دیدار فیلمسازان با تولیت آستان قدس رضوی در جشنواره «رویش»

تولیت آستان قدس رضوی گفت: عدد و رقم مهم است، اما مخاطب نیز مهم است، باید در ارائه هنر برای مخاطب ذایقه سازی شود.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری دهمین دوره از جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش»، مدیران حوزه هنری و مدیران جشنواره فیلم رویش، و گروهی از هنرمندان و فیلمسازان جشنواره، صبح امروز به زیارت حرم مطهر حضرت رضا (ع) مشرف شدند و دیداری با حجت الاسلام رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی داشتند.
در این دیدار، حجت الاسلام رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، با ابراز خرسندی از دیدار هنرمندان فعال در حوزه سینمای دینی گفت: این مجموعه از فکر و اندیشه و خرد اگر در خدمت دین باشد و به انواع مختلف هنری از جمله فیلم و سریال و شعر و نثر، به مردم ارائه شود، شاهد تاثیرگذاری در سبک زندگی مردم خواهیم بود.
رئیسی در صحبت با فیلمسازان و دست اندرکاران جشنواره عنوان کرد: خداوند این توانمندی خلق اثر هنری را به شما عطا کرده و باید آنرا شکرگذاری کنید و این شکرگذاری باید با ساخت آثار هنری در جهت تبیین دین و انسان سازی متبلور شود
تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر جایگاه هنر خاطر نشان کرد: بهترین وسیله برای مصون سازی جوانان هنر است. در جهان امروز که رسانه حرف اول را می زند و جوانان در معرض مستقیم هجمه های فرهنگی هستند تنها راه کنترل و مصون سازی آنها توسط دین صورت می گیرد.
وی تاکید کرد: این مصون سازی توسط کار هنری به بهترین شکل محقق خواهد شد. زیرا گاهی یک فیلم کوتاه آنقدر اثر می‌گذارد که به اندازه ده منبر روحانیون ارزش دارد.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: بعد از ظهور داعش نیاز مبرم به اسلام عقلانی احساس می شود و کسانی که تا دیروز نگاه دینی ما را نفی می کردند و از عبا و عمامه دوری می‌کردند، الان خواهان اسلام عقلانی هستند و وظیفه جامعه هنری است که اسلام واقعی را به بهترین شیوه با بهره گیری از تمامی قالبها به جهانیان عرضه کند و امیدواریم با تولید آثار ارزشمند دینی این مهم صورت بگیرد.  
وی آستان قدس رضوی را پایگاه و پناهگاهی فرهنگی برای تمام مردم ایران دانست و افزود: امید است آستان قدس رضوی کمک کرده تا این جشنواره در بعد عملی و نظری در تولید آثار دینی فعالیت خود را به بهترین شکل ادامه دهد.
در ادامه محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری با اشاره به اینکه هنرمندان فعال در حوزه فیلم کوتاه دینی، ذوق و اندیشه شان را در خدمت دین قرار دادند، گفت: گونه های مختلف هنری باید برای نشان دادن و تبیین دین به کار رود.
مومنی با تاکید بر اینکه جشنواره رویش به واسطه رجوع به هنر دینی از اهمیت بالایی برخوردار است، توضیح داد: امیدواریم بستری فراهم شود تا فیلمسازانی که در این زمینه فعال هستند در این راه بمانند و در راه تبلیغ  دین از طریق شیواترین شکل آن یعنی فیلم، فعال باشند.
در ادامه این مراسم، سید جواد رفائی، رئیس حوزه هنری خراسان و دبیر اجرایی دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» با بیان اینکه جشنواره فیلم کوتاه رویش تاکنون توانسته بیش از ۱۱هزار فیلم کوتاه دینی را معرفی کند، گفت: این جشنواره توانسته در طول فعالیت خود، بیش از ۴هزار فیلمساز تربیت کند.
وی ارائه ویترین شایسته و نمایش آثار فاخر، تقویت جریان فیلم سازی دینی، کشف استعدادهای جوان و حمایت از آنان، به وجود آوردن فضای رقابتی در تولید آثار دینی، ترویج سینما دینی و معرفی تحلیل گران و اندیشمندان در این زمینه را از اهداف مهم جشنواره فیلم کوتاه رویش عنوان کرد.
گفتنی است دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش از 27 الی 30 دی ماه در پردیس سینمای هویزه مشهد برپاست.

