نخستین اردوی منطقهای فیلمسازی «ایده تا تولید» به میزبانی دفتر بوشهر انجمن سینمای جوانان ایران با موضوع ژانر به مدت یک هفته برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این اردوی تخصصی با محوریت ۳ ژانر، ارسلان امیری در ژانر «وحشت و رازآلود» پنج هنرجوی منتخب خود را به شکل کارگاهی هدایت کرد تا به صورت گروهی فیلمی در ژانر «وحشت و رازآلود» تولید کنند.
زهرا هاشمی یکی از هنرجویان این ژانر گفت: یکی از مهمترین ویژگی این کلاس کمک به کار تیمی است. کار تیمی به کارگردان کمک میکند تا روابط اجتماعی را یاد بگیرد. وجود 5 کارگردان کنار هم و یک استاد خیلی برای یادگیری کار و روابط اجتماعی مفیدتر است. در این اردو متوجه نقش کارگردان، کار تیمی و نقش روابط عمومی با حضور اساتید به نام شدم. فقط به علت فشردگی فکر میکنم جا داشت که طول دوره بیشتر باشد.
وی افزود: استاد از بچهها میخواستند هر ایدهای حتی بد، خام و کلی را مطرح کنند و بعد فکر میکردند و از همه میخواستند که به مرور حواشی آن حذف و طرح را پخته کنند. در اصل مسیر را مشخص کردند، ما را هل ندادند و ما خود راه را پیدا کردیم. مثل کسی که نقشه راه را از بالا میبیند، مدیریت کردند. از ما خواستند دنبال سادهترین و سریعترین راه حل نباشیم، وسواس داشته باشیم و راههای سخت را ببینیم و خود را محدود نکنیم.
وی درباره تمایلش برای ادامه فیلمسازی در این ژانر گفت: متاسفانه در ایران خیلی ژانر وحشت نداریم. مورد جالب برای من منطق و ضرباهنگ پشت این ژانر است. کلا کلمه ضرباهنگ را من با این ژانر میبینم. طرح ما پرداختن به زار بود و این بومی شدن ژانر باعث جذابیت دو چندان آن شده و برای خود هویتی پیدا میکند و الان من به این ژانر امیدوارتر هستم.
قطع به یقین در این ژانر مجدد کار میکنم، ولی به دنبال تجربه کردن در سایر ژانرها هم هستم.
حامد قنبیری دیگر هنرجوی این دوره اظهار داشت: ما در جشنوارهها در ورکشاپها شرکت میکنیم اما اینکه استادی از ایدهیابی، جمع طرحها و یک خطی شدن آن، فیلمنامه و نقاط مثبت و منفی شخصیت و قهرمان تا لوکیشن، بازیگر و گریم و ارتباط با عوامل، کنار ما باشد واقعا منحصر به فرد بود. من شاید در تجربه دهم فیلمسازی شخصی خودم به تمام این نکات پی میبردم. در این ورکشاپ یک هفتهای، تجربه عملی یادگیری گام به گام در کنار یک مربی با سالها تجربه، بسیار لذت بخش و آموزنده است. امیدوارم تداوم داشته باشد و به همه توصیه میکنم در صورت تکرار دوره در آن شرکت کنند.
وی افزود: استاد خیلی صبور و با حوصله بودند. اگر صد سوال در ذهن من ایجاد میشد به تمام آنها بدون خستگی و کلافهگی پاسخ میدادند. در آخر هم از ما خواستند اگر فیلمنامه و سوالی داشتیم تا چند وقت بعد کلاس هم مطرح کنیم و کمک بگیریم.
وی درباره تمایلش برای ادامه فیلمسازی در این ژانر گفت: تجربه ژانر اجتماعی و تصویربرداری وحشت داشتم. ولی تجربهای در کارگردانی ژانر وحشت نداشتم. علت انتخابم علاقه همیشگیم به فیلمها و داستانهای معمایی و رازآلود بود. در بین گزینههای انتخاب، طرح من در دستهبندی وحشت قرار گرفت. هیچوقت باور نمیکردم وارد ژانر وحشت شوم ولی با این آموزشها، استاد و این ورکشاپ حتما امسال، فیلمی در ژانر وحشت خواهم ساخت.
نخستین اردوی منطقهای فیلمسازی «ایده تا تولید» با موضوع ژانر با حضور ۶ استان خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد و با حضور ۱۵ فیلمساز شرکتکننده از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ بهمیزبانی دفتر بوشهر انجمن سینمای جوانان برگزار شد و با حمایت مالی سینمای جوان ۳ فیلم کوتاه به صورت گروهی در سه ژانر تولید شد.
یک دیدگاه بگذارید