فرشاد فرشته حکمت مستندساز و شاعر گفت: جشنواره «سینما حقیقت» به نوعهای دیگری از فیلمسازی نیز کمک کرده و باعث شده تا دایره تجربیات مختلف در زمینه فیلمهای گوناگون گستردهتر شود.
فرشاد فرشته حکمت کارگردان مستند حافظ و گوته در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» درباره این مستند گفت: حافظ و گوته درباره دو شخصیت ادبی در ایران و آلمان است، البته گوته صرفا یک شخصیت ادبی نیست و وجوه دیگری دارد که شاید کمتر شناخته شده است. در حوزه ادبیات در زمینه شعر و ادبیات نمایشی و داستانی کار کرده در هر سه زمینه در اوج قرار دارد.
این مستندساز ادامه داد: من در این مستند هم به وجوه کمتر شناخته شده گوته و هم شخصیت ادبی ایشان پرداختم. گوته عملا یک دانشمند بزرگ هم بوده و جراح معروفی هم بودند در این زمینه حتی کشفیاتی هم دارند. البته پرداختن به همه این مواردی که گفتم و خیلی بیشتر از اینها درباره گوته وجود دارد و البته حافظ در یک مستند دل شیر میخواست و مثل این بود که شما بخواهید دو اقیانوس عمیق طوفانی را بخواهید در یک پیمانه جای دهید و این مسئله بسیار سخت بود.
کارگردان خدایگان خاک در ادامه صحبتهایش درباره موضوع مستند حافظ و گوته بیان کرد: درباره گوته فیلمهایی در سینمای اروپا و آمریکا ساخته شده؛ اما درباره حافظ هیچ فیلمی وجود ندارد و هیچ کس به سراغ حافظ نرفته است. وقتی درباره حافظ مطالعه میکنید آنجاست که به پیچیدگیها درباره این شخصیت پی میبرید. ضمن اینکه در حوزه ادبیات نظرات بسیار متعددی درباره حافظ وجود دارد، تفکرات، نگرشها و زندگی رندانه حافظ این اجازه را به هیچ کس نمیدهد که حکمی را درباره او صادر کند و بگوید حافظ چگونه انسانی بوده است. در واقع هر کس بر اساس معیارهای خودش حافظ را تفسیر کرده است.
کارگردان حافظ از دیدگاه گوته اضافه کرد: ساخت این پروژه 5 سال طول کشید و یکی از سختترین تولیداتی بود که من در طول تجربه فیلمسازیام داشتم. پروداکشن این کار مثل یک فیلم داستانی بود که با هزینه اندک ساخته شد. بخش عمدهای از کار را در شرایط بسیار سخت به لحاظ پروداکشن، بودجه و امکانات در 6 شهر آلمان فیلمبرداری کردیم و بخش دیگری هم در شیراز کار شد و ما از آنجاییکه متاسفانه در شیراز غیر از مقبره حافظ هیچ اثر دیگری از این شاعر نداریم مشکلاتی هم در آنجا داشتیم. در شیراز نیز به دلیل کمبود فضاهایی که در ارتباط با حافظ وجود دارد ما مجبور شدیم بخش عمدهای را بازسازی کنیم و از آنجاییکه بودجه ما بسیار اندک بود من را خیلی اذیت کرد.
فرشتهحکمت با تاکید بر مسائل و موضوعات زیادی که درباره این دو شخصیت وجود دارد گفت: در این 77 دقیقه زمان فیلم من شاید مخاطب را بمباران اطلاعاتی درباره این دو شخصیت میکنم اما درعین حال همچنان حس میکنم نکات زیادی برای گفتن وجود دارد.
کارگردان رازهای ایران زمین ارزیابیاش از جشنواره «سینما حقیقت» را مثبت بیان کرد و گفت: جشنواره «سینما حقیقت» مهمترین جشنواره فیلم مستند در ایران است و از آنجایی که فیلم مستند متاسفانه هیچ جایگاهی در عرصه سینمای حرفهای و سینمای رایج کشور برای عرضه ندارد این جشنواره بهترین جایی است که میشود در یک فرصت کوتاه هفت تا ده روز مجموعهای از فیلمهای مستند ایران و جهان را در آن دید. به نظرم این جشنواره موقعیت بسیار درخشانی برای فیلمسازها و منتقدان فیلم ایجاد میکند و باعث میشود مخاطبان و مستندسازان سیر تحول فیلمسازی مستند در شاخههای مختلف ببینند و با فیلمهای دیگری که در سطح جهان وجود دارد ببینند و مقایسه کنند.