تأثیر فیلم مستند از داستانی بیشتر است

داور بخش مستند جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش گفت: تأثیر فیلم مستند از فیلم داستانی بیشتر است. در ساخت فیلم‌های مستند به دلیل واقعی بودن محتوای فیلم، تأثیرگذاری بسیار عمیقی بر مخاطب خواهد داشت.
مرتضی شعبانی، مدیرعامل مرکز مستند حقیقت و داور بخش مستند جشنواره «رویش» گفت: یکی از مسائلی که در قوت و اثر بخشی یک مستند موثر است، متن قوی و ساختارمند آن است که نمونه‌های خوبی از این موارد در جشنواره رویش شرکت کرده‌اند. این مسئله قابل‌ملاحظه‌ای است که ‌چنین متن‌های عالی و ساختارمندی در جشنواره رویش دیده می‌شود.
شعبانی در پاسخ به معیار و میزان در انتخاب فیلم‌های بخش مسابقه جشنواره گفت: از نظر هیئت‌ انتخاب فیلم خوب باید معیار و ملاک و ساختار درست و خوبی داشته باشد و در چارچوب‌های تعریف شده داوری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه فیلم‌های رسیده به جشنواره عمدتا در ساخت دارای ضعف می‌باشند بیان کرد: اکثر فیلم‌های کوتاه در محتوای داستانی و روایت دینی با مشکل روبه‌رو هستند و ساختار ضعیفی دارند. این مسئله در روایت منطقی اثر تاثیر می‌گذارد که باید با تکنیک‌های کاری آن را ارتقا دهیم.
مدیرعامل مرکز مستند حقیقت، با تاکید بر اینکه فیلم دینی با فیلم غیردینی تفاوت ساختاری ندارد، گفت: فیلم دینی با فیلم غیر دینی از نظر ساختاری هیچ فرقی ندارد و محتوای فیلم است که به فیلم درجه و اعتبار می‌بخشد. تکنیک‌های فیلم‌سازی نیز می‌تواند به آن ارتقاء ببخشد.
وی که از سال 65 فیلم‌سازی را با مجموعه کارهای شهید آوینی (روایت فتح) شروع کرده، با ابراز خرسندی از شرکت فیلمسازان مستقل در جشنواره بیان کرد: خوشبختانه عمده فیلم‌هایی که در جشنواره دیدم به صورت مستقل و خودجوش ساخته شده و در جشنواره رویش شرکت کرده اند و به نظر می رسد این جشنواره به بستری مناسب برای ارائه فیلم‌های دینی تبدیل شده است.
مرتضی شعبانی در خصوص برداشت‌های آزاد از حوزه‌های دینی خاطر نشان کرد: این برداشت مربوط به مخاطب فیلم است و مخاطب هر برداشتی از مضمون فیلم داشته باشد قابل‌احترام است. عموما نیز تفاوت بسیاری در برداشت‌های اشخاص مختلف از فیلم وجود ندارد و بعضا در بعضی موارد اختلاف‌ سلیقه است.
داور دهمین جشنواره فیلم کوتاه رویش با بیان اهمیت جهانی فیلم دینی رویش در جهان امروز بیان کرد: فیلم پاک یا «حلال مدیا» در جهان امروز رونق بسیاری دارد و در جهان غرب خانواده‌ها خواهان فیلم‌های حلال هستند به دلیل این‌که این فیلم‌ها به بنیان خانواده آسیب نمی‌رساند و حریم‌ها در آن کاملا رعایت شده است. کشور ما می‌تواند با کار کردن در این حوزه آن خلأ را پر کند.
وی در خاتمه به فیلم‌سازان جدیدالورود به عرصه فیلم‌سازی توصیه کرد: فیلم‌سازی کار بسیار جدی است. با توجه به اهمیت قرآن در تمام ابعاد زندگی و توصیه‌هایی که برای رعایت مسائل دینی در آن شده است، می توان از داستان گویی و روایت های جذاب قصه های قرانی برای تولید فیلم‌نامه های دینی استفاده کرد.
گفتنی است دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش تا 30 دی ماه در پردیس سینمای هویزه مشهد برپاست.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • معرفی برگزیدگان دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش»

    معرفی برگزیدگان دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش»

    برگزیدگان دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» طی مراسمی در مشهد مقدس معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این مراسم با حضور مسئولین حوزه هنری، مسئولیت جشنواره و سینماگران و تقدیر از مدیران نه دوره گذشته جشنواره، خانواده شهدا و برگزیدگان برگزار شد.
  • محمد حمزه‌زاده: فیلم دینی، مروج سبک زندگی مصلحانه است

    محمد حمزه‌زاده: فیلم دینی، مروج سبک زندگی مصلحانه است

    محمد حمزه‌زاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری گفت: فیلم دینی فیلمی است که نگاهی مصلحانه داشته باشد و از آفات این مسیر به دور باشد.
  • رئیس حوزه هنری: رویش فرصتی برای پرورش استعدادها است

    رئیس حوزه هنری: رویش فرصتی برای پرورش استعدادها است

    رئیس حوزه هنری گفت: رویش فرصتی برای دیده شدن و کمک به پرورش استعدادها و معرفی آنها است.به گزاش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» محسن مومنی شریف درباره عملکرد جشنواره رویش گفت: رویش چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی مدام در حال رشد است و داوران نیز از محتوا و کیفیت کارهای راه یافته راضی بوده‌اند.
  • بهرام عظیمی: انیمیشن در کشور ما بلاتکلیف مانده است

    بهرام عظیمی: انیمیشن در کشور ما بلاتکلیف مانده است

    بهرام عظیمی گفت: انیمیشن در کشور ما بلاتکلیف مانده است و تولیداتمان بین مرز خیلی حرفه‌ای تا متوسط باقی مانده است.
  • دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» آغاز به کار کرد

    دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» آغاز به کار کرد

    سید جواد رفائی، دبیر اجرایی دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» همزمان با آغاز به کار دهمین دوره از این جشنواره گفت: هدف اصلی ما در جشنواره رویش فقط فیلم دیدن نیست بلکه می‌خواهیم ارتباطی معنوی بین فیلم سازان سراسر کشور و امام هشتم (ع) برقرار شود و «رویش» پایگاهی برای رشد معنوی هنرمندان فیلم ساز کشور باشد.
آخرین خبرها