جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران از 22 تا 28 مهرماه در تهران پردیس سینما ملت و از 30 مهر تا 3 آبان ماه به طور همزمان در سراسر کشور برگزار میشود.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» میرزاخانی با اعلام بخش تازه در جشنواره با عنوان افق نو گفت: افق نو بخش جدیدی است كه در این دور از جشنواره اضافه شد و امیدواریم در سالهای آتی نیز ادامه داشته باشد.
در این دوره به مناسبت موفقیت هایی كه فیلمسازان و هنرمندان عرصه فیلم كوتاه كه روزی فیلمسازی را از انجمن آغاز كرده اند و امروز در عرصه های ملی و بین المللی موجب افتخار سینمای كوتاه هستند تدارك دیده شد كه 5 فیلم برگزیده در سی و یكمین جشنواره بین المللی فیلم فجر انتخاب شد.
سالن شماره سه پردیس ملت از ساعت18:30 تا 20 میزبان فیلمهای تنهای تنهای تنها ساخته آقای احسان عبدی پور، سر به مهر ساخته آقای هادی مقدم دوست، دهلیز به مدیریت فیلمبرداری اقای مهدی جعفری، گهواره ای برای مادر ساخته آقای پناه برخدا رضایی و دربند به تصویربرداری آقای هومن بهمنش خواهد بود.
سمینار آموزشی و تخصصی با حضور دكتر احمد الستی،خسروسینایی، علیرضا خمسه، مهرداد اسكویی و محمدرضا سکوت
از دیگر بخشهای طراحی شده در این دوره از جشنواره كه ویژه جشنواره بین المللی فیلم كوتاه تهران است برپایی سمینارهای آموزشی و تخصصی است كه به منظور ارتقای سطح دانش و آگاهی بصری فیلمسازان در طی برگزاری جشنواره پیش بینی می شود.
در سال جاری نیز پنج كارگاه تخصصی از روز اول جشنواره با حضور اساتید ارجمند برگزار می شود كه شامل:
نقد و تحلیل فیلم با حضور جناب آقای دكتر احمد الستی، مستند سازی با حضور جناب آقای مهرداد اسكویی، تصویربرداری با حضور جناب آقای محمدرضا سکوت، كارگردانی با حضور جناب آقای خسرو سینایی و بازیگردانی در فیلم كوتاه با حضور جناب آقای علیرضا خمسه است.
این كارگاه ها به همین ترتیب اعلام شده از روز سه شنبه 23 مهرماه تا پایان جشنواره و درساعت 30 :15 الی 18 برای علاقه مندان در سالن شماره 2 پردیس سینمایی ملت برگزار می شود.
نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه
در ایام برگزاری جشنواره هر شب از ساعت 30 :20 الی 23فیلمهای به نمایش در آمده در بخش مسابقه ملی مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.
علی علایی منتقد و مجری كارشناس ثابت جلسات و از روز اول سه شنبه 22 مهرماه به ترتیب آقایان منوچهر اكبرلو، طهماسب صلح جو، نقی نعمتی، هادی مقدم دوست و رامتین شهبازی آثار را در سالن شماره دو بررسی می كنند.
10 فیلم کوتاه از فیلمسازان فیلم حرفه ای:
میرزاخانی به تدارک 5 سانس در ایام برگزاری جشنواره اشاره کرد و گفت: روزانه یک سانس 70 دقیقه ای در پایان شب به نمایش آثار دو تن از فیلمسازان سینمای بلند می پردازد که خانمها و آقایان ابراهیم حاتمی کیا، پوران درخشنده، انسیه شاه حسینی، ابوالفضل جلیلی، منوچهر طیاب، عزیزا.. حمیدنژاد، مسعود اطیابی، عباس رافعی، ناصر غلامرضایی و خسروسینایی ده کارگردان انتخاب شده برای این بخش است.
برگزاری همزمان جشنواره بین المللی فیلم كوتاه تهران در سی استان كشور:
همزمان با برگزاری سی امین دوره از جشنواره بین المللی فیلم كوتاه تهران سی استان كشور میزبان جشنوارهستند.
به منظور شركت و حضور فیلمسازان در این جشنواره در كنار نمایش آثارشان در شهرهای خود و تمركز در برگزاری شورای برگزاری جشنواره تاریخ 30 مهر تا 3 آبان ماه را برای برگزاری همزمان در سراسر كشور اعلام نمود.
