با استفاده از دوربین تلفن همراه میتوان تصاویری را گرفت و اتفاقهایی را خلق کرد که رسیدن به آنها از طریق دوربینهای حرفهای و نیمهحرفهای ممکن نیست.
حمید خانی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: تلفن همراه ابزاری است که در دسترس عموم جامعه قرار دارد. در سالهای اخیر موبایل خود را به عنوان یک رسانه معرفی کرده و از این نظر باید مورد بررسی قرار بگیرد. کارکرد موبایل کارکردی رسانهای است و از طریق این ابزار امکان تولید محتوا در لحظه فراهم میشود و اشتراکگذاری و نشر آن هم در زمانی کوتاه اتفاق میافتد. بنابراین از طریق این ابزار همه میتوانند خیلی سریع ایدههای مورد نظر خود را ثبت کرده و با دیگران به اشتراک بگذارند و بازخورد و نتیجه کار خود را ببینند. به این ترتیب هر کس که اثری خلق میکند، در لحظه از نظرات مخاطبین خود مطلع میشود و میتواند روی کار خود برنامهریزی کند.
دبیر اجرایی جشنواره فیلم و عکس همراه تهران اظهار داشت: دستاندرکاران برگزاری جشنواره همراه تهران چنین برنامهریزی کردهاند که با استفاده از تلفن همراه برای مخاطبین جوانی که تا به حال امکان بروز خلاقیت هنری را پیدا نکردهاند و تصور میکنند که نمیتوانند در این زمینه موفق ظاهر شوند، امکان خلق تجربیات تصویری را فراهم کنند. یکی از اهداف ما این است که خلاقیت را در میان مخاطبان گسترش بدهیم. همچنین به دنبال آن هستیم که استعدادهایی را شناسایی کرده و افراد مستعد را مورد حمایت قرار بدهیم تا به سمت تولید آثار بهتر و حرفهایتر هدایت شوند.
خانی افزود: در حال حاضر هر کس که تلفن همراهی دارد که از قابلیت عکاسی و فیلمبرداری برخوردار است، در موقعیتهای مختلف آن را مورد استفاده قرار میدهد. تلاش ما در این جشنواره بر این است که فیلمها و عکسهای خوبی را که توسط مردم ثبت میشود، اما روی گوشیهای آنها باقی میماند و دیده نمیشود را به نمایش دربیاوریم؛ فیلمها و عکسهایی که ارزش دیده شدن را دارد و میتواند اطلاعاتی را در اختیار دیگران قرار بدهد. این جشنواره بیش از هر چیز در صدد است تا فضایی را برای دیده شدن آثاری ایجاد کند که در هیچ جای دیگر دیده نمیشود.
وی ادامه داد: فیلمسازی و عکاسی با موبایل یک کار تجربی و کمهزینه است که امکان آن برای همه مهیاست. از طریق دوربینهای تلفن همراه بسیار راحت میتوانیم ایدههایی را ثبت کنیم که شاید جرات استفاده از دوربینهای حرفهای و هزینه کردن برای ساخت آن را نداشته باشیم؛ ایدههایی که کارگردانها و عکاسان حرفهای هم برای تجربه کردن آن ریسک نمیکنند. به نظر من بهتر است علاقهمندان این حوزه از موبایل برای ثبت سوژههای هزینهبر استفاده کنند. در صورت تحقق این امر، با مجموعهای از اتفاقات جدید تصویری مواجه میشویم. ما در این جشنواره آثاری را دیدیم که حاکی از نگاه متفاوت سازنده آن در زمینه تصویربرداری و ایدهپردازی بود. در مجموع آثار بهتر از آن چیزی بود که تصور میکردیم.
خانی اشاره کرد: در حوزه دیجیتال روز به روز دوربینها کوچکتر شده و کیفیت تصاویر بالاتر میرود. در حال حاضر گوشیهایی در بازار هستند که کیفیت تصویر بسیار بالایی دارند و کاملا میتوان با آنها کار حرفهای انجام داد. اما به هر حال اولین کارکرد موبایل همان برقراری ارتباط است و نمیتوان انتظار داشت که این ابزار جایگزین دوربینهای حرفهای شود. دوربینهای موبایلی محدودیتهای خاص خود را دارند و آثار تولید شده توسط آنها باید در فضایی جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد.
وی در پایان افزود: مسئولین برگزاری این جشنواره حداکثر تلاش خود را کردهاند تا اولین دوره این جشنواره را به بهترین شکل برگزار کنند. با این حال در حوزه معرفی و اطلاعرسانی میتوانستیم بهتر عمل کنیم. اگر امکانات بیشتری را در اختیار داشتیم و میتوانستیم اطلاع رسانی گستردهتری را در سراسر کشور انجام دهیم، قطعا با حجم بیشتری از آثار مواجه میشدیم. از همین حالا برنامهریزی برای سال آینده و دوره بعدی را آغاز کردهایم؛ فکر میکنم با توجه به پتانسیلی که در جامعه ما وجود دارد و علاقهای که مردم تا به حال به فیلمبرداری و عکاسی با موبایل نشان دادهاند، این جشنواره به لحاظ حجم آثار دریافتی و میزان مخاطب، به یکی از بزرگترین جشنوارههای منطقه تبدیل شود.
اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران از 4 تا 6 اردیبهشت 92 در پردیس ملت تهران برگزار میشود.
-
برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند
برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند. -
باکیده: جشنواره همراه؛ زمینهساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی
از گوشیهای تلفن همراه میتوان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاههایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسانتر کرده است. -
خالدی: برگزاری جشنواره موبایل نگاه ما را به دنیا عمیقتر میکند
برگزاری جشنوارههای موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسانتر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان میکند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک میکند.لقمان خالدی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کردهام و بحث جشنوارههای موبایلی برایم بسیار جذاب است. -
برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه
نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیهکننده فیلمهای چندرسانهای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیکهای این نوع عکاسی پرداخت. -
کارگاههای جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی
گوشیهای موبایل میتوانند رسانههای خوبی در عرصههای مختلف اجتماعی باشند.حسن علیکرمی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
یک دیدگاه بگذارید