میراحسان: با تلفن همراه هر انسانی می‌تواند یک هنرمند باشد

برگزاری جشنواره‌های موبایلی به منزله به رسمیت شناختن توانایی‌های مردم عادی و معرفی هنرمندانی جدید به جامعه است و افراد را از چنبره ناتوان شمردن خود در زمینه آفرینش هنری رها می‌کند.
احمد میراحسان در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب افزود: پدیده‌هایی که در جامعه اتفاق می‌افتند، ضروریاتی را با خود به همراه می‌آورند. تحولات تکنولوژیکی منجر به شکل‌گیری ارتباطات رسانه‌ای تازه‌ای می‌شوند و نیازهای جدیدی را مطرح می‌کنند. موبایل به عنوان یکی از نمادهای گسترش تکنولوژی، امکانات تازه‌ای را در اختیار عموم مردم قرار داده است که تصویربرداری با گوشی تلفن همراه هم یکی از این امکانات است. این مساله به همگانی شدن امکان ثبت تصاویر منجر شده است. تولید یک تصویر از شیء در حال حرکت در قالب سینما در اواخر قرن نوزدهم و قبل از آن در قالب عکس، تخصصی بود که همگان از آن برخوردار نبودند؛ اما پیشرفت تکنولوژی در اواخر قرن بیستم به همه افراد امکان ثبت تصاویر را داد و دوربین‌های تلفن همراه هم این امکان را تکمیل کرد. با استفاده از این ابزار، هیچ رخدادی از امکان ثبت بی‌بهره نمی‌ماند.
میراحسان اظهار داشت: جشنواره همراه تهران همگام با سرشت جامعه مدرن اقدام به جمع‌آوری و نمایش فیلم‌های ثبت شده توسط دوربین‌های تلفن همراه کرده که اقدام مفید و ارزشمندی است؛ چرا که افرادی که تصاویر و رخدادهایی را ثبت می‌کنند، تمایل دارند که آن را به معرض نمایش بگذارند و این جشنواره چنین امکانی را فراهم می‌کند.
این مستندساز و منتقد هنری خاطرنشان کرد: دوربین‌های موبایل در آینده پیشرفت‌های چشمگیری خواهند داشت و احتمالا ابزارهای بسیار پیشرفته فیلمبرداری در موبایل‌ها جای خواهد گرفت؛ اما با این حال دوربین تلفن همراه نمی‌تواند جای دوربین‌های دیجیتال حرفه‌ای را بگیرد. این ابزار کارکردها و ویژگی‌های خاص خود را دارد و نباید از دوربین موبایل همان تصوری را داشت که از دوربین‌های فیلمبرداری حرفه‌ای داریم. فاصله میان هنر حرفه‌ای و هنر مردمی و همگانی همواره حفظ خواهد شد و آثاری چون فیلم‌های موبایلی خارج از محدوده هنر حرفه‌ای جای خواهند گرفت.
وی اضافه کرد: موبایل این قابلیت را دارد که به افراد غیرحرفه‌ای امکان تجربه ساخت یک فیلم کوتاه را بدهد. ما در مقطعی قرار داریم که فیلمسازان حرفه‌ای هم با موبایل فیلم می‌سازند. بنابراین با توسعه تکنولوژی با یک همگانیت در قلمرو هنر مواجه خواهیم شد. کسانی که تا دیروز در حوزه هنر مردمی محروم شمرده می‌شدند، امروز امکان تجربه فضای هنری را پیدا کرده‌اند. بنابراین با حضور تلفن همراه هر انسانی می‌تواند یک هنرمند باشد.
میراحسان به مسئولین برگزاری جشنواره همراه تهران توصیه کرد: باید میزان آگاهی از ابزارهای تکنولوژیک روز را در جامعه بالا برد. بسیاری از مردم هنوز از قابلیت‌های ابزارهای تکنوژیک و سهولتی که در آنها نهفته است، بی‌اطلاعند. آرزوی بسیاری از افراد این است که بدون داشتن توانایی‌ها و مهارت‌های یک فیلمساز حرفه‌ای، بتوانند اثر هنری خود را به معرض نمایش و داوری بگذارند و فقط با استفاده از یک گوشی تلفن همراه، به عنوان یک هنرمند ایفای نقش کنند. این جشنواره باید سرشت فیلم‌های موبایلی را معرفی کند؛ چرا که در ایران حتی در میان هنرمندان حرفه‌ای و منتقدین هم دانش کافی در این خصوص وجود ندارد و این فقط به خاطر فاصله فرهنگی ما از ابزارهای روز است. این ابزارها محصول یک تحول علمی و فرهنگی بوده و جزو لاینفک و نهادینه‌شده جوامع هستند. این دیدگاه در جامعه ما وجود ندارد و بسیاری از افراد به شکل اسطوره‌ای به تکنولوژی نگاه می‌کنند و درباره تولید هنری تفکر آنالوگ دارند. این در حالی است که تغییر و تحولات دیجیتالی در دهه‌های اخیر می‌تواند تعاریف هنر را دگرگون کرده و محدودیت‌های آن را فروبریزد و به تحول در ساختار تولید اثر هنری منجر شود. این تحول می‌تواند به سود همگانی شدن و به وجود آمدن یک هنر عمومی عمل کند که تا به حال هم چنین عمل کرده است. اگر مدیریت آگاهی در این زمینه قوت بگیرد و افراد عادی با اصول اولیه ساخت فیلم کوتاه آشنا شوند، می‌توان از طریق فیلم‌های موبایلی ایده‌های بدیعی را به نمایش گذاشت.
وی در پایان افزود: اگر نهادی به این موضوع علاقه‌مند باشد، می‌تواند روی معرفی این موضوع به اشکال مختلف رسانه‌ای سرمایه‌گذاری کرده و جشنواره‌های موبایلی متعددی را حتی در شهرهای دورافتاده و کوچک برگزار کند. به این ترتیب افراد مختلف جذب این حوزه می‌شوند و فضای گفت‌وگو شکل می‌گیرد. بنابراین در کنار هنر حرفه‌ای که هنر ماندگاری است، میلیون‌ها انسان می‌توانند از تولید آثار هنری کوچک لذت ببرند و در عین حال تاثیرگذار باشند.
اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران از 4 تا 6 اردیبهشت 92 در تهران و پس از آن در دیگر شهر‌های کشور برگزار می‌شود.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند

    برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند

    برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند.
  • باکیده: جشنواره همراه؛ زمینه‌ساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی

    باکیده: جشنواره همراه؛ زمینه‌ساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی

    از گوشی‌های تلفن همراه می‌توان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاه‌هایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسان‌تر کرده است.
  • خالدی: برگزاری جشنواره‌ موبایل نگاه ما را به دنیا عمیق‌تر می‌کند

    خالدی: برگزاری جشنواره‌ موبایل نگاه ما را به دنیا عمیق‌تر می‌کند

    برگزاری جشنواره‌های موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسان‌تر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان می‌کند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک می‌کند.لقمان خالدی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کرده‌ام و بحث جشنواره‌های موبایلی برایم بسیار جذاب است.
  • برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه

    برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه

    نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیه‌کننده فیلم‌های چندرسانه‌ای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیک‌های این نوع عکاسی پرداخت.
  • کارگاه‌های جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی

    کارگاه‌های جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی

    گوشی‌های موبایل می‌توانند رسانه‌های خوبی در عرصه‌های مختلف اجتماعی باشند.حسن علی‌کرمی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
آخرین خبرها