برگزیدگان نخستین جشنواره فیلم اولی‏ها معرفی شدند

شب گذشته - یکشنبه 26 شهریورماه - پس از چهارروز برگزاری جشنواره فیلم اولی ها که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شده بود؛ به کار خود پایان داد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری نخستین جشنواره فیلم اولی ها، متن بیانیه هیات داوران متشکل ا: اسفندیار شهیدی، هادی مقدم دوست و روح ا.. شمقدری به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و آرزوی موفقیت برای شما فیلمسازان جوان و هنرجویان فارغ التحصیل شده ی انجمن سینمای جوانان ایران
هیات داوران اولین دوره جشنواره فیلم اولی ها مفتخر است توفیق خدمتگزاری به هنرمندانی را یافت که پس ازطی دوره های تخصصی یکساله با امید و اعتماد بنفس آثار خود را روانه جشنواره خودشان کردند. هنرمندان جوانی که اولین گام خود را برداشته اند و امید بسیار به موفقیت دارند.
در داوری فیلم های این جشنواره یک نکته برای هیات داوران بسیار حائز اهمیت بود و  همین نکته احساس مسئولیت ما را در مواظبت از حق فیلمسازان دوچندان می کرد و آن، این بود که جشنواره فیلم اولی ها جشنواره فیلم اولی هاست. جشنواره ای  که هر فیلمساز نوپایی تنها یکبار فرصت حضور در آن را خواهد  یافت و دوره بعد دوره هنرمندان جوان نوپای بعدی است. این فرصت یکبار نصیب هر جوان فیلمسازی که دوره های تخصصی انجمن را سپری کرده خواهد شد.
همین حساسیت باعث شد که تعداد جوایز فیلم های بخش داستانی را که تعداد آثار رسیده بسیار بیشتر از تعداد فیلم های مستند بود – علیرغم تعداد معین جوایز که از پیش معلوم شده بود -  بیشتر کنیم و تعداد جوایز بخش داستانی از پنج به هفت و تعداد جوایز مستند را از پنج به سه تغییر دادیم ...
تعداد فیلم های رسیده به دست هیات داوران بیش از دویست و بیست فیلم بود ... فیلم ها با حساسیت و دقت زیاد دیده شد و نتیجه نهایی نتیجه ای است که هم اینک پیش روی شماست. اما نتیجه نهایی و سود و بهره ی یک جشنواره تنها نباید که نصیب برندگان جوایز باشد که جایزه و بالا آمدن از پلکان تنها یک سود از میان چندین سود یک جشنواره است. هیات داوران ضمن داوری آثار رسیده به غیر از تعیین فیلم های برگزیده به جهت بالا بردن بهره وری با نگاهی تحلیل گر بر آثار رسیده به نتایجی در باره کیفیت فیلم ها رسید که نتیجه این نگاه را تقدیم همه عزیزانی می کند که فیلمی در جشنواره داشته اند. امید که این نظرات با کارامد بودن و مفید بودنش بتواند شکلی دیگرگون از هدیه برای شرکت کننده گان عزیز باشد.
1-    به نظر می رسید که  صدای فیلم ها  از کیفیت مناسبی برخوردار نبود. کیفیت مناسب یعنی صدایی قابل شنیدن و قابل لذت بردن از ذوق و خلاقیت های صوتی برای یک فیلم. در فیلم ها کمتر از فرصت های خلاقانه ای که به توسعه تاثیر و یا تعمیق محتوا کمک کند استفاده شده بود. حتما مستحضرید که صدا بخشی بسیار مهم در ارتقا زیباشناسی و تاثیرگذاری یک فیلم است. حیف است که به این بخش بی اعتنایی شود.
2-    مسئله ی مضمون و محتوا در برخی از فیلم ها با دو رویکرد همراه بود ... رویکرد اول رویکردی بود که با روش های مستقیم سعی در انتقال مفهوم و ایجاد تاثیر داشت و رویکرد دوم رویکردی بود که اعتنای زیادی به محتوا و مضمون  نداشت و پیدا بود که از ابتدا به مطلب و یا محتوای بخصوصی برای انتقال فکر نشده است. سینما یک زبان هنری است و زبان ابزاری است برای مکالمه و در هر مکالمه ای منظوری و معنایی و محتوایی باید وجود داشته داشتند و طبیعتا هیچ زبانی مبهم و ناقص گویی و یا بی معنایی را بر نمی تابد.
