وحید چاوش داور بخش مستند نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش معتقد است، هجمه انتقاد فیلمسازان نسبت به رد اثرشان در جشنواره رویش کمتر از جشنواره های دیگر است.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» وحید چاوش داور بخش مستند نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش گفت: 9 دوره برگزاری رویش توقع جامعه فیلمساز را ازاین جشنواره چند برابر کرده است. پیش از داوری انتظار دیدن کارهای فاخری را از جشنواره داشتم ولی با ارزیابی آثار شاهد کارهای متوسطی بودم که روند انتخاب داوری را دچار مشکل می کرد.
وی کمبود تولیدات فاخر در عرصۀ مستند را تنها متوجه خود فیلمساز ندانست و گفت: سفارش دهندگانی که بودجه کافی در اختیار کارگردان نمی گذارند باعث می شود تا کارگردان و عوامل فیلم به هر نحوی تایم خود را پر کنند.
وی ادامه داد: به زعم بنده کمبود بودجه، کم کاری فیلمسازان و نبودن داستان هایی که از جذابیت و کشش خوبی برای جذب مخاطب برخوردار باشد در فضای فیلمسازی مستند ایران به چشم می خورد که با وجود جشنواره هایی مانند رویش و برنامه ریزی صحیح آنها می توان آینده خوبی را برای این ژانر از فیلمسازی شاهد بود.
این داور جشنواره رویش در خصوص شرایط داوری جشنواره خاطر نشان کرد: نظر داوران این بخش بستگی به نوع آثار داشت. اگر فیلم ها از هر نظر شرایط مطلوب را داشتند باعث می شد تا نظر مساعد داوران را به همراه داشته باشد ولی اگر فیلمی مشاهده می شد که در قسمتی ضعف دارد روی آن بحث می کردیم به گونه ای که اجماع کلی روی تک تک آثار انتخابی بود.
وی ادامه داد: در هر جشنواره ای جمع بندی داوری جنبۀ سلیقه ای دارد و این نیست که بخواهیم از فاکتور و قواعد خاصی تبعیت کنیم.
چاوش با بیان اینکه بعضی از شرکت کنندگان نسبت به اثر مردود شده خود هجمه های انتقادات را علیه جشنواره روانه می کنند اظهار داشت: در هر جشنواره ای این بدیهیات وجود دارد و تابع جشنواره خاصی نیست و این بحث ها بوده ،هست و خواهد بود. این موضوع به نوع مدیریت برگزار کنندگان جشنواره بر می گردد که بتوانند آن را کنترل کنند. رویش از این حیث و با توجه به 9 دوره برگزاری آن توانسته شاهد هجمه های کمتری از طرف فیلمسازان علیه خود باشد.
کارگردان مستند شما چه کسی هستید ، فراهم آوردن بستری برای تماشای آثار جشنواره برای فیلمسازانی که اثرشان به جشنواره راه پیدا نکرده است را دارای جنبۀ آموزشی دانست و گفت: این موضوع باعث می شود تا این فیلمسازان نسبت به فضای کمی و کیفی جشنواره مطلع شوند و از نزدیک در جریان امور قرار گیرند و بتوانند نقاط قوت و ضعف فیلم های خود را شناسایی کنند.
وی افزود: به عنوان کسی که تا کنون چند مستند ساخته ام و در فضای جشنواره ای حضور داشتم پیشنهاد می دهم که فیلمسازان جوان باید از فضای جشنواره ها استفاده کنندتا محک بخورند و نسبت به توانایی های خود مطلع شوند.
وی با اشاره به اینکه رویش جشنواره ای تازه روییده است ،عنوان کرد: این جشنواره حرف های بسیاری برای گفتن دارد و اکنون که در آستانۀ برگزاری نهمین دوره آن هستیم از صحبت هایی که در جامعه فیلمسازی یرامون این جشنواره می شود نشان از اهمیت آن را می دهد.
نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش از 5 تا 7 اسفند ماه در پردیس سینمایی آزادی تهران برگزار میشود و مراسم اختتامیه آن 8 اسفند در تالار اندیشه است.
-
برگزیدگان نهمین جشنواره «رویش» معرفی شدند
برگزیدگان نهمین جشنواره فیلمهای کوتاه دینی رویش طی مراسمی در تالار اندیشه حوزه هنری معرفی شدند. -
اجرای ۱۲ قطعه موسیقی در اختتامیه «رویش»
اجرای ویژه موسیقی ۱۲ فیلم دینی با حضور کارگردانان این فیلم ها، بخشی از برنامه اختتامیه را به خود اختصاص میدهد که ۸ اسفند ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار میشود. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» علی قربانی، دبیر نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش، جزئیات مراسم اختتامیه این جشنواره را اعلام کرد. -
رضا میركریمی: فیلم دینی آگاهی دهنده است
رضا میر کریمی كارگردان فیلم زیر نور ماه درباره نهمین جشنواره فیلمهای كوتاه دینی رویش گفت: فیلمهایی كه با ایجاد چالش سعی میكنند افراد جامعه را نسبت به مسئولیتهای خود آگاه سازند، قطعاً فیلم دینی هستند. -
علی قربانی: رویش از نگاه کلیشهای و شعاری پرهیز میکند
علی قربانی دبیر جشنواره رویش تاكید كرد: این جشنواره یكی از جشنواره هایی است كه میتواند عدم داشتن نگاه شعارزده و سطحی به مقوله دین را ترویج داده و پرهیز از مستقیم گویی در آثار دینی را بین هنرمندان فیلمساز اشاعه دهد.هدف اصلی این جشنواره بسترسازی برای افزایش تولید فیلمهایی با رویكرد مذهبی و دینی با ساختارهای حرفهای است. -
مقدمدوست: در شناخت سینمای دینی رو به جلو حركت كردهایم
هادی مقدم دوست كارگردان سینما معتقد است كه سینمای دینی پدیده ای بالغ، سالم و بدون تعریف كامل است.
یک دیدگاه بگذارید