برگزیدگان سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، عصر روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با حضور مسئولان فرهنگی، هنرمندان و علاقمندان به فیلم کوتاه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.
در این مراسم از دکتر الستی و اشکان اشکانی تقدیر شد. در ادامه مراسم، جایزه اول بخش بهترین کتاب و سینما به موج کوتاه به کارگردانی محمد اسماعیلی براساس طرحی از غلامحسین ساعدی اهدا شد.
اسماعیلی با آمدن بر روی سن و دریافت جایزه خود، گفت: این جایزه مشترک بین من و آقای ساعدی است.
در بخش هنر و تجربه نیز، سامان سالور و هوشنگ گلمکانی تندیس را به فیلم روباه بخ کارگردانی صادق جوادی اهدا کردند.
گلمکانی در این بخش گفت: گروه هنر وتجربه یک درصد از ظرفیت اکران را دارد و من دلیل این مخالفتها را نمیدانم. این تنها امکانی است که دولت در طول تاریخ سینمای ایران برای فیلم کوتاه، مستند، تجربی سوبسید را به زمان نمایش آورده است برخلاف سوبسیدهای فسادآفرین بخش تولید، بنابراین بگذارید این بخشها بمانند.
او افزود: سینمای ایران با وجود همه انتقاداتی که میشود فقط اکران نیست و سینمای ایران امروز از نظر امکانات فنی و نیروی فکری و انسانی قرار دارد اما آنچه که ظاهر میشود تمام توانایی نیست و توانایی ما جوانان هستند که برای اولین بار امیدی برای عرضه آثارشان کردهاند و امیدوارم که بگذارید این بخش بماند.
در ادامه نوبت به بخش اهدای فیلم برتر از نگاه انجمن فیلم کوتاه شد. در این بخش فیلم تشریح کاری از سیاوش شهابی برگزیده و مورد تقدیر قرار گرفت.
هیات داوران از فیلم دیده بان و بانو به پاس ارزشهای ملی و آرمانهای دفاع مقدس تقدیر کرد و در ادامه علی اکبر مسکوچی جانباز به همراه خانواده روی سن حاضر شد و توسط سید صادق موسوی مورد تقدیر قرار گرفتند.
سپس، گروه ارکستر سمفونیک مجلسی ایران به سرپرستی منوچهر صهبایی به اجرای چند قطعه از هنرمند شهیر روس برای حضار پرداختند.
در ادامه این مراسم، نوبت به بخش اهدای جوایز مسابقه بینالملل سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران رسید.
در این بخش، جایزه بهترین فیلم مستند، به فیلم و تابستان چه میگوید از هند اهدا شد.
در بخش پویانمایی تندیس جشنواره به فیلم آگورو از پرتقال و فرانسه رسید.
لوح تقدیر این بخش نیز به فیلم آخرهفته از کشور امریکا اهدا شد.
در بخش تجربی نهایت کیمیا از کشور امریکا برنده جایزه و لوح تقدیر شد.
وحشی از کشور کانادا جایزه بهترین فیلم داستانی بخش بینالملل را از آن خود کرد و لوح تقدیر بهترین فیلم داستانی هم به سوسک در انتهای خیابان از کشور اسپانیا رسید.
در ادامه مراسم، محمد فهیمی درباره بخش پیچینگ توضیح داد و گفت: به همت انجمن سینمای جوانان ایران و جشنواره سی و پنجم و یاری دوستانی چون مجید برزگر، مسعود امینی، آرش رصافی یک دوره پیچینگ برگزار شد و ۳۷ طرح برای داوران ارسال شد که از این میان ۱۰ طرح برگزیده شدند و امیدواریم که در سالهای آینده بیشتر شوند.
همچنین در این بخش سینمای جوانان ایران به ۱۰ طرح انتخاب و از این میان ۴ طرح مورد توجه واقع شد.
در این بخش جایزه اول به ارزش ۱۳۰۰ دلار به طرح رویای زرد خالدار اثر باران سرمد تعلق گرفت.
جایزه دوم نیز به ارزش ۱۲۰۰ دلار به طرح جنا کات اثر عطا مجابی تعلق گرفت.
جایزه سوم نیز به ارزش ۱۱۰۰ دلار به طرح راه پله یا پله کان اثر محسن باقری دستجردی اهداء شد.
جایزه چهارم به ارزش ۱۰۰۰ دلار به طرح آینه اثر آمین صحرایی تعلق گرفت.
در ادامه برنامه از طرف تلویزیون فنلاند پروژه پسری که ناپدید شد اثر آیدا علی مددی و دستان چوبی اثر مریم محمدی و غزاله گرک براقی پیش خرید شد.
جایزه بزرگ این بخش نیز به تشریح اثر سیاوش شهابی از ایران اهدا شد.
در ادامه این مراسم، هیئت داوران یونیسف به روی سن آمد و گفت: بعد از بازبینی فیلمهای کوتاه ایرانی با موضوع کودکان جوایز خود را اهدا کرد. در این بخش لوح ویژه این بخش به فیلم مستند همشهری جنگ تعلق گرفت.
