نخستین اردوی منطقهای فیلمسازی «ایده تا تولید» به میزبانی دفتر بوشهر انجمن سینمای جوانان ایران با موضوع ژانر به مدت یک هفته برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این اردوی تخصصی با محوریت ۳ ژانر، عادل تبریزی در ژانر «کمدی و فانتزی» پنج هنرجوی منتخب خود را به شکل کارگاهی هدایت کرد تا به صورت گروهی فیلمی در ژانر «کمدی و فانتزی» تولید کنند.
فروزان جاویدی یکی از هنرجویان این ژانر گفت: دوره خیلی خوب و فراتر از حد انتظار ما بود. قبل از شروع، فکر کردن به یک کار گروهی با پنج کارگردان، رسیدن به هماهنگی و بعد ساخت یک فیلم، کمی سخت بود. اما دفتر بوشهر، خیلی حساب شده کار کرد. تیم پشتیبانی قوی (تصویر، مدیرتولید، تدوین و...) همراه با اشراف به منطقه، بازیگران و لوکیشنها در اختیار بچهها بود. زاویه دید بچهها و اساتید کاملا متفاوت بود، اما در عین تفاوت، رقابت و در عین حال تعامل خوبی بین گروهها شکل گرفته و جوی صمیمی بین گروه و سایر گروهها ایجاد شده بود. بیشتر امکانات، اتفاقها، جشنوارهها و کلاسها در پایتخت اتفاق میافتد و این باعث کوچ استعدادها به تهران میشود. ولی وقتی اساتید درجه یک به شهرستان میآیند و دورهها ادامهدار باشند، موضوع فرق میکند. ولی بهتر است زمان دوره طولانیتر باشد و یا طرحها و فیلمنامهها قبل از شروع دوره تحلیل و بررسی یا امکانسنجی شوند تا شاهد این فشردگی نباشیم.
وی ادامه داد: دو روز پیشتولید (از فیلمنامه تا دکوپاژ، انتخاب بازیگر و لوکیشن) داشتیم. فیلمنامه و دکوپاژ گاهی به دلیل محدودیتهای فنی تغییر میکرد. اما یاد گرفتیم در لحظه به حس صحنه و خلق حس صحنه فکر کنیم. توانایی منحصر به فرد ایشان، بازی گرفتن از بازیگران بود، خصوصا بازی کمدی در ژانر کمدی، خودشان به عنوان کارگردان، آموزش داده و بازی میکردند. مثلا در جاهایی که محدودیت زمانی یا فنی داشتیم توانایی تغییر وضعیت و رفتن به نقشه بعدی را برای گروه توضیح و در لحظه با توجه به فضا، با سرعت و تسلط، چیدمان میکردند. روحیه تیمی و نشاط خاصی همراه با خنده در پشت صحنه نیز با توجه به شخصیت و انرژی ایشان در بین گروه ما بیشتر از گروههای دیگر به چشم میآمد.
وی درباره تمایلش برای ادامه فیلمسازی در این ژانر گفت: واقعا دوست داشتم این ژانر را تجربه کنم که تجربه خوبی هم بود. به خاطر کسب تجربه وارد شدم و این کار باعث جسارت من در کارهای دیگر هم شد. ولی کماکان به ژانرهای دیگر هم علاقه دارم.
کامران رحیمی دیگر هنرجوی این دوره اظهار داشت: این کلاس معادل یک لیسانس کارگردانی برای من و بچهها بود. از پیش تولید و مرحله انتخاب بازیگر وارد کار و یادگیری شدیم و در کل فضای آموزشی خوب، دوستانه و مفیدی بود.
وی درباره همکاری با استاد گفت: سبک کاری متفاوت و جالبی داشتند. من خیلی اهل ساختار بودم و به اصولی مثل دکوپاژ و استوریبرد باور داشتم. یعنی همهچیز از قبل آماده باشد و ما برای ساخت برویم. اما پیش میآمد که برای اجرا در یک صحنه دکوپاژ نداشتیم و باید در لحظه تصمیم میگرفتیم. در واقع این مدیریت بحران و استفاده از یک فضا و میزانسن به بهترین شکل برای جمع کردن کار را یاد گرفتیم. چون کارهای خودم را تدوین میکنم در تدوین هم به من کمک کرد و حتی کات زدنهای سینمایی هم در کنار ایشان یاد گرفتم.
وی درباره تمایلش برای ادامه فیلمسازی در این ژانر گفت: ژانر من فانتزی-روانشناختی بود ولی با توجه به قرارگیری در گروه کمدی دیگر به وجه فانتزی آن نپرداختیم. به شخصه آدمی خلاق در کمدی نیستم و تمایل دارم با این تجربیات، در ژانر وحشت و فانتزی ادامه کار بدهم.
نخستین اردوی منطقهای فیلمسازی «ایده تا تولید» با موضوع ژانر با حضور ۶ استان خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد و با حضور ۱۵ فیلمساز شرکتکننده از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ بهمیزبانی دفتر بوشهر انجمن سینمای جوانان برگزار شد و با حمایت مالی سینمای جوان ۳ فیلم کوتاه به صورت گروهی در سه ژانر تولید شد.
یک دیدگاه بگذارید