دکتر حجتاله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی، فیلمسازان کوتاه را نمایندگان مهم فرهنگ ایران معرفی کرد و تقسیم عادلانه امکانات سینمایی را مهمترین هدف سازمان سینمایی دانست.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی سینمای جوان، دکتر حجت اله ایوبی که در بدو ورودش به سازمان سینمایی درخصوص سینمای مستند و کوتاه توجه زیادی از خود نشان داده در پاسخ به این سوال که آیا فیلمکوتاه هم جزو توجهات جدی وی قرار دارد گفت: ما سینمای کوتاه و مستند را مدرسه سینمای ایران میدانیم. به همین دلیل وقتی میخواهیم به آینده سینمای ایران فکر کنیم باید به سینمای مستند و تجربی و همچنین سینمای کوتاه توجه کافی داشته باشیم. چون سرمایهگذاری در این بخش باعث رشد کلی سینما خواهد شد. به نظر ما سینمای کوتاه و مستند پر از ایدهها و خلاقیتهای نو است و فیلمسازانی که در این عرصه کار میکنند پر از انگیزه برای حرکت روبهجلو هستند. کارنامه سینمای کوتاه و مستند بسیار پربار است دلیل این ادعا هم حضور کارگردانان بزرگی در سینمای ایران است که کار خود را از فیلمکوتاه و مستند ساختن آغاز کردهاند.
رئیس سازمان سینمایی مهمترین دستاورد سینمای کوتاه ایران در چند سال اخیر را حضور سینمای کوتاه در شهرستانها و فعال بودن جوانهای شهرستانی در عرصه ساخت فیلمکوتاه می داند و میگوید: اتفاق بسیار خجستهای روی داده و با تحولات بسیار خوبی که در سینمای کوتاه افتاده این سینما توانسته دامنه خود را در سراسر کشور گسترده کند. ادامه این مسیر باعث میشود انجمن سینمای جوانان ایران تبدیل به یکی از نمادهای عدالت فرهنگی در کشور شود. به هر حال در سینمای حرفهای از آنجایی که بیشتر توسط سینماگران حرفهای کشور در تهران اداره میشود، معمولا امکان ساخت فیلمهای بلند متعدد در شهرستانها وجود ندارد. ضمن اینکه فیلم بلندی که در تهران ساخته میشود متعلق به تمام کشور است و به نوعی نماینده سینمای ایران محسوب میشود. البته که معتقدم سینمای ایران فقط متعلق به سینماگران نیست. بلکه پشتوانه تاریخی و فرهنگی غنی کشور، پشت فیلمهای سینمای ایران قرار گرفته. به همین دلیل هم فیلمهای بلند ساختهشده در سینمای ایران را میتوان نماینده فرهنگ این کشور در دنیا دانست اما این محدودیتها معمولا در سینمای مستند و کوتاه وجود ندارد و در آنجا میتوانیم وارد استانها، شهرستانهای و شهرهای کوچک شویم.
دکتر ایوبی در خصوص عرصه فیلمکوتاه و مستند و دامنه فعالیت آن نیز گفت:البته من ترجیح میدهم به جای استفاده از واژه تهرانزدایی از واژههای تمرکززدایی و تراکمزدایی استفاده کنم. به هر حال تهران پایتخت ایران است و هم به لحاظ جمعیتی و هم وسعت، تاثیر بسیار زیادی در امور فرهنگی کشور دارد. به همین دلیل تهران جایگاه خاص خودش را خواهد داشت. تمرکززدایی هم به این معنی است که امکانات فیلمسازی صرفا متعلق به تهران نباشد و به صورت عادلانه در بین شهرهای مختلف کشور تقسیم شود. یعنی یک جوان ایرانی که در مرزهای ایران زندگی میکند هم بتواند به اندازه یک جوان تهرانی، از امکانات فیلمسازی برخوردار شود. این هم وظیفه مدیریت فرهنگی و مدیریت سیاسی کشور است که این شانس عادلانه را در کشور ایجاد کند. البته این آرزویی است که به سرعت تحقق پیدا نمیکند و این آمایش سرزمینی هم فقط مختص ایران نیست. بسیاری از کشورهای اروپایی هم همچنان در تلاشند که این تقسیم امکانات را به صورت عادلانه در دولتهای مختلف خود به سرانجام برسانند. ما تمام تلاش خود را در این زمینه به کار میگیریم تا جوانان فیلمساز غیرتهرانی متوجه شوند که مدیران فرهنگی کشور به فکرشان هستند و میخواهند شانسی عادلانه و برابر را برای پیشرفت به آنها بدهند.
