فرخنده‌کیش: از انحلال مرکز گسترش همه خسران می‌بینند

فرید فرخنده‌کیش مشاور پژوهشی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در خصوص پیشنهادات اخیر خانه سینما مبنی بر انحلال مرکز گسترش گفت: در وهله اول هر نهادی که در جهت پیشبرد سینمای ایران خدماتی داشته که مثمرثمر بوده، باید بتواند علی‌رغم تغییر سیاست‌ها به کارش ادامه دهد.
وی در گفت‌وگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان مطلب فوق افزود: عملکرد یک سازمان اگر دچار مشکل شد به جای زیر سوال بردن هویت آن سازمان، باید عملکرد را مورد پرسش قرار داد و تحقیق کرد که چرا آن سازمان به اهداف مطلوبش نرسیده است.
و برای رسیدن به پاسخ مطلوب نباید صورت مسئله را پاک کرد بلکه باید از طریق‌ راه‌های مناسب به پاسخ مطلوب رسید.
فرخنده‌کیش در خصوص پیشنهاد خانه سینما مبنی بر تغییر عملکرد بنیاد سینمایی فارابی اظهار داشت: بنیاد سینمایی فارابی به عنوان یکی از ارکان مهم سینمای پس از انقلاب، جریان‌ساز و حامی تولیدات سینمایی بوده و با پیشنهاد تبدیل آن به یک مرکز خدمات‌رسانی در حق مجموعه فرهنگی کشور ظلم کرده‌ایم.
وی همچنین درباره پیشنهاد انحلال انجمن سینمای جوانان ایران گفت: سینمای جوان گسترده‌ترین سازمانی است که با نمایندگانی در شهرستان‌های مختلف از سینما حمایت کرده و انحلال آن هیچ نتیجه‌ای عاید ما نمی‌کند.
تغییرات ساختاری برحسب ماموریت‌های جدید با روح جدیدی که در کالبد این سازمان دمیده می‌شود، شاید بهترین روش برای ادامه حیاتش باشد.
برای فیلمسازان جون شهرستانی هیچ مسیری بهتر و مطمئن‌تر از سینمای جوان برای ورود به سینمای حرفه‌ای نیست و با بستن این مسیر قطعا به خطا رفته‌ایم.
مشاور پژوهشی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در مورد این سازمان اظهار داشت: باتوجه به تجربه فعالیت ده ساله‌ام در مرکز، فکر می‌کنم مرکز گسترش مهم‌ترین و تاثیرگذارترین سازمان در هدایت و حمایت سینمای مستند بوده و انحلال آن مثل این است که خودمان با دست خودمان دست‌ دیگرمان را ببریم و امکانات فیلمسازی را از فیلمسازان مستعد بگیریم.
وی ادامه داد: اگر به گذشته برگردیم فیلمسازان زیادی از جمله رضا میرکریمی، علی‌محمد قاسمی، وحید موسائیان و... را به یاد می‌آوریم که در سینمای جوان ریشه گرفتند و در مرکز گسترش تقویت شدند و حالا به عنوان هنرمندانی شایسته در سینمای حرفه‌ای حضور دارند. با بریدن این ریشه‌ها به نتیجه مطلوبی دست پیدا نمی‌کنیم.
فرید فرخنده‌کیش در خصوص صدمات انحلال مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بیان داشت: انحلال مرکز گسترش تنها به سینمای مستند صدمه نمی‌زند. این مرکز در چهار سال گذشته با تغییر سازوکار وارد حریم‌های دیگری از جمله تولید و حمایت از آثار سینمای کوتاه حرفه‌ای، فیلم‌های بلند سینمایی اول و دوم و انیمیشن نیز شده است. از انحلال این مرکز همه شاخه‌های سینما خسران خواهند دید.
وی در خصوص فعالیت‌های مرکز گسترش توضیح داد: مرکز صرفا تولید آثار را برعهده نداشته و در زمینه‌های مختلف از مستندسازان حمایت کرده است. در ده سال گذشته اتفاقات وسیعی در سینمای مستند افتاد که این سینما را از فقر و مهجور بودن نجات داد.
از جمله برگزاری چشم‌‌اندازهای سینمای مستند مختلف مانند چشم‌انداز سینمای فرانسه که برای نخستین‌بار فضایی را فراهم کرد که مخاطبان جلوی گیشه سینما صف بکشند.
وی افزود: این حرکت رو به رشد تا به حال ادامه پیدا کرده و این سینما با وجود جشنواره‌ای مانند «سینما حقیقت» جایگاه و شانی بین‌المللی پیدا کرده که به راحتی به دست نیامده است.
فرخنده‌کیش تاکید کرد: این اتفاق با حمایت مجموعه خانواده سینمای مستند افتاده و حضور مستندسازان به مرکز قوت و قدرت داده است. حضور مستندسازان فضایی ایجاد می‌کند که با در کنار همدیگر بودن به رشد سینمای مستند و ارتقا جایگاه مستندسازان کمک کنیم.
وی در پایان گفت: اگر کندوکاوی در حضور جهانی موفق سینماگران ایران داشته باشیم می‌بینیم که اکثر فیلمسازان موفق امروز ریشه در سینمای مستند داشته‌اند و حضور مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی یکی از دلایل مهم قدرت و توانمندی سینمای مستند ایران در جهان است.
خانه سینما اخیرا سرفصل پیشنهادات خود برای پیشبرد و توسعه سینمای ایران را منتشر کرد که در آن خواستار انحلال انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و موسسه رسانه‌های تصویری شده بود.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • جواد پورصمد: انحلال سینمای جوان یعنی تعطیلی فیلم کوتاه ایران