در این ایام بخشی از فیلمهای مسابقه و همچنین بخشهای جنبی بین الملل برای علاقه مندان در استانهای مختلف به نمایش در می آید.
داوران بخش مسابقه ملی/ سینمای بین الملل/ آسیا و جهان اسلام معرفی شدند
محمدرضا بزرگ نیا، دکتر احمد ضابطی جهرمی، محمدرضا سکوت، سید ناصر هاشم زاده، دکتر محمدعلی صفورا، مهدی کرم پور و مهدی فرجی داوران بخش مسابقه ملی جشنواره سی ام فیلم کوتاه تهران شدند.
محمدرضا بزرگ نیا کارگردان سینمای ایران، دکتر احمد ضابطی جهرمی استاد دانشگاه و مستندساز، محمد رضا سکوت مدیرفیلمبرداری، سید ناصر هاشم زاده فیلمنامه نویس، دکتر محمد علی صفورا انیمتاتور، کارگردان و استاد دانشگاه، مهدی کرم پور فیلمساز فیلم کوتاه و کارگردان سینما در کنار مهدی فرجی تهیه کننده و مدیر فرهنگی آثار بخش مسابقه سینمای ملی جشنواره را داوری کرده و در نهایت 19 تندیس، جایزه نقدی و نه حمایت از تولید اثر بعد را به برگزیدگان اهدا می نمایند.
در بخش مسابقه بین الملل نیز اهمان یوخن انیماتور، کارگردان و فیلمساز از کشور آلمان، یوسری بو سعید تهیه کننده و کارگردان و فیلمنامه نویس از تونس، یانگ چول کارشناس ارشد فیلم و تئاتر و مدیر اجرایی جشنواره فیلم کوتاه بوسان کره از کشور کره جنوبی، پائولا پالاسیوس کارگردان سینما و مستند ساز و عکاس از کشور ایتالیا، جولیا گست فارغ التحصیل رشته هنرهای زیبا ، عکاس، مستند ساز و فیلمساز از کشور انگلستان در کنار دکتر احمد الستی استاد دانشگاه و رسول صدرعاملی کارگردان سینمای ایران پس از داوری بخش بین الملل جشنواره هفت تندیس و جایزه نقدی در بخش بهترین فیلمهای داستانی، مستند، تجربی و انیمیشن و همچنین فیلمنامه، تصویربرداری و تدوین را اهدا می نمایند.
همچنین دکتر حاتمی مدیر شبکه آی فیلم ، دکتر مجید شیخ انصاری فیلمساز و استاد دانشگاه در کنار یوسری بوسعید تهیه کننده، کارگردان و فیلمنامه نویس از تونس آثار بخش جهان اسلام و آسیا را داوری کرده و تندیس بهترین فیلم در دو بخش فوق را اهدا خواهند کرد.
برنامه های جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران اعلام شد:
روز اول/ سه شنبه 23 مهرماه:دکتر احمد الستی در سمینار آموزشی ساختار فیلم، علی علایی و منوچهر اکبرلو در نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه و ناصرغلامرضایی و انسیه شاه حسینی در بخش فیلم کوتاه از کارگردانان سینمای بلند، احسان عبدی پور با تنهای تنهای تنها در افق نو و سی برگزیده – سی سال، سی نما از سی نما و مسابقه سینمای ایران و بین الملل، برگزیدگان بخش بین المللی جشنواره بیست نهم ،نمایش فیلم های برگزیده دومین جشنواره فیلم اولی ها به روی پرده می روند.
روز دوم/ چهارشنبه 24 مهرماه: مهرداد اسکویی در سمینار آموزشی فیلمسازی مستد مشاهده گر، علی علایی و طهماسب صلح جو در نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه و خسرو سینایی و عباس رافعی در بخش فیلم کوتاه از کارگردانان سینمای بلند، هادی مقدم دوست با سربه مهر در افق نو و سی برگزیده – سی سال، سی نما از سی نما و مسابقه سینمای ایران و بین الملل ، نمایش قسمت دوم برگزیدگان بخش بین المللی جشنواره بیست نهم ، مروری بر فیلمهای کوتاه اسپانیا، نمایش فیلمهای بخش سینمای کودک برنامه های روز دوم جشنواره است.
