جشنواره ویدیویی تهران با تقدیر از 25 چهره آغاز شد

عصر روز گذشته نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم ویدیویی تهران همزمان با مبعث حضرت رسول اکرم (ص) با حضور دکتر سید محمد حسنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهندس عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما، سید احمد میرعلایی مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی، سید علیرضا سجادپور مدیر کل نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی، هاشم میرزاخانی مدیرعامل انجمن سینما جوانان ایران، حسن اسلامی مهر مدیرعامل سیما فیلم، اعضای هیات داوران، پیمان معادی، داریوش ارجمند، هنگامه قاضیانی، آتیلا پسیانی، حسین زندباف، ابراهیم فروزش، حبیب الله کاسه‌ساز، پوران درخشنده، محمد رضا عرب، سید ضیاء هاشمی، غلامرضا موسوی، علی معلم، امیر جسن شریفی، نادر مقدس، جمع کثیری از هنرمندان سینما و تلویزیون و همچنین تعداد زیادی از اهالی رسانه در سالن ایوان شمس افتتاح شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در ابتدای این مراسم محمد رضا عباسیان دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم ویدئویی تهران ضمن خوش آمدگویی به مدعوین و هنرمندان گفت: خدایا از تو می‌خواهم که اعلمی و می‌دانی که ما نمی‌دانیم، خدایا مبارک کن  این نخستین جشنواره را که به یاد تو و راه تو هموارش کرده‌ایم و این شب که رسالت را به  فضیلت و کرامت برتر نمودی و به مقام شریفش برآوردی.
وی در ادامه افزود: گزارش روز و ماه و همکاران را در این بیان نمی‌گویم. فقط و فقط از خدا می‌گویم و می‌خواهم گوشه‌ای از هنرمندان سینمای این مملکت را که به امانت به من سپرده‌اند به مقصد رسانم.
دبیر  نخستین  جشنواره بین‌المللی فیلم ویدئویی تهران ادامه داد: به تو توسل می‌کنم و برای تو می‌خواهم که  اگر نباشی چه سخت است هنر و چه سخت است حضور.
وی تصریح کرد: خدایا خادمم کن بر هنرمندان میهنم و خادمم کن بر هر آنچه  می‌پسندی و می‌خواهی. خدایا روشن کن راه من و این نخستین جشنواره را که  لبریز یاسش کرده‌ایم به یمن  مبعث همان عامی مردی که به غمزه، مسئله آموز صد مدرس شد.
عباسیان خاطر نشان کرد: ای کریمی که بندگان را می‌بخشی و بندگانت نمی‌بخشند، ای وسیعی که می‌گذری و بندگانت نمی‌گذرند، بر ما و این اولین، عنایتی کن که نوپاست اما ماندگار.
دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم ویدئویی تهران در خاتمه اظهار داشت: می‌دانیم که ما باشیم یا نباشیم، سال‌های آتی، وسیع‌ تر و خدایی‌تر خواهد شد. از تو می‌خواهیم به بعثت شریف و آغاز پارسایی، رحمت فرستی بر روح و روان محمد و آل محمد.
در این مراسم نیز سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از دست‌اندرکاران و دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم ویدئویی تهران گفت: من از آقای عباسیان و همکارانشان به لیل مستقل برگزارکردن این جشنواره قدردانی می‌کنم اگر چه توجه به فیلم ویدئویی وجود داشته است اما  همواره در سایه فیلم‌های جشنواره فیلم فجر، دیده نمی‌شد.
وی افزود: پیام آسمانی پیامبر آسمانی، اخلاق، معنویت و نوع دوستی بود که با رفتار و کردار خود به دنیا معرفی کرد. مردم دنیا شیفته محبت هستند و اگر ما بتوانیم مفاهیم فیلم‌هایمان را از سیره ائمه اطهار و پیامبران الگوبرداری کنیم بی‌شک این فیلم‌ها برای جهانیان تأثیرگذار خواهد بود.
وزیر
ارشاد تصریح  کرد: امیدواریم روز به روز، در نشر معارف ناب و اندیشه بزرگ پیامبر اکرم (ص) دخیل باشیم.
