از گوشیهای تلفن همراه میتوان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. حتی یک عکس یادگاری هم میتواند در حد یک اثر هنری ارزش تصویری پیدا کند.
ناصر باکیده در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاههایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسانتر کرده است. جشنواره همراه تهران به ویژه در بخش فیلم خود تلاش کرده است تا مدیریتی نو را در عرصه آفرینش تصویر رواج داده و برای استفاده بهینه از تصاویر موبایلی بسترسازی فرهنگی کند. در یک ارزیابی کلی میتوان گفت که برگزاری این جشنواره حرکت نویی است که قطعا مفید واقع خواهد شد. با توجه به تیم جوان و باانگیزهای که جشنواره همراه تهران را برگزار میکند، میتوان گفت که آینده پویا و روشنی در انتظار این جشنواره است.
مدیرعامل سابق سینمای جوان افزود: جشنواره همراه تهران میتواند به نوعی به عنوان لازمه ایجاد بسترهای لازم و فرهنگسازی در خصوص مقولات و اتفاقات جدید تلقی شود. اصلیترین مزیت ثبت تصویر با موبایل، همان ثبت لحظات است؛ لحظاتی که میتواند در پیرامون هر فرد اتفاق بیفتد و به سرعت توسط او ثبت و ضبط شود. این مساله اتفاق کوچکی نیست. امروز میبینیم که تصاویر موبایلی تا حد زیادی در سطح خبرهای مهم دنیا مورد استفاده قرار گرفته است. به عنوان مثال، واقعه برخورد یک شهاب سنگ بزرگ آسمانی که چند ماه پیش اتفاق افتاد، توسط دوربینهای موبایلی ثبت شد و تصاویر بسیار باارزشی به وسیله همین دوربینهای تلفن همراه در روسیه از این واقعه به جا ماند. این قابلیت در تلفنهای همراه وجود دارد و میتوان از آن چه در عرصه خبررسانی و چه در حوزه فیلمسازی کوتاه بهره گرفت.
وی ادامه داد: با پیشرفت تکنولوژی در حوزه تولید گوشیهای تلفن همراه میتوان امیدوار بود که فیلمسازی با موبایل در آینده نزدیک، جایگاه قابل قبولی را پیدا کند. یکی از اقدامات مهمی که جشنوارههای موبایلی از قبیل جشنواره همراه تهران میتوانند انجام دهند، ایجاد فضاهای آموزشی است. این آموزش باید هم جنبههای تکنیکی و هم محتوایی و موضوعی را مورد توجه قرار دهد. به این ترتیب مردم میتوانند به شکلی مناسبتر و حرفهایتر از تلفن همراه در جهت تولید فیلمهای کوتاه و ثبت رخدادهای پیرامون خود در قالب آثار هنری استفاده کنند.
باکیده به کاربرانی که میخواهند از تلفنهای همراه خود برای فیلمسازی و عکاسی استفاده کنند، توصیه کرد: برای فیلمسازی و عکاسی با موبایل، پیش از هر چیز باید با اصول اولیه فیلمسازی و عکاسی آشنا شد. انجام این کار با وجود منابع مختلف مکتوب و مقالاتی که در فضاهای مجازی وجود دارد یا مباحثی که به صورت آکادمیک آموزش داده میشود، بسیار آسان است. به این ترتیب این کاربران با این مقوله آشناتر میشوند و اطلاعات خود را به روز کرده و حتی عکسهای یادگاری خود را با کادربندی و رعایت اصول زیباییشناسی تصویری برای همیشه ثبت و ضبط میکنند.
وی افزود: در کشور ما برگزاری هر جشنوارهای در حوزههای سینمایی، چه به لحاظ سازماندهی و اجرا و چه از نظر تامین منابع مالی، کار بسیار دشواری است. امیدوارم جشنواره فیلم و عکس همراه تهران هم در نخستین دوره خودش بتواند امکانات موجود را به بهترین شکل مورد استفاده قرار داده و مسیرهای گستردهای را برای برگزاری دورههای بعدی خود باز کند. علاوه بر این، امیدوارم این جشنواره بتواند فضایی را برای حمایت از تولید آثار بعدی برگزیدگان و نخبگان خود فراهم کند؛ چرا که تولیدات این برگزیدگان، ضمانتکننده برگزاری دورههای بعدی جشنواره هستند.
باکیده در پایان خاطرنشان کرد: با سرعت عجیبی که تکنولوژی در خصوص تولید ابزارهای ثبت تصویر دارد و با در نظر گرفتن پیشینه این ابزارها، میتوان تصور کرد که روزی تلفنهای همراهی به بازار بیاید که بتواند کار یک دوربین فیلمبرداری نیمهحرفهای را انجام بدهد. به اعتقاد من این تغییر کارکرد، رفته رفته اتفاق خواهد افتاد.
-
برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند
برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند. -
خالدی: برگزاری جشنواره موبایل نگاه ما را به دنیا عمیقتر میکند
برگزاری جشنوارههای موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسانتر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان میکند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک میکند.لقمان خالدی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کردهام و بحث جشنوارههای موبایلی برایم بسیار جذاب است. -
برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه
نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیهکننده فیلمهای چندرسانهای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیکهای این نوع عکاسی پرداخت. -
کارگاههای جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی
گوشیهای موبایل میتوانند رسانههای خوبی در عرصههای مختلف اجتماعی باشند.حسن علیکرمی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است. -
برگزاری اولین نشست نقد و بررسی فیلم در جشنواره همراه تهران
نخستین جلسه نقد و بررسی فیلمهای موبایلی در اولین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران برگزار شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این جلسه که با حضور تورج اصلانی، امید بلاغتی و مهرنوش هاشمی صدیق برگزار شد، حضار به بحث در خصوص خصوصیات و کارکردهای فیلمهای موبایلی پرداخته و فیلمهای حاضر در جشنواره را مورد ارزیابی قرار دادند.
یک دیدگاه بگذارید