او ادامه داد: این جشنواره هم به لحاظ رشد شمارگان فیلمسازی یا کمیت فیلمها و هم رشد جنبههایی که به محتوا و اندیشههای فیلمها مربوط میشود بسیار کمک کرده است. سینمای مستند برای مخاطب عام شاید چندان جذاب نیست و مخاطب خاص خودش را دارد، در این جشنواره فیلمسازها فیلمهای یکدیگر را میبینند و نقد میکنند و متوجه میشوند باید گامهای تازهای در این زمینه بردارند. بدون هیچ اغراقی من معتقدم وجود این جشنواره تا به حال با همه محدودیتهایی که وجود داشته کمکهای زیادی به سینمای مستند کرده است.
این مستنساز در پایان نیز با اشاره به متنوع شدن سینمای مستندمان گفت: فیلمسازی مستند ما در دورههای زیادی در یک قفس محصور بود و این قفس نوعی از فیلمسازی بود که من اسمش را فیلم گزارشی میگذارم. اما در حال حاضر این شرایط تغییر کرده و حتی میتوان گفت جشنواره «سینما حقیقت» به نوعهای دیگری از فیلمسازی نیز کمک کرده است و باعث شده تا دایره تجربیات مختلف در زمینه فیلمهای گوناگون گستردهتر شود. در حال حاضر نیز تجربیات مختلفی شکل میگیرد که شاید تا یک دهه پیش شاهدش نبودیم و رقابتهایی هم وجود دارد که مثبت هستند.
دوازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» 18 آذرماه در پردیس چارسو افتتاح شد و تا 25 آذرماه برپا خواهد بود.
-
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
برگزیدگان دوازدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» در تالار اندیشه حوزه هنری با حضور جمعی از مستندسازان و مسئولان سینمایی معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» جایزه بزرگ جشنواره، نشان فیروزه و ۲۰۰ میلیون ریال را به مهدی شامحمدی برای تهیه کنندگی فیلم «خانهای برای تو» اهدا شد. -
مریم حقپناه: استقبال مخاطبان از جشنواره «سینما حقیقت» فوقالعاده بود
مریم حقپناه مستندساز سینمای ایران گفت: استقبال مخاطبان از جشنواره «سینما حقیقت» فوقالعاده بوده و حتی افرادی به تماشای فیلمها میآیند که اساسا حرفهشان سینما و مستند نیست و این نشان از محبوبیت این عرصه بین مخاطبان عام است. مریم حقپناه کارگردان مستند آنام در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: بدون شک جشنواره «سینما حقیقت» مهمترین جشنواره مستند ایران در حال حاضر است که خیلی معتبر است و 12 سال است به کارش ادامه میدهد. -
«پرسپولیس- شیکاگو» رتبه اول آرای تماشاگران سینماحقیقت
مستند پرسپولیس- شیکاگو به کارگردانی ارد عطارپور رتبه اول آرای تماشاگران تا دو روز پایانی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت را به دست آورد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» 5 فیلم برتر از نگاه تماشاگران جشنواره سینماحقیقت تا پایان روز پنجشنبه 22 آذرماه 97، توسط نمایندگان خانه سینما اعلام شد. -
مهدی مطهر: نتایج «سینما حقیقت» برای مستندسازها مهمتر از فجر است
مهدی مطهر تهیهکننده جوان سینمای مستند گفت: مهمترین اتفاقی که باید در جشنوراه «سینما حقیقت» رقم بخورد این است که فیلمهای فیلمسازهای قدرتری به بخش رقابتی و مسابقه بیاید و این مسئله حس رقابت بین فیلمسازهای ایرانی و خارجی را محسوستر میکند. مهدی مطهر از تهیهکنندگان خانه مستند انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: نتایج «سینما حقیقت» برای مستندسازها مهمتر از فجر است -
«جوکر» فیلم برتر تماشاگران در روز سوم جشنواره «سینماحقیقت»
مستند «جوکر» به کارگردانی سجاد ایمانی، به عنوان فیلم برتر از نگاه تماشاگران در پایان سومین روز جشنواره بینالمللی سینماحقیقت معرفی شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» جایزه تماشاگران جشنواره سینماحقیقت از سوی انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند ایران و با نظارت نماینده خانه سینما به بهترین فیلم از نگاه تماشاگران اعطا میشود.
یک دیدگاه بگذارید