میهمانان خارجی نخستین جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران، دیروز سهشنبه برای دیدن فیلمهای جشنواره به مجموعه سینما فلسطین آمدند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» تعدادی از کارگردانان، تهیهکنندگان و بازیگران خارجی میهمان جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران که از کشورهای آلمان، ترکیه، روسیه، هندوستان، پاکستان و لبنان برای شرکت در جشنواره به ایران سفر کرده اند بعدازظهر دیروز سهشنبه برای دیدن فیلمهای جشنواره و همچنین گفتوگو با رسانههای گروهی به مجموعه سینما فلسطین آمدند.
خانم «برانکا پرلیک» از کشور آلمان و «تامر اگیت» از کشور ترکیه که مشترکا کارگردانی فیلم سینمایی «کارامان» را بر عهده دارند به ایران سفر کرده اند و فیلم آنها قرار است ساعت 30/20 فردا پنجشنبه 1 تیرماه در سالن شماره 2 سینما آزادی به روی پرده برود.
دیگر میهمانان خارجی جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران، که از کشورهای روسیه، هندوستان، پاکستان و لبنان به ایران سفر کردهاند، عبارتند از: «نیدال منظر»، «سرینیواسا»، «سانتانام»، «محمد»، «احتشام الدین»، «مارینا نالوبینا»، «علی ابو زید»، «جورمان» و «جاشیویز آندذریز».
فردا در سینما فلسطین اکران می شوند
فیلم های از خسرو معصومی، فریدون حسن پور، مسعود اطیابی، حسین قناعت، فرهاد مهرانفر، پناه برخدا رضایی، جمشید بهمنی، بهروز شعیبی و سیدجمال سیدحاتمی در سینما فلسطین اکران می شود.
این در حالی است که روز پنج شنبه علاوه بر آثار این فیلمسازان، آثاری از کشورهای اسپانیا، آلمان، استرالیا نیز، به نمایش در می آید.
فیلم های دختر...پدر...دختر / پناه برخدا رضایی، شعله در باد/فرهاد مهرانفر، نه یک اتفاق ساده/ جمشید بهمنی، میان ماندن و رفتن/ بهروز شعیبی، انگشتر/ سیدجمال سیدحاتمی از جمله فیلم های بخش مسابقه ایران هستند که روز پنج شنبه از ساعت 14 تا 30/21 در سالن شماره یک سینما فلسطین به نمایش در می آید.
همچنین، در این روز، فیلم های 47 روز از کشور اسپانیا، روزی برای معجزه از کشورهای آلمان و استرالیا، نامه های خیس از ایران، کارامان از کشور آلمان در بخش مسابقه بین الملل جشنواره از ساعت 30/14 تا 30/21 در سالن شماره دو فلسطین اکران می شود.
در سالن شماره سه فلسطین نیز، نمایش فیلم های برج آرام/ به کارگردانی سیدمسعود اطیابی، روشنک به کارگردانی حسین قناعت، دوستان خوب به کارگردانی فریدون حسن پور، نقش لیلی به کارگردانی خسرو معصومی در برنامه گنجانده شده است.
اعلام برنامه روز جمعه آخرین روز جشنواره
شش عنوان فیلم در روز جمعه دوم تیرماه آخرین روز جشنواره در دو سالن شماره یک و دو فلسطین اکران می شود.
فیلم های سیلی شیرین/عمار باستان فرد- محمد باقرآبادی، صدای چشمه/ هوشنگ فلاح رضایی، و بهترین فیلم ایرانی جشنواره اکران می شود. در این روز سه عناون فیلم در بخش چشم انتداز آثار ویدیویی کشور آلمان با عناوین جنایت در شب، سفر زندگی و الان یا هرگز به نمایش در می آید.
حضور کاوش، موسوی، اکبری،علایی، روئین تن، صلح جو و ده ها سینماگر در سینما فلسطین
حبیب کاوش، فاطمه گودرزی، غلامرضا موسوی، عبدالرضا اکبری، علی علایی، علی روئین تن، تهماسب صلح جو و ده ها سینماگر در سومین روز جشنواره فیلم ویدیویی تهران در سینما فلسطین حضور پیدا کردند.
