مهندس جعفری جلوه، معاون امور سینمایی و سمعی و بصری و ناصر باکیده دبیر اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای مسلمان به جشنواره فیلم کوتاه «سرزمین زیتون» پیام دادند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، در متن پیام جعفریجلوه آمده است:
جاء الحق و زهق الباطل ان الباطل کان زهوقا و فلسطین همان پاره تن جهان اسلام و حقیقت محو ناشدنی تاریخ و جغرافیای خاورمیانه و واقعیت جدائی ناپذیر از این خطه استراتژیک است، سرزمینی در اعتدال طبیعت و در میانه نخل و زیتون، سرسبز و گرم، همچون مردمانش، که پس از سالها اسارت و تبعید و تخطئه همچنان ایستادهاند و خون حیات در رگهایشان، گرم میجوشد و از لبانشان سرود حماسه و پایداری میخروشد...
دیروز انتقاضه مردم سرزمین زیتون، زبانزد تمامی حقیقت طلبان عالم شد و امروز پایداری حیرت انگیز تنها گوشهای از این سرزمین، یعنی غزه نشانهای از خواستن بلد جاوید و همیشه استوار فلسطین است.
دیروز آن به ناحق به پا خاسته پیرو تائیس، بنام اسرائیل چه ظلمها روا داشت و چه بذرهای ناجوانمردی کاشت، اما چه حاصل و چه سود از این رفتار، جز ننگ و رسوایی و فزونی یافتن مقاومت قاریان (والتین والزیتون) و آشکار شدن حقانیت کتمان شده فلسطین و برملا شدن مدعای کذب مظلومیت یهود ...
و اما سینما به ویژه سینمای جهان اسلام از دریچه این قاب جادویی و به تاسی از نگاه مردم ایران، همانانی که متاثر از مولایشان حسین بن علی (ع) آزاده زیستند و استوار ایستادند و نگذاشتند پارهای از خاک ایران از این نقشه جغرافیایی جدا افتد میتواند الهام بخش تمامی فیلمسازان در عرصه مقاومت و پایائی باشد.
برگزاری چنین جشنواره ای در یکی از پایتختهای فرهنگی جهان اسلام یعنی اصفهان یا سپاهان ایران و همزمان در چند کشور اسلامی دیگر نمایانگر تعهد سینما در انعکاس این مظلومیت سترگ است.
به امید آنروز که وقتی آفتاب شرقی در مسجد الاقصی بر درختان زیتون و گلهای گونه گون سرزمین پیامبران الهی گرم و روشنی بخش میتابد و مردمان دیار فلسطین آزاد و سربلند در ظل سایه جهان گستر اسلام ناب محمدی روزگار سپری کنند.
همچنین در متن پیام ناصر باکیده آمده است:
ملت پایدار و مقاوم فلسطین در تاریخ سینمای جهان مظلوم و مهجور مانده است. شصت سال حماسه دلیرانه و جوانمردانه و قهرمانانه این ملت در پشت ابرهای سیاه تبلیغات مخرب و اغواگر صهیونیستها پنهان مانده است. زخمها، مرگها، رنجها و آلام این ملت در میان غوغای فریبنده و بوق وکرناهای رسانههای غربی دیده نشده است و این باورم صهیونیسم جهانی با سرمایهگذاری های کلان و با بهره گیری از وسیع ترین امکانات و سازو کارهای خبری، تبلیغاتی و سینمایی ظلم و خیانت مضاعفی را به ملت مظلوم و مقاوم فلسطین روا داشتهاند. ملتی که تاریخ و هویت شان نیز آماج بیرحمانه ترین جنایتها، خیانتها و انگارههای سازیها، دروغین قرار گرفته است و در جهانی که هویتها، تاریخ و تمدنها را، رسانهها و به صورت خاص سینما و فیلم ترسیم میکند ما غافل ماندهایم.
در دنیای امروز، آنچه در حوزه سینما و در حوزه سینمای کوتاه در حال رخ دادن است حجم عظیمی از بدیها، نگاههای مغرضانه و دیدگاههای ناجوانمردانهای است که علیه اسلام، مسلمانان و ملتهای مسلمان شکل میگیرد و در این خصوص، ما منزوی و مهجور ماندهایم.
در فضای سینمای جهانی، هیاهوی مظلومیت قوم یهود و تبلیغات مبالغه آمیز پیرامون هولوکاست امکانی را فراهم آورده تا شصت سال رنج، شکنجه و نسل کشی که به مردم فلسطین تحمیل شده دیده نشود.
