نخستین جلسه نقد و بررسی فیلمهای موبایلی در اولین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این جلسه که با حضور تورج اصلانی، امید بلاغتی و مهرنوش هاشمی صدیق برگزار شد، حضار به بحث در خصوص خصوصیات و کارکردهای فیلمهای موبایلی پرداخته و فیلمهای حاضر در جشنواره را مورد ارزیابی قرار دادند.
اصلانی در این نشست خاطرنشان کرد: سینما سینماست و تعریفی جز تصاویر متحرک ترکیب شده با صدا ندارد. از همین رو ابزاری مانند موبایل را هم میتوان برای فیلمسازی مورد استفاده قرار داد. بخشی از سینما میتواند از این ابزار کوچک با کاربری آسان برای القای مفاهیم مورد نظر خود بهره بگیرد. در مجموع باید گفت سینمای حرفهای لزوما به معنای کیفیت بالای صدا و تصویر نیست و هر ابزاری در سینما جایگاه خاص خود را دارد.
وی افزود: فیلمسازی با موبایل، تمرینی است برای درست دیدن. آثار موبایلی میتواند به عنوان منبع تحقیقی برای نوشتن به کار گرفته شده و در طراحی صحنه و طراحی تولید در سینمای صنعتی مورد استفاده واقع شود. با این ابزار هم میتوان حرف زد؛ آنچه میگوییم، اهمیت دارد، نه ابزاری که با آن حرف میزنیم. بنابراین توسط دوربینهای موبایلی هم میتوان ثبت کرد و هم خلق.
اصلانی ادامه داد: سینما زیرمجموعه فرهنگ است و ابزاری مثل موبایل هم میتواند کارکرد فرهنگی داشته باشد و منابع تحقیقی اجتماعی خوبی را در اختیار جامعه قرار بدهد. فیلمهای موبایلی میتوانند نویدبخش کشف استعدادهای تازه در عرصه سینما هم باشند. از طرف دیگر، از طریق فیلمهای موبایلی به شهروندان فرصت حرف زدن داده میشود و فیلمهای موبایلی به نوعی کار استشهادهای محلی را هم انجام میدهند. پیش از این مردم برای پیگیری درخواست خود از مراجع قانونی میبایست مراحل متعددی را طی میکردند، اما از طریق فیلمهای موبایلی یک تصویر بیواسطه، سالم، راستگو و غیرسیاهنما ارایه شده و کاغذبازیهای اداری حذف میشود. به علاوه، رواج ساخت این فیلمها به سینمای مستقل و فیلمسازان کمبضاعت کمک بسزایی میکند و در حداقلیترین شکل میتواند نطفه یک فیلم را در ذهن یک کننده ایجاد کند. اگر جشنواره همراه تهران بتواند این دید را در مردم تقویت کند که موبایل میتواند به عنوان ابزاری برای یادآوری در کنار سینما به کار گرفته شود، کار بزرگی انجام داده است.
بلاغتی نیز فیلمهای موبایلی را چنین توصیف کرد: این فیلمها هم از نظر استاتیک و زیباییشناسی میتوانند خود را به عنوان بخشی از سینما معرفی کنند. تصاویر ثبت شده توسط موبایل، ما را در موقعیت بسیار پیچیدهای قرار میدهند که لزوما هنری نیست. ما در مواجهه با تصاویر موبایلی فقط با سینما مواجه نیستیم، بلکه با مفاهیم نابتر و والاتری مواجهیم؛ یک موقعیت عجیب فلسفی که فقط هنر نیست. موبایل به لحاظ استاتیک، وسیلهای برای خلق سینمایی است؛ اما نباید فقط به آن تقلیل پیدا کند؛ چرا که مدام از سینما فراتر میرود.
بلاغتی افزود: موقعیت موبایل و امکان ثبت تصویر برای همه، موقعیت کنونی انسان معاصر است. حال این سوال مطرح میشود که این میل و شهوت سیریناپذیر به ثبت تصویر در جامعه از کجا میآید. در جهانی که هویتش تصویری است، هر کس میخواهد هویتی داشته باشد و ماندگار شود و راحتترین راه، استفاده از همین فیلمهای موبایلی است. میل انسان معاصر به دیده شدن، از طریق موبایل ارضا میشود. در جامعه ما موبایل میخواهد چیزی فراتر از هنر را ثبت کند و به مفاهیمی فراتر از مفاهیم سینمایی ارجاع بدهد.
هاشمی صدیق نیز اظهار داشت: موبایل هم مانند سایر ابزارهای ثبت تصویر، جایگاه خاص خود را دارد. همراه داشتن همیشگی این ابزار، رفتار مشاهدهگرانه را در ما تقویت میکند. با کمک موبایل میتوان لحظاتی را ثبت کرد که در هیچ شرایطی قابل بازسازی نیست یا اگر بازسازی شود، دیگر به حقیقت نزدیک نیست و ارزشی ندارد. فیلمهای موبایلی آثاری خالص و ناب هستند که به لحاظ انتقال مفاهیم، از فیلمهای تهیه شده توسط دوربینهای حرفهای چیزی کم ندارند. هنر، انتخاب بخشهایی از زندگی است؛ هر ابزاری که بتواند در این انتخاب به ما کمک کرده و حرف و مقصود ما را منتقل کند، میتواند به عنوان یک ابزار خلق هنری مورد استفاده قرار بگیرد. در یک جمله میتوان گفت، موبایل وسیلهای است برای خلق اثر هنری که به زندگی بسیار نزدیک است و تماس ما را با خود زندگی به مویی میرساند.
نشستهای تخصصی نخستین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران از چهارم تا ششم اردیبهشت ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار میشود.
-
برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند
برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند. -
باکیده: جشنواره همراه؛ زمینهساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی
از گوشیهای تلفن همراه میتوان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاههایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسانتر کرده است. -
خالدی: برگزاری جشنواره موبایل نگاه ما را به دنیا عمیقتر میکند
برگزاری جشنوارههای موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسانتر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان میکند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک میکند.لقمان خالدی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کردهام و بحث جشنوارههای موبایلی برایم بسیار جذاب است. -
برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه
نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیهکننده فیلمهای چندرسانهای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیکهای این نوع عکاسی پرداخت. -
کارگاههای جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی
گوشیهای موبایل میتوانند رسانههای خوبی در عرصههای مختلف اجتماعی باشند.حسن علیکرمی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
یک دیدگاه بگذارید