جلسه نقد و بررسی فیلم مستند بلند «از آلپ تا دماوند» با حضور فرهاد ورهرام کارگردان این فیلم مستند، علی علایی مجری- کارشناس و علی اصغر کشانی منتقد سینما در حاشیه جشنواره بین المللی سینماحقیقت برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی جشنواره بین المللی سینماحقیقت، فرهاد ورهرام در این نشست پیرامون تولید این مستند اظهار داشت: هیچ فیلمی بدون اشکال نیست؛ ممکن است به لحاظ صدا، تصویر و... اضافاتی داشته باشد؛ اما درخصوص ساخت این مستند باید گفت که دماوند نمادی از ایران و اسطورهای بوده که تا امروز در ذهن مردم ماندگار مانده است.
وی ادامه داد: چند سال قبل ساخت این مستند از سوی میراث فرهنگی (بخش پژوهش شناسی) به بنده پیشنهاد شد و این دوستان اظهار داشتند که قرار است دماوند در یونسکو به عنوان یک نماد ثبت شود، سپس مبلغ 15 میلیون تومان برای ساخت مستندی در این رابطه اختصاص دادند؛ اما من به این دوستان گفتم که با 15 میلیون تومان نمیتوان فیلمی در خصوص دماوند ساخت و اساساً فیلم با این رقم اگر هم ساخته شود، به درد آنها نمیخورد.
ورهرام اضافه کرد: بعد از میراث فرهنگی من طرح را به شبکه دو تحویل دادم، خوشبختانه این شبکه در زمان مدیریت آقای دکتر حاتمی با ساخت این فیلم موافقت کرد. در مرحله بعد تحقیقات این پروژه شروع شد و فیلم با وجود تغییر آقای حاتمی و آمدن آقای فرقانی پور ادامه پیدا کرد.
وی درخصوص پخش این مستند از شبکه دوم سیما تصریح کرد: مستند «از آلپ تا دماوند» در چند نوبت از شبکه دوم سیما روی آنتن رفته؛ اما شبکه به عنوان تهیهکننده، بین 8 تا 9 دقیقه فیلم را حذف کرده است که این حق شبکه است و نمیتوان به آن اعتراضی داشت؛ چرا که نهایتا اگر من اعتراضی داشته باشم میتوانم بگویم اسم من را از تیتراژ کار حذف کنند!
این مستندساز مطرح سینمای کشور خاطر نشان کرد: دماوند از 150 سال پیش همیشه مورد توجه اروپاییان بوده و مطالعات گستردهای در خصوص گیاهان و جانوران آن، توسط آنها صورت گرفته است؛ تا جایی که در اتریش این اسناد وجود دارد و آنها هنوز در مورد آن تحقیقات مفصلی را انجام میدهند.
در ادامه این نشست «اصغر کشانی» منتقد سینما هم در مورد این مستند ابراز داشت: من به عنوان یک منتقد و مخاطب از دیدن این مستند لذت بسیاری بردم. اصولا کسانی که استاد ورهرام را به عنوان یک مستندساز میشناسند، میدانند که ایشان برای ساخت آثارشان دست به تحقیقات و پژوهشهای مفصلی میزنند و همین عامل هم باعث جذاب شدن مستندهای ایشان میشود.
وی عنوان داشت: تحقیق آقای وهرام به اندازهای است که وقتی مخاطب دماوند را میبیند، انگار با تاریخ، جغرافیا و فرهنگ ایران آشنا میشود. این یعنی وی سطحی به موضوع و ساختار مستنداش نگاه نکرده است.
-
لوح سپاس «سینماحقیقت» به شفیع آقامحمدیان اهدا شد
بدنبال برگزاری موفقیت آمیز جشنواره سینماحقیقت که با استقبال اهالی هنر، مستندسازان و ... همراه شد، جواد شمقدری ریاست محترم سازمان سینمایی کشور لوح سپاسی را تقدیم شفیع آقامحمدیان دبیر جشنواره سینماحقیقت کرد. -
خورشیدی: استقبال 80 هزار نفری از جشنواره سینماحقیقت
قائم مقام اجرایی جشنواره سینماحقیقت، مجموع مخاطبین این دوره را بالای 80 هزار نفر اعلام کرد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» مجموع مخاطبین جشنواره طی 8 روز برنامه در 6 سالن سینما فلسطین، عصرجدید و حقیقت، حدود 30 هزار نفر بود. -
حاشیههای مراسم اختتامیه ششمین جشنواره «سینما حقیقت»
مهمترین جشن سینمای مستند ایران به کار خود پایان داد و هر یک از برگزیدگان یک کاشی به پازل گوشه سن اضافه کردند تا در نهایت عبارت آغاز هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» بر صفحه نقش ببندد تا به همه یادآوری کند سینمایی که خود حقیقت است؛ هرگز از پای نخواهد نشست. -
برگزیدگان ششمین جشنواره «سینماحقیقت» معرفی شدند
مراسم اختتامیه جشنواره «سینما حقیقت» با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی، جلیل عرفانمنش معاون سازمان سینمایی و شفیع آقامحمدیان دبیر جشنواره در تالار وحدت برگزار شد. -
آخرین شب نقد جشنواره «سینما حقیقت» برگزار شد
در آخرین شب نقـــــد ششمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت، دو فیلم مستند زیست محیطی پرواز در آب (مازیار مشتاق گوهری) و در جستجوی پلنگ ایرانی (فتح الله امیری) که مورد توجه تماشاگران و کمیته داوری هم واقع شده بود، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
یک دیدگاه بگذارید