مهرداد اسکویی مستندساز در دومین کارگاه آموزشی جشنواره فیلمکوتاه تهران درباره «مستند مشاهدهگر» نکات بسیار جالبی را مطرح کرد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی جشنواره، دومین سمینار آموزشی سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، روز گذشته چهارشنبه 24 مهرماه با حضور مهرداد اسکویی برگزار شد. «مستند مشاهدهگر» عنوان این کارگاه بود که بازهم بهمانند سمینار روز اول – دکتر الستی - با استقبال قابلتوجهی روبهرو شد.
مهرداد اسکویی صحبتهایش را در این سمینار با اشاره به این موضوع که انتخاب موضوع «مستند مشاهدهگر» برای این سمینار آموزشی بسیار ضروری بود آغاز کرد.
«مستند مشاهدهگر از دهه 1960 وارد سینمای مستند شد، چون پیش از این پرداخت به این شیوه مشکل بود، زیرا دوربینها سنگین بودند و ما مجبور بودیم تا وقایع دنیای پیرامون را بازسازی بکنیم اما چند اتفاق تکنیکی باعث شد تا این شیوه شکل بگیرد، یکی از این اتفاقات سبک شدن دوربینهای فیلمبرداری و دیگری رفتن دنیای فیلمسازی به سمت «فیلمبرداری تکنفر» است که به خاطر تلاش فیلمسازان برای صرف هزینه کمتر اتفاق میافتد.» همچنین مستندسازان معتقد بودند ما تاکنون صدای محرومین جامعه را به صورت واقعی نشنیدهایم و این نوع مستند میتواند آن را درستتر انعکاس بدهد.
در ادامه اسکویی با معرفی گامهای و قوانین مستند مشاهده گر ادامه داد : برای ساخت مستند مشاهدهگراولین گامی که بیواسطه به مستندسازان توصیه می شود، این است که بروند و در فضا بمانند، یادداشتبرداری کنند و فضا را بشناسند. دومین گام را یافتن قصههایی که در آن فضا موجود است میداند و سومین گام را شکل دادن به زیرمتنها و چهارمین گام را طراحی وارد شدن به موضوع مستند معرفی میکند.
نمایش فیلم کوتاه دهلیز در بخش افق نوی جشنواره سی ام فیلم کوتاه تهران
رضا عطاران با فیلم «دهلیز» امروز - 25 مهرماه - میهمان ویژه جشنواره فیلم کوتاه تهران است.
فیلم «دهلیز» ساخته بهروز شعیبی که به واسطه حضور مهدی جعفری به عنوان مدیر فیلمبرداری در بخش افق نو حضور دارد، امروز ساعت 18:30 در سالن شماره 3 پردیس ملت روی پرده میرود. رضا عطاران همراه با هانیه توسلی بازیگران اصلی این فیلم هستند.
این فیلم به بهانه بخش نوپای افق نو و نقش مدیرفیلمبرداری بودن مهدی جعفری در این فیلم به نمایش در می آید.
دو کارگردان سینمای بلند، میهمان جشنواره سی ام فیلم کوتاه تهران شدند
در بخش «فیلمهای کوتاه از کارگردانان سینمای بلند» قرار است دو فیلم کوتاه از مسعود اطیابی و ابوالفضل جلیلی در سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به نمایش دربیاید.
فیلم مسعود اطیابی «آخرین نامه» نام دارد که آن را در سال 1384 ساخته است. این فیلم داستانی در مدت زمان 39دقیقه تولید شده؛ «مالیات» هم عنوان فیلم ابوالفضل جلیلی است که در این بخش قرار است به نمایش دربیاید. فیلمهای این بخش از ساعت 22:15 در سالن شماره3 پردیس سینمایی ملت به اکران درمیآید.
کتاب سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد
کتاب راهنمای سیامین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به سردبیری مسعود نجفی منتشر شد. این کتاب که حاوی معرفی فیلمهای شرکتکننده در بخشهای مختلف جشنواره، هیات داوران و انتخاب و... در 264صفحه است منتشر شد.
برای نخستین بار بخشهایی از کتاب جشنواره فیلم کوتاه به شکل چهار رنگ منتشر شده که این بخشها شامل معرفی هیات انتخاب و داوران، بزرگداشتها و کارگاههای تخصصی است. در تهیه و تدوین کتاب جشنواره فیلم کوتاه تهران طاها ذاکر به عنوان مدیر هنری، محمد تهرانی به عنوان مدیراجرایی و حسن هندی به عنوان عکاس با مسعود نجفی همکاری داشتند.
فیلم کوتاه آنتن های تلویزیون را به خود اختصاص داد
در این دوره از برگزاری جشنواره شبکه های صداو سیما با پوشش خبری مناسب و در خور این جشنواره موجب شدند تا جشنواره سی ام با شکوه ویژه ای برگزار شود.
قاب سی ام و فیلم کوتاه روز، هر شب از شبکه نمایش از ساعت 18:40 و با تکرار آن در روز بعد از ساعت 8:40 به نمایش در می آید.
قاب سی نیز از شبکه سه سیما بین ساعات 18:30 تا 20 به نمایش در می آید و برنامه سینمای جوان ویژه جشنواره به شکل مستقیم از شبکه چهارسیما از ساعت 23:15 برای علاقه مندان به نمایش در خواهد آمد.
این در حالی است که شبکه های آی فیلم، جام جم، شبکه تهران، واحد مرکزی خبر و سیمای برون مرزی نیز به طور روزنامه برنامه های جشنواره را پوشش می دهند.
