علیدی: جشنواره‌ همراه تهران فرصتی برای آشتی خانواده‌ها با سینما

برگزاری جشنواره‌ای با ایده به نمایش درآوردن فیلم‌های موبایلی حرکت بسیار مفید و موثری است که در همه جای دنیا از آن استقبال می‌شود و در ایران هم قطعا نتایج خوبی را رقم خواهد زد.
شهرام علیدی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: ایده برگزاری جشنواره فیلم‌های موبایلی ایده بسیار جالبی است. از طریق این جشنواره، مردم عادی در جایگاه کارگردان و فیلمبردار قرار می‌گیرند و ایده‌های خود را به صورت فیلم ثبت می‌کنند. مردم ایران تا به حال در این زمینه خلاقیت‌های بسیاری نشان داده‌اند؛ بسیار دیده‌ایم که فیلم‌هایی که مردم عادی از کودکان‌شان، حیوانات خانگی‌شان یا اتفاقات عادی و روزمره‌شان گرفته‌اند، به اندازه یک فیلم کوتاه حرفه‌ای مخاطب پیدا کرده است. این فیلم‌ها به آسانی از موبایل به اینترنت منتقل شده و در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: این جشنواره به شکل معمول از طریق بلوتوث و محیط‌های مجازی بین مردم برگزار شده است؛ فقط جایزه و داوری نداشته است. برگزاری جشنواره همراه تهران امکان خوبی است برای این که ذائقه میزانسن مردم عادی تغییر کند و ریتم و سوژه‌های مورد علاقه آنها کار شود. به این ترتیب کادربندی‌ها و شیوه تصویربرداری کسی که در حوزه فیلمسازی تحصیل نکرده است، تغییر می‌کند و آثار قابل‌قبول‌تری در این حوزه ثبت می‌شود. علاوه بر این می‌توان یک پژوهش زیبایی‌شناسانه را از طریق این جشنواره ساماندهی کرد؛ به این شکل که بررسی کنیم مردم عادی چه نوع کادربندی‌هایی را بیشتر دوست دارند؛ آیا در آثار خود بیشتر از کلوزآپ استفاده کرده‌اند یا لانگ‌شات؛ یا این که چه ریتمی را بیشتر می‌پسندند.
علیدی خاطرنشان کرد: این تکنولوژی در دست همه مردم وجود دارد؛ این جشنواره باید تلاش کند تا جنبه‌های مثبت آن را ترویج بدهد. متاسفانه این قضیه وجه دیگری هم دارد که استفاده‌های منفی از این ابزار را شامل شده است. بحث تجاوز به حریم خصوصی افراد و عدم رعایت اخلاقیات جنبه‌ای است که نمی‌توان آن را انکار کرد. در کنار نتایج مثبت همه‌گیر شدن تلفن همراه، از جمله کشف شدن استعدادهایی مثل صدا، بازی و هنر در افراد عادی، نتایج مخرب و آزاردهنده‌ای هم به بار آمده که نه فقط در ایران، بلکه در سایر کشورهای منطقه بسیار به چشم می‌خورد؛ به گونه‌ای که حتی عده‌ای جان خود را بر سر مسایل خانوادگی از دست داده‌اند و خانواده‌هایی از هم پاشیده‌اند. جشنواره همراه تهران این قابلیت را دارد تا در این زمینه هم فرهنگ‌سازی کند.
کارگردان آخرین روستای سرشماری نشده مزایای استفاده از تلفن همراه برای فیلمسازی را چنین برشمرد: با استفاده از تلفن همراه، بدون پیش‌تولید خاص و بدون نیاز به این که در کمین یک سوژه باشیم، می‌توانیم در لحظه از اتفاقاتی که می‌افتد، فیلمبرداری کنیم و این امکانی است که به ندرت در اختیار سینما قرار می‌گیرد. به این ترتیب دوربین و تمام عوامل همیشه در جیب صاحب موبایل که همان فیلمبردار- کارگردان است، جای می‌گیرد و در مواقع لزوم مورد استفاده واقع می‌شود. بهترین دستاورد فیلمبرداری با موبایل همین استفاده مستندگونه از این ابزار است.
وی افزود: نسل جدید گوشی‌های تلفن همراه تصاویر را به صورت فول اچ دی و با کیفیت بسیار بالا ضبط می‌کنند و این تصاویر قابلیت پخش در بسیاری از کانال‌های تلویزیونی دنیا را دارند. اشکالات لنزهای دوربین‌های موبایلی هم تا حد زیادی اصلاح شده و زوم‌های قوی، فیلمبرداری در شب و سیستم صدای بسیار خوب به امکانات این دوربین‌ها اضافه شده است. بنابراین فضایی ایجاد شده که با بسترسازی و آموزش‌های مناسب، می‌توان بهترین استفاده را از این ابزار داشت.
