جشنواره نماز و نیایش روز اول خود را در حالی پشت سرگذاشت که 42 فیلم کوتاه، فیلم سینمایی شور شیرین مجید اردکانی ونقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه از برنامه های اصلی آن بود.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی سینمای جوان، در این روز علاقه مندان فیلم کوتاه در قم و سراسر کشور فیلمهای بخش مسابقه جشنواره را طی 4 سانس تماشا کردند و در آخرین سانس از برنامه سالن اصلی جشنواره، فیلم سینمایی جواد اردکانی با نام شورشیرین به نمایش درآمد.
نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه ادامه بخش برنامه های روز اول بود.
در این برنامه فیلمهای : خانه من نیست ساخته سوسن سلامت، پرواز غریب ساخته کامران رضایی، فرزند آدم ساخته روح ا.. رحیمی و مزی جان ساخته سید محمد هاشمی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این برنامه یادداشت جواد اردکانی خطاب به شرکت کنندگان در جشنواره که به دلیل مشغله کاریش موفق به حضور در جمع هنرمندان نشده بود توسط معاون جشنواره ها، اموربین الملل و بازرگانی انجمن خوانده شد.
اردکانی که از عدم امکان حضورش ابراز تاسف کرده بوده نوشته بود:
به نام خدا
دوستان سلام
بسیار علاقه مند بودم به بهانه نمایش « شور شیرین » در جمع گرم و نورانی شما حضور داشتم. اما اشتغال به تصویربرداری سریال جدیدی که در دست ساخت دارم، این توفیق را از من سلب نمود.
از لطف و محبت همه شما سپاسگذارم و در کنار بارگاه کریمه اهل بیت صمیمانه التماس دعا دارم.
برادر کوچکتان جواد اردکانی
سپس نقد و بررسی فیلمهای به نمایش در آمده در روز اول جشنواره از ساعت 20 آغاز شد و در این برنامه که دو ساعت به طول انجامید فیلمهای کوتاه نقد و بررسی شدند.
مریم بصیری عضو انجمن منتقدان و نویسندگان به عنوان منقد در جلسه با انتخاب شش فیلم از کارگردان آثار برای شرکت در این جلسه دعوت کرد که با توجه به حضور چهار تن از کارگردانان، بیشتر محور نقد برروی این آثار بود سپس در مورد مابقی آثار به نمایش در آمده بحث و گفت و گو شد.
بیشترین محور صحبت در اولین جلسه نقدو بررسی به انتخاب خوب سوژه ها و جذابیت آنها برمی گشت و همچنین واقعی بودن داستان های انتخاب شده از نقاط قوت این آثار بود.
می خواستم دینی که به آدمهای قربانی اعتیاد دارم ادا کنم:
این خانه امن نیست ماجرای دختری بود که به دلیل عدم امنیت در زندگی شخصی و در خانواده به دلیل وجود پدری معتاد روزها برای استراحت و جبران شب بیداری هایش به مسجد و نمازخانه پناه می برد. در ارزیابی این فیلم کوتاه عدم توانایی کارگردان در انتقال حس ناامنی دختر در خانه و پرداخت کم رنگ داستان به موضوع مورد نقد قرار گرفت.
سوسن سلامت گفت: علت اصلی انتخاب موضوع سوژه تجربه شخصی و ادای دینی بود که به قربانیان اعتیاد داشتم. در این فیلم سعی داشتم بگویم پیوند خانواده گسستنی نیست ولی کمی پراخت فیلم ضعیف شد که به دلیل کم بودن زمان تولید اثر بود و باعث گردید بعضی از مخاطبین احساس کنند که فیلم برعلیه کانون خانواده است اما نام این خانه تاکید بر عدم جامعیت این موضوع دارد.
داشتن پایان شعاری و عدم شخصیت پردازی درست از جمله ایراداتی بود که بر فیلم وارد شد.
آدم، موجودی که به تمام خواسته هایش می رسد:
دومین اثری که مورد نقد و بررسی قرار گرفت اثر مستند فرزند آدم ساخته روح ا.. رحیمی بود که زندگی دختری با 85 درصد معلویت را به تصویر می کشید.
