فیلمهای کوتاه موبایلی قابلیت این را دارند که بیشتر از سایر اشکال فیلمسازی دیده شوند. اگر این فیلمها جای مناسبی برای ارایه پیدا کنند، میتوانند با جذابیتهای خاص خود، مخاطبین بسیاری را به خود جلب کنند و همین امر در آینده به تولید آثاری حرفهایتر و جدیتر منجر خواهد شد.
شهروز توکل در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب افزود: امسال اولین دوره جشنواره همراه تهران برگزار میشود و نمیتوان به خوبی پیشبینی کرد که این حرکت به کجا خواهد انجامید. آنچه اهمیت دارد، این است که وقتی پدیده جدیدی وارد جهان رسانه میشود، نباید به سرعت به آن واکنش مثبت یا منفی نشان داد. بهتر است صبر کنیم تا این پدیده قوام پیدا کند و زیباییشناسی خاص آن ابزار کشف شود. ما در ابتدای راه فیلمسازی با موبایل هستیم و برگزاری جشنوارههای موبایلی باعث میشود که زیباییشناسی خاص این ابزار مدون شود و کمکم به تئوریهای قوامیافتهای درباره این وسیله برسیم.
توکل مزایا و قابلیتهای متعدد موبایل را چنین برشمرد: این ابزار به سادگی قابل حمل است؛ جلب توجه نمیکند و کسانی که مقابل دوربین موبایل قرار میگیرند، این احساس را ندارند که از آنها فیلم ساخته میشود و مقابل دوربین موبایل راحتتر هستند. در نتیجه ما از طریق این ابزار امکان مشاهدهگری بهتری داریم و شانس دست یافتن به لحظات نابی که به دور از حسابگری است، برای ما بیشتر میشود. دوربینهای موبایل در بسیاری از جاهایی که دوربینهای حرفهای امکان حضور ندارند، قابل استفاده هستند. بنابراین در فضاهای خصوصیتر و شخصیتر میتوانیم لحظات را ثبت کنیم و حس و حال بهتری را به بیننده القا کنیم. البته با توجه به این که این موضوع به تازگی در داخل کشور مطرح شده است، شاید بتوان قابلیتهای دیگری را هم از موبایل کشف کرد که در حال حاضر به ذهن خطور نمیکند.
این تدوینگر و مستندساز خاطرنشان کرد: لزومی ندارد که دوربینهای تلفن همراه در آینده جای دوربینهای حرفهای را بگیرند. سینما یک فضای حرفهای است که حضور دوربینهای حرفهای را طلب میکند. زمان زیادی لازم است که تلفنهای همراه به قابلیتهای دوربینهای دیجیتال حرفهای دست پیدا کنند. با این حال، موبایل ابزاری است که جای بسیاری ابزار دیگر را گرفته است؛ از جمله کامپیوتر شخصی، تلفن، دفتر یادداشت و ... همین مساله روز به روز اهمیت این ابزار را بیشتر میکند. اهمیت موبایل در سینمای مستند از این جهت است که وسیله ثبتی است که همه جا و در هر زمانی در اختیار همه افراد است. موبایل این امکان را به فیلمساز میدهد که در کوتاهترین لحظه، وقایع مهم اجتماعی را ثبت کند. همان طور که در سالهای اخیر دیدهایم، آن دسته از وقایع اجتماعی که قابل تکرار نیستند، به واسطه حضور موبایل از چندین زاویه ثبت شدهاند و همین مساله تاثیرگذاری موبایل را دوچندان کرده است. شاید در نوع خاصی از فیلمسازی که به مسایل شخصیتر میپردازد و نیازمند برقراری ارتباطی خاص با انسانهاست، دوربین موبایل حتی بتواند جایگزین دوربینهای حرفهای هم شود.
