در دومین روز از نخستین جشنواره بینالمللی فیلم زنان «هرات» مهمانهای ویژه جشنواره درباره سینمای افغانستان و سینمای کشورهایشان صحبت کردند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این نشست با حضور صدیق برمک (کارگردان افغان صاحب جایزه گلدن گلوب)، ابراهیم عارفی (رئیس افغان فیلم)، زلفیه صعدالله (بازیگر از تاجیکستان)، مرضیه ریاحی (سردبیر پایگاه خبری فیلم کوتاه) و... برگزار شد.
ابراهیم عارفی در خصوص سینمای افغانستان گفت: متاسفانه تا به حال فیلمسازان افغان؛ فقط برای شهرت خودشان فیلم ساختهاند و نه برای سینمای افغانستان.
غیر از آن مهمترین مسئله نمایش فیلم است. بسیاری از فیلمهای خوبی که فیلمسازان افغان ساختهاند را نمیشود برای مردم نمایش داد؛ چون از سطح آگاهی آنها بیشتر است و ما باید فیلمهایی نمایش بدهیم که بر اساس تقاضای مردم است.
پس از آن مرضیه ریاحی اظهار داشت: با نظر آقای عارفی موافق نیستم که چون سطح آگاهی مردم پائین است؛ نباید فیلمهای خوب را برای آنها نمایش داد!
این اصلا ایده خوبی نیست که فیلمها را براساس سطح آگاهی مردم برای نمایش انتخاب کرد. چون به اعتقاد من سینماگر باید کوشش کند که سطح آگاهی مردم جامعهاش را بالا ببرد؛ نه اینکه خودش را برای همسو کردن با آنها پائین بیاورد.
اتفاقا باید فیلمهای خوب برای مردم عادی نمایش داده شود. چه اشکالی دارد که مردم عادی افغانستان فیلمهای صدیق برمک، رویا سادات یا الکا سادات را ببینند؟
در ادامه جلسه صدیق برمک ضمن ارائه توضیحاتی درباره تاریخچه سینمای افغانستان گفت: پس از تولید دو مرحله مهم در فیلمسازی وجود دارد و آن نمایش و پخش جهانی است. فیلمسازان باید روی این مراحل به درستی کار کنند.
نخستین جشنواره بینالمللی فیلم زنان «هرات» را «بنیاد آرمان شهر» و «خانه فیلم رویا» تاسیس کردهاند.
جشنواره علاوه بر نمایش فیلمها، سه کارگاه تخصصی برای سینماگران و دستاندرکاران رادیوها و تلویزیونهای محلی برگزار خواهد کرد.
نخستین جشنواره فیلم زنان «هرات» با همکاری و حمایت خبری «پایگاه خبری فیلم کوتاه» تا نهم مارس در شهر هرات برپاست.
یک دیدگاه بگذارید