نارنجی نداشته ها وتمایلات سرکوب شده جوان رفتگری را به تصویر می کشد که شاهد عینی مراودات شبانه شهروندان یک شهر است ومجبور است همیشه با تخیلاتش زندگی کند. کارگردان جوان نارنجی هادی آفریده که سابقه فعالیت درزمینه تئاتر حرفه ای را نیز دارد توانسته است در فستیوال آفتاب که درشهر یزد برگزار می شود جایزه بهترین کارگردانی را به خوداختصاص دهد. نارنجی درچهارمین حضور جشنواره ای خود در جشنواره فیلم کوتاه تهران شرکت داشت که البته درکاتولوگ این جشنواره از آن به عنوان فیلمی که از تولیدات انجمن سینمای جوان است یاد شده بود:« تهیه کننده فیلم خودم بودم وتمام هزینه های آن را شخصاً پرداخت کردم، اما برای اینکه فیلم پخش خوبی داشته باشد اسم انجمن را هم در تیتراژ پایانی به عنوان تهیه کنندگی مشترک قید کردم. اما متأسفانه در کاتولوگ جشنواره تهیه کننده فیلم انجمن سینمای جوان ثبت شده که فکر این کار معنایی به جز رعایت نکردن حق و حقوق تهیه کننده واقعی نیست.»
نارنجی فیلم بی تکلف وبی ادعایی است . قرار نیست درآن با پدیده عجیب روبرو شویم حتی قابهای اکثراً ثابت فیلم (البته به جز سکانس دوربین روی دست پایانی) نیز حکایت از رکود وتکرار یک زندگی را می دهد: « سعی می کردم با گرفتن پلان های ثابت وبا کمترین حرکت در دکوپاژ رکود زندگی رفتگر جوان را به تصویر بکشم زندگی ساده وبی اتفاق وسکانس پایانی فیلم را هم دوست دارم به قضاوت خود تماشاگر واگذار کنم واینکه هر کس برداشت شخصی خود را از آن داشته باشد»
نارنجی حسرت یک جوان شهرستانی رفتگر را به تصویر می کشد. جوانی که تمام ارتباطش با جنس مخالفش درحد جمع کردن وسایل دور ریخته شده زنانه است:« شخصیت رفتگر برایم خیلی جالب بود. از طرفی طرحی بود که کمتر رویش کار شده است. شبها وقتی برای مطالعه در بالکن منزل بیدا ر می ماندم تنها کسی که بیدار بود و صدای جارویش می آمد رفتگر جوان محله بود. برای ساخت فیلم مدتها تحقیق کردم با تعداد زیادی از رفتگران جوان دوست شدم احساس می کردم ازکمبود شدید عاطفی رنج می برند.
به منزلشان رفتم .بعضی از آنان یکی از تفریح هایشان جمع کردن لوازم دور ریخته شده زنانه بود وبرخی دیگر عکسهای هنرپیشه های زن که در روزنامه ها بود را جمع می کردند. با مهدی ایوبی مدتها روی این طرح کار کردیم تا به یک انجام کلی رسیدیم می خواستم فیلم داستانی در بستر مستند بسازم وحساب شده وبا دکوپاژ جلو بروم»
هادی آفریده درنارنجی سعی کرده با استفاده از بازیگر وهدایت درست او به مخاطب القا کند که با نابازیگر روبرو است کاری که کم و بیش درآن موفق بوده:« من معتقدم اگر کارگردان توانایی بازی گرفتن از بازیگر را داشته باشد استفاده از بازیگر تأثیر بسیار بهتری درروند فیلم دارد. کاری که رهبر قنبری درفیلم نمایش می کند او طوری از بازیگران بازی می گیرد که مخاطب احساس می کند با نابازیگر طرف است»
یک دیدگاه بگذارید