حسینی با بیان این‌که اگرچه تولید فیلم‌های ویدئویی به ظاهر، کار ساده‌ای به نظر می‌رسد اما در واقع کار پیچیده‌ای است، تأکید کرد: امیدواریم با این جشنواره مسیر تولید این‌گونه فیلم‌ها برای جوانانی که امید آینده  هستند باز شود تا در آینده، شاهد ساخت فیلم‌های فاخر باشیم.
وی با تقدیر از حضور کارگردانان کشورهای خارجی در این جشنواره، از مؤسسه شبکه نمایش خانگی و شبکه‌های تلویزیونی خواست از تولیدات ویدئویی استفاده بیشتری بکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به همکاری و هماهنگی بین سینما و تلویزیون یادآور شد: همکاری بین سینما و تلویزیون می‌تواند مؤثر باشد و انتظار داریم دوستان تلویزیون حامی سینما باشند و در خرید فیلم‌های سینمایی  برای پخش از تلویزیون کوشا باشند.
حسینی پیشنهاد کرد؛ از این پس می‌توان در هفته‌های فیلم در کشورهای مختلف، از فیلم‌های ویدئویی استفاده کرد  و می‌توان این فیلم‌ها را به زبان‌های مختلف دوبله کرد تا فرهنگ ایران بهتر به جهانیان معرفی شود.
عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما آخرین مسئولی بود که در این مراسم به جایگاه رفت و ضمن تشکر از دست‌اندرکاران جشنواره، گفت: من از وزیر دانشمند و پرتلاش که بانی خیر در برگزاری این جشنواره شدند تشکر می‌کنم و من با دعوت ایشان در این مراسم حضور پیدا کردم.
وی افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر، عملکرد خوبی در تولید فیلم‌های ویدئویی وجود داشته است و این فیلم‌ها به تولید انبوه رسیدند که اصل کار، چیز خوبی است و کشور در این حوزه، خوب کار کرده است.
ضرغامی با بیان این‌که فیلم ویدئویی با توجه به عرصه‌ای که برایش تعریف شده است با سینما تفاوت دارد، به سینما اشاره کرد و اظهار  داشت: اگر چه ما در خصوص سالن‌های سینما کمبود داریم و در این زمینه، عقب‌ماندگی وجود دارد؛ اما خیلی از همین سالن‌های سینما خالی است چرا که سینما رفتن، حال خاصی می‌خواهد. وقتی فیلمی در سینما پرمخاطب می‌شود حتما آن فیلم، حال خاصی دارد.
رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به سینما بدنه و سینمای ارزشی و فاخر گفت: معمولا سر این مسئله همیشه اردوکشی راه می‌افتد و برخی طرفدار سینمای بدنه و گروهی نیز طرفدار فیلم‌های ارزشی و گلخانه‌ای می‌شوند در حالی‌که ممکن است در هر دو طرف، استثناهایی وجود داشته باشد یعنی ممکن است گاهی اوقات فیلم‌های ارزشی در حوزه گیشه موفق باشند یا برعکس، که البته همان طوری‌که گفتم اینها استثناهاست.
وی با طرح این سؤال که وقتی مردم به سینما می‌روند چه فیلمی را باید ببینند افزود: البته پاسخ به این سوال کار من نیست بلکه کار شما سینماگران است هر چند که ممکن است برخی‌ها فیلم طنز یا فیلمی که ستاره محور باشد یا موضوع سیاسی داشته باشد را ترجیح می‌دهند برخی‌ها هم، نسبت به کارگردان خاصی حساس هستند و  برای دیدن فیلم‌های او به سینما می‌روند. خانواده‌ها وقتی به سینما می‌آیند می‌خواهند فیلم خاصی را با حال خاصی ببینند.
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: حتی فیلم‌هایی که قصه و تمام وی‍ژگی‌های یک کار سینمایی خوب را دارند  نیز ممکن است باز هم در سینما نمی‌فروشند حتی فیلم‌هایی که برای اولین بار به سینما می‌آیند هم باز، فروغ  خاصی ندارند اما همین فیلم‌ها در خانه به خوبی دیده می‌شوند؛ مردم در خانه یک حالی دارند و در سینما حال  دیگری دارند.