3-    برخی از موضوعات داستانی و برخی از رویکردها تکراری بود. ریشه این تکراری بودن را با دقت و تطبیق در توجه زیاد از اندازه فیلمسازان جوان به عرصه  سینمای حرفه ای یافتیم. اینکه در آثار کوتاه فیلمسازان جوان و خوش ذوق ردپای مضامین و داستان های سینمای حرفه ای دیده شود اصلا جالب نیست.فراموش نکنید که شما جوانان موثرین و مولدین آینده سینمای ایران هستید و سینمای حرفه ای ایران باید با شما شکل بگیرد و با شما رشد و توسعه پیدا کند. آن سینما باید از شما تاثیر بگیرد نه شما از آن سینما. حتی تیتراژهای شکیل و طولانی و کار شده نشان می داد انگار قرار است به تماشای فیلمی سینمایی بنشینیم. باید گفت که تیتراژ یک فیلم کوتاه خلاق نیز باید همانند خود فیلم کوتاه باشد نه تیتراژی شبیه به تیتراژ فیلم های سینمایی
4-    برخی از فیلم ها به نظر می رسید که با عجله و هیجان ساخته شده ... توصیه ما به شما این است که در نظر گرفتن حدود امکاناتتان قصه هایی بنویسد که حجم و بزرگی آن باعث شتابزده گی در حین فیلمبرداری نشود.
حرف آخر تقویت بیان سینمایی و تقویت خلاقیت و تقویت بنیه های معنایی و محتوایی و افزایش دانش نظری است. به امید خداوند متعال شما فرهنگسازان فردای ایران اسلامی هستید. کارهای امروز شما تمرین آثار موثر و مهم فردای شما خواهد بود. روزهای تمرین زمینه ساز برنده شدن در مسابقات اصلی و مهم است و همان ممارست و تمرین هاست که در آینده جایزه های مادی و معنوی را نصیب شما خواهد کرد. ایام ساخت فیلم های کوتاهتان را سخت جدی بگیرید.
در پناه خداوند متعال موفق و همچنین موید باشید. ان شاء الله.
هیات داوران نخستین دوره جشنواره فیلم اولی ها
اسفندیار شهیدی. روح الله شمقدری. هادی مقدم دوست/شهریور 1391
آرا هیات داوران نخستین جشنواره فیلم اولی های انجمن
در بخش داستانی:
از میان  10   کاندید
- زندگی پشت درهای بسته - نشانی- سفارش مخصوص- افسانه- لذت- نزدیکتر از همیشه - نمای سیاه
- ضربه شیرین - ماجرای نیم روز- ماه رخ
دیپلم افتخاربه همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  اهدا می شود به روشنا قریبی برای فیلم زندگی پشت درهای بسته هنرجوی دفتر اهواز
دیپلم افتخار به همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  اهدا می شود به محمدامین سلطانی نژاد برای فیلم نشانی هنرجوی دفتر کرمان
دیپلم افتخار به همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  اهدا می شود به حمید رضا نیک عهد برای فیلم سفارش مخصوص هنرجوی دفتر تهران
دیپلم افتخار به همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  اهدا می شود به بهروز یزدانی برای فیلم افسانه هنرجوی دفتر اصفهان
دیپلم افتخار به همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  اهدا می شود به هادی نصیری برای فیلم لذت هنرجوی دفتر اصفهان
دیپلم افتخار به همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  اهدا می شود به  محمدباقر مهرآبادی برای فیلم نزدیکتر از همیشه هنرجوی دفتر تهران
دیپلم افتخار به همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  اهدا می شود به نیلوفر محمودی برای فیلم ماه رخ هنرجوی دفتر تویسرکان

در بخش مستند:
از میان 5  کاندید
- دستان بینا - شیخ علی- هرگ - حش- ایران دخت
دیپلم افتخار به همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  اهدا می شود به احسان تندگام  برای فیلم دستان بینا هنرجوی دفتر کاشان
دیپلم افتخ به همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  ار اهدا می شود به سید مهدی موسوی برزکی برای فیلم شیخ علی هنرجوی دفتر کاشان
دیپلم افتخار به همراه ربع سکه بهار آزادی و حمایت ازاثر بعد  اهدا می شود به محمد قدوسی برای فیلم هرگ  هنرجوی دفتر زاهدان

مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم اولی ها در حالی برگزار شد که برای 4 روز نزدیک به 300 فیلمساز فیلم اولی، مدرس، سرپرست و معاون دفتر انجمن در کنار هم در اردوگاه شهید باهنر 13 سانس فیلمهای تولید شده توسط فیلم اولی هارا دیده و در جلسات تخصصی آموزشی فرهنگی – تصویربرداری – فیلمنامه نویسی و هم اندیسی مدرسین شرکت کردند.