علاوه بر استقبال و حضور سینماگران مختلف و علاقمندان سینما بویژه، صاحبان آثاردر بخش های مختلف جشنواره سومین روز جشنواره نیز، شاهد حضور چهر های آشنا در سینما فلسطین بود.
حبیب کاوش، غلامرضا موسوی، عبدالرضا اکبری، علی علایی، علی روئین تن، تهماسب صلح جو، حجت قاسم زاده اصل، ذبیح الله رحمانی، اردشیر کاظمی، پناه برخدا رضایی، رضا بهشتی، امیرحسن مدرس و تعدادی زیادی از فیلمسازان و فعالان سینمایی بود.
عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما: فیلم ویدئویی برای کشور امری ضروری است
عزت الله ضرغامی معتقد است: هماهنگی بین صدا و سیما و ستادهای جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران میتواند به تحقق اهدافی که در زمینه فیلمهای ویدئویی داریم خیلی کمک کننده و مثمرثمر باشد.
مهندس عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما در گفتوگو با روابط عمومی نخستین دوره جشنواره بینالمللیفیلم ویدئویی تهران در مورد برگزاری این جشنواره گفت: تلاش و کوشش همکاران ما در برگزاری جشنواره فیلمهای ویدئویی کار ارزشمندی است و این مهم به ارتقای کمی فیلمهای ویدئویی و تلویزیونی کمک میکند که نیاز مبرم جامعه ماست و هم اینکه میتواند به اینگونه آثار ارتقای تنوع بدهد و این تنوع موضوعی را که در کارهای نمایشی احتیاج داریم، فراهم کند.
وی همچنین گفت: صدا و سیما به عنوان مصرف کننده بزرگی که در این حوزه است نقش مهمی دارد و هماهنگی بین صدا و سیما و ستادهای جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران میتواند به تحقق اهدافی که در زمینه فیلمهای ویدئویی داریم خیلی کمک کننده و مثمرثمر باشد.
وی افزود: به همه کسانی که در تولید فیلمهای ویدئویی دست دارند خسته نباشید و خدا قوت میگویم. فیلم ویدئویی در سالهای اخیر مشخص شده است که هم به لحاظ نیاز عمومی که جامعه دارد و هم به لحاظ ظرفیتهای بسیار خوب و گستردهای که در زمینه تولید، بین هنرمندان عزیز، تهیهکنندگان و تولیدکنندگان ما وجود دارد برای کشور، امری ضروری است و خوشبختانه عملکرد خوبی که در سالهای اخیر به طور کلی وجود داشته است نشان از این میدهد که اصل کار و اصل فکر و ایده، چیز درستی بوده است و الحمدالله کشور با توجه به بضاعتهایی که دارد در این حوزه، خوب و موفق کار کرده است.
ضرغامی در ادامه افزود: فیلم ویدئویی یا تلویزیونی جای خود را دارد و فیلم سینمایی هم جای خود را دارد؛ دو مقوله کاملاً متفاوت هستند. فیلم تلویزیونی با فیلم سینمایی قابل مقایسه نیست و دو حوزه مختلف هستند. فیلم ویدئویی یک مرحله نازلتر از فیلم سینمایی نیست. البته فیلمهای سینمایی بعد از اینکه در سینماها اکران شد و بعد از اینکه به شبکه خانگی آمد در برنامههای تلویزیونی هم استفاده میشود.
وی همچنین گفت: اما خود فیلم ویدئویی با توجه به شاخصهایی که در دنیا دارد و عرصهای که برایش تعریف شده است مخاطبان خاص خود را دارد.
رئیس رسانه ملی در ادامه گفت: ما در کشور قابلیت های زیادی داریم، بضاعت هنری ما خیلی زیاد است، تعداد
کارگردان، تهیهکنندهها، بازیگران و ... خیلی زیاد است. این 30 صنفی که داریم واقعا در هر که صنفی وارد بشویم
بضاعتهای ما زیاد است.
