

حضور دوربینهای موبایلی، کاربری دوربینهای عکاسی و فیلمبرداری را فراگیر کرده، هنر را به دل عموم جامعه کشانده و زیباییشناسی خاص خود را به وجود آورده است.
مهدی مقیمنژاد در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمبرداری با تلفن همراه نزدیک به یک دهه است که در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. در چهار پنج سال اخیر هم به خاطر پیشرفت تکنولوژی و ارتقای کیفیت تصویر دوربینهای موبایلی، به شکلی محسوس به این موضوع پرداخته شده و مورد استقبال قرار گرفته است. جشنوارههای مستقل بسیاری با موضوع فیلمها و عکسهای موبایلی در نقاط مختلف دنیا برگزار میشود و آثاری از این دست مورد قضاوت و تحلیل قرار میگیرد. در ایران تا به حال جشنوارهای در این خصوص برگزار نشده است و جشنواره همراه تهران اولین تجربه ما در این زمینه است.
وی افزود: این جشنواره به صورت تخصصی به کارکردهای ثانویه تلفن همراه میپردازد؛ کارکردهایی که گاه تصادفا به کارکردهای اولیه این ابزار تبدیل میشوند. از این نظر و با توجه به نتایج حاصل شده از نمونههای خارجی، برگزاری این جشنواره اقدامی مثبت و موثر است.
مقیمنژاد خاطرنشان کرد: این ابزار در واقع برای کارکردهای دیگری ساخته شده بود و در ابتدا قرار بود فقط برای مکالمات تلفنی و ارتباطاتی از این دست مورد استفاده قرار بگیرد؛ ولی به تدریج و به اقتضای شرایط و نیازهای موجود، کارکردهایی جدید برای این ابزار تعریف شد. تلفن همراه ابزاری است که همواره در دسترس بوده و همراه فرد است؛ بنابراین قابلیت ثبت تصاویر توسط این ابزار هم اهمیت پیدا میکند. با در اختیار داشتن این ابزار در بسیاری از مواقع میتوان به تصاویری دست پیدا کرد که با وجود دوربینهای حرفهای و برنامهریزیهای رسمی دسترسی به آن ممکن نیست؛ چرا که امکان حمل تجهیزات حرفهای در همه جا فراهم نیست. امکانات دوربینهای موبایلی هم روز به روز بیشتر میشود و همین امر مبین اهمیت این کارکرد است؛ تا حدی که استقبال از این ابزار موجب ایجاد یک ژانر جدید در عکاسی و فیلمبرداری شده است و موج جدیدی از آماتوریسم را به راه انداخته که در نوع خود حایز اهمیت است.
او اضافه کرد: البته دوربینهای موبایلی به شکل مطلق جایگزین دوربینهای حرفهای نخواهند شد؛ چرا که محصول ابزارهای حرفهای، دنیای تخصصی و خاص خود را دارد. با این حال در سالهای اخیر با عکسهای موبایلی مواجه بودهایم که از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بودهاند. برندهایی مثل اپل، سامسونگ و نوکیا امکان ثبت تصاویر موبایلی با کیفیت بالا را فراهم کردهاند و دوربینهای موبایلی از جایگاه قابل قبولی برخوردار شدهاند. بنابراین روز به روز این امکان بیشتر برای کاربران تلفن همراه فراهم میشود تا با دامنه عمل وسیعتر و خلاقیت بیشتری تصاویر را به ثبت برسانند.
مقیمنژاد اظهار داشت: کاربران عادی تلفن همراه عموما به ثبت تصاویر توسط موبایل علاقه نشان میدهند. این ترغیب در درجه اول توسط برندهای سازنده گوشیهای تلفن همراه ایجاد میشود. این شرکتها با امکاناتی که در اختیار کاربران تلفن همراه میگذارند، خود به خود این انگیزه را در آنها به وجود میآورند که به این موضوع بپردازند. از جنبه فرهنگی هم برگزاری جشنوارههایی از قبیل همراه تهران میتواند محل بروز و ارایه این گونه آثار باشد. این جشنوارهها به شکلی مشهود در مردم ایجاد انگیزه میکند تا کاری را که بعضا به صورت روزمره انجام میدهند، بیشتر جدی بگیرند. بنابراین این حرکت از هر جهت نتایج مثبتی را دربر خواهد داشت.
داور جشنواره فیلم و عکس همراه تهران گفت: امسال اولین دوره برگزاری جشنواره را شاهد هستیم و این قدم اول ماست. داوری که ما در این جشنواره انجام میدهیم، صرفا انتخاب آثار نیست؛ بلکه به نوعی سلیقهسازی و فرهنگسازی هم هست. به این ترتیب مخاطب آگاه میشود که با همین ابزار کوچکی که در دست دارد، چه کارهای بزرگی میتواند انجام بدهد. اگر جشنوارههایی از این قبیل استمرار داشته باشند، در دورههای بعدی قطعا شاهد آثار بهتر، جدیتر و حرفهایتری خواهیم بود.
مقیمنژاد در پایان اشاره کرد: در دنیای امروز، بسیاری از مسایل گذشته رنگ باخته است. امکانات جدید ما را به این سمت برده است که با شیوههای جدید تولید، به دنبال ایدههای نو باشیم. شاید فعلا این ابزار در کشور ما برای فیلمسازی و عکاسی ابزاری جدید باشد؛ اما قطعا در آینده نزدیک زیباییشناسی خاص خود را پیدا خواهد کرد.
اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران از 4 تا 6 اردیبهشت 92 در پردیس ملت تهران برگزار میشود.
-
برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند
برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند. -
باکیده: جشنواره همراه؛ زمینهساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی
از گوشیهای تلفن همراه میتوان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاههایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسانتر کرده است. -
خالدی: برگزاری جشنواره موبایل نگاه ما را به دنیا عمیقتر میکند
برگزاری جشنوارههای موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسانتر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان میکند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک میکند.لقمان خالدی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کردهام و بحث جشنوارههای موبایلی برایم بسیار جذاب است. -
برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه
نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیهکننده فیلمهای چندرسانهای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیکهای این نوع عکاسی پرداخت. -
کارگاههای جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی
گوشیهای موبایل میتوانند رسانههای خوبی در عرصههای مختلف اجتماعی باشند.حسن علیکرمی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
یک دیدگاه بگذارید