به گزارش ستاد خبری جشنواره شب گذشته – یکشنبه 26 شهریورماه 1391 از ساعت 30 :18 الی 21 مراسم اختتامیه و اهدای جوایز با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری، مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، داوران جشنواره آقایان شهیدی، مقدم دوست و شمقدری ، معاونین انجمن سینمای جوانان آقایان ربیعی، بیدمشکلی، اکبرشاهی و خانم زرگر و همچنین فیلم اولی ها و مدرسین و سرپرستان و معاونین دفاتر و اصحاب رسانه و مطبوعات در سالن سینمای اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
در این مراسم پس از قرائت قرآن توسط قاری نوجوان – علیرضا امانی – که با تشویق حاضران روبروشد و ادای احترام به سرود جمهوری اسلامی ایران، مجری برنامه پس از خیرمقدم با محکوم کردن هتک حرمت به مقام پیامبر اعظم (ص) بیانیه مشترک دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران، فیلمسازان، فیلمنامه نویسان، عکاسان، مدرسان و مربیان و به ویژه فیلم اولی های شرکت کننده در جشنواره را نسبت به این رفتار توهین آمیز قرائت کرد.
متن کامل این پیام به شرح زیراست:
«لقد کان رسول الله اسوه الحسنه » ... این نخستین بار نیست که صهیونیست بین الملل در لوای رسانه های پلید خود به ویژه سینما به بهانه آزادی بیان به ادیان مختلف به خصوص اسلام عزیز می تازد و  شاید آخرین بار هم نباشد .
 
متاسفانه در سالهای اخیر چندین بار شاهد توهین به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) از سوی رسانه های غربی صهیونیستی مانند اینترنت ، مطبوعات و کاریکاتور هستیم . گرچه این بی احترامی ها با واکنش مسلمانان جهان مواجه گردیده است ، لذا دشمنان اسلام با بی توجهی و زیر پا گذاشتن مقدسات آنها با گستاخی هر چه تمام تر دست به تکرار زدند و اینبار با ساخت فیلم اهانت آمیز موجبات جریهه دار شدن احساسات مسلمانان سراسر جهان را فراهم کردند.
انجمن سینمای جوانان ایران با شصت دفتر در سراسر کشور به همراه تمامی مدرسین، فیلمسازان ؛ عکاسان، فیلمنامه نویسان و هنرجویان  و فارغ التحصیلان دوره بیست و هفت که در نخستین جشنواره فیلم اولی ها  شرکت کرده اند همصدا با دیگر مسلمان ، این هتک حرمت به ساحت مقدس پیامبر اسلام (ص) را محکوم می نمایند  و از مجامع بین المللی خواستار پیگیری و برخورد با اینگونه رفتارهای ضد بشری می شوند.
 
قطعا امروز بیداری اسلامی توانسته این جاهلان به ظاهر هنرمند را به جایی برساند که شعله خشم و کینه خود را و سرخوردگی  حاصل از بی بندوباری خویش را با ساخت فیلم بر ضد اسلام و مسلمانان  اندکی فرونشانند . پس به امید روزی که بیرق عدالت در سراسر گیتی گسترده گردد و پیام اسلام عزیز به گوش این جاهلان اسلام ستیز برسد. 
