ششمین روز از هفته فیلم مستند در حالی به كار خود پایان داد كه دوازده فیلم به نمایش درآمد و دو نفر از سازندگان آثار در جلسه گفتوگو با تماشاگران شرکت کردند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در بخش نخست دیدار با پدیدآورندگان آثار، سیدرضا فتاح، كارگردان مستند جاذبه تنها فیلمساز حاضر در جلسه بود.
فتاح در ابتدا درباره شباهت اثر خود به فیلم مستند راز كه در آنهم به قدرت ذهن در جذب نیروهای متافیزیكی پرداخته شده گفت: من تا زمانی كه این فیلم را نساخته بودم راز را ندیده بودم. بعد از تمام شدن فیلم جاذبه یكی از دوستان كه فكر میكرد شباهت زیادی بین این دو فیلم وجود دارد نسخهای از راز را در اختیار من گذاشت تا آنرا ببینم. بهنظر من این دو فیلم هیچ شباهتی بههمدیگر ندارند و راز بیشتر درباره مالاندوزی است تا جذب نیروهای ذهنی.
وی افزود: متاسفانه در كشور ما بیشتر به مسائل منفی توجه میشود تا اینكه نیمه پر لیوان دیده شود. و این، حرف اصلی فیلم جاذبه است.
فتاح با اشاره به بخشهایی از فیلم كه در طول سالهای گذشته تصویربرداری شده گفت: در روند تولید اكثر فیلمهایی كه در طول این سالها ساختم سانحههای مختلفی به وقوع میپیوست و خود این موضوع باعث شده بود با خودم فكر كنم نكند من آدم شومی هستم كه این اتفاقها برای كارهایم میافتد!
وی با اشاره به اینكه بخشهایی از نسخه نهایی فیلم جاذبه برای نمایش عمومی كوتاه شده گفت: از آنجا كه صحنههای فجیعی در فیلم گنجانده شده بود تصمیم به انجام اینكار گرفتم. احساسم این بود كه نمایش این لحظات حتی در نمایشهای خصوصی هم میتواند باعث آزار تماشاگر شود.
مجتبی میرتهماسب، دیگر فیلمساز شركتكننده در نشستهای پرسش و پاسخ بود كه درباره فیلم خود بانوی گلسرخ با تماشاگران به گفتوگو پرداخت.
این مستندساز درباره شكلگیری ایده فیلم خود گفت: فروردینماه سال گذشته، زهرا دولتآبادی، خواهرزاده آقای صنعتی كه در آمریكا زندگی میكند قرار بود به ایران بیاید تا با همكاری یك مستندساز مقیم این كشور درباره كارخانه تولید گلاب زهرا (كه توسط همسر آقای صنعتی؛ مرحوم شهین سرلتی) پایهگذاری شده یك فیلم بسازد. قرار شد هماهنگی و پیشتولید اینكار را من انجام بدهم تا ایشان از راه برسند. گروه تولید فیلم مورد بحث برای ضبط صحنههای گلابگیری باید اواسط اردیبهشت به كرمان سفر میكردند. اما بهطوری ناگهانی این سفر منتفی شد و حتی ساخت فیلم مستند مورد بحث به من واگذار شد.
میرتهماسب افزود: متاسفانه فیلمی كه من ساختم نظر سفارشدهندهها را تامین نكرد اما به نظر خودم اهمیت بانوی گلسرخ در این است كه اهمیت وجودی خانم و آقای صنعتی، و مهمتر از آن عشق دیرپا و پردوامی كه سالها بین آنها برقرار بود را به نمایش میگذارد.
وی تصریح كرد: تاكید من در این فیلم بر ایده جایگزینی كاشت گل بهجای كشت خشخشاش و گلابگیری بهجای تولید تریاك بود كه امیدوارم به هدفم رسیده باشم.
سومین دوره هفته فیلم مستند، امشب به كار خود پایان میدهد.
-
هفته فیلم مستند در خانهسینما به پایان رسید
سومین دوره هفته فیلم مستند، شامگاه روز گذشته پس از نمایش ده فیلم در تالار نمایش خانهسینما به كار خود پایان داد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» از میان مستندسازانی كه آثارشان در دو سانس صبح و بعدازظهر دیروز به نمایش گذاشته شد، رخساره قائممقامی تنها فیلمسازی بود كه در گفتوگو با تماشاگران فیلمش شركت كرد و به پرسشها پاسخ داد. -
گزارش نشستهای پنجمین روز هفته فیلم مستند
روز گذشته در پنجمین روز از برگزاری هفته فیلم مستند، سیزده اثر در خانه سینما به نمایش گذاشته شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در بخش نخست دیدار با سازندگان آثار، علاء محسنی، كارگردان فیلم مستند شهر من پیتزا و محسن خانجهانی، كارگردان فیلم ارتفاع 437 حاضر بودند و به پرسشهای مطرح شده پاسخ گفتند. -
نمایش 12 فیلم در روز ششم هفته فیلم مستند
برنامه نمایش 40 مستند منتخب خانه سینما، فردا یکشنبه 21 مهر با نمایش 12 فیلم به ادامه مییابد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این هفته فیلم که تا 22 مهر در خانه سینما ادامه دارد، فیلمها را در چهار سانس ساعت 10، 12، 14:30 و 17:30 در خانه سینما به نمایش میگذارد.
یک دیدگاه بگذارید