وی همچنین گفت: بضاعت سینما و تولید فیلم ما چند برابر کنونی است، پس همه فکر کنیم فیلم ویدئویی یک فیلم کامل است؛ منتهی در چهارچوب و شاخصهای خاص فیلم ویدئویی و تله فیلم، این در کشور پا گرفته و تولید خوبی شده است. حالا برای نمونه آثاری هم تولید شده و بعضی از اینها در جشنوارههای مختلف جایزه همگرفتهاند. به واقع در بخش زیادی از این عرصه مشت نمونه خروار است.
رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه تأکید کرد: الان شاید بیش از 800 فیلم ویدئویی تولید شده است هزارمین فیلم را میشود در آینده نزدیک رونمایی کرد. در مناسبتهای مختلف اینگونه فیلمها تولید شده است. دیگر دست کشور در این زمینه خالی نیست. در خیلی از مناسبتها، میلادها، وفاتها، ایام اللهها و جاهای خاصی و مردم توقع دارند چند فیلم مرتبط ببینند. قبلاً در این زمینه، هیچ فیلمی نبود، سال گذشته میلاد ثامن الاحجج امام رضا (ع) حدود 8 تله فیلم خوب با موضوع رضوی در شبکههای تلویزیون پخش شد.
وی افزود: چند سال پیش، یک فیلم در این زمینه نبود، یک سریال آقای فخیم زاده بود که نسخهای از آن را درآورده بودند و همه ساله آن را نشان میدادند، چقدر مردم این فیلمها را ببینند؟ الان در مناسبتهای مختلف به همین شیوه است، از جمله: 14 خرداد، 15 خرداد، دفاع مقدس و ... به همین شیوه است و الان فیلمهای مختلفی تولید شده است.
عزت الله ضرغامی در مورد سطح کیفی تولیدات ویدئویی گفت: ما در زمینه کیفیت و ارتقای سطح کیفی آثار ویدئویی خیلی مشکل داریم که باید توسط متتخصصان و افراد باتجربه آنها را رفع کنیم. اما این کاری هم که تا اینجا شده است خوب است. همه باید کمک کنند فیلمهای ویدئویی ارتقای کیفیت پیدا کند.
وی در مورد سیاستگذاری تولید انبوه در تلویزیون گفت: ما وقتی قرار شد فیلم ویدئویی تولید انبوه کنیم مسائل خاص خود را دارد، دیگر به صورت تک موردی و جشنواره پسند نیست. ما در تولیداتمان دنبال یک چیزی هستیم که بر اساس نیازی که در کشور چه در شبکه خانگی و چه در شبکه تلویزیون داریم بتوانیم با یک قیمت استاندارد و متعادل تولید انبوه کنیم. بنابراین لازم نیست که موسیقی اینگونه فیلمها، موسیقی تولیدی باشد، میتوان برای نمونه از موسیقی آرشیوی استفاده کرد. خیلی از موسیقیها و تصاویر تولیدی میتواند در فیلمهای ویدئویی به صورت آرشیوی مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه اظهار داشت: ما اگر بتوانیم تهیهکنندگان حرفهای، فرهنگی و کاربلد در حوزه فیلمهای ویدئویی تربیت کنیم آن وقت معلوم است که چه کارهایی باید انجام بگیرد و به چه شیوهای جمع و جور شود. ما در این حوزه تولید انبوه میخواهیم. حتما محور اصلی آن فیلمنامه و متن خوب است. همه جا هم گفته شده است در این زمینه، ما کم داریم. هزاران قصه و سوژه داریم که بایستی آنها را به فیلمنامه دربیاوریم.
وی افزود: برای نوشتن یک فیلمنامه و متن خوب، دادن 5 یا 10 میلیون تومان به یک آدم حرفهای پول زیادی نیست. حتما لازم نیست ستارههای زیادی بیایند و به آنها رقمهای درشتی بدهیم. از انواع و اقسام بازیگران با استعدادی که هم اکنون در کشور هستند میتوان استفاده کرد.
