جشنواره همراه تهران شروع خوبی برای تشویق کاربران عادی تلفن همراه است تا از این ابزار برای ثبت ایدههایی استفاده کنند که ارزش سینمایی و تصویری دارد.
بایرام فضلی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: در حال حاضر آثار ضبط شده توسط دوربینهای موبایل خود به خود فرمتی هنری پیدا کرده است. در سالهای اخیر و در نتیجه تحولات سیاسی و اجتماعی در دنیا اصطلاحی به نام یوزر- ژورنالیست رواج پیدا کرد. برخی از یوزر- ژورنالیستها فیلمهای خبری قابلقبولی را از طریق شبکههای اینترنتی مخابره میکردند که اگر ارزش هنری نداشت، حداقل به لحاظ خبری قابل استناد بود. کمترین کارکرد فیلمهای موبایلی این است که در مکانهایی که امکان حضور مستندسازان و تصویربرداران حرفهای وجود ندارد، وقایع توسط کاربران عادی تلفن همراه ثبت میشود. بنابراین فیلمی که حتی ممکن است از کیفیت تصویری پایینی برخوردار باشد، فقط و فقط به خاطر سندیت، مخاطبان بسیاری پیدا کند.
وی افزود: کیفیت دوربینهای موبایلی روز به روز بهتر میشود و حتی تعدادی از فیلمسازان بزرگ دنیا هم فیلمسازی با تلفنهای همراه را تجربه کردهاند. بنابراین تلفن همراه میتواند به عنوان یک مدیوم وارد فضای هنری شده و امکان تولید آثار هنری ارزشمندی را فراهم کند. با توجه به روند پیشرفت تکنولوژی در سالهای اخیر، امکان دارد که حتی تلفنهای همراه به دوربینهای آینده سینما حداقل در حوزه مستند و فیلم کوتاه تبدیل بشوند.
فضلی خاطرنشان کرد: با استفاده از دوربینهای موبایلی میتوانیم بدون ایجاد مزاحمت برای سوژه، کار خود را انجام بدهیم و نتایج بهتری بگیریم. حتی با رعایت جنبههای اخلاقی میتوانیم به صورت دوربین مخفی وقایع را ثبت کنیم. من به آینده فیلمهای موبایلی بسیار خوشبین هستم و گمان میکنم جشنواره همراه تهران به نتایج خوشایندی دست پیدا کند. این جشنواره مردم عادی را برای ورود به عرصه فیلمسازی امیدوار خواهد کرد و هر کسی که کوچکترین علاقهای به سینما، تصویربرداری و فیلمسازی دارد، میتواند شانس خود را از طریق این جشنواره امتحان کند و خودش را محک بزند.
وی افزود: ما در حال حاضر شاهد هجوم فیلمهای موبایلی به فضاهای مجازی و شبکههای تلویزیونی هستیم. البته نمایش این فیلمها فعلا بیشتر جنبه سرگرمسازی دارد؛ اما اگر این جریان به سمت درست هدایت شود، شاید به جایی برسیم که فیلمسازان حرفهای هم از این ابزار برای فیلمبرداری استفاده کنند. با اهمیت دادن به فیلمهای موبایلی و تشویق افراد به ثبت ایدههای ارزشمند، میتوان از جنبه سرگرمیسازی فیلمهای موبایلی فاصله گرفت و فیلمهای کوتاه و مستند قابل قبولی را به مجموع فیلمهای تهیه شده در کشور اضافه کرد.
فضلی عملکرد مسئولین برگزاری جشنواره همراه تهران را مثبت ارزیابی کرده و افزود: ساخت فیلمهای مستند موبایلی توسط فیلمسازان حرفهای در این جشنواره اقدام بسیار موثری است که میتواند به مردم عادی الگو بدهد. با توجه به این که این جشنواره برای اولین بار است که در داخل کشور برگزار میشود، نمیتوان پیشبینی دقیقی از دستاوردهای آن داشت؛ با این حال به نظر من به نتایجی فراتر از انتظار دست پیدا خواهیم کرد. شرکتکنندگان جشنواره سوژههایی را کار میکنند که برایشان جالب بوده است و همین مساله میتواند به فیلمسازان حرفهای ایده بدهد؛ به گونهای که حتی یک فیلم کوتاه موبایلی میتواند برای ساخت یک اثر بلند سینمایی مورد استفاده قرار بگیرد. بنابراین با بررسی آثار ارایه شده به این جشنواره و مرور تجربیات میتوان در دورههای بعدی فیلمسازان آماتور را در مسیر درست هدایت کرده و آموزشها و دستورالعملهای موثری را برای آنها در نظر گرفت.
فضلی در پایان افزود: این فیلمهای بسیار کوتاه موبایلی بعضا مخاطبینی بیش از فیلمهای کوتاه حرفهای داشتهاند؛ چرا که سوژههای جذابی را مورد توجه قرار دادهاند. در سالهای اخیر شاهد بودهایم که برخی فیلمهای یک دقیقهای یا دو دقیقهای خیلی سریع از طریق بلوتوث در میان افراد دست به دست شده و مخاطبین بسیاری را برای خود دست و پا کرده است. این در حالی است که پرداختن به همان سوژه از طریق یک برنامه تلویزیونی نیازمند برنامهریزیهای گسترده و صرف وقت و انرژی بسیار است. تمام این موارد امکاناتی است که میتواند مردم عادی را جذب کرده و نقشهای موثری را به آنها نسبت بدهد.
اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران از 4 تا 6 اردیبهشت 92 در پردیس ملت تهران برگزار میشود.
-
برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند
برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند. -
باکیده: جشنواره همراه؛ زمینهساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی
از گوشیهای تلفن همراه میتوان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاههایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسانتر کرده است. -
خالدی: برگزاری جشنواره موبایل نگاه ما را به دنیا عمیقتر میکند
برگزاری جشنوارههای موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسانتر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان میکند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک میکند.لقمان خالدی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کردهام و بحث جشنوارههای موبایلی برایم بسیار جذاب است. -
برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه
نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیهکننده فیلمهای چندرسانهای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیکهای این نوع عکاسی پرداخت. -
کارگاههای جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی
گوشیهای موبایل میتوانند رسانههای خوبی در عرصههای مختلف اجتماعی باشند.حسن علیکرمی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
یک دیدگاه بگذارید