بر ما فیلمسازان و سینماگران جهان اسلام است که خود آگاهانه و هوشمندانه، با درک افقها و روندهای سینمای دیروز و امروز جهان، تمدن، هویت و تاریخ خودمان را معرفی نماییم و سینما به دلیل کارکردهای نافذ و راهبردی در این زمینه ، رسالتی حساس ، دشوار و شیرین دارد.
خداوند را شاکریم که اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای مسلمان که خود نیازی برآمده و برجوشیده از متن ضرورت های فرهنگی و هنری جهان اسلام بود با سابقه کوتاهش، حرکت های جهت بخش و تاثیرگذاری را در مسیر عینیت بخشیدن به اتحاد قلوب هنرمندان کشورهای اسلامی ایجاد کرد. و در این میان انسجام سینمایی علیه تبلیغات صهیونیستی و لابی های پنهان و پیدای آن از دست آوردها و برکات این اتحادیه است و از همین رو است که امروز، شاهد برگزاری جشنواره فیلم کوتاه سرزمین زیتون در ایران و دیگر کشورها هستیم. و باز خداوند را شاکریم که اکنون ، با همدلی و همکاری صمیمانه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها و سرپرستان دفاتر سینمای جوان در 29 استان کشور این رویداد سینمایی در گستره ای وسیع و فراگیر و بی سابقه در کشور و خارج از کشور که این رخداد بی سابقه است در حال برگزاری است.
امیدوارم با جشنواره سرزمین زیتون فرصت و امکانی فراهم شود تا ضمن نمایش و روایت مصائب و آلام مردم فلسطین زمینه های همدلی و تعامل هنرمندان و فیلمسازان جهان اسلام را هر چه بیشتر تقویت نمایند و طلیعه بخش جریان سینمای نوین پایداری را در کشورهای اسلامی باشد.
این حقیر ضمن تشکر از همراهی و همدلی هنرمندان، فیلمسازان، مدیران و کلیه عزیزانی که در این راه ما را یاری داده اند از خداوند منان آرزوی توفیق و سلامتی روزافزون را برای همه عزیزان خواستارم.
گفتنی است، این جشنواره تا 16 اردیبهشتماه در مرکز فرهنگی هنری استاد محمود فرشچیان و به صورت همزمان در 29 استان کشور وکشور های لبنان و سودان ادامه دارد.
-
گزارشی از برگزاری جشنواره «سرزمین زیتون» در بیروت
نخستین جشنواره فیلم کوتاه مقاومت و غزه «سرزمین زیتون» همزمان با ایران طی برنامه ویژهای در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیروت برگزار شد. -
برگزیدگان جشنواره «سرزمین زیتون» معرفی شدند
جشنواره فیلم کوتاه «سرزمین زیتون» با اعلام برگزیدگان در اصفهان به کار خود پایان داد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی جشنواره سرزمین زیتون، جعفریجلوه در اختتامیه این جشنواره پس از قرائت آیاتی از سوره "والتین و الزیتون" عنوان کرد: احساس نمیکنید این آیات توصیف و تصویر حالات منطقه، خطه و سرزمینی است که موضوع نشست و جشنواره ما است؟ -
جشنواره «سرزمین زیتون» از نگاه مسئولین استان اصفهان
مسئولین و مدیران سازمان، نهادهایهای مختلف استان اصفهان ضمن ابراز خشنودی از برگزاری جشنواره سرزمین زیتون در اصفهان این جشنواره را یک حرکت فرهنگساز عنوان کردند. -
نمایش 40 فیلم در نخستین روز جشنواره «سرزمین زیتون»
40 فیلم کوتاه در نخستین روز جشنواره «سرزمین زیتون» به نمایش در میآید. -
جشنواره فیلم کوتاه «سرزمین زیتون» افتتاح شد
جشنواره فیلم کوتاه «سرزمین زیتون» صبح امروز با گلباران مزار شهدای اصفهان و برافراشتن پرچم فلسطین توسط کاروان هنرمندان و قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این جشنواره با حضور هنرمندان فیلمساز، عکاس و فیلمنامه نویس شرکت کننده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، مدیران انجمن سینمای جوانان ایران و مدیران و مسئولین شهر و استان اصفهان آغاز به کار کرد.
یک دیدگاه بگذارید