توکل تاکید کرد: قرار نیست کاربران عادی تلفن همراه به فیلمسازانی حرفهای تبدیل شوند. فقط باید توسط رسانههای مختلف این افراد را آموزش داد تا در غیاب مستندسازان و فیلمسازان حرفهای لحظات مهم و تکرارنشدنی را ثبت کرده و جای خالی آنها را پر کنند. این تصاویر موبایلی میتواند بعدها به فیلمسازان حرفهای ایده بدهد و حتی مستقیما توسط آنها مورد استفاده قرار بگیرد. فقط کافی است که این آموزشها اصول اولیه فیلمسازی را شامل بشود تا مردم بتوانند به بهترین نحو تلفنهای همراه خود را مورد استفاده قرار داده و بیشترین جوانب امر را پوشش بدهند. به این ترتیب، کاربران عادی به تدریج با زیباییشناسی این ابزار آشنا میشوند.
وی در پایان افزود: مسئولین برگزاری جشنواره همراه تهران باید بعد از اتمام جشنواره با کمک فیلمسازان و تئوریسینهای سینما در همایشهایی دور هم جمع شوند و تئوری آنچه در عمل اتفاق افتاده است را تدوین کنند. ما به یک جمعبندی مدون پیشنهادی در خصوص آنچه در جشنواره همراه تهران اتفاق افتاد و تجربههایی که در این جشنواره و سایر جشنوارههای موبایلی جهان ثبت شده، نیاز داریم. افراد با مطالعه این تحلیلها میتوانند در دورههای بعدی آثار بهتری را ارایه بدهند. بنابراین مهمتر از برگزاری جشنواره، تئوریزه کردن تجربیاتی است که در آن به دست میآید.
اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران از 4 تا 6 اردیبهشت 92 در تهران و پس از آن در دیگر شهر های کشور برگزار میشود.
-
برگزیدگان جشنواره فیلم و عکس همراه تهران معرفی شدند
برگزیدگان اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته در در پردیس سینما گالری ملت معرفی شدند. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» در این مراسم هیات داوران بخش فیلم و عکس و هنرمندان شرکت کننده حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند. -
باکیده: جشنواره همراه؛ زمینهساز استفاده بهینه از تصاویر موبایلی
از گوشیهای تلفن همراه میتوان برای ثبت تصاویری استفاده کرد که فقط یک بار ممکن است در زندگی فرد رخ بدهد. ناصر باکیده در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» گفت: رشد مقولات دیجیتال و پیشرفت در عرصه تولید ابزار و ادوات تصویری از قبیل دستگاههایی مثل تلفن همراه، فضایی را در دنیا ایجاد کرده که امکان دسترسی به این ادوات را برای همه آسانتر کرده است. -
خالدی: برگزاری جشنواره موبایل نگاه ما را به دنیا عمیقتر میکند
برگزاری جشنوارههای موبایلی، فیلمسازی و عکاسی را آسانتر کرده و اهمیت خلاقیت را در خلق آثار هنری دوچندان میکند. همین فکر کردن و خلاق بودن، هنرمندان را بیشتر از قبل به کمال نزدیک میکند.لقمان خالدی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: من فیلمسازی با موضوع موبایل را تجربه کردهام و بحث جشنوارههای موبایلی برایم بسیار جذاب است. -
برگزاری نشست عکاسی «موبایلی و خیابانی» در جشنواره همراه
نخستین روز جشنواره فیلم و عکس همراه تهران با برگزاری یک کارگاه آموزش عکاسی توسط ریچارد کوچی هرناندز همراه شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» کوچی که از مشهورترین عکاسان موبایلی دنیا، تهیهکننده فیلمهای چندرسانهای و برنده جایزه امی است، عصر چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه در جشنواره همراه تهران به صورت ویدئو کنفرانس به سخنرانی در خصوص عکاسی موبایلی و خیابانی و تکنیکهای این نوع عکاسی پرداخت. -
کارگاههای جشنواره همراه تهران نمونه یک همایش ملی دانشگاهی
گوشیهای موبایل میتوانند رسانههای خوبی در عرصههای مختلف اجتماعی باشند.حسن علیکرمی در گفتوگو با «پایگاه خبری فیلم کوتاه» ضمن بیان این مطلب گفت: بحث عکاسی و فیلمسازی با موبایل، بحث نسبتا جدیدی در عرصه هنر است؛ چرا که این ابزار اخیرا برای خلق آثار هنری در اندازه و اشل خود مورد استفاده قرار گرفته است.
یک دیدگاه بگذارید