ضرغامی در ادامه خاطرنشان ساخت: از آقای عباسیان و دوستانی که دستاندرکار هستند تا کار تولید فیلمهای ویدئویی به سامان برسد و خوشبختانه با امکانات و زمینههایی هم که فراهم کردهاند روز به روز این فرصت و این بستر، برای افزایش تولید و افزایش کیفیت بیشترآثار ویدئویی فراهم میشود؛ تقاضایمان این است که زمینههای بیشتری فراهم شود که عزیزانی که در این حوزه علاقهمند هستند حضور پیدا کنند و کار موفق انجام دهند روز به روز احساس کنند که انگیزه بیشتری برای این کار وجود دارد. ما از نظر فرهنگ کشور و صدور آن در این حوزه باید موفق شویم.
وی در مورد شرایط کنونی کشور یرای تولید فیلمهای ویدئویی و تأثیرگذاری این نوع آثار گفت: شرایط، شرایط خاصی است هم سینما و هم حوزه فیلمهای ویدئویی میتواند فوقالعاده تأثیرگذار باشد. چون موضوع مشابه است دوستان عزیزی که در حوزه سینما فعالیت میکنند با این تعریفی که در مورد فیلم ویدئویی شد حتما باید تلاش مضاعفی انجام بدهند تا بتوانند اینگونه آثار و نیازی که امروز در جامعه وجود دارد با ارتقای کیفیت آثار، آن را محقق کنند و امروز برای این کار، شرایط مهیاست.
وی در مورد چرخش مالی فیلمهای ویدئویی گفت: در حوزه فیلمهای ویدئویی بایستی چرخش مالی صورت بگیرد. فیلم ویدئویی که تولید شد باید به شبکه خانگی برود و بعدا به شبکههای تلویزیونی بیاید. یعنی این دو، حتما باید در کنار هم باشند.
عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما در پایان خاطرنشان ساخت: همه با هم باید تلاش کنیم در مسئولیتها و مأموریتهای مشخص شدهمان به کمک هم بتوانیم در حوزه فرهنگ و بهخصوص در تولیدات فیلم، سینما و فیلمهای ویدئویی تلاش کنیم و انشاءالله بتوانیم در این راه موفق باشیم.
سیداحمد میرعلایی:جشنواره میتواند تأثیرات خوبی بر روی فیلمسازان این حوزه داشته باشد
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: بیشک برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی فیلمهای ویدئویی تهران میتواند قدم مثبتی در جهت اتتقال افزایش سطح فیلمسازی این حوزه باشد.
سیداحمد میرعلایی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی درگفتوگو با خبرنگار بولتن روزانه جشنواره افزود: کشور به اینگونه جشنوارهها که با نگاه کارشناسی برگزار میشود نیازمند است چرا که این جشنوارهها علاوه بر اینکه فرصتی برای گردهمآیی فیلمسازان این حوزه ایجاد خواهد کرد میتواند در افزایش سطح کیفی این حوزه نیز بسیار موثر باشد.
وی اضافه کرد: حتی اگر چنین جشنوارههایی بتواند فیلمسازان را به دورهم جمع کند باز هم باید به همین اندازه بسنده کنیم لذا امروز دور هم جمع شدن اهالی سینما، یک حسن است.
این مسئول سینمایی با بیان اینکه برگزاری جشنواره فیلمهای ویدئویی به منزله ارج نهادن به فیلمسازان این حوزه است تصریح کرد: متأسفانه ما فیلمسازان با بدسلیقهگی، بیسلیقهگی و کجسلیقهگی باعث شدیم سطح مخاطبین فیلمهای ویدئویی به دلیل فیلمهای بدی که تولید میکنیم پایین بیاید. حتی مخاطبشناسی ما هم با مشکل مواجهشده به طوری که میبینیم یک فیلم به یکباره مورد توجه قرار میگیرد و سوژه همین فیلم در سال الگو بسیاری از فیلمسازان دیگر قرار میگیرد و چندین کپی از این موضوع ساخته میشود، البته من فیلمهای خوب را در اینجا مستثنی میکنم.
