برگزیدگان بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ساعتی پیش طی مراسمی در تالار وحدت معرفی شدند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» اختتامیه جشنواره با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جواد شمقدری معاون امور سینمایی وزارت ارشاد در تالار وحدت تهران برگزار شد.
هاشم میرزاخانی دبیر جشنواره در ابتدای مراسم با ارائه گزارشی از برگزاری بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: انجمن سینمای جوانان ایران به زودی برنامه نمایش و نقد و بررسی هفتگی فیلمهای کوتاه در شبکه چهار سیما را اجرا میکند.
طبق توافقی که با سینما آزادی شده، قرار است فیلم های کوتاه طی یک سانس از ساعت 16 روزهای دوشنبه در این سینما اکران شوند.
در ادامه برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره به شرح زیر معرفی شدند:
بخش ملی
تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰ میلیون ریال و ۱۵ میلیون ریال حمایت از اثر بعدی به عنوان بهترین فیلم این بخش به فیلم مستند خاک و تاک ساخته مظفر حسینخانی هزاوه از اراک اهدا شد.
بهترین فیلم با موضوع پرتو ایمان
تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰ میلیون ریال و ۱۵ میلیون ریال حمایت از اثر بعدی به عنوان بهترین فیلم این بخش به فیلم داستانی جاده مسدود است ساخته وحید حاجیلویی از تهران تقدیم شد.
بهترین فیلم با موضوع چراغ راه
تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰ میلیون ریال و ۱۵ میلیون ریال حمایت از اثر بعدی به عنوان بهترین فیلم این بخش به فیلم مستند مشتی اسماعیل ساخته مهدی زمانپور کیاسری از تهران اهدا شد.
بهترین فیلم استعداد جوان با موضوع مستند
تندیس جشنواره و مبلغ ۱۵ میلیون ریال و ۷ میلیون ریال حمایت از اثر بعدی به عنوان بهترین فیلم این بخش به فیلم گلستان ۱۳۱۸ ساخته مهدی تنگستانی از برازجان اهدا شد.
تصویربرداری
دیپلم افتخار به پیمان عباسزاده برای فیلم آغگول از ارومیه و تندیس جشنواره و ۲۰ میلیون ریال به پویاگندمی برای فیلم اتاقی در نیویورک اهدا شد.
گندمی که در زمان تصویربرداری این فیلم برادرش را از دست داده است؛ این جایزه را به روح برادرش و صبر مادرش اهدا کرد.
تدوین
تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰ میلیون ریال به هیوا امیننژاد برای فیلم تا مردانمان برقصند از بانه اهدا شد.
صدا
تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰ میلیون ریال به مهرشاد ملکوتی برای فیلم زنی زیر یخها آواز میخواند از تهران اهدا شد.
فیلمنامه
تندیس جشنواره و مبلغ و مبلغ ۲۰ میلیون ریال به ناصر ضمیری برای فیلم شیر تلخ از مشهد اهدا شد.
تحقیق و پژوهش فیلم مستند
تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰ میلیون به محمد صادق جعفری برای فیلم چرند و پرند اهدا شد.
بهترین مجری طرح یا تهیهکننده
تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰ میلیون ریال به سیدمحمدحسن نبویزاده برای فیلم اگر من خلبان بودم از شیراز تقدیم شد.
بهترین فیلم تجربی
دیپلم افتخار به فیلم اتاقی در نیویورک ساخته بنیامین هفت لنگ از تهران و تندیس جشنواره و مبلغ ۳۰ میلیون ریال و ۱۵ میلیون ریال حمایت از اثری بعدی به عنوان بهترین فیلم این بخش به فیلم دیلیت ساخته کاظم ملایی اهدا شد.
بهترین فیلم پویانمایی
دیپلم افتخار به فیلم زنی زیر یخها آواز میخواند ساخته مریم خلیلزاده از تهران و تندیس جشنواره و مبلغ ۳۰ میلیون ریال و ۱۵ میلیون ریال حمایت از اثر بعدی به عنوان بهترین فیلم این بخش به فیلم کیمیاگر ساخته مهدی خرمیان از تهران تقدیم شد.
بهترین فیلم مستند
تندیس جشنواره و مبلغ ۳۰ میلیون ریال و ۱۵ میلیون ریال حمایت از اثر بعدی به عنوان بهترین فیلم این بخش به فیلم چرخنان ساخته حسین نظری از طبس داده شد.
بهترین فیلم داستانی
تندیس جشنواره و مبلغ و مبلغ ۳۰ میلیون و ۱۵ میلیون ریال حمایت از اثر بعدی به عنوان بهترین فیلم این بخش به فیلم شیر تلخ ساخته ناصر ضمیری از مشهد اهدا شد.
بهترین جانبخشی در آثار پویانمایی
دیلپم افتخار به حسن توکلی و حامد اکرمی برای فیلم سوسک کوچک از کرج و تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰ میلیون ریال به عنوان بهترین جانبخشی در آثار پویانمایی به مصطفی خادمی برای فیلم اگر من خلبان بودم از شیراز اهدا شد.
بخش بینالملل
هیات داوران با تقدیر از فیلم جاده مسدود است، لوح تقدیر بخش داستانی در مسابقه بینالملل را به فیلم لیلی ساخته کاسمیر بورگس از استرالیا اهدا کرد.
