایی است.
کپی برداری در سینمای جهان اتفاق تازهای نیست. نمونههای زیادی از فیلمهای کپی در سینمای کوتاه خودمان هم وجود دارند. اما بیشک موفقیتهای بینالمللی و جوایزی که یوسف کارگر برای این سه فیلم دریافت کرد؛ این مورد را بیشتر از بقیه خاص کرد.
مسعود امینی تیرانی رئیس هیات مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران «ایسفا» در پی ماجراهای تولید چند فیلم کوتاه یوسف کارگر یادداشتی منتشر کرد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» امینی تیرانی از طرف هیات مدیره «ایسفا» نظرات صنف را در مورد اتفاقهای اخیر اعلام کرد.
آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار نامزدهای نهایی نودمین دورهاش را در ۲۴ شاخه گوناگون اعلام کرد، که یکی از آنها اسکار بهترین فیلم کوتاه است.
هر سال فیلمسازان زیادی در سراسر جهان این رویا را دارند که اسکار فیلم کوتاه را دریافت کنند. از سال 2012 که اصغر فرهادی برای فیلم سینمایی جدایی نادر از سیمین نخستین جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را برای سینمای ایران به ارمغان آورد؛ این جایزه سینمایی خیلی بیش از قبل در چشمانداز سینماگران ایرانی حتی در شاخه بهترین فیلم کوتاه قرار گرفت.
جشنواره «کل گراش» برای بسیاری ناشناخته است و این یک ضعف بزرگ برای جشنواره است. این جشنواره اولین بار در سال ١٣٨١ توسط گروه گردآورندگان فرهنگ گراشی با هدف حفظ و ضبط میراث فرهنگی در سطح شهرستان برگزار شد و نام «کل»، بزرگترین آب انبار ایران، برای آن انتخاب شد.
با جشنواره «جینچن» در بازار جشنواره فیلم «کلرمون فران» در فرانسه آشنا شده بودم، چون نخستین دوره آن برگزار میشد، توقع برنامهای بسیار جمع و جور و کوچک را داشتم. به همین خاطر یکی از فیلمهای جمع و جور خودم «مراقبت از ژوناس» را برای آنها ارسال کردم. البته کور خوانده بودم!
امروز دهم مهرماه سال هزار و سیصد و نود و شش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ۱۳ ساله شد. عدد ۱۳ نو شدن و زایش دوباره را تداعی میکند. به مفهوم پایان یک دوره و آغاز دورهای جدید. حال به ۱۳ سالگی رسیدنش را به فال نیک میگیریم. بزودی تغییراتی خواهیم داشت و آغاز دورهای جدید را در کنار شما جشن خواهیم گرفت.
«مىتونيم از همين الان مستندهايى با كيفيت تهيه كنيم و ايام نوروز به دوستان و آشنايان هديه بديم.كم كم ميشه اين سنت خوب رو به راه انداخت. ميشه با هزينهاى مختصر مستند دانلود كرد...»به عنوان یک مستندساز یا یک علاقهمند به سینمای مستند چنین متن تبلیغی در فضای مجازی قطعا آنقدر وسوسه برانگیز است.
چندی پیش، مدیر جشنوارهای درجهیک و جهانی میگفت سالهاست که فیلم کوتاه خوب ایرانی ندیده. با اینکه تعداد فیلمهای تولیدی از قبل بسیار بیشتر شده و هر ساله صدها ایمیل از ایران دریافت میکنند که بهخاطر تحریمهای اقتصادی، توانایی پرداخت هزینه ثبتنام را ندارند و میخواهند مجانی ثبتنام کنند.
جشنواره جهانی فیلم کوتاه «کلرمون فران» قاعدتا برای فیلم کوتاه بازها و فیلم کوتاهسازها کاملا شناخته شده است. مهمترین جشنواره فیلم کوتاه جهان، به طوری که از آن به عنوان جشنواره کن فیلم کوتاه یاد میشود.کلرمونفران شهری کوچک در مرکز فرانسه است که جمعیتش فقط حدود ۱۵۰ هزار نفر است.
پیدا کردن یک تهیهکننده خوب و یک حامی مالی برای ساخت آثار هنری، یکی از پایههای اصلی فیلمسازی است. برای همین دانستن اصول کلی ارتباط با شرکتهای سرمایهگذاری امروزه نکته مهمی است. مهمترین چیزی که در بهدستآوردن بودجه برای ساخت فیلم وجود دارد، نوشتن یک پروپوزال خوب است.
از آشنایی زدایی به عنوان یکی از مولفههای روایت مدرن در فیلم علی ممد ساخته مسعود زارعیان به خوبی استفاده شده است. فیلم به دغدغههای مردی میپردازد که به آب و آتش میزند تا به همگان ثابت کند جانباز بوده و از طریق آن به سوریه برود و مدافع حرم شود.