وی با تأکید بر این‌که فیلم ویدئویی یک فیلم کامل است تصریح کرد: تولید فیلم‌های ویدئویی حالا دیگر پا گرفته و آثار ارزنده‌ای تولید می‌شود که برخی از آنها موفق به گرفتن جوایزی نیز شده‌اند.
ضرغامی با اشاره به تولید 800  عنوان فیلم ویدئویی در کشور ادامه داد: دیگر دست کشور، در تولید فیلم‌های ویدئویی خالی نیست حالا دیگر مردم انتظار دارند در بسیاری از مناسبت‌های مذهبی و روزهایی مثل 14 و 15 خرداد فیلم مخصوص به همان دوران را ببینند امسال در رابطه با امام رضا ( ع) 8 تله فیلم با موضوع رضوی از شبکه تلویزیون پخش شد. در حالی‌که چند سال قبل فقط یک سریال که ساخته آقای فخیم‌زاده بود بیشتر در اختیار نداشتیم و دیگر مردم از دیدن آن به صورت هر ساله خسته شده بودند این در حالی است که اکنون در مناسبت‌های مختلف، فیلم ساخته می‌شود البته هنوز مشکل در رابطه با سطح کیفیت این فیلم‌ها وجود دارد.
ضرغامی با اشاره به تولید انبوه فیلم‌های ویدئویی گفت: ما هم اکنون در حوزه تولید فیلم‌های ویدئویی به تولید انبوه رسیده‌ایم و این تولید انبوه، مشکلات خاص خودش را دارد در حالی‌که تولید انبوه در حوزه فیلم با صنعت متفاوت است.
به گفته وی در تولید فیلم‌های ویدئویی نیازی نیست همه بخش‌های آن مستقل و اورجینال باشد و می‌توان از بخش‌های تولید شده مثل موسیقی آرشیوی یا برخی تصویرهای گرفته شده استفاده کرد. همچون موسیقی  تیتراژ سریال «مختارنامه» که از موسیقی بومی که سال‌ها قبلا ضبط شده، استفاده شده است.
رئیس سازمان صدا و سیما در بخش دیگری از سخنان خود به ضعف فیلم‌سازان در استفاده از کامپیوتر و ساخت جلوه‌های ویژه  مثل؛ «طوفان» و «زلزله» اشاره کرد و گفت: ما متأسفانه ساده‌ترین کارها را با کامپیوتر نمی‌توانیم  انجام بدهیم حتی نمی‌توانیم جلوه‌های وی‍ژه فیلم‌هایی که در دهه 50 تولید شده‌اند را بسازیم و این ضعف است، من به کشورهای زیادی سفر کرده‌ام در کره  جنوبی برای ایجاد یک  لشکر از 10 نفر  استفاده می‌کنند و بقیه آن را با کامپیوتر و عروسک طراحی می‌کنند. به‌راستی چرا ما در این بخش عقب ماندگی داریم؟ بخشی از آن به تهیه‌کنندگان و کارگردانان ما بستگی دارند که آمادگی ندارند.
ضرغامی افزود: ما اگر بتوانیم تهیه‌کنندگان حرفه‌ای و کار بلد در حوزه ویدئویی تربیت کنیم کارها درست خواهد شد هر چند که فیلم‌نامه و متن خوب، ستون اصلی یک  فیلم است و باید قیمت خرید فیلم‌نامه را افزایش دهیم. من به دوستان گفتم قیمت خرید فیلم‌نامه را  دو برابر کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما از همه دوستانی که در عرصه فیلم‌های ویدئویی کار می‌کنند انتظار داریم با زمینه‌هایی که در این حوزه وجود دارد برای افزایش تولید و کیفیت این فیلم‌ها تلاش کنند.
رئیس سازمان صدا وسیما گفت: امروز دیگر رایزنی‌های فرهنگی خیلی تأثیرگذار در انتقال فرهنگ کشور ما به  سایر کشورها نیستند. در حالی‌که راه‌اندازی یک شبکه فیلم، تأثیرش بیشتر از رایزن فرهنگی است.
ضرغامی با اشاره به تأسیس شبکه «آی فیلم» اظهار داشت: شبکه آی فیلم با فیلم‌ها و سریال‌هایی که شما هنرمندان تولید کردید راه‌اندازی شد به گونه‌ای که الان توانسته است کشورهای منطقه را تحت تأثیر قرار دهد.