برنامه های روز سوم سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران اعلام شد
محمدرضا سکوت در سمینار آموزشی تصویربرداری، علی علایی و نقی نعمتی در نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه و مسعود اطیابی و ابوالفضل جلیلی در بخش فیلم کوتاه از کارگردانان سینمای بلند، مهدی جعفری با دهلیز در افق نو و سی برگزیده – سی سال، سی نما از سی نما و مسابقه سینمای ایران و بین الملل در پردیس سینمایی ملت به روی صحنه می روند: روز پنجشنبه 25 مهرماه همزمان با آغاز اکران و نمایش فیلم کوتاه در پردیس سینما ملت، در مجموع 5 سانس مسابقه بین الملل، هفت سانس مسابقه سینمای ملی به نمایش در می آید.
سمینار آموزشی :تصویربرداری با حضور محمدرضا سکوت در سالن شماره 2
سالن شماره دو پردیس سینما ملت از ساعت 9 صبح با نمایش مروری بر انیمیشن جهان 2011 تا 2013 کارخود را آغاز خواهد کرد و سپس نمایش ویژه دنیای پیرامون /پنج قاره از ساعت 10:30 و در ادامه نمایش زاویه پنهان از ساعت 12:15 ادامه بخش برنامه این سالن است.
نمایش فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران از ساعت 14 در سالن شماره دو و در ادامه سومین سمینار آموزشی با عنوان تصویربرداری با حضور محمدرضا سکوت در پی خواهد بود و از ساعت 18:30 بخش سی برگزیده سی سال به نمایش برگزیدگان جشنواره از ابتدا تاکنون می پردازد و در نهایت از ساعت 20:30 نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه با حضور کارشناس مجری علی علایی و میهمان منتقد نقی نعمتی پایان بخش برنامه این سالن در روز اول است.
افق نو: دهلیز در سالن شماره 3
در اعلام برنامه سالن شماره 3 پردیس سینما ملت نیز آورده است: نمایش 5 سانس مسابقه سینمای ایران از ساعت 10 صبح تا 17 عصر و سپس نمایش فیلم دهلیر در بخش افق نو به مدیریت تصویربرداری مهدی جهفری از ساعت 18:30 در سالن شماره سه و در نهایت سانس ویژه فیلم کوتاه از کارگردانان سینمای بلند با نمایش دو فیلم از مسعود اطیابی و ابوالفضل جلیلی از برنامه های سالن شماره سه است.
30 نما از سی نما در سالن شماره 4
شایان ذکر است سالن شماره چهار پردیس ملت نیز با نمایش آثار بخش مسابقه بین المللی از ساعت 9:30 الی 19:30 و نمایش یک سانس مسابقه سینمای ایران از ساعت 20 و در نهایت نمایش مجموعه ای با عنوان سی نمای کوتاه از سی نما از ساعت 22 به برنامه های این روز پایان خواهد داد.
سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران توسط انجمن سینمای جوانان ایران و به دبیری هاشم میرزاخانی از 22 تا 28 مهرماه در پردیس سینما ملت و همزمان در سراسر کشور از 30 مهر تا 3 آبان ماه برگزار می شود.
-
عدلی: وضعیت دفتر سینمای جوان اردبیل امیدوارکننده است
انجمن سینمای جوان اردبیل یکی از دفاتری است که امسال با چهار اثر به جشنواره فیلم کوتاه تهران راه پیدا کرده بود. سعیده عدلی، سرپرست این انجمن درباره علتهای پیشرفت این استان نسبت به سالهای گذشته را توضیح میدهد. -
علیرضا رئیسیان: فیلم کوتاه در سینما مثل رباعی در شعر است
علیرضا رییسیان را به عنوان کارگردان فیلمهای بلند داستانی میشناسیم اما فعالیت اصلی او در مدیوم فیلم کوتاه در حوزه مستند است. او نزدیک به چهل فیلم کوتاه تهیه کرده و کارگردانی تعدادی از آنها را هم خودش برعهده داشته. علیرضا رییسیان در زمان جنگ هم عکاس بوده است و درباره ساختار فیلمهای مستند تا عکاسی نظرهایی دارد. -
ایوبی: سینمای کوتاه و مستند را مدرسه سینمای ایران میدانیم
دکتر حجتاله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی، فیلمسازان کوتاه را نمایندگان مهم فرهنگ ایران معرفی کرد و تقسیم عادلانه امکانات سینمایی را مهمترین هدف سازمان سینمایی دانست. -
طهماسب صلحجو: حضور مخاطب به جشنواره اعتبار میدهد
طهماسب صلح جو مدرس و کارشناس سینما در باره ارزیابیش درمورد نحوه برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: جشنواره با حس و حال و شور و هیجان خوبی برگزارشد و جوان های فیلمساز با علاقه در جشنواره حضور داشتند و حضور جوان ها و علاقمندان در هر جشنواره ای به آن وزن و اهمیت می دهد. جشنواره بدون مخاطب فاقد اثر گذاری و کارکرد است. -
غریبزاده: توجه به استاندارد پخش فیلم ویژگی جشنواره فیلم کوتاه
داریوش غریب زاده فیلمساز و کارشناس سینمای کوتاه در باره ارزیابیش از برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: برگزاری جشنواره در پردیس سینمایی ملت با امکانات مطلوب و کیفیت خوب پخش فیلم ها در حد استانداردی بود و شکل برگزاری جشنواره به نحوی بود که می شود آن را با جشنواره های الف جهانی مقایسه کرد و شرکت کننده ای ندیدم که از برگزاری جشنواره ناراضی باشد.
یک دیدگاه بگذارید