بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران کار خود را در شرایطی پایان داده که همچنان فیلمسازان و سینماگران و علاقهمندان به این حوزه از سینما در مورد آن گفتوگو میکنند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری جشنواره، کارگردان فیلم نامهها عکسها آدمها گفت: هر اتفاق و توجه ویژه به جشنواره فیلم کوتاه، به اعتبار فیلم کوتاه و در راستای رفع فقر و کم توجهی است که به فیلم کوتاه میشود.
سیدمحمدرضا خردمندان که با فیلم نامهها عکسها آدمها در بخش داستانی جشنواره فیلم کوتاه تهران شرکت کرده بود، جشنواره فیلم کوتاه تهران را تنها پایگاه برای فیلم کوتاه دانست و درباره تاثیرگذاری آن بر فیلمسازان و مخاطبان بیان کرد: جشنواره فیلم کوتاه مهم ترین پایگاهی است که بچههای فیلمساز طی چند روز در آن جمع میشوند و محصولات و آثارشان را که در یک سال گذشته انجام داده اند را به نمایش میگذارند.
وی افزود: این جشنواره تنها مکانی است که ما میتوانیم فیلمهای کوتاه را مشاهده کنیم، چرا که نهادهای کمی هستند که به این مقوله میپردازند.
خردمندان درباره تاثیر جشنواره بر فیلم کوتاه اظهار کرد: دید و بازدیدهایی که در فضای دیدن فیلم بین فیلمسازان اتفاق میافتد، مهم ترین تاثیر این جشنواره به حساب میآید. مسائل روز موجود در فیلمها در واقع آیینه وقایع اجتماع است که در فیلم ها تبلور می یابند و محلی برای تبادل اندیشهها میشود.
این فیلمساز جوان، امکانات و تجهیزاتی که امسال در اختیار جشنواره قرار داده شده را نوعی اعتبار برای جشنواره دانست و توضیح داد: این موضوع به معنی توجه ویژه به فیلم کوتاه داشتن، است و هر چه این امکانات بیشتر و بهتر باشد، چه به لحاظ پخش و چه به لحاظ فضای اکران فیلم ها، موثرتر خواهد بود. هر اتفاق و توجه ویژه به جشنواره فیلم کوتاه، به اعتبار فیلم کوتاه و در راستای رفع فقر و کم توجهی است که به فیلم کوتاه میشود.
ناصر ضمیری: مردم از فیلم کوتاه زده شدهاند
کارگردان فیلم شیر تلخ گفت: فیلمهای بسیاری در جشنواره فیلم کوتاه تهران نمایش داده میشود که بسیار با کیفیت است، اما امکان نمایش آن در تلویزیون نیست، به همین جهت مردم نمیتوانند فیلمهای خیلی شاخص را ببینند و چون معیارشان همان فیلمها است، از فیلم کوتاه زده میشوند.
ناصر ضمیری که با فیلم شیر تلخ در جشنواره فیلم کوتاه و در بخش داستانی جشنواره فیلم کوتاه تهران شرکت کرده بود، در گفتوگو با ستاد خبری بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، درباره جایگاه این جشنواره و اقداماتی که برای بها دادن به آن صورت گرفته، بیان کرد: حقیقت این است که فیلم کوتاه هنوز به جایگاه واقعی خودش نرسیده است و هر بار زمانی که جشنوارهای با این موضوع برگزار میشود، صحبت از فیلم کوتاه به میان میآید و بعد از آن به فراموشی سپرده می شود. راهکارهایی از زبان افراد مختلف برای بالا بردن سطح دیدگاه این عرصه هنری، مثل نمایش فیلم کوتاه در سینماها هم ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه مردم از فیلم کوتاه زده شدهاند، بیان کرد: فیلمهای بسیاری در جشنواره فیلم کوتاه تهران نمایش داده میشود که بسیار با کیفیت است، اما در تلویزیون پخش نمیشوند، به همین جهت مردم نمیتوانند فیلمهای خیلی شاخص را ببینند.