ایوبی در خصوص نمایندگی فرهنگی فیلم کوتاه در جهان نیز گفت: سینمای بلند همیشه با یکسری آداب و تشریفات خاص به مخاطب جهانی عرضه میشود ولی این آداب و تشریفات گاها دستوپاگیر درخصوص سینمای کوتاه و مستند وجود ندارد. بنابراین انتقال این فیلمها به مردم دنیا بسیار راحتتر است. البته از طرف دیگر فیلمسازان را مسئول میکند تا دقیقتر عمل کنند. سینمای کوتاه و مستند میتواند خیلی از جزئیات زندگی، فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی مردم اقصینقاط ایران را به تصویر بکشد؛ کاری که شاید سینمای بلند بسیاری مواقع از انجام آن عاجز است. در کنار این مسائل، متاسفانه در ایران هنوز فرهنگ تماشای فیلمکوتاه و مستند بین مردم چندان جا نیفتاده اما در بسیاری از کشورها، عامه مردم هم به شدت پیگیر سینمای مستند و کوتاه هستند. به همین دلیل هم معتقدم فیلمسازان کوتاه و مستند باید این احساس را داشته باشند که نمایندگان بسیار مهم و خوبی برای مردم و فرهنگ ایران هستند.
رئیس سازمان سینمایی در خصوص دیدن فیلم کوتاه گفت: من واقعا فیلمهای کوتاه را میبینم و دوست دارم. یادم هست در سیامین سالگرد پیروزی انقلاباسلامی که رئیس جشنواره سیمرغ بودم، یکی از هدایای ما برای جشن سی سالگی انقلاب بسته «سی سال سینما» بود که آن را با همکاری خانه سینما تهیه کردیم. در آن مجموعه، ما 30 فیلم بلند و 150 فیلمکوتاه داشتیم و تاکیدمان این بود که فیلمکوتاه را به عنوان جنسی خاص و مهم از سینمای انقلاب معرفی و عرضه کنیم.
سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران توسط انجمن سینمای جوانان ایران و به دبیری هاشم میرزاخانی از 22تا 28 مهرماه در تهران و همزمان در سراسر کشور برگزار شد.
-
عدلی: وضعیت دفتر سینمای جوان اردبیل امیدوارکننده است
انجمن سینمای جوان اردبیل یکی از دفاتری است که امسال با چهار اثر به جشنواره فیلم کوتاه تهران راه پیدا کرده بود. سعیده عدلی، سرپرست این انجمن درباره علتهای پیشرفت این استان نسبت به سالهای گذشته را توضیح میدهد. -
علیرضا رئیسیان: فیلم کوتاه در سینما مثل رباعی در شعر است
علیرضا رییسیان را به عنوان کارگردان فیلمهای بلند داستانی میشناسیم اما فعالیت اصلی او در مدیوم فیلم کوتاه در حوزه مستند است. او نزدیک به چهل فیلم کوتاه تهیه کرده و کارگردانی تعدادی از آنها را هم خودش برعهده داشته. علیرضا رییسیان در زمان جنگ هم عکاس بوده است و درباره ساختار فیلمهای مستند تا عکاسی نظرهایی دارد. -
طهماسب صلحجو: حضور مخاطب به جشنواره اعتبار میدهد
طهماسب صلح جو مدرس و کارشناس سینما در باره ارزیابیش درمورد نحوه برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: جشنواره با حس و حال و شور و هیجان خوبی برگزارشد و جوان های فیلمساز با علاقه در جشنواره حضور داشتند و حضور جوان ها و علاقمندان در هر جشنواره ای به آن وزن و اهمیت می دهد. جشنواره بدون مخاطب فاقد اثر گذاری و کارکرد است. -
غریبزاده: توجه به استاندارد پخش فیلم ویژگی جشنواره فیلم کوتاه
داریوش غریب زاده فیلمساز و کارشناس سینمای کوتاه در باره ارزیابیش از برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: برگزاری جشنواره در پردیس سینمایی ملت با امکانات مطلوب و کیفیت خوب پخش فیلم ها در حد استانداردی بود و شکل برگزاری جشنواره به نحوی بود که می شود آن را با جشنواره های الف جهانی مقایسه کرد و شرکت کننده ای ندیدم که از برگزاری جشنواره ناراضی باشد. -
سینایی: خلاقیت و کیفیت ساختار معیار اصلی ارزیابی اثر هنری
خسرو سینایی کارگردان سینمای ایران درباره برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران و وضعیت برگزاری جشنواره عنوان کرد: در چند برنامه آموزشی در زمان برگزاری جشنواره حضور داشتم که این برنامه ها با کیفیت مطلوبی برگزار شد و استقبال جوان ها خوب و در خور توجه بود و برایم من هم این برنامه جذاب و آموزنده است.
یک دیدگاه بگذارید