گزارشی از برگزاری جشنواره «سرزمین زیتون» در بیروت

نخستین جشنواره فیلم کوتاه مقاومت و غزه «سرزمین زیتون» همزمان با ایران طی برنامه ویژه‌ای در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیروت برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، در این مراسم نمایندگان گروه‌های فلسطینی، کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان، اقشار مختلف هنرمند و علاقه‌مند به هنر هفتم حضور داشتند.
ابتدای این مراسم علی ضاهر عضو اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای مسلمان و مسئول فعالیتهای تبلیغاتی حزب الله و مدیرعامل موسسه رسالات که موسسه‌ای هنری اظهار داشت: دو سال پیش در تابستان 2007 به ابتکار انجمن سینمای جوانان ایران با مدیریت ناصر باکیده طرح تاسیس اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای مسلمان پیشنهاد شد و به دنبال آن اتحادیه راه اندازی شد و شروع به کار کرد.
ضاهر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهتمام بسیاری از کشورهای دنیا به فیلم کوتاه به ویژه کشورهای اروپایی، اظهار کرد این موضوع اکثر موسسات فرهنگی دنیا را وادار به حمایت از اینگونه فیلم‌ها کرده و این منجر به کشف استعدادها و توانمندی‌های جوانان و کمک به آنها خواهد شد و فیلم کوتاه را به عنوان محصولی فرهنگی که به مردم ارایه می‌شود مطرح خواهد کرد.
وی در ادامه گفت: جشنواره «سرزمین زیتون» یکی از تجلیات طرح راه اندازی تاسیس اتحادیه مذکور است که پس از تجاوز اسرائیل به غزه مطرح شد و همزمان در ایران، لبنان، قطر و سودان برگزار می‌شود.
پس از آن رئیس زاده رایزن فرهنگی در بیروت سخنرانی کرد. وی پس از خوشامدگویی به حاضرین اظهار کرد: امروز در میدان هنر هفتم مقاوم هستیم زیرا فیلم‌هایی که به نمایش در خواهند آمد پیرامون مقاومت مردمی علیه اشغالگران صهیونیست در فلسطین است. فیلم‌هایی که مستند، کوتاه یا داستانی هستند و همه آنها زمان ورود ملت فلسطین علیه اشغالگران را تاریختگاری می‌کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: این برنامه سینمایی پیرامون غزه و قدس باید با هدف احیای امید به پیروزی بر دشمنان امت مان بویژه کیان صیونیستی باشد.
رئیس زاده در ادامه افزود: امیدواریم این برنامه سینمایی پیرامون مقاومت ملت فلسطین، جزیی از فعالیت‌های جهانی به مناسبت گرامیداشت قدس پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 باشد.
سخنران بعدی ابوعماد الرفاعی نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در لبنان بود.
وی در سخنان خود اظهار داشت: اعتقاد به فراگیر بودن رودرویی و ضرورت تثبیت مفهوم مقاومت در تمامی انواعش اعم از سیاسی، فرهنگی، فکری، اجتماعی و نظامی اهمیت اطلاع رسانی و وسایل ارتباط جمعی را به عنوان جزء مهمی در مقابله با دشمن روشن می‌سازد. فیلم و سینما به عنوان جزو مهمی از منظومه تبلیغاتی و وسیله ارتباط مردمی و توانمند بر بیان واقعیت و ایجاد تفاعل میان این واقعیت و مخاطبین، نقش مهم و موثری دارد. بدون شک فیلم های متعهد که پیرامون قضیه فلسطین هستند، نقش بزرگی در ترویج فرهنگ مقاومت و ایجاد شخصیت مقاوم و جهت دهی به آگاهی به سوی این قضیه اساسی دارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جشنواره سرزمین زیتون که پایداری ملت فلسطین را حمایت می‌کند بسیار اهمیت دارد و تلاش‌هایی را که در این راستا برای شکل دهی افکار عمومی حامی مقاومت صورت می‌گیرد ارج می‌نهیم و حرکت اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای مسلمان و ایران حرکت موثر و بجایی بود.
الرفاعی درادامه تاکید کرد: این اقدام شاهد زنده ای بر جنایاتی است که در حق ملت فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی از شصت سال پیش صورت می‌گیرد.
وی در پایان از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به دلیل اهتمام به قضیه فلسطین و حمایت از پایداری ملت فلسطین و از جمهوری اسلامی ایران به دلیل اهتمام به سینما به عنوان وسیله‌ای از وسایل مقاومت و وسیله‌ای برای حمایت از قضایای امت اسلامی تشکر کرد و جشنواره «سرزمین زیتون» را بهترین دلیل بر اهتمام به اقلام متعهد به عنوان وسیله‌ای از وسایل پشتیبانی مقاومت و پایداری ملت فلسطین برشمرد.
پس از آن بخش نمایش جشنواره با فیلم طنطوره آغاز شد. فیلم مستند طنطوره حادثه اشغال و کشتار ساکنین روستای فلسطینی طنطوره در ساحل مدیترانه توسط صهیونیست‌ها در سال 1948 را به تصویر کشیده است و برنده جایزه جشنواره فیلم مستند الجزیره در سال گذشته است.
سید عبدالله صفی الدین از حزب الله لبنان و نماینده آن در ایران ضمن تشکر از برگزارکنندگان جشنواره سرزمین زیتون اظهار داشت: جا دارد در این خصوص از اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای مسلمان از ناصر باکیده دبیر کل اتحادیه و مدیر عامل انجمن سینمای جوان و مهندس جعفری جلوه معاون امور سینمایی تجلیل و قدردانی کنم تا این تشویق و تجلیل موجب تشویق دیگران به انجام اینگونه حرکت‌ها شود.
لازم به یادآوری است که ابواسامه عبدالعطی خمیس نماینده جنبش حماس فلسطین در ایران در همین راستا با ابلاغ سلام و درود ملت فلسطین و دکتر خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس به ملت ایران و متولیان این جشنواره گفت: جشنواره زیتون یک رخداد بزرگ است و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون سینمایی مهندس جعفری جلوه و آقای باکیده و اتحادیه فیلمسازان سپاسگزارم.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • برگزیدگان جشنواره «سرزمین زیتون» معرفی شدند