وی خبر داد؛ در آینده نزدیک آی فیلم به زبان انگلیسی راه‌اندازی خواهد شد.
این مدیر ارشد تلویزیون افزود: امروز شرایط برای کار مهیا است اگر چه ممکن است بعضی وقتها بین مدیران دعوا و گروکشی وجود داشته باشد اما تا امروز این روابطی که بین وزارت ارشاد، معاونت سینمایی و همکاران ما در سیما فیلم وجود دارد روابط بسیار خوبی است و خوشبختانه حسن نیت در بالاترین سطوح وجود دارد.
به باور وی باید فیلم ویدئویی پس از تولید اول در شبکه خانگی و سپس در تلویزیون پخش شود.
ضرغامی یاد آور شد: شاید ما نتوانیم به دلیل بعضی از شرایط بیشتر از 20 درصد فیلم‌های سینمایی را در تلویزیون پخش کنیم  اما فیلم‌های ویدئویی سهم بیشتری خواهند داشت.
وی همچنین گفت: جامعه هنرمندان ما جامعه پاکی است. مسئولین و هنرمندان یک مسئولیت دارند، مدیران با هنرمندان یک حلقه هستند و هر دو به هم  نیازمندند و نباید یکی برای دیگری ناز کند، باید خیلی از سوء تفاهمات را  کنار گذاشت.
ضرغامی با قدردانی از نیروی انتظامی در مبارزه با قاچاق فیلم‌های سینمایی و ویدئویی گفت: نیروی انتظامی در حوزه مبارزه با قاچاق فیلم‌ها کارهای زیادی انجام داده است و در تأمین امنیت و تأمین تجهیزات پلیسی فیلم‌ها  پرتلاش بوده است. 
در مراسم افتتاحیه جشنواره بین‌ المللی فیلم ویدئویی تهران از 25 چهره سینمایی و تلویزیونی و همچنین مؤسسه فعال حوزه نمایش خانگی تقدیر شد. عناوین تقدیرشدگان این بخش عبارتند از:
برترین کیفیت عرضه محصولات ویدئویی:
در بخش بهترین کیفیت عرضه محصولات سینمایی در شبکه نمایش خانگی، لوح تقدیر به «فریبرز نیک‌راد» مدیر مؤسسه سینما 7 برای پخش مطلوب و باکیفیت فیلم سینمایی «حیران» در شبکه نمایش خانگی اهدا شد.
همچنین «ابوالقاسم جُدِیری جبارزاده» مدیر مؤسسه هنرنمای پارسیان نیز برای توزیع فیلم «برف روی شیروانی داغ»، یاس زرین جشنواره را دریافت کرد.
برترین مؤسسات ویدئو رسانه:
دیپلم افتخار برترین شرکت تولید صنعتی لوح فشرده در دهه 80  به «حسین طاهری» مدیر شرکت تولیدکننده لوح فشرده ریز موج سیستم اهدا شد.
«محمد مهدی جعفری» مدیر مؤسسه ویدئو رسانه قرن 21 به عنوان بهترین موسسه ویدئو رسانه برتر دهه 80 شمسی با اهدای دیپلم افتخار مورد تقدیر قرار گرفت.
«جواد معماری» مدیر تصویر دنیای هنر به عنوان بهترین مؤسسه دهه 80 در عرصه پخش با اهدای دیپلم افتخار مورد تقدیر قرار گرفت.
همچنین «علی اکبر قائمی نجفی» مدیر مؤسسه ویدئو رسانه هنرنمای پارسیان با اهدا تندیس یاس زرین بهترین مؤسسه سال 90  ایران شد.
بخش مسابقه سینما ـ ویدئو:
دیپلم افتخار جشنواره به فیلم «اینجا بدون من» به «پیام محبی آشتیانی» از مؤسسه رسانه‌های تصویری اهدا شد و دست‌اندرکاران مؤسسه رسانه‌های تصویری به دلیل ارائه این اثر با کیفیت مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین «علی سرتیپی» تهیه‌کننده فیلم سینمایی «ورود آقایان ممنوع» و سید «غلامرضا موسوی» مدیر مؤسسه ویدئو رسانه فیلم‌سازان جوان نیز به دلیل توزیع با کیفیت این اثر سینمایی در شبکه نمایش خانگی تقدیر شده و دیپلم افتخار گرفتند.