 سپس کلیپ معلم با صدای سامی یوسف ساخته انجمن سینمای جوانان ایران به نمایش در آمد و در ادامه سعید ربیعی معاون آموزشی و فرهنگی انجمن همراه با نمایش گزارش تصویری مراحل آموزشی و تغییرات آن در دوره جدید این فعالیت، گزارش داد.
هاشم میرزاخانی، دبیر جشنواره فیلم اولی ها نخستین سخنران این مراسم که با خطاب قراردادن فیلمسازان فیلم اولی آنها را امیدان آینده سینمای ملی خواند:
میرزاخانی با سلام و ادب و احترام به همه حضار  و خیر مقدم به مقام محترم سازمان سینمایی،  عباسیان مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری و دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و مشاورین و مدیران که از بنیاد سینمایی فارابی و از موسسات وابسته به سازمان در مراسم حضور داشتند گفت: امیدوارم که جوانان  دوران خوبی را در این چهار روز سپری کرده باشند.
وی دامه داد:  ما سعی کردیم برنامه های متنوعی درنظر بگیریم که علی رغم دیدن آثار تولیدی خود فیلم اولی ها  و مباحثی که بین آنان در زمینه تولیداتشان صورت می گیرد کارگاه های آموزشی، وظیفه اصلی انجمن رو فراموش نکنیم. لذا تدارک برگزاری  این کارگاه ها دیده شد و جناب آقای شهیدی  یک نیمروز و جناب آقای مقدم دوست نیز یک نیم روز برای فیلم اولی ها کارگاه آموزشی داشتند.
میرزاخانی با اشاره به مقوله  رسالت فیلمساز گفت: در خدمت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا پناهیان نیز  بودیم که ایشان مباحثی را طرح کردن که من فکر می کنم خیلی گره ذهنی برای همه ایجاد کرده . وظیفه ما که با روح و جان مخاطب و غذای روح مخاطب مواجه هستیم سنگین تر شد. وی ابراز امیدواری کرد با تامل در نکاتی که ارائه شد در همه مقولات خود را بالا ببریم چه در زمینه تکنیک چه در زمینه علمی چه در زمینه استفاده از تجهیزات و چه در زمینه بالا بردن سطح معلومات فرهنگی به عنوان یک ایرانی.
در ادامه دبیر جشنواره وی ادامه داد:همانطور که آقای ربیعی توضیح دادند ما اولین دوره به عبارتی آموزش فیلمسازی بلند مدت را با متدی جدید شروع کردیم که شاهد حضور 800  ثبت نام شده از بین 2500 ثبت نام کننده در آزمون بیست و هفتم بویدم. در اثنی آموزش قریب 10 درصد 15 ریزش داشتیم و در نهایت 579 نفر به مرحله فارغ التحصیلی رسیدند که می توانم به جد بگویم این عزیزانی که تا این لحظه با ما همراه بودند بچه هایی هستند که قطع به یقین از نظر معلومات فیلمسازی چیزی از بچه های دانشگاهی کم ندارند چرا که مباحثی که در انجمن تدریس میشود علی رغم حوزه های علمی آکادمیک در زمینه عملی بیش از دانشگاه ها فعالیت میشه و خودتان هم شاهد هستید که بیش از 60 درصد پرسنل سینمای ایران فارغ التحصیل انجمن سینمای جوانان ایران هستند.
مدیرعامل انجمن افزود: از بین این عزیزان قریب 250 اثر به بخش مسابقه راه پیدا کردند و اساتید ارجمند جناب آقایان شهیدی، مقدم دوست و مهندس شمقدری در زمینه داوری این آثار که برگزیدگانش در این جشنواره مشخص می شوند ما را یاری کردند.
میرزاخانی با تاکید بر کیفیت آثار تولید شده گفت: به زعم اساتید خودتان در نقاط مختلف کشور و حتی عزیزانی که در حوزه حرفه ای فعال اند، با توجه به اینکه بخشی از آثار فیلم اولی ها برای آنها ارسال شد که آنها با دیدن این آثار شگفت زده شدند و واقعا این کارها به نظر من کار اول نیست و این نشان می دهد  که شما در عرصه علم و در عرصه بالا بردن سطح تکنیک فیلم سازی به جایگاه بسیار خوبی در ابتدای راه رسیده اید و قطع به یقین آینده سینما متعلق به شماست و آینده سینمای ایران را شما می توانید رغم بزنید. نمایش آثار انیمیشن و تجربی، داستانی و مستند  جهان  برای فیلم اولی ها از دیگر برنامه های این جشنواره بود.
