سعید رجبی فروتن از کارشناسان و مدیران با سابقه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و سالها در حوزه مدیرت و داوری جشنواره های مختلف حضور فعالی داشته است.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی سینمای جوان، وی به عنوان داور و کارشناس سینما در برگزاری جشنواره های منطقه ای ارزیابی خود را از جشنواره های منطقه ای اینطور بیان می کند که وجه تمایزجشنواره های منطقه ای با سایر جشنواره ها دیگر این است که ترجمان هنرمندانه آئین ها وفرهنگ های محلی و بومی و فولکلوری است که توسط استان شرکت کننده در این جشنواره ارائه می شود. امسال با مشاهده آثار شرکت کننده فیلم سازان خلاق شهرستانی که در جشنواره منطقه ای حضور داشتند، به این مسئله رسیدم که احساس خود باوری و تتهیج غرور ملی را می توان به صورت ملموس تری مورد بازخوانی قرار داد و بابت این رویکرد فیلمسازان ، فیلم نامه نویسان و عکاسان جوان بسیار خوشحال هستم . نباید فراموش کنیم که مدیوم سینما بسیار تاثیر گذار است و فیلم سازی در این حوزه ها باعث ثبت و ماندگاری هر چه بهتر رویکرد های بومی می شود.
رجبی فروتن در خصوص اینکه جشنواره های منطقه ای چقدر می تواند به تبادل فرهنگی میان استان های مختلف کشورمان کمک کند نیز گفت:اگر در فراخوان جشنواره ها در بحث انتخاب موضوع تمهیدات لازم را انجام بدهیم و از قبل بستری را فراهم کنیم که سینماگران جوان ما حول و حوش دغدغه های مختلف هر منطقه فیلم سازی کنند، می توانیم به تبادل فرهنگی امیدوار باشیم. رقابت چشمگیری که بین فیلمسازان جوان شهرستانی در جشنواره های منطقه ای وجود دارد به صورت مستقیم و غیرمستقیم این تاثر را بر جای گذاشته است که اگر دوستان ما بیشتر توجه شان را معطوف به دلمشغولی های خودشان انجام بدهند واز روی دست فیلم سازان تهرانی کپی برداری نکنند، بیشتر می توانند مورد توجه قرار بگیرند و هیات داوری و انتخاب با گزینش های خودشان می توانند به عنوان عناصر تاثیر گذاری در رویکرد بومی نگری فیلم سازان جوان حضور داشته باشند. با این رویکرد خیلی از جنبه های ناگفته فرهنگی بومی هر منطقه روایت می شود.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و اموربین الملل سازمان سینمایی همچنین در ادامه افزود: خیلی به این قضیه اعتقاد ندارم که باید جوان هایی را که در جشنواره های منطقه ای حضور دارند ترغیب کرد که هدف گذاری آینده شان حضور در جشنواره های مهم تری باشد . اگر فیلم سازان جوان ما تمام تلاششان معطوف به ساخت فیلم خوب و با کیفیت باشد، به طور حتم در کارشان موفق خواهند بود و همزمان می توانند در جشنواره های منطقه ای وسایر جشنواره های بین المللی هم حضور موفقی داشته باشند.
وی در پایان گفت: تجربه نشان داده که در لوای برگزاری جشنواره های منطقه ای فقط به بخش فیلم اکتفا نکنیم و سایر بخش ها مثل عکس و فیلم نامه هم مورد توجه قرار بگیرند. با این رویکرد سایر بخش های هنری هم رشد پیدا می کنند. یک عکاس خوب با تجربه اندوزی می تواند در سال های بعد تبدیل به یک فیلم بردار خوب بشود.
چهل و نهمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان از تاریخ 10 تا 13 تیرماه سال 1392 به مدت چهار روز در استان چهارمحال و بختیاری شهرستان شهرکرد با حضور استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، گیلان، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، خوزستان، لرستان، مرکزی و چهارمحال و بختیاری توسط انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان بام ایران برگزار خواهد شد.
یک دیدگاه بگذارید