برگزیدگان جشنواره فیلم کوتاه «کل گراش» معرفی شدند

برگزیدگان دوازدهمین جشنواره فیلم کوتاه «کل گراش» معرفی شدند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» برگزیدگان این جشنواره طی مراسمی در گراش معرفی شدند و مهدی نادری یکی از اعضای هیات داوران متن بیانیه پایانی داوران را در اختتامیه خواند.
مهدی نادری در خوانش بخشی از این بیانیه گفت: «آنچه امروز در مقام داوری و پس از سال‌ها تجربه در عرصه سینما به مثابه‌ امر اندیشمندانه تحصیل کرده‌ایم ما را بر آن داشته تا چند نکته را با شما در میان گذاریم:
اول این که واقعیت محض تنها و تنها همچون مواد خامی عاری از اهمیت است تا زمانی که هنرمند با تفسیر خلاقه‌ خود از آن واقعیت محض، معانی نهفته در آن و زوایای پنهانش را همچون یک دیده‌بان به جامعه نشان دهد. این چنین است که سینمای مستند از روزنامه‌نگاری و خبرنگاری جدا شده و تاثیری تا ابد ماندگار بر ذهن بیننده‌ خود خواهد گذاشت.
اغلب آثار راه یافته به بخش مستند می‌توانند طور دیگری مشاهده و پردازش شوند. همچنین است درباره‌ سینمای تجربی که البته به هیچ وجهی تعریف یگانه‌ای ندارد و معادله ناپذیر است و البته شاید بهتر می‌توانیم بگوییم که سینمای تجربی چه چیزی نیست. و بتوانیم آنچه که نیست را به اجمال اشاره کنیم.
بله، سینمای تجربی بر خلاف سینمای روایی و داستانگو نه برای عامه که برای خود سینماگران و کنشگران عرصه‌ سینما است، آنها که همچون دانشمندان و پزشکان و داروسازان جان خود را برای کشف عرصه‌های ناپیدای دانش به خطر می‌اندازند و گاه خود را قربانی ولی جان بشریت پس از خود را نجات می‌دهند.
سینماگر تجربه گرا محافظه‌کار و سرگرم ساز نیست، از تمسخر و حذف نمی‌ترسد و به جای گسترش مخاطبان خود، به گسترش زبان سینما می‌اندیشد. شاید بتوان ازین منظر، فرم‌های ویژه و خیره‌کننده‌ سینما را مدیون شجاعت تجربه‌گرایان دانست. امیدواریم دست‌های خالی سینمای تجربی روزی پر شود و شکل فرتوت و پیکر کم‌رمق سینمای‌مان را خون تازه دهد.
اما سینمای کوتاه این دوره از جشنواره‌ فیلم کل گراش بر خلاف ندرت آثار خوب در دو بخش دیگر دچار کثرت آثار خوب داستانی است.
روی همرفته و با توجه به سطح امکانات موجود و عدم اهتمام مسئولین در حمایت از فیلمسازان منطقه‌ی جنوب، بایستی گفت تا اینجای کار سینما زنده است گرچه سینماگر جوان همچنان منتظر پاسخ به مطالبات طبیعی‌اش از مسئولین است.»

در ادامه مراسم برگزیدگان جشنواره در بخش‌های مختلف به شرح زیر معرفی شدند:

بخش میراث فرهنگی
سه جایزه جشنواره کل به بخش ویژه میراث فرهنگی اختصاص دارد. اوزال مستندی در مورد  دریانوردان بندر کنگ دو جایزه این بخش را نصیب خود کرد.
مسعود میرزایی، کارگردان اوزال دو تندیس بهترین فیلم مستند و بهترین پژوهش را به دست آورد. تندیس بهترین کارگردانی بخش میراث فرهنگی به احسان شادمانی کارگردان فیلم دارالسلام از شیراز رسید.

بهترین فیلم‌های هر بخش
تندیس بهترین فیلم به قمارباز ساخته کریم‌ لک‌زاده به تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوان ایران رسید.
در بخش مستند تندیس فیلم برتر به «پدر، مادر، علی، رضا و من» ساخته هانیه یوسفیان رسید.
تندیس تجربی به فیلم «آ… در سرزمین بایر» ساخته کیانوش جهاندیده از شیراز رسید.

جوایز بهترین عوامل
در بخش صدابرداری تندیس جشنواره به امین اردانی و سهراب بهرامی صدابرداران فیلم اوزال رسید.
تندیس بهترین تصویربرداری را اصغر بشارتی برای فیلم جل به دست آورد.
تندیس تدوین به کیانوش جهاندیده کارگردان و تدوین‌گر «آ… در سرزمین بایر» رسید.
کریم لک‌زاده برای فیلمنامه «قمارباز» یک تندیس دیگر را به دست آورد.
احسان شادمانی تندیس بهترین کارگردانی را به خاطر فیلم «دور و دورتر» دریافت کرد.
داوران در بخش بازیگری یک تندیس و یک لوح تقدیر دادند. تندیس جشنواره به بهزاد دورانی بازیگر فیلم «قمارباز» رسید. اما داوران از «ساحل پیرالو» بازیگر نوجوان فیلم صدای نرگس هم تقدیر کردند.

جوایز ویژه
به جز جوایز بخش‌های اصلی دو جایزه دیگر هم داده شد. جایزه ویژه تماشاگران به فیلم «صدای نرگس» رسید. جایزه دیگر هم به صدای نرگس رسید. انجمن فیلم کوتاه ایران از امسال به فیلم برتر جشنواره از نگاه خود جایزه می‌دهد. که صدای نرگس برگزیده این انجمن بود.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
آخرین خبرها