گوشیهای موبایل میتوانند رسانههای خوبی در عرصههای مختلف اجتماعی باشند. این حرکت کمابیش در جامعه اتفاق افتاده و در سالهای اخیر، این ابزار مورد استفاده بسیاری از افراد قرار گرفته است؛ اما برگزاری جشنوارهای مثل جشنواره همراه تهران این جریان را ساختارمند و هدفمند میکند و یک تعریف مجدد را از این ابزار ارایه میدهد؛ تعریفی شفاف که بر اساس آن مخاطبین بتوانند از این ابزار استفاده بهتر، متفاوتتر و هنرمندانهتری داشته باشند و حرفشان را بزنند و تفکر و نگاهشان را منتقل کنند.
حسن علیکرمی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است. همان طور که دوربینهای دیجیتال با ورود به جوامع، به سرعت فراگیر شدند، گوشیهای تلفن همراه هم به زودی جایگاه خاص خود را پیدا خواهند کرد. در زمان ورود دوربینهای دیجیتال، برخی از کارگردانها پیشرو شدند و دوربینهای دیجیتال را جایگزین دوربینهای 16 میلیمتری و 35 میلیمتری خود کردند. این رویکرد هم در ابتدا موافقین و مخالفینی داشت؛ ولی به هر صورت این اتفاق رخ داد و تجربیات خوبی صورت گرفت که هنوز ادامه دارد. در ایران یکی از کسانی که آغازگر این مسیر بود، عباس کیارستمی بود. در حال حاضر این جریان همهگیر شده و کار فیلمسازان را برای خلق اثر بسیار راحتتر کرده است. البته این ابزار در کنار نقاط قوت خود، ضعفهایی هم دارد.
وی کیفیت فیلمها و عکسهای ارسالی به دفتر جشنواره همراه تهران را بسیار خوب و فراتر از انتظار ارزیابی کرده و اظهار داشت: موضوع این آثار برای من که در عرصههای هنری فعالیت میکنم، بسیار جذاب و متفاوت بود و همین امر نشان میدهد که سرمایهگذاری و فرهنگسازی در رابطه با این موضوع، میتواند ثمربخش باشد. البته باید در نظر داشت که این ابزار در برخی حوزهها به عنوان مثال عکاسی از طبیعت جوابگو نیست؛ اما زمانی که موضوع و ایده در عکاسی و فیلمسازی اهمیت پیدا کند، ابزاری مثل موبایل جوابگو است. موبایل علاوه بر کارکرد هنری میتواند در عرصه خبر کارکرد رسانهای هم داشته باشد. بنابراین برگزاری جشنوارهای مثل همراه تهران از هر جهت اتفاق ویژهای است.
علیکرمی خاطرنشان کرد: مسئولین برگزاری جشنواره نباید تاکید داشته باشند تا کاربران عادی تلفن همراه را به عکاسان و فیلمسازان حرفهای تبدیل کنند. بلکه این جشنواره باید فضایی را ایجاد کند تا به مردم یادآوری شود میتوان کارکردهای دیگر و استفادههای بهینهتری را هم از تلفن همراه انتظار داشت. کسانی که با اصول اولیه طراحی، عکاسی و فیلمسازی آشنایی دارند، میتوانند با استفاده از دوربینهای تلفن همراه، آثار هنرمندانهای را خلق کنند. آشنایی با این اصول، بسیار ساده است؛ آنچه اهمیت دارد این است که با تمرین مهارتهای خود را تقویت کنیم. این سادگی نباید باعث بشود که دقت عمل کمتری به خرج بدهیم تا به عنوان مثال، از میان صد عکس، یک عکس خوب را ثبت کنیم. باید از همان ابتدا در انتخاب موضوع، کادربندی و سایر موارد دقت عمل به خرج بدهیم تا با کمترین تعداد عکس یا فیلم، بهترین نتایج را بگیریم.
وی اضافه کرد: این حرکت، در جهت منافع شرکتهای سازنده گوشیهای تلفن همراه هم عمل میکند؛ بنابراین این شرکتها باید از برگزاری چنین رویدادهایی حمایت کنند تا این رویدادها به بهترین نحو اتفاق بیفتد.
رییس خانه سینمای دانشگاهی ایران ضمن اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری با جشنواره همراه تهران افزود: بر طبق این تفاهمنامه ما در 19 دانشگاه در سراسر کشور کارگاههای آموزشی تکنیکهای فیلمسازی و عکاسی خلاق با استفاده از تلفن همراه را برگزار کردیم. این حرکت، حرکت بزرگی بود و با استقبال گستردهای مواجه شد؛ طوری که در برخی موارد ناچار شدیم به خاطر حضور گسترده هنرجویان، برنامههای کارگاهها را تغییر بدهیم. حتی بازتاب خبری این کارگاهها در رسانههای مختلف موجب شد که دانشگاههای دیگر هم برای شرکت در این برنامه اظهار آمادگی کنند. به اعتقاد من این مجموعه کارگاهها نمونه بارز و زیبایی از یک همایش ملی دانشگاهی بود و خاطره خوشی را در ذهن مخاطبین دانشگاهی خود به جا گذاشت. علاوه بر این برنامه اکران فیلمهای برگزیده جشنواره در دانشگاهها، بعد از اختتامیه جشنواره در 14 دانشگاه اجرایی خواهد شد.
علیکرمی در پایان ضمن تقدیر از دستاندرکاران جشنواره همراه تهران گفت: مسئولین این جشنواره نگاه سطحی به این سوژه ندارند و تلاش میکنند برنامههای اجرایی خود را بسیار هنرمندانه و جذاب پیش ببرند و این به معنای اهمیت دادن به مخاطب است. اگر بخواهم فهرستی از جشنوارههایی را تهیه کنم که قویترین، منظمترین و بااخلاقترین تیمهای اجرایی را در سالهای اخیر داشتهاند، قطعا جشنواره همراه تهران را هم در این فهرست جای خواهم داد.
-
برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند
برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند. -
باکیده: جشنواره همراه؛ زمینهساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی
از گوشیهای تلفن همراه میتوان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاههایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسانتر کرده است. -
خالدی: برگزاری جشنواره موبایل نگاه ما را به دنیا عمیقتر میکند
برگزاری جشنوارههای موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسانتر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان میکند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک میکند.لقمان خالدی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کردهام و بحث جشنوارههای موبایلی برایم بسیار جذاب است. -
برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه
نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیهکننده فیلمهای چندرسانهای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیکهای این نوع عکاسی پرداخت. -
برگزاری اولین نشست نقد و بررسی فیلم در جشنواره همراه تهران
نخستین جلسه نقد و بررسی فیلمهای موبایلی در اولین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران برگزار شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این جلسه که با حضور تورج اصلانی، امید بلاغتی و مهرنوش هاشمی صدیق برگزار شد، حضار به بحث در خصوص خصوصیات و کارکردهای فیلمهای موبایلی پرداخته و فیلمهای حاضر در جشنواره را مورد ارزیابی قرار دادند.
یک دیدگاه بگذارید