مسعود سلامی از مدیران فیلمبرداری صاحبنام سینمای ایران، مدیریت فیلمبرداری بیش از صد فیلم کوتاه را در کنار فیلمبرداری آثار شاخص و مهم سینمای بلند بر عهده داشته است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره تحصیلات، نحوه ورود به سینما و علاقه به فیلمبرداری گفت: فارغالتحصیل رشته کارگردانی سینما از دانشگاه سوره هستم. در سال 70 با فیلم کوتاه در سینمای جوان اراک شروع کردم.
سروش علیزاده از مدیران فیلمبرداری جوان فیلم کوتاه است. وی علاوه بر دریافت چند جایزه، نامزد دریافت جایزه از جشنواره «کمرایمیج» لهستان بوده است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره تحصیلات، نحوه ورود و علاقه خود به سینما و فیلمبرداری گفت: کارشناسی سینما گرایش فیلمبرداری از دانشگاه هنر تهران هستم و سینما را با فیلمبرداری فیلمهای کوتاه آغاز کردم.
مجید گرجیان از مدیران فیلمبرداری شناخته شده سینمای ایران است که مدیریت فیلمبرداری بیش از 50 فیلم کوتاه را به عهده داشته و جوایزی کسب کرده است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره تحصیلات، علاقه خود به سینما و فیلمبرداری گفت: از سال ۷۶ با گذراندن دوره یکساله انجمن سینمای جوان تا به امروز مشغول فیلمبرداری فیلمهای کوتاه، بلند و مستند هستم.
وحید بیوته از مدیران فیلمبرداری جوان و موفق سینمای ایران است که چندین جایزه ملی و جهانی کسب کرده است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره تحصیلات، علاقه خود به سینما و فیلمبرداری گفت: از کودکی به هنر و کارهای هنری علاقه داشتم. در مدرسه، تئاتر کار میکردم و ۱۲ساله بودم که وارد پشتصحنه فیلمها شدم. سال 79 در دوره تصویربرداری سینمای جوان دفتر اردبیل پذیرفته و پس از طی دوره فیلمسازی، تا امروز به فیلمبرداری در سینما مشغول هستم.
محمد رسولی از مدیران فیلمبرداری موفق سینمای ایران است. رسولی، همزمان با حضور در سینمای بلند و کسب دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری در جشنواره فجر، همچنان به مدیریت فیلمبرداری در فیلمهای کوتاه ادامه داده است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره نحوه ورود به سینما گفت: از سال 80 بهعنوان دستیار فیلمبردار بهصورت محدود کار در سینما را آغاز کردم. در مقطعی بهعنوان تدوینگر حضور داشتم و پس از آن با ساخت تیزرهای تبلیغاتی و امور موشنگرافی فعالیتم را ادامه دادم.
آرمان فیاض از مدیران فیلمبرداری فعال و موفق در سینمای ایران است. وی که سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری فیلم بلند را از چهلمین جشنواره فیلم فجر کسب کرده، اما هنوز به سینمای کوتاه علاقهمند و در آن فعال است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: فیلمبردار باید از اولین نفراتی باشد که به گروه تولید، ملحق شود. فیلمبرداری که در روز تولید و بدون دیدن لوکیشن به گروه اضافه شود هیچ فایده و دستاوردی برای گروه ندارد و اصلا فیلمبردار نیست.
مهدی ایلبیگی از مدیران فیلمبرداری جوان و پرکار سینمای ایران، معتقد است فیلمبردار خوب کسی است که بتواند قصه را در فرم درست روایت کند.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: با نورپردازی، با دوربین و هر ابزاری، روایت مهم است. تکنیک و ابزار بهتنهایی در کیفیت و موفقیت موثر نیست بلکه شناخت ما از محتوا، فرم و قصه، خروجی و کیفیت بالا را تضمین خواهد کرد.
محمدرضا جهانپناه از فیلمبرداری موفق سینمای ایران معتقد است آنچه جلوی دوربین اتفاق میافتد از دوربین مهمتر است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: مهم نیست با چه دوربینی عکس و فیلم میگیرید مهم این است چه چیزی را به تصویر میکشید یا خلق میکنید. ابزارها برای رسیدن به کیفیت بهترند نه برای ضربهزدن و محدودکردن.
مسعود امینی تیرانی از فیلمبرداران باسابقه و موفق سینمای ایران، بیش از سه دهه است که علاوه بر کارگردانی، تدریس، امور صنفی، داوری و... هنوز به مدیریت فیلمبرداری فیلمهای کوتاه پایبند و در این مسیر شاخص و سرآمد مانده است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره تحصیلات و نحوه ورود به سینما گفت: فارغالتحصیل رشته سینما با گرایش فیلمبرداری از دانشگاه هنر تهران هستم ولی قبل از دانشگاه، سینما را با انجمن سینمای جوان شروع کردم. یعنی در واقع شناخت سینما به واسطه حضور در سینمای جوان و ساخت اولین فیلم کوتاهم با دوربین 8 میلیمتری بود.
