جشنواره فیلم (باستان شناسی ایران)،روز دوشنبه تحت عنوان پارس در قاب تصویر در خانه فرهنگهای جهان درشهر برلین پایتخت آلمان آغاز به کار کرد.
در این جشنواره که سه روز ادامه خواهد داشت، پرفسور سوند هانزن مدیر بخش اروپا و آسیای موسسه باستان شناسی آلمان،دوشنبه شب در سخنانی گفت:در این جشنواره فیلم، تلاش شده است که تاریخ و باستان شناسی ایران به تصویر کشیده شود.
وی گفت:در عصر ارتباطات و فنآوری دیجیتالی، تهیه تصاویر و فیلمهای مستند درباره باستان شناسی بشدت گسترش و توسعه یافته است.
هانزن که در حضور بیش از ۱۰۰میهمان از جمله سید شمسالدین خارقانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان صحبت میکرد،افزود:در عصر اینترنت حتی میتوان نتیجه برخی از حفاریهای باستان شناسی را نیز دنبال کرد و اینترنت به یک کتابخانه تحقیقاتی تبدیل شده است.
مدیر موسسه باستان شناسی آلمان گفت: علاقه نسبت به استفاده از رسانهها در حال حاضر در بخش باستان شناسی نیز افزایش یافته است.
هانزن افزود:در بخش تصاویر و فیلم باستان شناسی در آلمان در سالهای گذشته فعالیتهای زیادی انجام شده که به عنوان نمونه جشنواره فیلم باستان شناسی هر دو سال یکبار در شهر کیل برگزار میشود.
هانزن افزود:در جشن فیلم باستان شناسی ایران نیز، هویت، تاریخ و باستان شناسی این کشور دنبال میشود و فیلم ۳۵میلیمتری ایران که در این جشن به نمایش گذاشته میشود، بخشی از همکاری موسسه باستان شناسی آلمان با ایران است.
مدیر موسسه باستان شناسی آلمان گفت:این جشن فیلم، به همت و سازماندهی پاترسیا رحیم پور و باربارا هلویگ از همکاران این موسسه برگزار شده است.
خانم پرفسور لیدیا هاواشتاین مدیر خانه فرهنگهای جهان در برلین نیز با تاکید بر قدرت تصاویر گفت: گذشته و حال نشان میدهد که رابطه مهمی بین قدرت و تصویر وجود دارد و از طریق باستان شناسی میتوان از گذشته درس آموخت.
مدیر خانه فرهنگهای جهان همچنین افزود:ما از درخواست برگزاری جشن فیلم باستان شناسی ایران در این خانه استقبال کرده و به سرعت امکانات لازم برای این امر را فراهم کردیم.
ویلفرید گرولیگ نماینده دولت آلمان برای گفت وگو با اسلام در وزارت امور خارجه آلمان نیز یکی از دیگر از سخنرانان این مراسم بود.
گرولیگ در سخنان خود گفت: افکار عمومی امروزه در باستان شناسی سهم دارد و همراه با تلویزیون و سینما در قالب فیلم تحولات در این بخش از جهان را دنبال میکند.
گرولیک افزود: موسسه باستان شناسی آلمان از سال ۲۰۰۰میلادی در ایران فعالیت خود را آغاز کرده است و همکاری دو کشور در بخش فرهنگی از موقعیت برجستهای برخوردار است.
این مقام آلمانی گفت: امروزه علاقه نسبت به حفاریهای جدید و همچنین باستان شناسی افزایش یافته در رسانههای همگانی از جمله تلویزیون برنامه های زیادی در این زمینه در اختیار عموم قرار میگیرد.
گرولیک افزود: در ایران نیز بویژه در سالهای اخیر از فیلم به عنوان رسانهای برای معرفی تازههای باستان شناسی استفاده میشود و هدف از برگزاری این جشنواره فیلم نیز ارایه گوشهای از این فعالیتها در ایران است.
گرولیک ضمن ابراز امیدواری نسبت به توسعه همکاری ایران و آلمان در بخش باستان شناسی گفت: کارشناسان دوکشور از سال ۲۰۰۰میلادی در این بخش همکاری خود را گسترش دادهاند.
در جشنواره فیلم باستان شناسی ایران که تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت، فیلمهایی چون ملت چادرهای سیاه، باد صبا،باستان شناسی در فیلم و فرهنگ روزمره و تپههای قیطریه به معرض نمایش و بحث گذارده خواهند شد.
یک دیدگاه بگذارید