مزدآبادی: جشنواره «رویش» ایده‌آل کارگردان‌های فیلم کوتاه است

 جواد مزدآبادی با اشاره به نگاه حرفه‌ای حاکم بر جشنواره «رویش» تأکید کرد بسیاری از کارگردانان فیلم کوتاه دوست دارند برگزیده این جشنواره باشند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» جواد مزدآبادی کارگردان سینما درباره تحلیل و ارزیابی خود از جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» گفت: با توجه به اینکه جامعه ما دینی و مذهبی است و اصولا رفتارهای ما با محوریت دین‌مداری شکل می‌گیرد جای خالی جشنواره ای دینی در حوزه فیلم کوتاه احساس می‌شد.
کارگردان «طاووس‌های بی‌پر» گفت: جشنواره‌ای که هدف اصلی خود را دین و پرداختن به ارزش های دینی قرار دهد در بین جشنواره های مختلف نداشتیم به همین دلیل وجود جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» پرکننده تمام جاهای خالی و خلأ های موجود در این زمینه است.
این کارگردان ادامه داد: یکی از امتیازهای ویژه جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» تداوم و نظم پایدار آن است. بسیاری از جشنواره‌ها با یک سیاست‌گذاری ارزشی یا غیر ارزشی برگزار می‌شوند اما پس از یک یا دو دوره محومی شوند و استمرار پیدا نمی کنند.
مزدآبادی گفت: استمرار یک جشنواره یکی از نقاط قوت آن است. «رویش» با مجموعه اهدافی که برای خود تعیین کرده است هشت دوره است که به صورت متوالی و منظم برگزار می شود. فیلم تولید می‌کند برگزیده‌هایش را به سینمای کوتاه معرفی می کند.
کارگردان «ورود زنده‌ها ممنوع» ادامه داد: اگر به همین ترتیب بتواند ادامه پیدا کند در دراز مدت می‌تواند یکی از تأثیرگذارترین جشنواره‌ها بر تولیدات فیلم کوتاه و بر سینمای بلند باشد. جشنواره «رویش» می‌تواند در دراز مدت بر گسترش سینمایی معرفت شناسانه مؤثر باشد.
وی افزود: اکثر فیلمسازان فیلم کوتاه جشنواره «رویش» با نگاهی جدی به مقوله فیلمسازی می پردازند پس طبیعی است که بزودی وارد عرصه فیلم بلند شوند و با خود تجربیاتی از فیلم‌های کوتاه دینی به همراه بیاورند و بتوانند در فیلم های بلندشان همان نگاه دینی را دنبال کنند.
وی گفت: نگاه دینی فیلمسازان فیلم کوتاه که در جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» شرکت دارند به تدریج بخشی از نوع نگاه کلی شان به سینما خواهد شد و به این ترتیب سینمایی متأثر از «رویش» به وجود خواهد آمد.
این نویسنده و کارگردان ادامه داد: البته این تأثیرگذاری در مدت زمان کوتاه خود را نشان نمی‌دهد و باید در درازمدت شاهد چنین تأثیراتی باشیم. به هر حال نمی‌توان از تأثیر جشنواره «رویش» بر سینمای بلند چشم پوشاند زیرا «رویش» یکی از با کیفیت ترین جشنواره‌های فیلم کوتاه است.
مزدآبادی در ادامه صحبت‌هایش به مقایسه «رویش» و دیگر جشنواره ها پرداخت و گفت: مدتی پیش در یک جشنواره فیلم کوتاه حضور داشتم و می شنیدم که شرکت‌کنندگان از «رویش» و فیلم‌هایی که می‌خواستند برای این جشنواره بسازند صحبت می‌کردند.
وی ادامه داد: این نکته نشانگر این است که فیلمسازان دغدغه ساخت فیلم برای جشنواره «رویش» دارند، بین خود از این جشنواره صحبت می کنند بحث می‌کنند و این جشنواره برای آنها محل بحث و گفتگو است.
مزدآبادی گفت: برای فیلمسازان یک جشنواره خوب سه ملاک اصلی باید داشته باشد تا آنها را به فیلم ساختن برای آن جشنواره تشویق کند. یکی نظم پیوسته در برزگزاری جشنواره، دوم تدوام آن و دیگری نحوه تشویق فیلمساز چه به لحاظ مادی چه به لحاظ معنوی.
وی افزود: کم پیش می آید که یک جشنواره بتواند هر سه این فاکتورها را دارا باشد اما جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» که من دو دوره در آن برگزیده شدم و از نزدیک شاهد آن بوده ام و نظرات دوستان را نیز در این زمینه شنیده ام، یکی از آن جشنواره هایی است که فیلمساز را مشتاق فیلم ساختن می کند.
مزدآبادی گفت: اکثر جشنواره ها برای کارگردانان به خاطر دارا نبودن این سه فاکتور، درجه دو یا سه هستند اما جشنواره «رویش» برای خیلی ها قابل احترام است. همه از آن صحبت می کنند و به خاطر نگاه حرفه ای حاکم بر آن، فیلمسازان کوتاه دوست دارند که برگزیده این جشنواره باشند.
مزدآبادی به خاطر مستند «یک قفس آزادی» برنده جایزه بهترین مستند از نخستین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» شد. وی کراگردانی فیلم های سینمایی «طاووس های بی پر» و «ورود زنده ها ممنوع» را در کارنامه دارد.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
آخرین خبرها