همچنین جایزه یونیسف، لوح تقدیر و جایزه یک دوربینcanon 5D، به فیلم عروسک اهداء شد.
در ادامه این مراسم نوبت به جوایز بخش مسابقه سینمای ایران رسید که با حضور هیئت داوران روی سن جشنواره این بخش از مراسم برگزار شد.
بخش بهترین صداگذاری نخستین بخش اهدای جوایز این بخش بود. آرش قاسمی، برای صداگذاری فیلم بچه خور، کیان حجازی و فرشاد پاسدار برای صداگذاری فیلم ثبوت، محمدمهدی جواهری زاده برای صداگذاری فیلم سرسام،حسین قورچیان برای صداگذاری فیلم موج کوتاه،حسین قورچیان برای صداگذاری پویانمایی گرگم و گله میبرم به عنوان نامزد این بخش انتخاب شدند که از بین آنها تندیس جشنواره و مبلغ ۶۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به عنوان بهترین صداگذاری به حسین قورچیان برای پویانمایی گرگم و گله میبرم، اهداء شد.
در بخش بهترین تدوین از میان ۵ کاندید شامل: پویان شعلهور برای فیلم مثل بچه آدم، محمد نجاریان برای فیلم دربین، اسماعیل علیزاده برای فیلم بچه خور، کتایون پرمر و محمد روحبخش برای فیلم تو هنوز اینجایی و عماد خدابخش برای فیلم تشریح، هیئت داوران ضمن تقدیر از اسماعیل علیزاده و عماد خدابخش، تندیس جشنواره و مبلغ ۶۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال را به عنوان بهترین تدوین به کتایون پرمر و محمد روحبخش برای فیلم تو هنوز اینجایی اهداء کرد.
در بخش بهترین فیلمبرداری سینا کرمانیزاده برای فیلم رورانس، داوود ملک حسینی برای فیلم دربین، هادی بهروز برای فیلم بچه خور، فرشاد محمدی برای فیلم تو هنوز اینجایی، حامد حسینی سنگری برای فیلم جشن و محمد رسولی برای فیلم بدل کاندید شدند و از میان این افراد، تندیس جشنواره و مبلغ ۶۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به عنوان جایزه بهترین فیلمبرداری به سینا کرمانیزاده برای فیلم رورانس تعلق گرفت.
در بخش بهترین فیلمنامه از میان ۶ کاندید نهایی شامل: سوگل رضوانی برای فیلم رورانس، علی یار راستی برای فیلم دربین، امید شمس برای فیلم قرار، سیاوش شهابی برای فیلم تشریح، آبان عسکری و محمد کارت برای فیلم بچه خور و امین چادگانی برای فیلم برف تابستان، ضمن تقدیر از سیاوش شهابی و علی یار راستی، تندیس جشنواره و مبلغ ۷۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به عنوان بهترین فیلمنامه، برای پرداخت مینیمالیستی، عمیق و تأثیرگذارِ موضوعی حساس و نیز نگاهی نو به پیچیدگی روابط زن و مرد در تقابلِ با باورهای عُرفی به امید شمس برای فیلمنامه قرار اهداء شد.
دیپلم افتخار این بخش به فیلم پویانمایی چشم انداز خالی ساخته علی زارع قنات اهدا شد.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم پویانمایی از میان ۴ نامزد نهایی صادق جوادی برای فیلم روباه،محبوبه کلایی برای فیلم سینک، جواد مطوری برای فیلم قطار و امیرهوشنگ معین برای فیلم گرگم و گله میبرم، لوح تقدیر و مبلغ ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به محبوبه کلایی برای فیلم سینک اهداء شد.
همچنین تندیس جشنواره و مبلغ ۸۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به عنوان بهترین کارگردانی فیلم پویانمایی به صادق جوادی برای فیلم روباه تعلق گرفت.
دیپلم افتخار به فیلم مستند اهل آب ساخته آزاده بیزار گیتی به عنوان بهترین فیلم با موضوع فرهنگ بومی اهدا شد.
ضمن تقدیر از فیلم صف سلام ساخته هادی آفریده دیپلم افتخار به برج رادکان ساخته حجت حیدری و احسان ملازاده با موضوع هویت ملی اهدا شد.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم مستند از میان ۵ کاندید سید مصطفی فخاری نیری برای فیلم داستان عروسکها، دلاور دوستانیان برای فیلم داستان فیکا و فیدان، سجاد ایمانی برای فیلم جوکر،حجت حیدری و احسان ملازاده برای فیلم برج رادکان، الهام آقالری برای فیلم شهر زیبای من، تندیس جشنواره و مبلغ ۸۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به عنوان بهترین کارگردانی فیلم مستند مشترکا به سجاد ایمانی برای فیلم جوکر و سید مصطفی فخاری نیری برای فیلم داستان عروسکها اهداء شد.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم تجربی از میان ۴ کاندید عطا مجابی برای فیلم سینساید یا هیچکس باور نمیکند ولی پلیسها بیخودی افتادن دنبال من، محمدمهدی رسولی برای فیلم کپسول، پویا رضی برای فیلم نبودن و علی همراز برای فیلم لاوراتوار، تندیس جشنواره و مبلغ ۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به عنوان بهترین کارگردانی در بخش فیلم تجربی به پویا رضی برای فیلم نبودن تعلق گرفت.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد و مبلغ ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال نیز به سهیل قنادان برای بازی در فیلم برادر اهداء شد.