میرعلایی با اشاره به حضور فیلمهای راهیافته به جشنواره فیلمهای ویدئویی یادآورشد: خوشبختانه ما شاهد حضور فیلمسازان جوان و فیلمسازان مطرح در این جشنواره هستیم و آنها توانستند فیلمهای خوبی را تولید کنند.
این سینماگر خاطرنشان کرد: برخی از فیلمسازان با وجدان کاری مبادرت به تولید فیلم میکنند و برایشان هم تفاوتی نمیکند که این فیلم در مدیوم سینما یا ویدئوی ساخته میشود چرا که برای مخاطب احترام قائل هستند و با همان حساسیتهایی که برای سینما فیلم میسازند با همان حساسیت هم در بخش ویدئو زحمت میکشند.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: به طور کلی در سطح سینما و تلویزیون به دلیل عدم توجه لازمه فیلمساز و مسئولین به مقوله تولید؛ سطح توقع مخاطب پایین آمده اما امیدواریم در این جشنواره شاید نقطهگذاری بعضی از فیلمها و تأکید بر روی برخی از مشخصاتی که نیاز هر فیلمسازی است که به تولید با کیفیت برسد توجه شود و چراغ راهی برای فیلمسازان جوان که در این جشنواره مورد تشویق و تقدیر قرار میگیرند بشود.
وی افزود: مطمئن باشید تا سال دیگر همه فیلمسازانی که در حوزه ویدئو فعال هستند حتما به هنگام تولید آثار، نیمنگاهی هم به این جشنواره خواهند داشت.
میرعلایی اضافه کرد: خود این جشنواره باعث میشود علاوه بر اینکه ما با داوری خوب و با بهرهگیری از کارشناسان خبره نشان خواهیم داد که کدام فیلمها به چه علت خوب بودند که جایزه گرفتند، محفلی برای فیلمسازان این حوزه نیزخواهد بود.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با بیان اینکه ما از نظرموضوع هیچ مشکلی نداریم چرا که اکثر موضوعهای امروزی ما ارزشی هستند گفت: اما مشکل اساسی ما چه درحوزه سینما و چه در حوزه ویدئو، آداپته کردن موضوعها به لحاظ تصویری است لذا باید در کارهای نمایشی بهویژه نویسندهها به این موضوع توجه کنند که هر موضوع زیبا و ارزشی؛ ذاتا نمیتواند قابلیت تصویری شدن را داشته باشد بلکه باید مسیر و پروسهای را طی کند و اگر ما شناخت کافی و وافی در زمینه تصویر نداشته باشیم مطمئن باشید که در این کار موفق نخواهیم بود و کار از سطح کیفی خوبی نیز برخوردار نخواهد بود.
وی تأکید کرد: تبدیل کردن مسیر روایت از ادبیات به تصویرکار بسیار پیچیده و مشکلی است اما اگرتجربهای پشت آن نهفته باشد حتما کار بسیار آسانی خواهد بود و شاید به همین دلیل ظاهر است که برخیها تصور میکنند فیلمنامهنویسی کار آسانی است و به خودشان اجازه میدهند فوری نویسنده شوند در حالی که باید پشت هر سطر فیلمنامهای، تحلیلی وجود داشته باشد.
میرعلایی درخاتمه گفت: مطمئن هستم این جشنواره میتواند تأثیرات خوبی درآینده نزدیک بر روی فیلمسازان این حوزه خواهد داشت.
دیدگاه محمد سلوکی مجری تلویزیون
خوشبختانه با برگزاری نخستین جشنواره فیلمهای ویدئویی این آسیبشناسی شروع شده است و به نظر میرسد که دغدغه همه فیلمسازان این شده که فیلم خوب بسازند چرا که بازیگر، کارگردان، مخاطب و بودجه وجود دارد پس باید فیلم خوب تولید شود و فیلم خوب ساختن الزاما پول زیاد داشتن نیست بلکه حرفهای نگاه کردن به موضوع است بنابراین حالا که قرار است فیلمهای ویدئویی در یک جشنواره مستقل ارزیابی بشود این احساس در فیلمسازان این حوزه بوجود خواهدآمد که ظریفتر و دقیقتر به تولید فیلمهای ویدئویی نگاه کنند شاید با این نگاه، حجم تولید آثار پایین بیاید اشکالی ندارد بهتر است به جای اینکه سالی 400 فیلم معمولی داشته باشیم در عوض 200 فیلم خوب داشته باشیم و معتقدم این جشنواره میتواند خیلی به این موضوع کمک کند.
