سعید مستغاثی، رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران با اشاره به برگزاری سوگواره لحظههای عاشورایی گفت: نهضت عاشورا و قیام امام حسین(ع) از پتانسیل بسیار بالایی برای هرگونه کار تبلیغی و هنری برخوردار است، این واقعه عظیم تنها به یک دین و مذهب خاصی تعلق ندارند بلکه متعلق به همه آزادگان جهان بوده و نسلها و ادیان مختلفی را درگیر خود کرده است.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری دومین سوگواره لحظههای عاشورایی،
وی فاصله گرفتن مسلمانان از زندگی ایدئولوژیک را از مهمترین اهداف دشمن ذکر کرد و افزود: با این وجود آثار هنری غرب همگی برمبنای ایدئولوژیک ساخته می شود و غرب میکوشد همچنانکه در زمینههای سیاسی و اقتصادی خود را ژاندارم همه دنیا میدانند در زمینههای اعتقادی نیز بر همه جهان مسلط باشد و ما هم با سکوت و تسامح خود این حق را عملا به آن ها دادهایم.
مستغاثی اظهار داشت: تاثیرگذاری پرداختهای هنری به این مساله آنقدر بالاست که حتی دشمنان اسلام نیز در نوشتهها و عملکردهای خود به این امر معترفند و از اِلمانهای عاشورا در فیلمهایشان استفاده میکنند، حماسه عاشورا گنجینهای از سوژهها و موضوعات برای رسانهها و سینما و تلویزیون ماست که میتواند در سطح جهانی تاثیرگذار باشد.
رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران با تاکید براینکه پژوهش تصویری بیش از پژوهشهای مکتوب میتواند تاثیرگذار باشد تصریح کرد: بین مردم ما بیشتر فرهنگ شفاهی وجود دارد و سنتهای مکتوب انقدر که سنتهای شفاهی وجود دارد نیست، بسیاری از این آیینها را میتوان به صورت فیلم در آورد.
مستغاثی با اشاره به اینکه سینما و تلویزیون خوراک فکری می خواهند تصریح کرد: ما که از اندیشه و فکر والای اسلامی برخوردار هستیم باید آن را به خوراک رسانههامان تبدیل کنیم نه اینکه این خوراک را اندیشههای سکولاری غرب تامین کند چنانکه اکنون میکند، وقتی اندیشه اسلامی نباشد طبعا اندیشههای اومانیستی و سکولاریستی میآید که یکی از راهکارهای حل این مساله و نجات سینما، اتصال مراکز تحقیقاتی و پژوهشی با رسانههاست.
این کارگردان سینما اظهار داشت: برگزاری اینگونه سوگوارهها نشان میدهد که فرهنگ عاشورا تا چه حد میتواند دست مایه ساخت فیلم و سریال و محصولات هنری مختلف باشد که متاسفانه سینمای حرفهای ما از این مهم غافل است؛ تصوری که اکنون وجود دارد این است که فکر میکنند از عاشورا فقط شهادت حضرت را میتوان به تصویر کشید یا مصائبی که برایشان در روز عاشورا وارد شده در حالی که این تنها یکی از موضوعات است، عاشورا هزاران پیام و موضوعات فرهنگی دارد که باید بازگو و تبیین شود و فرهنگ عاشورا میتواند عرصه وسیعی را در بر بگیرد که شهادت حضرت قلب و در عین حال بخشی از این عرصه است.
وی، سوگواره لحظههای عاشورایی را توسعه دهنده فرهنگ عاشورا دانست و افزود: سینما نه از جهت تاریخی، که از ابعاد مختلف میتواند به تبیین پیامهای عاشورا بپردازد تا فرهنگ عاشورا در همه جهان بسط داده شود که در این صورت راه نفوذ دشمن در کشور بسته خواهد شد.
مستغاثی با اشاره به پردازش غرب به شخصیتهای اعتقادی و مذهبیاش تصریح کرد: هالیوود از ابتدا از سوی اشراف یهود به این نیت تاسیس شد که اسطورههای آنان را گسترش دهد چون تعدادشان کم بود، تلاش کردند با در دست گرفتن رسانه و اقتصاد جهان بتوانند حاکمیت ایده و آروزی همیشگی خود را در جهان تحقق بخشند چنانکه اکنون 90 درصد هنرمندان هالیوود یهودی هستند در حالی که در کل امریکا تنها هفت میلیون یهودی وجود دارد.