فاطمه با تمامی مشکلاتی که داشت از زندگی رضایت داشت و از آن لذت می برد و بازهم به دنبال اوج گرفتن بود.
نقد وارد شده بر این اثر کوتاه کم رنگ بودن نقش کارگردان در انتقال حس عاطفی دختر و لحظاتی بود که او را به اوج و فرود می برد.
کارگردان این اثر از اعمال فشار تهیه کنندگان به تحویل اثر در زمان معین اشاره کرد و گفت: بعضی اوقات آثار مستند نیاز به طی زمان بیشتری برای رسیدن به اوج قصه دارد که متاسفانه فشار تهیه کننده مانع آن می شود و ابراز امیدواری کرد قصه فاطمه را ادامه دهد.
کارگردان دلیل انتخاب سوژه فیلم خود را نسبت فامیلی دوری که با فاطمه داشت و شناختی که از وی داشت عنوان کرد.فاطمه در کنار خواهر دوقلوی خود که سالم بود به تصویر کشیده شده بود که معولیت او دلیلی برای رشد او نداشت.
مصنوعی بودن دیالوگ ها، ضعیف بودن نقش خانواده در حضور در فیلم از موارد اعلام شده پیرامون این اثر کوتاه بود.
یک خط سیر یکسان در تولید
سومین اثر نقد شده در این نشست دو ساعته فیلم داستانی مزی جان بود. این اثر یکی از مجموعه های تولید شده در خصوص افرادی بود که با عشق و علاقه به سمت طلبگی می روند و در شرایط نامناسب محیطی و اجتماعی به امر تبلیغ می پردازند و نقش خود را به عنوان یک مبلغ ایفا می نمایند.
نقد وارد شده بر این اثر یکسان بودن خط سیر تولید این آثار توسط کارگردان بود و منتقد جلسه معتقد بود اگر فضا و افراد تغییر نمی کرد شاید تفاوتی در آثار و خط سیر آنها دیده نمی شد.
سیدمحمد هاشمی تلاش این افراد و شرایط حاکم بر آنان را محوریت تولید این آثار نامید و گفت: بنده این سوژه را از بین چندین اثر که به دعوت امام جمعه لامر – استان فارس - پیشنهاد شده بود انتخاب کردم. هدف این بود که نشان دهم بر خلاف تصور برخی ها که روحانیون برای تبلیغ به جاهای خوش آب و هوا می رند، اینگونه نیست.
عدم خلاقیت بصری و نزدیکی به ذات سینما از نمونه ایراداتی بود که به این اثر وارد شد.
در پایان جلسه با مرور بر آثار به نمایش در آمده در مورد آنها صحبت شد.
نشریه شماره یک جشنواره نماز و نیایش منتشر شد
اولین شماره از نشریه روزانه جشنواره نماز و نیایش با فرازهایی از پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان امورسینمایی، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و همچنین دبیر جشنواره و همچنین گفت و گو با عکاسان، فیلمنامه نویسان و فیلمسازان بخش مسابقه منتشر شد.
در این شماره از نشریه علاوه بر اعلام برنامه های روز اول، چهار فیلم آدم به هوش می آید، آیرلیق، زیر سایبان خورشید، زیر درختان انجیر مورد نقد و بررسی قرار گرفته بود.
صجبتهایی از سینماگران، بازیگران ، مدیران و مسئولین فرهنگی در این شماره از نشریه ازنقاط برجسته این خبرنامه بود.
این نشریه در 8 صفحه علاوه بر انعکاس اخبار فوق گزارش تصویری روز اول جشنواره را نیز در خود به یادگار گذاشت.
پنجمین جشنواره ملی نماز و نیایش از 2 بهمن تا 5 بهمن ماه توسط انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در قم و در سراسر کشور در حال برگزاری است.