مهدیه سادات محور تهیه کننده فیلم کوتاه، مستند، مجموعه تلویزیونی و مدیر «خانه هنری - رسانهای دیما» معتقد است تهیهکنندگی فیلم کوتاه، پرورش نیرو برای آینده سینماست.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره میزان تحصیلات و نحوه ورود به حوزه فیلم داستانی گفت: فوقلیسانس رشته جامعهشناسی از دانشگاه تهران هستم و سینما را از تلویزیون و ساخت مجموعههای تلویزیونی شروع کردم.
پوریا حیدریاوره از تهیهکنندگان پرکار و موفق سینمای کوتاه ایران معتقد است در ایران تهیهکننده را فقط منبع مالی میبینند.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره میزان تحصیلات و نحوه ورود به سینما گفت: من فارغالتحصیل رشته فیلمسازی دیجیتال از انستيتو SAE امارات هستم و سینما را با کارگردانی فیلمهای کوتاه شروع کردم و بعد از آن با کارگردانی فیلمهای بلند ادامه دادم. همزمان با کارگردانی، تهیهکنندگی بسیاری از آثار کوتاه را به عهده گرفتم. کارگردانی و تهیه را همیشه در کنار هم تجربه کردم.
علی مجیدی از تهیهکنندگان فیلم کوتاه؛ نبود یک سیستم یا سازمان تولید و عدم وجود شورای محتوایی از ابتدای هر پروژه را از چالشهای تهیهکنندگی فیلم کوتاه میداند.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره تحصیلات، سابقه و نحوه ورود به سینما گفت: آخرین مدرک تحصیلی من، دکترای مدیریت استراتژیک است. به علت اشراف و کار در حوزه ICT، مخابرات وVOD وارد حوزه محتوی و تولید آن شدم.
حسن محمدی از تهیهکنندگان اخیر سینمای کوتاه ایران معتقد است مهمترین چالش تهیهکنندگی فیلم کوتاه در حوزه پخش است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: مهمترین چالش فیلم کوتاه نه در تولید و نه در تامین مالی آن است، بلکه در حوزه پخش آن است. عدم پخش درست انگیزههای ساخت را کم میکند.
حسین کاکاوند از تهیهکنندگان موفق و پرکار دهه اخیر سینمای فیلم کوتاه ایران، معتقد است برای بقای فیلم کوتاه باید راه حضور در بازارهای جهانی را یاد بگیریم.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره سابقه و نحوه ورود به سینما گفت: سینما و تلویزیون را همزمان با دستیاری و کارگردانی در سال 90 شروع کردم و بعد در پروژهای به دلیل مشکلات در تولید و به اصرار تهیهکننده، مجبور شدم مدیرتولید باشم، بعد از آن مدتی در کارهای بلند، کوتاه و تلویزیونی مدیر تولید ماندم.
حمیدرضا زبیر از تهیهکنندگان فعال چند سال اخیر سینمای کوتاه ایران است. تعداد فیلمها و تنوع ژانر در کنار کسب موفقیتهای ملی و جهانی از نقاط مثبت کارنامه او به شمار میآید.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: در واقع بحث سرمایه و سرمایهگذاری برای فیلم کوتاه، درست نیست. ما جایی سرمایهگذاری میکنیم که بتوانیم برداشت کنیم. در فیلمکوتاه عملا این اتفاق نمیافتد.
مجید برزگر از تهیهکنندگان پرکار سینمای کوتاه ایران است. او معتقد است مسئله مهم در تهیهکنندگی نظارت بر کیفیت فیلمنامه، فیلم و پخش درست آن است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره تحصیلات و نحوه ورود به سینما و تهیه فیلم گفت: من هنرجوی سال 1366 سینمای جوان همدان هستم، دوره یکساله فیلمسازی گذراندم. برای همین با کارگردانی فیلم شروع کردم.
علیرضا بختیان یکی از قدیمیترین تهیهکنندگان فیلم کوتاه که چند سالیست دیگر در فیلم کوتاه فعال نیست، معتقد است در سالهای اخیر روند تولید فیلم کوتاه کاملا متفاوت شده است.
وی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این باره توضیح داد: من ورودی سال 1365 انجمن سینمای جوانان نجف آباد هستم. در دوره ما وقتی یکی تصمیم میگرفت فیلم بسازد از همدورهایهای خود استفاده میکرد یا نهایتا از یک دوره جلوتر از خود. سراغ آدمهای حرفهای نمیرفتیم. ولی الان باب شده به محض اینکه میخواهند فیلم کوتاهی بسازند سراغ آدمهای مختلفی که چند سر وگردن کاری بالاتر از خودشان هستند میروند.
دانش اقباشاوی، نویسنده، کارگردان، عضو انجمن سینمای جوانان ایران و رئیس هیات مدیره انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما در چهلمین جشنواره فیلم فجر یکی از سه عضو هیات انتخاب و داوری بخش فیلمهای کوتاه جشنواره بود. با او درباره معیارهای انتخاب و داوری این دوره و راهکارهایی برای حضور جدیتر فیلمهای کوتاه در جشنواره فجر گفتوگو کردیم.