وی با بیان اینکه فیلمهایی چون داوود بنت صالح، داوود گلیات، ده فرمان، بن هود، اکسودوس، برنادت در مورد قدیسه ها و اسطوره های مذهبی یهود ساخته شده و جزو فیلم های پرفروش دنیا نیز قرار گرفته است، ابراز داشت: حتی ما هم در مورد شخصیتهای مذهبی آنها فیلم میسازیم؛ مانند حضرت سلیمان، حضرت یوسف، اصحاب کهف و... اما در مورد پیامبر اسلام(ص) تنها به فیلم محمدرسول الله(ص) بسنده میکنیم که آن هم در هالیوود ساخته شده و منتظر میشویم تا تهیه کننده فیلم ماتریکس و ارباب حلقهها در مورد پیامبر ما فیلم بسازد.
رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران با اشاره به اهمیت تولیدات سینمایی و تصویری در زمینه عاشورا ادامه داد: با این ظرفیت عظیمی که حماسه عاشورا دارد، ساخت یک یا دو فیلم و سریال جوابگو نیست؛ حساسیت بالا نسبت به این که کاری که در این حوزه انجام میشود باید از هر لحاظ کامل و بینقص باشد یکی از عوامل کمبود در این زمینه است، اینکه سالها بنشینیم تا یک کار بی عیب ارائه شود صحیح نیست ان هم در شرایطی که دشمنان ما هزاران الگوی نامناسب را ترویج و هرلحظه در حال تهاجم هستند.
وی با بیان اینکه سکوت ما در این مورد اصل قضیه را زیر سوال میبرد خاطرنشان کرد: این یک شرمندگی برای هنر نظام اسلامی است که پس از سی سال انقلاب، هیچ نمونهای در مورد هیچ یک از پیامبران و ائمه معصومین(ع) در عرصه فیلم و سینما ارائه نداده است و ما هنوز برای فیلمهای عاشورایی تنها به «سفیر» یا «روز واقعه» مراجعه میکنیم.
گفتنی است دومین سوگواره لحظههای عاشورایی در بخشهای فیلم، عکس و فیلمنامه با موضوعات «نگاه مردم به عاشورا و حماسه حسینی»، «عزاداری سنتی و عزاداری امروزی» و «روحانیت و نهضت امام حسین(ع)» از سوی گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا بیستم فروردین روی لوح فشرده به نشانی مشهد، خيابان سنايي، میدان صاحبالزمان(عج)، مرکز فرهنگی تبلیغی شهید هاشمینژاد، گروه مبلغان هنرمند دفتر تبليغات اسلامی خراسان رضوی ارسال کنند.
گفتنی است دسترسی به فرم مقررات شرکت در سوگواره اینجا امکان پذیر است.
-
کارگاه تخصصی فیلمنامهنویسی در حاشیه لحظههای عاشورایی
مدیرگروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: کارگاه تخصصی فیلمنامه نویسی ویژه مبلغان هنرمند 30 و 31فروردین در مشهد برگزار میشود. -
لحظههایعاشورایی حرکتی بالنده در فضای فرهنگی کشور
عضو هیات داوران سوگواره لحظههای عاشورایی این برنامه را حرکتی بالنده در فضای فرهنگی هنری کشور دانست و گفت: ادامه اینگونه برنامه ها میتواند در تغییر فضای سینمایی و ارتقا سواد بصری جامعه موثر باشد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، محمود عبدالحسینی رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران گفت: هر حرکتی در جهت ارتقا سواد بصری جامعه قابل حمایت، تشویق و تقدیر است. -
سینمای عاشورا باید چگونه حسین شدن را به تصویر بکشد
پرویز شیخ طادی با تاکید براینکه هنرمندان باید با اهداف الهی و بومی پیش روند گفت: متاسفانه در اغلب موارد فضای عاشورا را فضای افسرده و تراژدی صرف معرفی میکنیم در حالی که اگر پویایی عاشورا و پتانسیلی که در آن وجود دارد را ملاک قرار دهیم بسیار اثربخش خواهد بود. -
فرخندهکیش: مفاهیم عاشورایی نمود بارز سینمای دینی است
فرید فرخنده کیش، مدرس و پژوهشگر سینما گفت: قلت آثار فاخر مذهبی در سینما و عدم فرهنگسازی در این زمینه، موجب افت سلیقه مخاطبان در حد نمودهای کلیشهای شده است. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، وی در خصوص برگزاری سوگواره سراسری لحظههای عاشورایی اظهار داشت: ظرف چند سال گذشته با حضور جشنوارههای تخصصی سینمای دینی و به ویژه جشنواره رویش، این نگاه در سینما تقویت شده اما کافی نیست. -
معرفی داوران دومین سوگواره لحظههای عاشورایی
اعضای هیات داوران دومین سوگواره لحظههای عاشورایی معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سوگواره لحظههای عاشورایی، ابراهیم حاتمیکیا، سيدرضا ميركريمی و سيدعباس مير هاشمی در هیات داوران این سوگواره حضور دارند.
یک دیدگاه بگذارید