در ادامه، دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد و مبلغ ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به علیرضا ثانیفر برای بازی در فیلم تشریح تعلق گرفت.
در بخش بهترین بازیگری زن، دیپلم افتخار و مبلغ ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به ندا جبرئیلی برای بازی در فیلم دربین اهداء شد.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم داستانی از میان ۷ نامزد این بخش، سوگل رضوانی برای فیلم رورانس،محمد کارت برای فیلم بچه خور،علی یار راستی برای فیلم دربین،کتایون پرمر و محمد روحبخش برای فیلم تو هنوز اینجایی،سیاوش شهابی برای فیلم تشریح، حامد اصلانی برای فیلم S، آرین وزیردفتری برای فیلم مثل بچه آدم، لوح تقدیر و مبلغ ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به محمد کارت برای فیلم بچه خور اهداء شد.
همچنین تندیس جشنواره و مبلغ ۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به عنوان بهترین کارگردانی در بخش فیلم داستانی، برای تسلط بر بیان سینمایی، طراحی میزانسن و فضاسازی شاعرانه به سوگل رضوانی برای فیلم رورانس تعلق گرفت.
تندیس جشنواره و مبلغ ۱۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به عنوان جایزه ویژه هیأت داوران در بخش فیلمهای داستانی برای پرداختِ ماهرانه و نقادانۀ موضوعی پراهمیت، و نیز نگاهی ویژه به روابط انسانها در جامعهای کوچک و قابل بسط، همراه با بازیهای تأثیرگذار و باورپذیر به سیاوش شهابی برای فیلم تشریح تعلق گرفت.
تندیس بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، به فیلم کوتاه بچه خور به کارگردانی محمد کارت اهدا شد.
جایزه بزرگ بهترین فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران از میان فیلمهای رورانس به تهیهکنندگی سوگل رضوانی، مثل بچه آدم به تهیهکنندگی مجید برزگر و انجمن سینمای جوانان ایران، دربین به تهیهکنندگی علی یار راستی،بچه خور به تهیهکنندگی سید مازیار هاشمی، تشریح به تهیهکنندگی مریم کوهکن، سوگل شهابی و انجمن سینمای جوانان ایران،S ساخته به تهیهکنندگی بهنام سنایی و انجمن سینمای جوانان ایران، تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به علی یار راستی برای فیلم داستانی در بین اهداء شد.
-
پنج فیلم برتر از نگاه تماشاگران در روز چهارم جشنواره فیلم کوتاه تهران
پنج فیلم برتر از نگاه تماشاگران در روز چهارم سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ایسفا، در روز چهارم جشنواره (دوشنبه بیست و یکم آبان ماه) فیلم های زیر بدون اولویت و به ترتیب حروف الفبا بیشترین تعداد آراء تماشاگران را اخذ کرده اند. -
برگزیدگان بخش جنبی کتاب و سینما جشنواره فیلم کوتاه تهران
برگزیدگان بخش جنبی کتاب و سینما در سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران مشخص شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، جشن اختتامیه بخش جنبی کتاب و سینما در سالن شماره سه مجموعه پردیس سینمایی ملت برگزار شد. -
اعلام نامزدهای «هنر و تجربه» در جشنواره فیلم کوتاه تهران
شورای سیاستگذاری گروه هنر وتجربه،نامزدهای خود را در جشنواره فیلم کوتاه تهران اعلام کرد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی گروه هنروتجربه، نامزدهای دریافت تندیس «هنروتجربه» در جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند. -
جشنواره فیلم کوتاه تهران فردا در برج میلاد به کار خود پایان میدهد
مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران فردا با اجرای محمد سلوکی در برج میلاد تهران برگزار میشود. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری جشنواره، در این اختتامیه ۵ قطعه از ارکستر سمفونیک به رهبری منوچهر صهبایی برای حاضران در این مراسم اجرا خواهد شد. -
رئیس سازمان سینمایی: امسال در جشنواره فیلم کوتاه با یک جهش رو به جلو مواجه هستیم
رئیس سازمان سینمایی بیان کرد: فیلم کوتاه به سرعت به عنوان یک مدیای قابل تامل جدی، خودش را معرفی کرده است و فیلمسازان جدی نیز کارهای جدی خود را در این قالب عرضه میکنند.به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» محمدمهدی حیدریان درباره روند برگزاری جشنواره سی و پنجم گفت: اگر یک گام به عقب برگردیم و نگاهی به فیلمسازی کوتاه داشته باشیم تحول اساسی در آن پیش آمده است و روند رو به رشدی دارد.
یک دیدگاه بگذارید