غفاری: بهترین عکس‌های خبری دنیا را تلفن‌های همراه ثبت کردند

واقعیت امروز جوامع این است که مهم‌ترین، بهترین و مفهومی‌ترین عکس‌های خبری دنیا توسط تلفن‌های همراه ثبت می‌شود و تمام عکاس‌های خبری بزرگ دنیا فهمیده‌اند که نمی‌توانند با فراگیری و تاثیر این ابزار مقابله کنند.
حسن غفاری در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب افزود: ما در دهه‌ای از زمان زندگی می‌کنیم که چه بخواهیم و چه نخواهیم، دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری به عنوان واسطه‌ای میان ما و جهان هستی وارد زندگی‌مان شده است. این ابزار ثبت هم مانند سایر ابزارهای مدرن، جای خاص خود را در زندگی ما پیدا کرده است. بسیاری از اتومبیل‌های ما هنگامی که به صورت دنده عقب حرکت می‌کنند، فیلم می‌گیرند؛ آیفون خانه ما هم می‌تواند تصاویر را ثبت و ذخیره کند. در میان ابزارهای مدرن، تلفن همراه جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد؛ ما هنگام خروج از منزل در کنار کارت‌های شناسایی، کلید خانه و کیف پول، از وجود تلفن همراه خود هم مطمئن می‌شویم؛ این به این معناست که به تلفن همراه خود وابستگی زیادی داریم. اکثر گوشی‌های تلفن همراه هم مجهز به دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری هستند؛ بنابراین خواه ناخواه ابزار ثبت تصویر را همه جا با خود به همراه داریم.
غفاری اضافه کرد: با استفاده از این ابزار می‌توان در لحظه خود را به محل وقوع حوادث طبیعی، بحران‌های اجتماعی و اتفاقاتی که ارزش خبری دارند، رساند و لحظات را ثبت کرد. بسیاری از کاربران عادی تلفن همراه این کار را به خوبی انجام می‌دهند و تصاویر خود را به سرعت مخابره می‌کنند.
وی افزود: امروزه زبان جهانی و عامه‌فهم برای ما انسان‌ها یعنی زبان مشترک همه انسان‌ها زبان تصویر است. روزانه تصاویر زیادی را در فضاهای مجازی می‌بینیم. شاید برخی از این عکس‌ها به لحاظ فنی کیفیت خوبی نداشته باشند، اما برای فضای مجازی پاسخ‌گو هستند و اطلاعات را به صورت کامل منتقل می‌کنند. بسیاری از این عکس‌ها توسط کسانی تولید می‌شود که به صورت غریزی و به دور از نگاه‌های هنری و تعاریف کلاسیک دانشگاهی برای تولید تصویر، به ثبت لحظات می‌پردازند؛ بنابراین تصاویری بسیار دلنشین هستند و نگاه درونی انسانی به شکلی دست‌نخورده در آنها منعکس شده است.
غفاری برگزاری جشنواره‌هایی مثل جشنواره همراه تهران را مفید دانسته و خاطرنشان کرد: این جشنواره‌ها کمک می‌کند که عکاسی در میان توده مردم جا باز کرده و بهتر فهمیده شود. این جشنواره مردم را به فکر وامی‌دارد که کارایی‌های مفیدتری را برای این ابزار تعریف کنند و خروجی‌های تصویری بهتری را داشته باشیم؛ تصاویری که شاید بتواند برای خود فرد یا جامعه مفید واقع شود. این جشنواره با خبرسازی خود و دانشی که در جامعه منتشر می‌کند، به استفاده هدفمندتر و آگاهانه‌تر از ابزاری مثل تلفن همراه منجر می‌شود. در نتیجه چنین اقداماتی، مردم به توانمندی‌های ابزاری که همیشه در دست دارند، پی می‌برند و آن را به شکلی مطلوب مورد استفاده قرار می‌دهند.
او تاکید کرد: برگزاری مسابقه و ایجاد فضای رقابتی می‌تواند نتایج بهتری را برای این جشنواره رقم بزند. مسئولین برگزاری جشنواره باید در فضاهای عمومی خبررسانی کنند؛ چرا که فعالیت‌های فرهنگی را باید در دل مردم به انجام رساند. به این ترتیب، مردم ناچار نخواهند بود برای کسب اطلاعات درباره این رویدادها، وقت و هزینه صرف کنند. تبلیغات در مراکز پررفت و آمد مثل پاساژها و فروشگاه‌های بزرگ، مترو و میادین اصلی می‌تواند مشارکت‌های مردمی را در این جشنواره افزایش بدهد. بیشتر کارگاه‌ها و نشست‌های جشنواره‌ای در مراکز دانشگاهی و فضاهای بسته برگزار می‌شود؛ این در حالی است که قشر دانشجو به حد کافی نسبت به این قضایا آگاه هستند. این جشنواره باید به نوعی در لایه‌های دیگر جامعه نفوذ کند و به آنها آموزش و آگاهی بدهد. این کار می‌تواند از طریق کمک گرفتن از هنرمندان و چهره‌های محبوب مردمی انجام شود تا ارتباط بهتری با مردم اتفاق بیفتد.
غفاری به مسئولین برگزاری جشنواره همراه تهران توصیه کرد: تکرار و تداوم در برگزاری این جشنواره و استفاده از نیروهای جوان خوش‌فکر و در برخی بخش‌ها استفاده از چهره‌های شناخته‌شده کمک می‌کند که این جشنواره به جایگاه بهتری دست پیدا کرده و اهداف مورد نظر خود را محقق کند.
حسن غفاری عکاس و دبیر بخش عکس آخرین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، در حال حاضر مشغول عکاسی در حوزه مورد علاقه خود یعنی فضاهای عشایری و تدریس در حوزه عکاسی است و به عنوان داور و مدرس در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی فعالیت می‌کند.
اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران اردیبهشت ماه ۹۲ برگزار می‌شود و علاقه‌مندان تا پایان اسفند ماه مهلت دارند در این جشنواره شرکت کنند.
دسترسی به فراخوان و اطلاعات بیشتر در وب‌سایت جشنواره به نشانی: www.tfpf.mobi امکان پذیر است.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند

    برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند

    برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند.
  • باکیده: جشنواره همراه؛ زمینه‌ساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی

    باکیده: جشنواره همراه؛ زمینه‌ساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی

    از گوشی‌های تلفن همراه می‌توان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاه‌هایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسان‌تر کرده است.
  • خالدی: برگزاری جشنواره‌ موبایل نگاه ما را به دنیا عمیق‌تر می‌کند

    خالدی: برگزاری جشنواره‌ موبایل نگاه ما را به دنیا عمیق‌تر می‌کند

    برگزاری جشنواره‌های موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسان‌تر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان می‌کند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک می‌کند.لقمان خالدی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کرده‌ام و بحث جشنواره‌های موبایلی برایم بسیار جذاب است.
  • برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه

    برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه

    نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیه‌کننده فیلم‌های چندرسانه‌ای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیک‌های این نوع عکاسی پرداخت.
  • کارگاه‌های جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی

    کارگاه‌های جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی

    گوشی‌های موبایل می‌توانند رسانه‌های خوبی در عرصه‌های مختلف اجتماعی باشند.حسن علی‌کرمی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
آخرین خبرها