با توجه به اهمیت حضور اساتید در این جشنواره  میرزاخانی گفت:  در اثنی جشنواره هم نشست هم اندیشی اساتید دفاتر انجمن با حضور 30 مدرس برگزار شد.
بخش بعدی سخنان میرزاخانی به  حمایت های شخص جناب آقای شمقدری و عزیزان حوزه سازمان سینمایی به تجهیز دفاتر بود و وی گفت: اگر چنانچه این حمایت نبود  ما در این جایگاهی که صحبت می کنیم نبودیم و اتفاقاتی که در زمینه تجهیز دفاتر افتاد اتفاق کمی نبود. بیش از دو دهه دفاتر انجمن سینمای جوانان از نبود امکانات در رنج بودند و ما خدا رو شاکریم که توا نستیم یک قدم هرچند ناچیز برای این عزیزان برداریم چون جوانان ایران شایسته بیش از این ها هستند.
وی ابراز امیدواری کرد این رویه با حمایت سازمان سینمایی ادامه داشته باشد و خطاب به معاون وزیر گفت:  قطعا هرچه شرایط برای جوانان بیشتر فراهم باشد به نتایج بهتری خواهیم رسید. در هر حوزه ای چه هسته ای، چه علمی، چه فرهنگی و چه اجتماعی اگر ما به جایی رسیدیم جوانان پای کار بودند و اگر در حوزه فیلمسازی هم به همین منوال حمایت های شما انجام بشود جوان هایی که همین الان در خدمتشان هستیم آثاری را تولید می کنند که باعث افتخار ایران در سراسر جهان باشیم.
در پایان میرزاخانی گفت: امیدوارم میزبان خوبی برای حاضران بوده باشم و امسال هم بیست و نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران را با دریافت 5220 فیلم از ایران و جهان از 10 مهرماه آغاز می کنیم.
پس از میرزاخانی و نمایش گزارش تصویری جشنواره معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی به ایراد سخن پرداخت: شمقدری گفت: عرض سلام دارم خدمت فیلمسازان این دوره سینمای جوان و به تعبیری جشنواره فیلم اولی ها.
معاون وزیر در ادامه گفت: من به شخصه توفیق داشتم که بعضی از این کارها را ببینم. البته دوست داشتم بیشتر ببینم ولی خب محدود بود. یک انتخابی داشتن دوستان که فرستادن و من کارها را دیدم. تعارفی که اینجا شد به حق بود و واقعا به عنوان کار اول بعد از یک دوره چهار ترمه کوتاه می توانم بگویم که گام اول، گام بسیار مؤثر و خوبی بود. البته ضعف هایی هم داشت.
شمقدری گفت:  آن تعداد آثاری  که من دیدم سه ضعف داشت  که این سه بعضی وقتها ممکن است تا فیلم  بیستم فیلمساز هم همراه او باشد و بنظر  من این سه نکته ، ضعف امروز سینمای ایران هم هست.
معاون وزیر در تشریح این سه نکته گفت: اول پرورش ایده. خب عمدتا ایده های خیلی خوبی داشتند. ایده هایی که ساده بود اما مفهوم و معنای قشنگی داشت و می توانستیم تعابیر مختلفی را ذیل آن دنبال کنیم. اما این ایده در مسیر پرورش نقص داشت.
 نکته دوم ریتم کار بود. شاید بشود گفت که این ریتم است  که هنر را به وجود می آورد. در موسیقی نت های مختلف، نحوه چینش و گزینش یک موسیقی را جذاب می کند و یک صدایی رو دلخراش می کند. در نقاشی همینطور و بخصوص در سینما که ریتم بسیار موثر است
 نکته سوم که زودتر قابل حل است تداوم است. به هرحال شما پلان به پلان می گیرید علی رقم اینکه قطعا اساتید بزرگوار در آموزش ها برای اجرای تداوم و رعایت مسائل آن برای شما توضیح داده اند.