جلال مقامی: جلب مشارکت سایر کشورهای اسلامی
جلال مقامی دوبلور و مدیر دوبلاژ سینمای ایران در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره نماز ونیایش در باره تاثیرات برگزاری جشنواره عنوان کرد : جشنواره های متعددی در طول سال در کشورمان با اهداف متنوع وگوناگون برگزاری می شود و یکی از این جشنواره ها جشنواره نماز و نیایش است که جشنواره ای تخصصی محسوب می شود وموضوع متعالی و مهمی را مورد رویکرد قرار داده است.
این دوبلور با اشاره به ظرفیتهای بالای جشنواره تصریح کرد : باید دراین حوزه ضمن توجه به تولیدات داخلی با جلب مشارکت سایر کشورهای اسلامی فیلمهای مشترک زیادی ، حتی در حوزه تولید فیلمهای بلند سینمایی برنامه ریزی کرد و باید برگزاری هر دوره جشنواره نسبت به دوره قبلیش ازکیفیت بهتری برخوردار باشد.
برنامه روز دوم جشنواره نماز و نیایش اعلام شد
نمایش 38 فیلم کوتاه، فیلم سینمایی سیب و سلما ساخته حبیب ا.. بهمنی و نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه
به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران برنامه روز دوم جشنواره نماز و نیاش در قم اعلام شد.
علاقه مندان و شرکت کنندگان در این جشنواره شاهد نمایش 25 فیلم کوتاه طی 4 سانس از ساعت 9 صبح خواهند بود. اسامی فیلمهای فوق به شرح ذیل است:
دوتارمو ساخته ابراهیم شفیعی،ورونیکا ساخته محمد جواد ساویز،افتخار ساخته محسن ملکی ،آرامش در سنگ ساخته علیرضا دهقان،طواف هم تعطیل می شود ساخته سید علی رضوی ،احسان در رمضان ساخته امیر شکرگزار ناوی ، بایرام یومورتاسی ساخته مهدی صالحیار،موقوفه حاجی محمدجواد اصفهانی ساخته رضا دانش پژوه، بهشت منتظرت می ماند ساخته سید سجاد موسوی ، مسجد و کلیسا ساخته عماد سلمانیان، زائر توریست نیست ساخته مهدی رمضان زاده، یک قطعه آسمان ساخته فاطمه خدیور،امیر دلها ساخته سید محمدحسین هاشمی، زیر سایبان خورشید ساخته سیده نسرین شاه محمدی، شب نیمه های ماه ساخته مراد نظری ، منظومه ابدی ساخته سید محمدحسین هاشمی ،شیرین تر از قند ساخته احمد ارجمندی ، لونا ساخته محمد طالبی ،مرمت ساخته محمد حدادی پور ،زیر درخت انجیر ساخته مهناز همتیان ،شبان عاشق ساخته میترا روحی منش ،دورها آوایی ست که مرا میخواند ساخته ایرج عباسی ،دست هایی برای پدر ساخته نسیم مددی حمزه خانلو ،زمزمه درباد ساخته لادن صحرائی، حافظان سوها ساخته رضا جمالی و یک روش ساخته جواد پژمان.
نمایش 9 اثر برگزیده دوره های گذشته جشنواره طی دو سانس در سالن کوچک از دیگر برنامه های روز اول جشنواره است:
نور مقدس ساخته سعادتعلی سعیدپور،آهنگ ابدیت ساخته عباس صالح مدرسه ای، شمشیر چوبی ساخته روح ا.. بهرامی،آوای عشق ساخته عباس صالح مدرسه ای، زمزمه های تارد و پود ساخته آرش علیپور،طیف و نخ ساخته یعقوب جدیری تقدیسی،وقتی که نور می تابد ساخته شهریار پورسیدیان، آرزوهای من ساخته روح ا.. سعادتمند،یک آسمان فرشته ساخته جواد علی زاده
و همچنین نمایش 4 فیلم کوتاه از کشورهای پاکستان، مصر، فنلاند و ایتالیا ادامه بخش برنامه جشنواره در این روز است.
گنش ساخته سالواتوره آلوکا از ایتالیا، باربر صندلی ساخته طارق خلیل از مصر ،جا به جا و نامریی ساخت محمد انورزاد از پاکستان وسایه ها ساخته هانا برگلم از فنلاند.