    برگزیدگان جشنواره «سرزمین زیتون» معرفی شدند

    جشنواره فیلم کوتاه «سرزمین زیتون» با اعلام برگزیدگان در اصفهان به کار خود پایان داد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی جشنواره سرزمین زیتون، جعفری‌جلوه در اختتامیه این جشنواره پس از قرائت آیاتی از سوره "والتین و الزیتون" عنوان کرد: احساس نمی‌کنید این آیات توصیف و تصویر حالات منطقه، خطه و سرزمینی است که موضوع نشست و جشنواره ما است؟
  • جشنواره «سرزمین زیتون» از نگاه مسئولین استان اصفهان

    مسئولین و مدیران سازمان، نهادهای‌های مختلف استان اصفهان ضمن ابراز خشنودی از برگزاری جشنواره سرزمین زیتون در اصفهان این جشنواره را یک حرکت فرهنگ‌ساز عنوان کردند.
  • پیام معاونت سینمایی و ناصر باکیده به جشنواره «سرزمین زیتون»

    مهندس جعفری جلوه، معاون امور سینمایی و سمعی و بصری و ناصر باکیده دبیر اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای مسلمان به جشنواره فیلم کوتاه «سرزمین زیتون» پیام دادند.
  • نمایش 40 فیلم در نخستین روز جشنواره «سرزمین زیتون»

    40 فیلم کوتاه در نخستین روز جشنواره «سرزمین زیتون» به نمایش در می‌آید.
  • جشنواره فیلم کوتاه «سرزمین زیتون» افتتاح شد

    جشنواره فیلم کوتاه «سرزمین زیتون» افتتاح شد

    جشنواره فیلم کوتاه «سرزمین زیتون» صبح امروز با گلباران مزار شهدای اصفهان و برافراشتن پرچم فلسطین توسط کاروان هنرمندان و قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این جشنواره با حضور هنرمندان فیلمساز، عکاس و فیلمنامه نویس شرکت کننده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، مدیران انجمن سینمای جوانان ایران و مدیران و مسئولین شهر و استان اصفهان آغاز به کار کرد.
آخرین خبرها