روز سوم/ پنجشنبه 25 مهرماه: محمدرضا سکوت در سمینار آموزشی تصویربرداری، علی علایی و نقی نعمتی در نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه و مسعود اطیابی و ابوالفضل جلیلی در بخش فیلم کوتاه از کارگردانان سینمای بلند، مهدی جعفری با دهلیز در افق نو و سی برگزیده – سی سال، سی نما از سی نما و مسابقه سینمای ایران و بین الملل، مروری بر انیمیشن جهان 2011 تا 2013 ، نمایش ویژه دنیای پیرامون /پنج قاره و زاویه پنهان برنامه های روز سوم جشنواره را تشکیل می دهند.
روز جهارم/ جمعه 26 مهرماه: خسرو سینایی در سمینار آموزشی کارگردانی، علی علایی و هادی مقدم دوست در نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه و پوران درخشنده و ابراهیم حاتمی کیا در بخش فیلم کوتاه از کارگردانان سینمای بلند، پناه برخدا رضایی با گهواره ای برای مادر در افق نو و سی برگزیده – سی سال، سی نما از سی نما و مسابقه سینمای ایران و بین الملل ، نشست با میهمانان بین الملل برنامه روز چهارم جشنواره در پردیس سینما ملت است.
برنامه روز پنجم/ شنبه 27 مهرماه: علیرضا خمسه در سمینار آموزشی بازیگردانی در فیلم کوتاه، علی علایی و رامتین شهبازی در نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه و منوچهر طیاب و عزیزا.. حمیدنژاد در بخش فیلم کوتاه از کارگردانان سینمای بلند، هومن بهمنش با دربند در افق نو و سی برگزیده – سی سال، سی نما از سی نما و مسابقه سینمای ایران و بین الملل مجموع برنامه های روی پنجم جشنواره است.
جشنواره سی ام از دید آمار:
به گزارش دبیرخانه جشنواره در این دوره آمار به دست آمده از شرکت در جشنواره و همچنین آثار راه یافته به جشنواره نشان می دهد علی رغم دوره های گذشته شهرستانها سهم بیشتری در ارسال و توفیق در راه یابی آثار به بخش مسابقه داشته اند.
براساس این آمار بعد از تهران اصفهان در راس ارسال فیلم کوتاه به جشنواره است و پس از آن خراسان رضوی، البرز، فارس، گیلان، مازندران، همدان، کردستان، اردبیل، خوزستان، بوشهر، قم 11 استان بعدی را به ترتیب تشکیل می دهند و این در حالی است که استان سیستان و بلوچستان کمترین تعداد آمار آثار ارسالی دارد و پس از آن هرمزگان، چهارمحال و بختیاری و ایلام سه استان با اقل شرکت هستند.
در این دوره از جشنواره 63 درصد آثار ارسال شده به جشنواره از استانهای دگیر و 37 درصد از تهران است و سهم تهیه کنندگان خصوصی و فیلمسازان مستقل 68 درصد از آمار و تهیه کنندگان دولتی 32 درصد را تشکیل می دهد.
فیلمهای راه یافته به بخش مسابقه نیز با همین تناسب 60 درصد دارای تهیه کننده خصوصی و یا شخصی است و 40 درصد نیز از مراکز دولتی است.
و اما حضور تهیه کنندگان در بخش مسابقه به انتخاب و پارامتر هیئت های انتخاب در این دوره ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با 2 فیلم ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با 5 انیمیشن، مرکزی انیمیشن سازی صبا با 5 انیمیشن، انجمن دفاع مقدس با 8 فیلم ، مراکز صداو سیما با 8 فیلم، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با 10 فیلم، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با 15 فیلم ، انجمن سینمای جوانان ایران با 39 فیلم و 146 فیلم نیز سهم بخش خصوصی و مجموع 238 فیلم بخش مسابقه این دوره از جشنواره در مسابقه ملی است.
و اما نکته مهم در استقبال گروه های سنی متقاضی شرکت در این جشنواره جوانترین شرکت کننده متولد 1377 و مسن ترین شرکت کننده متولد1330 با 62 سال سن است که بالاترین گروه سنی شرکت کننده متولید 1365 تا 1369 هستند.
به گفته میرزاخانی در این دوره از جشنواره 49 فیلمساز از ایران به رقابت با 137 فیلمساز خارجی خواهند پرداخت كه در بخش پویانمایی 11اثر، در بخش تجربی 9 اثر ، در بخش مستند 10 اثر و در بخش داستانی 19 اثر حضوردارند كه امیدواریم افتخاراتی را نصیب كشور نماید.
