در برنامه یک روزهای که شنبه هفته گذشته در سالن کنفرانس کتابخانه کالج نیوجرسی آمریکا برگزار شد، دانشجویان این کالج با سینمای ایران آشنا شدند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این برنامه فیلم طعم گیلاس ساخته عباس کیارستمی و مستند پیادهروی با کیارستمی به کارگردانی جمشید اکرمی به نمایش درآمد و سپس اکرمی به طور مفصل درباره سینمای ایران صحبت کرد.
این برنامه یک روزه بخشی از یک رویداد با عنوان «مذهب، فرهنگ و هویت» بود که توسط انجمن مطالعات مذهبی لیبرال برگزار شد.
برنامه مذکور با نمایش فیلم طعم گیلاس، برنده نخل طلایی جشنواره کن آغاز شد. پس از نمایش این فیلم و با یک تنفس مستند پیادهروی با کیارستمی به نمایش درآمد.
در این مستند بلند که در ایرلند فیلمبرداری شده است، کیارستمی در حین پیادهروی و عکاسی، درباره جنبههای مختلف فیلمهای خود و عقایدش درباره سینما صحبت میکند.
جمشید اکرمی که سالها به عنوان منتقد و فیلمساز فعالیت کرده و یکی از برگزار کنندگان جشنواره فیلم نیویورک است، پس از نمایش این مستند در یک سخنرانی با عنوان «بازتابهای انسانیت» درباره سینمای ایران صحبت کرد.
او با نمایش بخشهایی از فیلم دیگر خود با عنوان اجبار دوستانه درباره نحوه فیلمسازی در سینمای پس از انقلاب و ویژگیهای مختلف آن توضیح داد.
او با توضیح تفاوتهای سینمای متفاوت و تجاری در ایران گفت: فیلمهای ایرانی به رابطه شخصی با مخاطبان میرسند، این درحالی است که فیلمسازان جریان اصلی تمایل دارند که همه چیز را به تماشاگر ارائه دهند و اجازه دهند ذهن او تنبل بماند و چیز زیادی برای فکر کردن وجود نداشته باشد.
پس از سخنرانی اکرمی، یک جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد که در آن تعدادی از حاضران درباره پایانبندی مشخص در فیلمهای عامهپسند ایرانی سوالهایی را مطرح کردند.
این نکته با توجه به پایان باز طعم گیلاس که آنها چند ساعت پیش دیده بودند، جالب توجه بود.
یک دیدگاه بگذارید