    جواد پورصمد: انحلال سینمای جوان یعنی تعطیلی فیلم کوتاه ایران

    جواد پورصمد مدیر دفتر ارومیه سینمای جوان در خصوص پیشنهاد خانه سینما در خصوص انحلال انجمن سینمای جوانان ایران گفت: این پیشنهاد اصولی و کارشناسی نیست. وی در گفت‌وگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان مطلب فوق افزود: فیلم کوتاه یک حرفه است و انحلال سینمای جوان به عنوان مهم‌ترین مرکز آموزش و تولید آن یعنی تعطیلی فیلم کوتاه ایران.
  • اعتراض مدیران دفاتر همدان سینمای جوان به پیشنهاد خانه ‌سینما

    مدیران دفاتر همدان، ملایر نهاوند و تویسرکان انجمن سینمای جوانان ایران در نامه‌ای اعتراض‌آمیز پیشنهاد اخیر خانه سینما مبنی بر انحلال سینمای جوان را غیرکارشناسانه خواندند.
  • شاه‌محمدی: دفاتر سینمای جوان پناه فیلمسازان شهرستانی است

    شاه‌محمدی: دفاتر سینمای جوان پناه فیلمسازان شهرستانی است

    نسرین شاه‌محمدی مدیر دفتر مشهد سینمای جوان در خصوص پیشنهاد خانه سینما مبنی بر انحلال انجمن سینمای جوانان ایران اظهار داشت: دفاتر سینمای جوان در شهرستان‌ها بازوی قدرتمند بخش فرهنگی است. وی در گفت‌وگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان مطلب فوق افزود: وجود این دفاتر به رشد سینمای کوتاه خیلی کمک کرده و با انحلال سینمای جوان نمی‌دانم چه بر سر فیلم کوتاه می‌آید.
  • موسوی: سینمای جوان ضامن سلامتی فرهنگ ‌و هنر است

    موسوی: سینمای جوان ضامن سلامتی فرهنگ ‌و هنر است

    میردولت موسوی کارشناس امور فرهنگی و آموزش انجمن سینمای جوانان ایران و مدیر سابق دفتر سینمای جوان اردبیل گفت: پیشنهاد انحلال سینمای جوان که همواره در زمینه شکوفایی استعدادهای جوان برای رسیدن به قله معرفت فعال بوده، در قالب هیچ آیه‌ای تفسیر نمی‌شود. وی در گفت‌وگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان مطلب فوق افزود: دفاتر شصت‌گانه انجمن سینمای جوانان ایران در راستای هدایت و حمایت جوانان علاقه‌مند به هنر سینما و با پوشش کل کشور توانسته رسالتی بزرگ و اهدافی بس متعالی را عهده‌دار شود.
  • بیانیه مشترک دو صنف مستند درباره پیشنهادات خانه سینما

    بیانیه مشترک دو صنف مستند درباره پیشنهادات خانه سینما

    «انجمن مستندسازان سینمای ایران» و «انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند» طی بیانیه‌ای مشترک درباره‌ سرفصل‌های پیشنهاد خانه سینما برای پیشبرد و توسعه‌ی سینمای ایران مواردی را مطرح کردند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه»دو صنف مستند که هر دو طی سال‌های اخیر حضور موثری در ارکان خانه سینما داشته‌اند؛ توضیحاتی را در جهت رفع ابهام اعلام کردند.
آخرین خبرها