برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه

نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیه‌کننده فیلم‌های چندرسانه‌ای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیک‌های این نوع عکاسی پرداخت.
کوچی در این نشست خاطرنشان کرد: تلفن‌های همراه، اختراع‌های خوبی برای عکاسی بودند. من به عکاسان توصیه می‌کنم به جای این که نگران ابزارشان باشند، به نوع نگاه و دیدشان در عکاسی توجه نشان بدهند. ما اغلب بیش از اندازه به ابزارها اهمیت می‌دهیم؛ در حالی که ابزارها مدام در حال تغییرند. بهترین کاری که هر عکاسی می‌تواند انجام بدهد، این است که با هر ابزاری که به دست می‌آورد، تمرین کند. راز موفقیت عکاسان بزرگ و خلاق دنیا این است که مرتبا پروسه خلاقانه خود را با هر ابزاری تکرار می‌کنند. در کل هیچ نکته خارق‌العاده‌ای درباره گوشی‌های پیشرفته تلفن همراه وجود ندارد؛ آنچه تمایز ایجاد می‌کند، عکاسی است که پشت این ابزار قرار می‌گیرد.
کوچی افزود: معمولا کسانی که به فیلمسازی علاقه دارند، فیلم‌های زیادی نگاه می‌کنند؛ اما در عکاسی گاه این موضوع فراموش می‌شود و عکاسان کمتر به عکس‌های خوب نگاه می‌کنند. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که عکاسی با گوشی‌های پیشرفته بسیار آسان است؛ اما این کار سخت‌تر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد. بهتر است عکاسان در عکاسی با موبایل از مدل‌هایی استفاده کنند که اجازه تنظیم نور، رنگ و ... را به آنها می‌دهد.
وی با اشاره به این که رمز عکاسی خوب، نزدیکی بسیار به سوژه است، اظهار داشت: هر کس باید به سوژه‌های مورد علاقه خودش بپردازد و دغدغه‌های خود را پیگیری کند. همیشه باید آماده عکاسی باشید؛ گوشی تلفن‌تان را نزدیک خودتان قرار دهید تا بتوانید سریعا عکاسی کنید. ممکن است این حرف ساده‌انگارانه به نظر برسد، اما بهتر است همیشه به اصول و قواعد ابتدایی بازگشت داشته باشیم؛ چرا که توجه به همین مسایل اولیه است که عکاسی را بهتر می‌کند. پیغام من به عکاسان این است: آماده باشید؛ تمرین کنید؛ به کاری که انجام می‌دهید، علاقه داشته باشید و اصول اولیه را فراموش نکنید.
کوچی استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف و جلوه‌های گرافیکی را مناسب عکس‌های خبری ندانسته و افزود: در عکاسی خبری باید حتی‌الامکان به حقیقت نزدیک بود و از دست‌کاری‌های اضافی خودداری کرد.
وی ادامه داد: برای هنرمند، هیچ اطمینانی وجود ندارد و هنرمند همیشه با ناامنی و شک دست و پنجه نرم می‌کند. من همیشه تلاش می‌کنم تا خود را با متدهای جدید تطبیق بدهم؛ ولی در قلبم پیغام و سبک شخصی خود را می‌شناسم و به آن اعتقاد دارم. بنابراین احساس رضایت می‌کنم. باید مرتبا به این فکر کنید که عکس‌های شما چه می‌خواهند بگویند؛ اگر پاسخ شما به این پرسش، صادقانه باشد، یعنی در مسیر درست قرار گرفته‌اید. مخاطب شما همیشه در حال تغییر است و گاه اصلا نمی‌داند که چه می‌خواهد؛ بنابراین در درجه اول، نگاه شخصی شماست که اهمیت پیدا می‌کند.
کوچی در پاسخ به این پرسش که چرا اغلب عکس‌های خود را با متن همراه می‌کند، توضیح داد: بهترین عکس‌های دنیا فاقد متن است؛ اما پیشینه ژورنالیستی من و علاقه‌ام به کنار هم قرار دادن عکس و متن باعث می‌شود که این کار را انجام بدهم. من به نوعی از متن برای کامل کردن کارم استفاده کرده و سعی می‌کنم با استفاده از کلمات، مخاطب را راهنمایی کنم؛ شاید مخاطبین بپسندند و شاید نه.
وی در پایان با تاکید بر رعایت حریم خصوصی افراد در عکاسی خیابانی گفت: عکاس باید در هر شرایط به سوژه عکاسی خود احترام بگذارد. هنگام عکاسی خیابانی باید به قوانین احترام گذاشت. با این حال به اعتقاد من در همه جای دنیا عکاسان باید اجازه داشته باشند تا در اماکن عمومی از سوژه‌های دلخواه خود برای ثبت در تاریخ عکاسی کنند. عکاسی خیابانی می‌تواند مانند یک کپسول زمان عمل کند؛ کپسولی که اتفاقات زمان حال را برای نسل‌های آینده ثبت و حفظ می‌کند. در مجموع، اگر عکاس حسن نیت داشته و قصد آسیب رساندن به سوژه را نداشته باشد، حتی اگر سوژه متوجه عکاسی نباشد، حرکت عکاس غیراخلاقی نیست.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند

    برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند

    برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند.
  • باکیده: جشنواره همراه؛ زمینه‌ساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی

    باکیده: جشنواره همراه؛ زمینه‌ساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی

    از گوشی‌های تلفن همراه می‌توان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاه‌هایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسان‌تر کرده است.
  • خالدی: برگزاری جشنواره‌ موبایل نگاه ما را به دنیا عمیق‌تر می‌کند

    خالدی: برگزاری جشنواره‌ موبایل نگاه ما را به دنیا عمیق‌تر می‌کند

    برگزاری جشنواره‌های موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسان‌تر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان می‌کند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک می‌کند.لقمان خالدی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کرده‌ام و بحث جشنواره‌های موبایلی برایم بسیار جذاب است.
  • کارگاه‌های جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی

    کارگاه‌های جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی

    گوشی‌های موبایل می‌توانند رسانه‌های خوبی در عرصه‌های مختلف اجتماعی باشند.حسن علی‌کرمی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
  • برگزاری اولین نشست نقد و بررسی فیلم‌ در جشنواره همراه تهران

    برگزاری اولین نشست نقد و بررسی فیلم‌ در جشنواره همراه تهران

    نخستین جلسه نقد و بررسی فیلم‌های موبایلی در اولین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران برگزار شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این جلسه که با حضور تورج اصلانی، امید بلاغتی و مهرنوش هاشمی صدیق برگزار شد، حضار به بحث در خصوص خصوصیات و کارکردهای فیلم‌های موبایلی پرداخته و فیلم‌های حاضر در جشنواره را مورد ارزیابی قرار دادند.
آخرین خبرها