ما به اسنادی که توسط مردم عادی تولید میشود، نیازمندیم و فیلمها و عکسهای موبایلی گونهای مناسب از همین اسناد مردمی هستند. این آثار هم میتوانند در کنار سایر آثار حرفهای دیده بشوند و در خدمت تاریخ بصری کشور باقی بمانند.
مهرداد اسکویی دبیر جشنواره همراه تهران در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: تلفن همراه به نوعی مانند قلم و دوات و کاغذ برای نویسنده است؛ امکانی که در همه حال در اختیار اکثر مردم قرار دارد. دوربینهای موبایل تصاویر را با کیفیت قابلقبولی ضبط میکنند؛ آنچه اهمیت دارد، سوژههایی است که قرار است توسط این ابزار ثبت شود. هدف از برگزاری جشنواره همراه تهران جهتدهی درست به این فرآیند است. این کار از طریق برگزاری کارگاههای مختلف در دانشگاههای مختلف ایران انجام شد که نتایج آن نه امسال، بلکه در یکی دو سال آینده مشخص خواهد شد.
وی اضافه کرد: همیشه روال کار به این شکل بوده است که جشنوارهها اول خود را تعریف کرده، اهداف و اشل کاری خود را مشخص کنند و نمونه فیلمهایی از آنچه هیات انتخاب و داوری میپسندد را ارایه بدهند. به این ترتیب مخاطبان جشنواره به تدریج به درک درستی از آن دست پیدا میکنند. فیلمسازی با موبایل هم آرام آرام باید در میان مردم جا باز کند و مخاطبین جشنواره به تدریج باید با زیباییشناسی کار با دوربینهای کوچک و ظرافتها و محدودیتهای آن آشنا شوند.
اسکویی خاطرنشان کرد: جای چنین جشنوارهای در میان جشنوارههای ما خالی بود. از طریق چنین جشنوارههای مبتکرانهای میتوان فیلمسازی و عکاسی را در دل مردم برد و بازخورد آنها را از منظر عکسها و فیلمهای ثبت شده با همین دوربینهای کوچک بررسی کرد.
اسکویی درباره کارگاههای آموزشی برگزار شده در حاشیه جشنواره همراه تهران چنین گفت: این کارگاهها در نزدیک به 20 دانشگاه در سراسر کشور برگزار شد و برخی از فیلمسازان علاقهمند به فیلمسازی با موبایل هم در این کارگاهها حاضر شدند. در مجموع استقبال خوبی از این ورکشاپها به عمل آمد و حدود 5هزار نفر در این کارگاهها شرکت کردند. به عنوان مثال در کارگاهی که در دانشگاه بینالمللی قزوین برگزار شد، 450 نفر حضور داشتند که برخی از آنها از کشورهایی مثل امارات، ترکیه، افغانستان، تاجیکستان و حتی چند مورد از کشورهای اروپایی بودند.
او افزود: برگزاری این کارگاهها برای من تجربه بسیار جالبی بود؛ از این نظر که توانستم روی یک وسیله تمرکز کنم؛ وسیله کوچکی که میتواند امکانات متعددی را در اختیار کاربر خود قرار بدهد. تلفن همراه سبک است، همیشه همراه ماست و در همه جا و هر حالتی قابل استفاده است. به این ترتیب میتوانیم به موضوعاتی که پیرامون ما اتفاق میافتد، واکنش نشان بدهیم. استفاده صحیح از این ابزار نیازمند آموزش است. این دورههای آموزشی از نحوه در دست گرفتن دوربین و اصول اولیه فیلمسازی تا ایدهپردازی و اجرا را شامل میشد و هنرجویان میآموختند که از چه زوایایی باید به رویدادهای پیرامون خود نگاه کنند.
کارگردان مستند روزهای بیتقویم اضافه کرد: تاثیر این جشنواره بعد از برگزاری و دیده شدن فیلمها مشخص خواهد شد. مدتی زمان لازم است تا هنرجویان کارگاهها به آرامی و گام به گام آموختههای خود را تجربه کنند و نتایج قابل قبولی را ارایه بدهند. من بیش از جشنواره امسال، به جشنوارههای بعدی امیدوارم. تصمیم ما بر این است که در سال آینده کارگاههای ایده تا فیلم را برگزار کنیم. به این ترتیب به صورت عملی و از نزدیک با افرادی که صاحب ایده هستند، کار میشود و آثار بهتری در این حوزه به نمایش درمیآید.
اسکویی شناساندن ویژگیهای فیلمسازی با موبایل به مردم را اصلیترین روش برای ترغیب کاربران عادی تلفن همراه به فیلمسازی با استفاده از این ابزار دانست و افزود: هر کس به عنوان عضوی از یک خانواده میتواند از نزدیکترین افراد به خود، تاثیرگذارترین فیلمها و عکسها را ثبت کند. بسیاری از عکاسان بزرگ دنیا دوربین عکاسیشان را به سمت خانوادهشان گرفتهاند و لحظات فوقالعادهای خلق کردهاند. لازم نیست در کهکشان دنبال ایده و شخصیت برای فیلمسازی و عکاسی بگردیم؛ فقط کافی است ارزش سندیت تصاویر و روایتهای بصری تاریخی را بدانیم و قاب بهتر، فضای بهتر و لحظات بهتری را انتخاب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در آینده سینما به دو شاخه اصلی تقسیم خواهد شد؛ دسته اول فیلمهایbig production چندبعدی هستند که با دعوت از تماشاگران میلیونی در سالنهای مجهز به نمایش درمیآیند؛ اما دسته دوم فیلمهای شخصی با امکانات محدود برای مخاطبین خاص هستند که میتوانند فیلمهای موبایلی را هم شامل بشوند. به نظر من فیلمهایی که در میان این دو گروه جای میگیرند، مخاطب چندانی پیدا نمیکنند. همین حالا هم دوربینهای کوچک زیباییشناسی خود را وارد سینما کردهاند و ویژگیهایی را برای تقویت و گستراندن بیان سینمایی با خود به همراه آوردهاند.
اسکویی در پایان تاکید کرد: حضور این جشنواره بسیار مهم است و باید تا حد امکان مردم عادی را درگیر جشنواره کرد و جذابیتهای ثبت تصاویر با این ابزار را به آنها یادآور شد. گروههای انتخاب و داوری این جشنواره همه از چهرههای بنام و شناختهشده عرصه هنرهای تصویری هستند و همین مساله نشان میدهد که این جشنواره عزم خود را جزم کرده است تا فضای جدیدی را در عرصه هنری تعریف و تبیین کند. امیدوارم این جشنواره تداوم داشته باشد و در آینده به عنوان یک جشنواره بینالمللی عرض اندام کند.
اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران از 4 تا 6 اردیبهشت 92 در پردیس ملت تهران برگزار میشود.
-
برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند
برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند. -
باکیده: جشنواره همراه؛ زمینهساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی
از گوشیهای تلفن همراه میتوان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاههایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسانتر کرده است. -
خالدی: برگزاری جشنواره موبایل نگاه ما را به دنیا عمیقتر میکند
برگزاری جشنوارههای موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسانتر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان میکند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک میکند.لقمان خالدی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کردهام و بحث جشنوارههای موبایلی برایم بسیار جذاب است. -
برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه
نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیهکننده فیلمهای چندرسانهای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیکهای این نوع عکاسی پرداخت. -
کارگاههای جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی
گوشیهای موبایل میتوانند رسانههای خوبی در عرصههای مختلف اجتماعی باشند.حسن علیکرمی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
یک دیدگاه بگذارید