مومنی: رویش حرف‌های بزرگی در حوزه دین دارد

نشست اعضای هیات های انتخاب بخش های سه گانه آثار نهمین جشنواره فیلم كوتاه دینی رویش در حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری، نشست اعضای هیات های سه گانه انتخاب آثار بخش های نهمین جشنواره فیلم كوتاه دینی رویش با حضور محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری، محمد حمزه زاده قائم مقام رئیس و معاون هنری حوزه هنری، علی قربانی مدیر مركز محافل و جشنواره های حوزه هنری و اعضای هئیت های سه گانه انتخاب آثار بخش های جشنواره نهم فیلم كوتاه دینی رویش چهارشنبه 17 دی ماه در سالن كنفراس دفتر ریاست مجموعه حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی قربانی، گزارش مختصری از روند اجرایی نهمین جشنواره را به حاضران ارائه كرد گفت: فراخوان نهمین جشنواره فیلم كوتاه دینی رویش در اردیبهشت امسال با نظرات كارشناسان طراحی و به مراكز سینمایی و استانی حوزه های هنری كه بخش زیادی از تولیدات این جشنواره را تشكیل می دهند، فرستاده شد.
وی ادامه داد: با تمامی فیلم سازانی كه در دوره گذشته این جشنواره حضور داشتند تماس گرفته شد و از آنها دعوت شد تا در این جشنواره نیز همراه  باشند، همچنین در جشنواره های فیلم كوتاه تهران و سینما حقیقت كانترهای اطلاع رسانی برپا شد تا به هنرمندان و علاقه مندان سینما اطلاع رسانی شود.
قربانی در خصوص مهلت ارسال آثار نهمین جشنواره فیلم كوتاه دینی رویش گفت:  دهم دی ماه پایان مهلت ارسال آثار بود پس از آن آثار رسیده به جشنواره را آماده كردیم تا هیات های سه گانه انتخاب به راحتی بتوانند آثار را ملاحظه و انتخاب كنند. این آثار در دو بخش ملی و جوانه های رویش كه مخصوص فیلم اولی و دومی ها بود، در فراخوان ذكر شده بود به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
وی در خصوص نوبت های پخش و برنامه های دیگر این دوره از جشنواره گفت: ما برای این دوره از جشنواره 10 نوبت پخش در نظر گرفته ایم و در كنار این نوبت های پخش، سمینارها و نشست های تخصصی برای نقد و بررسی آثار و مباحث تخصصی چون ( نسبت دین و سینما) را اختصاص داده ایم كه سرفصل های این مباحث تخصصی توسط كارشناسان خبره در حال تدوین و طراحی است.
مدیر مركز محافل و جشنواره های حوزه هنری، در خصوص افزایش تعداد افراد حاضر در هئیت های سه گانه انتخاب گفت: در برخی موارد، گاه به علت تخصصی بودن یک مبحث و غیر تخصصی بودن یك فرد انتخاب كننده مشكلاتی بروز می كرد که در نتیجه تصمیم گرفتیم با افزودن تعداد افراد بیشتر و تفكیك هیات انتخاب هر بخش كه افراد تخصصی در رشته های مورد نظر آن بخش بودند، علاوه بر پایین آوردن زمان انتخاب آثار، شاهد نظر های تخصصی در انتخاب فیلم ها باشیم.
در ادامه این نشست محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری در خصوص جشنواره فیلم كوتاه دینی رویش گفت: رویش به عنوان یك جشنواره سینمایی حرف های بزرگی دارد و آن بحث تولید اثر در حوزه دین است. خوشبختانه تعریف دین را وسیع تعریف كردیم كه شامل هر چیزی می تواند باشد ، این تعریف در جایی خوب است كه دین را از اینكه در محدوده عده خاصی باشد خارج می كند و به هر حال دین و تعریف آن وسیع است و دین یعنی تمام زندگی.
وی ادامه داد: چیزی كه باید در این جشنواره مورد توجه قرار گیرد و جای تذكر دارد این مسئله است كه در عصر حاضر بزرگترین دستاورد دین همین انقلاب اسلامی است و كسی منكر این قضیه نیست. كسانی كه در این زمینه ها كار كردند مانند تدا اسكاچپول، نظریه پرداز انقلاب كه پیش از انقلاب اسلامی ما نظریاتی در خصوص ساختار انقلاب ها داشت و با وقوع انقلاب اسلامی این نظرات را عوض كرد و حتی یك مقاله مفصل در مورد نقش دین به خصوص عاشورا و اربعین در شكل گیری انقلاب ایران نوشت. اینها نشان می دهد كه دین در شكل گیری انقلاب عظیم اسلامی ما چه نقشی را ایفا كرده است.
مومنی شریف در خصوص كمرنگ شدن دین در هنر و اهمیت پرداختن به آن در شرایط حاضر، گفت: ما در زمانی زندگی می كنیم كه كمتر در مورد نقش دین در هنر كار می كنیم و كمی این نقش كمرنگ شده است. جمهوری اسلامی در این سال ها در بخش هنرش از سوی دشمنان مورد ظلم واقع شده و مورد حمله قرار گرفته است، به خصوص در مورد تاریخ سازی ها و تحریف واقعیت های تاریخی كه در فیلم ها و كتاب هایی كه تولید می كنند این امر مشخص است و قصد تحریف انقلاب اسلامی و واقعیت های آن را دارند و می خواهند اینگونه وانمود كنند كه انقلاب اسلامی حركتی بوده است كه حاصل جوزدگی انسان های آن دوره و اتفاقی بوده است و همگان می دانند كه غیر واقعی و پایه غیر مستندات است.
وی ادامه داد: می توانیم به كارهایی بپردازیم كه راجع به ریشه های انقلاب اسلامی است و در مورد آن صحبت می كنند، و یا آثاری كه مسایل اساسی و آرمان های انقلاب اسلامی كه انسانی هم هستند مانند عدالت، اخلاق مطرح می كند جزو این دسته آثار متناسب با جشنواره قرار می گیرند و باید به آنها نگاه كرد و پرداخت تا به امید خدا شاهد رشد و پیشرفت در این زمینه ها باشیم.
در ادامه این نشست، اعضای هیات های سه گانه انتخاب آثار به بحث و تبادل نظر پیرامون معیارها و ارزش های مناسب برای انتخاب یك فیلم مرتبط با مسایل و حوزه دین پرداختند و دیگر حاضران را با منظر شناختی خود نسبت مسئله دین و كاركرد های هنری و شكل بروز و ظهور ان در یك اثر هنری پرداختند.
پس از سخنان اعضای هئیت های سه گانه انتخاب آثار، محسن مومنی شریف با پرداختن به تاریخچه نگاه به حوزه معنا شناختی دین در سینما و شكل پرداخت به آن در سینما، گفت: در این بیست و چند سالی كه سینما و مسایل مربوط به آن را دنبال می كنم، این مشكل تعریف دین در سینما وجود داشته است و اصل این مشكل مربوط به تعریف آن در علوم انسانی است، زیرا این علوم كلی هستند.
وی افزود: دین را اگر به عنوان جهان بینی در نزد خود داشته باشیم، بسیاری از مشكلات حل می گردد و دیگر نگاه شما به هستی و كل جهان تغییر می كند و به شما بینش جدیدی می دهد.
رئیس حوزه هنری سپس با اشاره به فرامین خدواند به حضرت موسی و تأكید بر مسله «باور» گفت: «باور» در فرمان های حضرت موسی(ع) وجود دارد، اگر باور به خدا كه اولین فرمان است، وجود نداشته باشد، بقیه فرمان ها بی معنی و نامفهوم خواهد بود. در آیات مختلف نیز این تعریف وجود دارد و بر «مومن» بودن تأكید فراوان دارد.
وی ادامه داد: باید به حس نهایی حاضر در یك اثر كه باعث ایجاد حس انسانی در فرد می شود توجه كرد، همچنین باید به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص نگاه و دیدگاه به هنر پرداخته شود تا در مورد اصل آن به كشف برسیم.
مؤمنی شریف در پایان متذكر شد: یك نكته مهم و بدیهی در انتخاب آثار وجود دارد و آن بحث خود هنری بودن یك فیلم است كه باید ابتدا بدانیم یك فیلم واقعاً ساختار فیلم دارد یا خیر، ممكن است یك اثر به لحاظ محتوایی قوی باشد اما یك فیلم نباشد كه این موضوع رد شده است و به هیچ وجه خوب نیست.
شایان ذكر است نهمین جشنواره فیلم كوتاه دینی رویش 5 تا 8 اسفند ماه 1393 برگزار می شود.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • برگزیدگان نهمین جشنواره «رویش» معرفی شدند