بهترین فیلم از نگاه تماشاگران تندیس می گیرد
در این دوره از جشنواره نیز تندیس جشنواره و جایزه نقدی به بهترین فیلم از نگاه تماشاگران تعلق می گیرد. در پایان هرسانس تماشاگران بهترین فیلم خود را انتخاب کرده و در روز اختتامیه این فیلم معرفی می شود و تندیس جشنواره را از دست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت خواهد کرد.
مراسم افتتاحیه سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران 22 مهرماه برگزار می شود
تقدیر از برگزیدگان جشنواره فیلم اولی ها و جشن سی سالگی جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در پردیس سینما ملت:
مراسم افتتاحیه و جشن سی سالگی سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران فردا – دوشنبه 22 مهرماه – از ساعت 19 در سالن شماره سه پردیس سینما ملت برگزار می شود.
در این مراسم علاوه بر سخنرانی دبیر و رئیس سازمان سینمایی کشور، برگزیدگان دومین جشنواره فیلم اولی ها تقدیر می شوند و از 9 مدرس نمونه انجمن و سه تن از سرپرستان دفاتر که بالاترین سابقه همکاری و شرکت در جشنواره را دارند تقدیر می شود.
همچنین کلیپ تصویری جشنواره سی ام در یک نگاه به نمایش در خواهد آمد و جشن سی سالگی این جشنواره با حضور هنرمندان و اهالی فیلم کوتاه برگزار می شود.
در ادامه این مراسم از نمایشگاه سی سال جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران شامل 30 تابلو از اولین دوره برگزاری جشنواره تا سی امین دوره شامل اسامی برگزیدگان، دبیران، شوراهای برگزاری، تندیس ، پوستر و همچنین کتاب سی دوره و پکیج جشنواره بیست و نهم شامل گزارش تصویری و فیلمهای برگزیده این جشنواره و کتاب جشنواره سی ام رونمایی می شود.
سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران توسط انجمن سینمای جوانان ایران و به دبیری هاشم میرزاخانی از 22 تا 28 مهرماه در تهران پردیس سینما ملت و همزمان از 30 مهر تا 3 آبان در سراسر کشور برگزار می شود.
-
عدلی: وضعیت دفتر سینمای جوان اردبیل امیدوارکننده است
انجمن سینمای جوان اردبیل یکی از دفاتری است که امسال با چهار اثر به جشنواره فیلم کوتاه تهران راه پیدا کرده بود. سعیده عدلی، سرپرست این انجمن درباره علتهای پیشرفت این استان نسبت به سالهای گذشته را توضیح میدهد. -
علیرضا رئیسیان: فیلم کوتاه در سینما مثل رباعی در شعر است
علیرضا رییسیان را به عنوان کارگردان فیلمهای بلند داستانی میشناسیم اما فعالیت اصلی او در مدیوم فیلم کوتاه در حوزه مستند است. او نزدیک به چهل فیلم کوتاه تهیه کرده و کارگردانی تعدادی از آنها را هم خودش برعهده داشته. علیرضا رییسیان در زمان جنگ هم عکاس بوده است و درباره ساختار فیلمهای مستند تا عکاسی نظرهایی دارد. -
ایوبی: سینمای کوتاه و مستند را مدرسه سینمای ایران میدانیم
دکتر حجتاله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی، فیلمسازان کوتاه را نمایندگان مهم فرهنگ ایران معرفی کرد و تقسیم عادلانه امکانات سینمایی را مهمترین هدف سازمان سینمایی دانست. -
طهماسب صلحجو: حضور مخاطب به جشنواره اعتبار میدهد
طهماسب صلح جو مدرس و کارشناس سینما در باره ارزیابیش درمورد نحوه برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: جشنواره با حس و حال و شور و هیجان خوبی برگزارشد و جوان های فیلمساز با علاقه در جشنواره حضور داشتند و حضور جوان ها و علاقمندان در هر جشنواره ای به آن وزن و اهمیت می دهد. جشنواره بدون مخاطب فاقد اثر گذاری و کارکرد است. -
غریبزاده: توجه به استاندارد پخش فیلم ویژگی جشنواره فیلم کوتاه
داریوش غریب زاده فیلمساز و کارشناس سینمای کوتاه در باره ارزیابیش از برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: برگزاری جشنواره در پردیس سینمایی ملت با امکانات مطلوب و کیفیت خوب پخش فیلم ها در حد استانداردی بود و شکل برگزاری جشنواره به نحوی بود که می شود آن را با جشنواره های الف جهانی مقایسه کرد و شرکت کننده ای ندیدم که از برگزاری جشنواره ناراضی باشد.
یک دیدگاه بگذارید