علیدی با اشاره به این که توانایی فیلمسازی به شکل ذاتی در انسان‌ها وجود دارد، افزود: ما در واقع با هر پلک زدنی کات می‌زنیم و با حرکات سر به نوعی پن و تیلت کرده و ریتم را کنترل می‌کنیم. وقتی سوژه‌ای مقابل مردم عادی قرار می‌گیرد، به صورت ناخودآگاه بسیاری از اصول اولیه فیلمسازی را رعایت می‌کنند. پیشنهاد من این است که سالن سینمایی برای نمایش این فیلم‌ها در نظر گرفته شود و خود مردم عادی برترین آثار را انتخاب کنند. همین تشویق‌ها باعث می‌شود که کاربران عادی تلفن همراه به فیلمسازی با این ابزار روی بیاورند و خانواده‌ها با سینما آشتی کنند؛ چرا که هر خانواده‌ای یک مجموعه تجهیزات سینمایی را در جیب خود خواهد داشت و می‌تواند ایده‌های مورد نظر خود را از طریق جشنواره‌های موبایلی به معرض نمایش و داوری عموم بگذارد.
وی در پایان پیشنهاد داد: اگر آثار برگزیده در قالب یک پکیج ارایه شود و مجموعه فیلم‌های موبایلی ساخته شده توسط فیلمسازان حرفه‌ای هم در اختیار عموم قرار بگیرد، مردم عادی می‌توانند الگوبرداری کنند و به این ترتیب جشنواره هدفمند خواهد شد.
شهرام علیدی در حال حاضر پیش‌تولید فیلم بلند سینمایی خود را آغاز کرده که فیلمی چندملیتی با جلوه‌های ویژه است و علاوه بر آن، سه پروژه را که قرار است بر مبنای فیلمنامه‌های وی کار شود، نظارت می‌کند.
اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران از 4 تا 6 اردیبهشت 92 در تهران و پس از آن در دیگر شهر‌های کشور برگزار می‌شود.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
اخبار مرتبط
  • برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند

    برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند

    برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند.
  • باکیده: جشنواره همراه؛ زمینه‌ساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی

    باکیده: جشنواره همراه؛ زمینه‌ساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی

    از گوشی‌های تلفن همراه می‌توان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاه‌هایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسان‌تر کرده است.
  • خالدی: برگزاری جشنواره‌ موبایل نگاه ما را به دنیا عمیق‌تر می‌کند

    خالدی: برگزاری جشنواره‌ موبایل نگاه ما را به دنیا عمیق‌تر می‌کند

    برگزاری جشنواره‌های موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسان‌تر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان می‌کند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک می‌کند.لقمان خالدی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کرده‌ام و بحث جشنواره‌های موبایلی برایم بسیار جذاب است.
  • برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه

    برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه

    نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیه‌کننده فیلم‌های چندرسانه‌ای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیک‌های این نوع عکاسی پرداخت.
  • کارگاه‌های جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی

    کارگاه‌های جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی

    گوشی‌های موبایل می‌توانند رسانه‌های خوبی در عرصه‌های مختلف اجتماعی باشند.حسن علی‌کرمی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
آخرین خبرها