همچنین «سعید سعدی» تهیه‌کننده فیلم سینمایی «اینجا بدون من» و مؤسسه رسانه‌های تصویری با اهدای دیپلم افتخار مورد تقدیر قرار گرفت.
تندیس یاس زرین جشنواره در این بخش به «اصغر فرهادی» تهیه‌کننده فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» اهدا شد و «علی اکبر قائمی نجفی» مدیرعامل مؤسسه هنرنمای پارسیان با اهدای دیپلم افتخار مورد تقدیر قرار گرفت.
فعالیت‌های مستمر تهیه‌کنندگان / کارگردانان/ بازیگران زن / بازیگران مرد:
در بخش تهیه‌کنندگان؛ «امیر حسینی شریفی»، «محمدرضا شفیعی» و «حسن اسلامی مهر» از سیما فیلم تقدیر شدند. همچنین در بخش کارگردانی نیز «حجت الاسلام قاسم‌زاده اصل»، «صادق پروین آشتیانی» و «مهرداد خوشبخت» دیپلم افتخار جشنواره را دریافت کردند.
در بخش برترین بازیگران مرد و زن نیز به ترتیب؛ «حمید رضا پگاه»، «عبدالرضا اکبری»، «آتیلا پسیانی»، «بهناز جعفری» و «پریوش نظریه» با اهدای دیپلم افتخار تقدیر شدند.
در این مراسم نیز نکوداشت «امیر هوشنگ زند» و «زهره شکوفنده» دو چهره با سابقه سینما و تلویزیون و دوبلورهای نام‌آشنای ایران با اهدای تندیس یاس زرین برگزار شد.
همچنین «احسان خواجه امیری» به همراه گروه ارکسترش، چندین قطعه از آهنگ‌های فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی را اجرا کرد.  
 

13 عنوان فیلم در سومین روز جشنواره در مجموعه سینمایی فلسطین اکران می شود
این آثار از ایران و کشورهای روسیه، لهستان، سوئد در جشنواره حضور دارند.
13 عنوان فیلم در بخش های مختلف  در سومین روز نخسین جشنواره فیلم ویدیویی تهران در مجموعه سینمایی فلسطین اکران می شود.
 5 فیلم در بخش مسابقه ایران، 4 فیلم در بخش مسابقه بین الملل و 4 فیلم در بخش سینماگران و ویدیو به نمایش در می آید.
عناوین آثار روز سوم جشنواره به این ترتیب است:
یک داستان عاشقانه/ مصطفی کوشکی، چهارگاه/ مجید تربتی فرد، فیروزه سیاه/ رضا بهشتی، خانه کاغذی/ محمود معظمی، آفریقا/ هومن سیدی از ساعت 14 تا 30/21 در سالن شماره یک فلسطین اکران می شوند.
همچنین، در این روز، فیلم های  دن آرام از کشور روسیه، دختر...پدر...دختر... از ایران، آسیاب و صلیب از کشور لهستان و سوئد و فیلم  نه یک اتفاق ساده از ایران در بخش مسابقه بین الملل جشنواره در سالن شماره 2 فلسطین از ساعت 30/14 تا 30/20 به نمایش در می آیند.
در این خبرعنوان شد: فیلم های قلب دوم / بهنام بهزادی، تب برفکی / کاظم معصومی، کاغذهای رنگی/ مونا زندی حقیقی وچمدان / مانی حقیقی از ساعت 15 تا 21 در سالن شماره 3 سینما فلسطین اکران می شوند.
این جشنواره تا دوم تیرماه در تهران برپاست و امکان استفاده برای تمامی علاقمندان وجود دارد. این در حالی است که از سوی ستاد برگزاری جشنواره اعلام شد؛ کلیه دانشجویان، دانشگاهیان و فارغ التحصلان مراکز آموزشی سینمایی و آموزشگاه های آزاد سینمایی و نمایندگان رسانه های گروهی می توانند از برنامه های جشنواره به صورت رایگان استفاده نمایند.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
آخرین خبرها