- اصولا جشنوارهها روزهای آغازین و مراسمهای افتتاحیهشان، برنامههای جمع وجور و کوچک است که فقط انجام بشود اما در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلمهای ویدئویی، ما با برنامه سنگینی روبهرو بودیم و مشت نمونه خروار بود امیدواریم جشنواره در طول برگزاری با انبوه مخاطب روبهرو بشود و همچنین اختتامیه پرباری هم داشته باشیم اینکه در مراسم افتتاحیه وزیر ارشاد، رئیس سازمان صداوسیما و جمعی کثیری از مدیران سینمایی و اهالی سینما حضور داشتند نشان از مورد توجه واقع شدن این جشنواره برای همه بوده است و ضربه اول ضربه محکمی بود که جشنواره فیلمهای ویدئویی برداشت و امیدوارم جای پای خودش را به خوبی محکم کند و به سلامت سالهای بعدی را طی کند.
- من مجریگری مراسمهای زیادی از جمله افتتاحیه جشنواره فیلم و تئاتر و دیگر جشنوارهها را داشتم اما مراسم جشنواره فیلمهای ویدئویی تفاوت خاصی با سایر جشنوارهها داشت البته تجربه اول بودن این جشنواره برای همه ما قابل لمس بود و این تجربه برای مراسم اختتامیه نیز به ما کمک خواهد کرد تا اینکه چه بکنیم که اختتامیه بهتری از افتتاحیه داشته باشیم همیشه هر تجربهای کمک خواهد کرد به تجربههای بعدی آن.
به همه دوستان من جمله آقای عباسیان و همه رفقایی که در این جشنواره خیلی خیلی زحمت کشیدند و کار سختی هم پیشرو دارند پیشاپیش خسته نباشید عرض میکنم.
-
چند نظر درباره نخستین جشنواره فیلم ویدیویی تهران
«وین نی شوکلا» فیلمساز و داور بخش بینالملل فیلم ویدیویی تهران از کشور هند گفت: با توجه به اینکه این جشنواره اولین دورهای است که برگزار میشود اما تعداد زیادی فیلم از کشورهای فرانسه، لهستان، آلمان و دیگر کشورهای جهان را در جشنواره دیدیم؛ این خیلی برای من جالب و قابل توجه بود که یک جشنوارهای برای نخستین بار برگزار میشود؛ توانسته است این همه فیلم جذب کند. -
عباسیان: مهمترین هدف جشنواره افزایش کیفیت فیلمهای ویدیویی
محمدرضا عباسیان دبیر جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران در گفتگویی مفصل اهداف، ابعاد و برنامه ها و دستاوردهای جشنواره فیلم ویدیویی تهران را تشریح كرد. -
معرفی نامزدهای بخش مسابقه ایران جشنواره ویدیویی تهران
نامزدهای بخش مسابقه ایران(رویش یاسها) جشنواره فیلم ویدیویی تهران معرفی شدند. -
کارگردانان خارجی: فضای جشنواره ویدیویی تهران دوستانه است
دو کارگردان با دو ملیت متفاوت، یکی از آلمان و دیگری از ترکیه که مشترکا با ساخت فیلم «کارامان» از کشور آلمان در بخش مسابقه بینالملل نخستین جشنواره بینالمللی فیلم ویدئویی تهران حضور دارند. -
تجلیل از سربازان گمنام امام زمان(عج) در اختتامیه جشنواره ویدیویی
در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران از سربازان گمنام امام زمان (عج) به خاطر دستگیری عوامل ترور شهیدان هسته ای تجلیل می شود.
یک دیدگاه بگذارید