نمایش فیلم سینمایی سیب و سلما به کارگردانی حبیب ا.. بهمنی در ساعت 15 : 19 در سالن اصلی و سپس مراسم نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه پایان بخش برنامه های روز دوم جشنواره است.
قابل ذکر است برنامه ای این جشنواره از ساعت 9 صبح در سینما وتوس قم آغاز و تا ساعت 30 :22 ادامه خواهد داشت.
پنجمین جشنواره نماز و نیایش به روایت دوربین توسط انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از 2 تا 5 بهمن ماه در قم و همزمان سی استان کشور در حال برگزاری است.
برنامه نمایش روز چهارشنبه 4 بهمن ماه پاتوق فرهنگی فیلم کوتاه اعلام شد
به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران با توجه به افتتاح پاتوق فرهنگی فیلم کوتاه در فرهنگسرای ارسباران ، برنامه نمایش این هفته این پاتوق شامل نمایش شش فیلم کوتاه به همراه نقد و بررسی آنها اعلام شد.
در این برنامه فیلمهای:افسون ساخته هیوا امین نژاد،اینجا جاده ها پایان ندارد ساخته توفیق امانی ، آدمها ساخته ماشا.. محمدی، بان لرزان ساخته آرش رصافی، بچه های اناران ساخته مصطفی کرمی، روژگیران ساخته مهرداد اسکویی و ابراهیم سعیدی به نمایش در خواهند آمد.
در ادامه روابط عمومی انجمن اعلام کرد، فیلمهای مذکور آثار فیلمسازان کرد زبان کشور از شهرهای سنندج؛ مریوان؛ مهاباد؛ایلام و کرمانشاه است که با عنوان روژنا برای علاقه مندان فیلم کوتاه به نمایش در خواهد آمد.
شایان ذکر است این آثار از ساعت 18 الی 30 : 19 برای علاقه مندان به نمایش درخواهد آمد و پس از آن توسط عزیز ا.. حاجی مشهدی مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.
-
هنرمند باید از یک روح تعهد و ارزش محوری برخوردار باشد
مسعود زنده روح کرمانی داور جشنواره ملی عکس ایران گفت: عکاسی طبیعت برای مردم جذاب است. -
برگزیدگان جشنواره ملی نماز و نیایش معرفی شدند
مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی نماز و نیایش بعدازظهر روز پنجشنبه 5 بهمن ماه در حالی برگزار شد که سالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و اراد اسلامی مملو از علاقه مندان به هنر هفتم بود. -
چند خبر از پنجمین جشنواره نماز و نیایش
نظام کیایی رئیس صنف صدابرداران سینمای ایران در باره برگزاری جشنواره گفت: برگزاری جشنواره نماز ونیایش گام مهمی در نهادینه کردن فرهنگ عبادت در جامعه و به خصوص جوانها است و باید جشنواره و برگزاریش مورد حمایت جدی قرار بگیرد. -
پنجمین جشنواره نماز و نیایش افتتاح شد
پنجمین جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین در حرم حضرت معصومه (س) افتتاح شد. به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، شب گذشته – اول بهمن ماه – پس از اقامه نماز مغرب و عشا در حرم مطهر حضرت معصومه (س) جشنواره ملی نماز و نیایش با سخنان استاد حوزه و دانشگاه و تقدیر وی از برگزارکنندگان این جشنواره افتتاح شد. -
میرزاخانی به جشنواره نماز و نیایش پیام داد
موهبت برگزاری جشنواره نماز و نیایش در ام القرای وادی اسلام کاری بس بشکوه و متبرک است مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در آستانه افتتاح پنجمین دوره برگزاری جشنواره ملی نماز و نیایش طی پیامی به این جشنواره گفت:تداوم جشنواره های نماز و نیایش یعنی استحکام سنگرهایی که سر بازان سینمای جوانان ایران در منشور عشق سر لوحه کار خویش قرار داده اند.
یک دیدگاه بگذارید