امیر توده روستا، کارگردان و مستندساز، معتقد است با توجه به وضع موجود جشنواره های سینمایی در خصوص محدودیت های پذیرش آثار خارجی شرکت کننده، نمی توان تعریف دقیقی از بخش بین الملل در جشنواره ها ارائه داد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری نهمین جشنواره بین المللی فیلم های 100 ثانیه ای، وی گفت: فیلم کوتاه را یک موقعیت موجز در یک زمان کوتاه تعریف می کند. امیر توده روستا در خصوص تفکیک زمانی آثار برای جشنواره فیلم های 100 ثانیه ای گفت: در همه دنیا از این محدودیتهای زمانی وجود دارد؛ مثل جشنواره فیلم کوتاه کوتاه ژاپن یا خیلی از جشنواره هایی که برای فیلم هایی با زمان مشخص (که از سوی جشنواره اعلام می شود) برگزار می شود.
وی در ادامه افزود: در حقیقت این جشنواره ها با تعریف زمانی، شرایطی را برای اکران این دسته از فیلم ها فراهم می کند، نه اینکه قوانینی وضع کند که بر اساس آن فیلم هایی ساخته شود، جشنواره فیلم 100 هم همین شرایط را برای دیده شدن فیلم هایی ایجاد می کند که در تایم زمانی 100 ثانیه آماده پخش هستند.
کارگردان یک روز قشنگ برفی توجه به کیفیت آثار را از شرایط قرار گرفتن یک جشنواره در دسته جشنواره های معتبر و آبرومند سینمایی قلمداد کرد و اظهار داشت: برای اینکه یک جشنواره سینمایی بخواهد به عنوان یک جشنواره معتبر و آبرومند معرفی شود؛ اولین مساله این است که هیات انتخاب و داوران جشنواره فقط به کیفیت آثار توجه کنند و نه اینکه تنها سوژه فیلم به مفاهیم مورد نظرشان نزدیک باشد.
توده روستا در ادامه توضیح داد: فضای فیلم کوتاه از آنجا که مخاطبین محدود و مشخصی دارد و نمایش آن مثل اکران فیلم های بلند صورت نمی گیرد طبیعتا هرچقدر این محدودیت ها و سانسورها برای فیلم های کوتاه کمتر باشد آن جشنواره به استانداردهای جشنواره های بین المللی نزدیک تر خواهد شد.
وی در زمینه وجود بخش بین الملل جشنواره های سینمایی داخلی نیز افزود: جزو معدود کشورهایی هستیم که پخش جهانی نداریم. بنابراین وقتی پخش جهانی نداشته باشیم، سینمای ایران دیده نمیشود؛ از آن سو ما هم نمی توانیم همه طیف های سینمایی را از سراسر جهان در جشنواره های مان پوشش دهیم و بنابراین نمی توانیم تعریف بخش بین المللی دقیقی هم داشته باشیم.
امیر توده روستا دانش آموخته ادبیات نمایشی از دانشگاه سوره تهران است که فیلمسازی را با گذراندن دوره فیلمسازی سینمای جوانان ایران در سال 76 آغاز کرد و تا به حال 12 فیلم کوتاه داستانی، 2 مستند و دو مجموعه تلویزیونی ساخته است، که این فیلمها در جشنواره های داخلی و خارجی حضور داشته و جوایز متعددی دریافت کرده اند.
فیلم سینمایی پات به کارگردانی، تهیه کنندگی و نویسندگی امیر توده روستا که در جشنواره هایی چون بیست و نهمین دوره فستیوال «ورشو»، بخش آسیای جشنواره توکیو، سی و هفتمین دوره جشنوارهی «سائوپائولو» و ... حضور داشته است به احتمال فراوان در جشنواره فیلم فجر به نمایش درخواهد آمد.
-
برگزیدگان نهمین جشنواره 100 معرفی شدند
برگزیدگان نهمین جشنواره بینالمللی فیلم 100 طی مراسمی معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» برگزیدگان جشنواره در بخش سینمای اخلاق، فیلمهای 100 ثانیهای، بخش بینالملل معرفی شدند. همچنین در این مراسم از نمایندگان جشنوارهها و موسساتی که با جشنواره همکاری داشتهاند؛ با اهدای لوح تقدیر و تندیس قدردانی شد. -
نشست هیات داوران نهمین جشنواره 100 ثانیهای برگزار شد
نشست تخصصی هیات داوران با فیلمسازان پنجشنبه هشتم اسفندماه طبق زمان بندی اعلام شده، در سالن شهر قصه پردیس سینمایی آزادی با حضور محمدمهدی طباطبایی نژاد، دبیر هنری جشنواره، سهیل جهان بیگلری، رئیس سازمان توسعه سینمایی سوره، هادی مقدم دوست، نویسنده و کارگردان و امیرمحمد دهستانی کارگردان انیمیشن برگزار شد. -
ورکشاپ «وحید واحد» در جشنواره 100 برگزار شد
وحید واحد مدیر موسسه سینه وست استرالیا در نخستین روز برگزاری نهمین جشنواره بین المللی فیلم های 100 ثانیه ای حوزه هنری در سینما آزادی در نشست تخصصی «ارائه، توسعه و تولید» از شرایط حضور فیلمسازان آثار كوتاه در عرصه های جهانی گفت. -
تماشاگران از جشنواره 100 ثانیهای استقبال کردند
پخش نخست از نمایش آثار نهمین جشنواره فیلم های 100 ثانیه ای با حضور پرشور شركت كنندگان و علاقه مندان به سینما در پردیس سینمای آزادی آغاز شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در نخستین روز از نمایش آثار نهمین جشنواره فیلم های 100 ثانیهای ساعت 14 امروز 7 اسفندماه، آثار راه یافته در بخش مسابقه ملی در سالن شهر هنر پردیس آزادی اكران شد. -
نهمین جشنواره فیلم 100 افتتاح شد
نهمین جشنواره فیلم 100 افتتاح و نمایش فیلمها در پردیس سینمای آزادی آغاز شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» 94 اثر به بخش مسابقه ملی و 106 اثر به بخش غیررقابتی جشنواره راه پیدا كردهاند. بخش سینمای ملی سه سئانس A، B، C در سه نوبت در پردیس سینمای آزادی اكران می شود و آثار در بخش غیررقابتی نیز در سه سئانس D، E، F اكران خواهد شد.
یک دیدگاه بگذارید