صفدریان: مردم برای فیلمهایی که در آنها تغییر ایجاد کند، زمان میگذارند
کارگردان فیلم کوتاه قصههای تکراری گفت: فیلم کوتاه با توجه به ویژگی های زمان کم و جذابیتی که با ایجاز همراه است، برای بسیاری از اقشار مردم مناسب است، به همین دلیل اگر برای این گونه جشنواره های تبلیغ مناسبی صورت بگیرد، مردم عادی هم برای دیدن آنها زمان میگذارند.
نرگس صفدریان در گفتوگو با ستاد خبری بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، این جشنواره را نوعی اعتبار برای فیلم کوتاه دانست و تاثیر آن را بر روی مخاطب و فیلمسازان مثبت ارزیابی کرد و توضیح داد: جشنواره محفلی است که فیلم های فیلمسازان به ویژه آنهایی که تازه کارند و تجربه ای ندارند، در آن دیده میشود و فیلمسازان با شرکت در این نوع جشنواره ها، با افراد مهم و تجربه های آنها آشنا می شوند. نکته ای که لازم است به آن اشاره کنم این است که خیلی ها هستند که زنان فیلمساز را باور ندارند، اما وقتی در جشنواره ای مثل فیلم کوتاه تهران شرکت میکنم، احساس خوبی به من دست میدهد که برای کارهای بعدی تشویقم می کند، همچنین زمانی که می توانم با ساختن فیلم کوتاه، عقیده ام را مطرح کنم، چرا باید فیلم بلند بسازم.
وی فیلم کوتاه را مدیومی مناسب برای تماشا دانست و گفت: فیلم کوتاه با توجه به ویژگی های زمان کم و جذابیتی که با ایجاز همراه است، برای بسیاری از اقشار مردم مناسب است، به همین دلیل اگر برای این گونه جشنواره های تبلیغ مناسبی صورت بگیرد، مردم عادی هم حاضرند برای دیدن فیلمهای خوب که نوعی تغییر و تحول در انسان ایجاد می کند، زمان بگذارند.
بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران توسط انجمن سینمای جوانان ایران از 19 تا 24 مهرماه در تهران و همزمان هشت منطقه فرهنگی کشور برگزار شد.
-
قلیخانی: بازیگران در موفقیت فیلمهای کوتاه موثرند
شبنم قلیخانی گفت: بازیگران به ویژه بازیگران حرفهای میتوانند خیلی به مجموعه فیلم کوتاه کمک کنند و نقشهایی را در فیلمهای کوتاه بپذیرند و بازی کنند و بدانند با بازیشان، تاثیرگذاری آن فیلم بیشتر خواهد شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» وی گفت: جشنوارههای فیلم کوتاه کمک خوبی به فیلمسازان فیلم کوتاه میکنند. -
مشروح صحبتهای معاون امور سینمایی در ویژه برنامه «قاب 28»
معاون امور سینمایی و سمعی بصری گفت: ایران جزو 10 کشور دنیا است که بیشترین تولید فیلم کوتاه را دارد به ویژه اینکه جوانان ایرانی مستعدی در این زمینه به ارتقای فیلم کوتاه در کشور کمک میکنند. -
برگزیدگان جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند
برگزیدگان بیست و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران ساعتی پیش طی مراسمی در تالار وحدت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» اختتامیه جشنواره با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جواد شمقدری معاون امور سینمایی وزارت ارشاد در تالار وحدت تهران برگزار شد. -
آئین اختتامیه «جشنواره فیلم کوتاه تهران» امشب برگزار میشود
آئین اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران امشب با معرفی برگزیدگان در تالار وحدت تهران برگزار میشود. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم برگزیدگان بخشهای مختلف به همراه منتخبان دانشجویی و مردمی معرفی شده و تندیسها و جوایزشان را دریافت خواهند کرد. -
عقیقی: معیارهای فیلم تجربی نوعی سرپیچی از قواعد است
سعید عقیقی در کارگاه تخصصی سینمای تجربی با موضوع رادیولوژی یک هویت گفت: معیارهایی که فیلمهای تجربی از آنها پیروی میکنند، به هیچ گونه انطباق، وحدت بصری و نظام مند نیستند و در واقع نوعی سرپیچی از قواعد است.
یک دیدگاه بگذارید