جایزه بهترین فیلم داستانی در بخش مسابقه بینالملل مشترکا به فیلمهای بارباکان ساخته بارتلومیج زمودا از کشور لهستان و شیر تلخ ساخته ناصر ضمیری از کشور ایران داده شد.
لوح تقدیر بخش تجربی در مسابقه بینالملل به فیلمهای نیوزیف ساخته محمد اسماعیلی از کشور ایران و اتاقی در نیویورک ساخته بنیامین هفت لنگ از کشور ایران اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم تجربی در بخش مسابقه بینالملل به فیلم سیاره زد ساخته موموکو ستو از کشور فرانسه داده و لوح تقدیر بخش مستند در مسابقه بینالملل به فیلم شهری با چهره کثیف ساخته پیتر کینگ از بریتانیا تقدیم شد.
جایزه بهترین فیلم مستند در بخش مسابقه بینالملل به فیلم ال نینو میگوئل ساخته ناچو مارتین از کشور اسپانیا اهدا شد.
همچنین لوح تقدیر بخش پویانمایی در مسابقه، بینالملل به فیلم هشدار ساحل ساخته الکساندرا شادرینا از روسیه اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم پویانمایی در بخش مسابقه بینالملل به فلیم میخوام برم دیزنی لند ساخته آنتوئین بلاندین از فرانسه و جایزه ویژه هیات داوران در بخش مسابقه بینالملل به فیلم مشتی اسماعیل ساخته مهدی زمانپور کیاسری از کشور ایران تقدیم شد.
بهترین فیلم از نگاه تماشاگران
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و ربع سکه بهار آزادی به عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم تجربی دیلیت ساخته کاظم ملایی اهدا شد.
مسابقه جهان اسلام
لوح تقدیر بخش مسابقه «جهان اسلام» به فیلم بوق ساخته هیثم سقر از امارات متحده عربی اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم در بخش مسابقه «جهان اسلام» مشترکا به فیلم جاده مسدود است ساخته وحید حاجیلویی از کشور ایران و گنش ساخته سالواتوره آلوکا از کشور ایتالیا تقدیم شد.
لوح تقدیر بخش مسابقه «آسیا» هم به فیلم دلتنگی ساخته طارق ریماوی از کشور اردن رسید و جایزه بهترین فیلم در بخش مسابقه «آسیا» مشترکا به فیلمهای انتخاب جولیت ساخته: چی-جان هو از کشور تایوان و صدای باران ساخته جلال ساعدپناه از کشور ایران داده شد.
گفتنی است در این مراسم میرعلایی از طرف بنیاد سینمایی فارابی 28 میلیون تومان به برگزیدگان جشنواره اهدا کرد.
محمدرضا شرفالدین مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس به وحید حاجیلویی هزینه تولید یک فیلم کوتاه در حوزه دفاع مقدس را اهدا کرد و محمدرضا عباسیان مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری هم از اعلام آمادگی این موسسه برای ارائه فیلمهای جشنواره در قالب بسته دیویدی خبر داد.
هاشم میرزاخانی دبیر جشنواره و مدیرعامل انجمن سینمای جوان هم از دو برابر شدن جایزههای بخش ملی جشنواره خبر داد.
اجرای کنسرت علی لهراسبی پایانبخش این مراسم بود.
-
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران اعتبار فیلم کوتاه است
بیست و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران کار خود را در شرایطی پایان داده که همچنان فیلمسازان و سینماگران در مورد آن گفتوگو میکنند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» خردمندان گفت: هر اتفاق و توجه ویژه به جشنواره فیلم کوتاه در راستای کم توجهی است که به فیلم کوتاه میشود. -
قلیخانی: بازیگران در موفقیت فیلمهای کوتاه موثرند
شبنم قلیخانی گفت: بازیگران به ویژه بازیگران حرفهای میتوانند خیلی به مجموعه فیلم کوتاه کمک کنند و نقشهایی را در فیلمهای کوتاه بپذیرند و بازی کنند و بدانند با بازیشان، تاثیرگذاری آن فیلم بیشتر خواهد شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» وی گفت: جشنوارههای فیلم کوتاه کمک خوبی به فیلمسازان فیلم کوتاه میکنند. -
مشروح صحبتهای معاون امور سینمایی در ویژه برنامه «قاب 28»
معاون امور سینمایی و سمعی بصری گفت: ایران جزو 10 کشور دنیا است که بیشترین تولید فیلم کوتاه را دارد به ویژه اینکه جوانان ایرانی مستعدی در این زمینه به ارتقای فیلم کوتاه در کشور کمک میکنند. -
آئین اختتامیه «جشنواره فیلم کوتاه تهران» امشب برگزار میشود
آئین اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران امشب با معرفی برگزیدگان در تالار وحدت تهران برگزار میشود. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم برگزیدگان بخشهای مختلف به همراه منتخبان دانشجویی و مردمی معرفی شده و تندیسها و جوایزشان را دریافت خواهند کرد. -
عقیقی: معیارهای فیلم تجربی نوعی سرپیچی از قواعد است
سعید عقیقی در کارگاه تخصصی سینمای تجربی با موضوع رادیولوژی یک هویت گفت: معیارهایی که فیلمهای تجربی از آنها پیروی میکنند، به هیچ گونه انطباق، وحدت بصری و نظام مند نیستند و در واقع نوعی سرپیچی از قواعد است.
یک دیدگاه بگذارید