    برگزیدگان نهمین جشنواره «رویش» معرفی شدند

    برگزیدگان نهمین جشنواره فیلم‌های کوتاه دینی رویش طی مراسمی در تالار اندیشه حوزه هنری معرفی شدند.
  • اجرای ۱۲ قطعه موسیقی در اختتامیه «رویش»

    اجرای ۱۲ قطعه موسیقی در اختتامیه «رویش»

    اجرای ویژه موسیقی ۱۲ فیلم دینی با حضور کارگردانان این فیلم ها، بخشی از برنامه اختتامیه را به خود اختصاص می‌دهد که ۸ اسفند ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می‌شود. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» علی قربانی، دبیر نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش، جزئیات مراسم اختتامیه این جشنواره را اعلام کرد.
  • رضا میركریمی: فیلم دینی آگاهی دهنده است

    رضا میركریمی: فیلم دینی آگاهی دهنده است

    رضا میر کریمی كارگردان فیلم زیر نور ماه درباره نهمین جشنواره فیلم‌های كوتاه دینی رویش گفت: فیلم‌هایی كه با ایجاد چالش سعی می‌كنند افراد جامعه را نسبت به مسئولیت‌های خود آگاه سازند، قطعاً فیلم دینی هستند.
  • علی قربانی: رویش از نگاه کلیشه‌ای و شعاری پرهیز می‌کند

    علی قربانی: رویش از نگاه کلیشه‌ای و شعاری پرهیز می‌کند

    علی قربانی دبیر جشنواره رویش تاكید كرد: این جشنواره یكی از جشنواره هایی است كه می‌تواند عدم داشتن نگاه شعارزده و سطحی به مقوله دین را ترویج داده و پرهیز از مستقیم گویی در آثار دینی را بین هنرمندان فیلمساز اشاعه دهد.هدف اصلی این جشنواره بسترسازی برای افزایش تولید فیلم‌هایی با رویكرد مذهبی و دینی با ساختارهای حرفه‌ای است.
  • مقدم‌دوست: در شناخت سینمای دینی رو به جلو حركت كرده‌ایم

    مقدم‌دوست: در شناخت سینمای دینی رو به جلو حركت كرده‌ایم

    هادی مقدم دوست كارگردان سینما معتقد است كه سینمای دینی پدیده ای بالغ، سالم و بدون تعریف كامل است.
آخرین خبرها