 البته این را که می گویم فرضم این است که شما فیلمسازان حرفه ای هستید و به عنوان کار اول واقعا تلاش شما قابل ارزش هست. شمقدری گفت: چرا این مسایل را در ابتدا مطرح کردم برای این است که این سه نکته گاهی اوقات تا فیلم پنجم یا دهم در کارهای فیلمسازان دیده می شود. مثلا کاری مثل جدایی نادر از سیمین فیلمی است که ایده اش بارها استفاده شده و ممکن است استفاده هم بشود اما دلیل این موفقیت پرورش ایده بود. سکانس هایی که ممکن بود در ذهن ما نیاید اما در این فیلم بود و همین نوع سکانس ها کار را جذاب کرده بود و ریتم فیلم که واقعا شما در فیلم هیچ وقت متوقف نمی شدید و جلوتر از قصه هم می رفتید. که این یک کار مهارتی و تجربی است که دراکثر این کارها علی القاعده به تداوم مناسب باشد.
رئیس سازمان سینمای گفت:باید این مسائل را جدی گرفت و آثار را دید و نقد کرد و در آخر فراموش کنید حتی کسی که امروز جایزه بهترین فیلم رو خواهد گرفت. نکته دوم برمی گردد به همه و بیشتر شما که آینده سینمای در اختیار شما است.
شمقدری  جای مخاطب شناسی را در سیستم آموزش خالی دانست و گفت: بحث مخاطب و گروه مخاطبین و به طبعش بازاریابی و عرضه بر نمایش و تخصص نمایش فیلم هم جدی است. ما فیلم ها را می سازیم اما در عرصه نمایش عمدتا در دو عرصه ملی و بین المللی مشکل داریم و بعد مخاطب رو نمی شناسیم که این فیلم برای کدام مخاطب خوب است.  چه خوب است که از همین الان شروع کنید بهرحال  در سینمای ایران این حلقه مفقوده وجود دارد. شما در آغاز راهی هستید که امیدوارم همین طور که نیت کردید در عرصه سینمای ایران که حقیقتا یکی از کشورهایی است که تقریبا جزء یکی از ده کشوری است که یک سینمای مؤثر و جامع علی رغم همه ضعف ها است دارد.
شمقدری گفت: شما در آغازی راهی هستید که نامش سینماست که انتهای آن مشخص نیست.
وی به خودکشی یکی از فیلمسازان معروف هالیوود اشاره کرد و گفت: قطعا این پایان مورد مطلوب ما نیست. فکر نکنید که استثناء هست حتما اتفاقاتی افتاده که وی را به این پایان رسانده است. فیلم سازان معروفی داریم که 10 فیلم را با حمایت دولت و مردم ساخته اند  و امروز رفته اند در  فرانسه بر علیه دولت به علیه مردم و سرزمین ایران با دشمنان ایران هم زبان شده و این عاقبت هم عاقبت خوبی نیست و ما دنبال این نیستیم.
 یکی دیگر مقام عالی سید مرتضی آوینی را پیدا می کند که در زمان رهبر انقلاب به عنوان سید شهیدان اهل قلم ازوی یاد می شود. پس پایان این راه حوزه های مختلفی است و به نظر من خوب هست که هرلحظه در ذهن خود مرور کنیم که برای چه اومدیم سینماگر شدیم و هدفمان چیست؟
شمقدری با بیان سه سئوال به صحبت های خود ادامه داد
سه سوال پیش می آید: اصلا چرا سینما؟ شاید موقع دبستان که گفتن در آینده می خواهید چه کاره شوید می گفتیم معلم یا خلبان دکتر و... وممکنه الان پدر و مادرها بگن چرا رفتید سینما که این همه مشکلات داره. چرا سینما؟ به خاطر شهرتش اومدید به خاطر بعضی مسائل حاشیه ای کار اومدید بخاطر چی آمدید؟ باید در ذهن خود بازنگری کنیم وگرنه ممکن است به جای نامطلوب برسیم.
واقعیت این است که امروز سینما مهم ترین ابزار انتقال پیام و ارتباط گیری با مخاطبین است آن هم مخاطبین میلیاردی. پس ما با سینما میخواهیم حرف بزنیم و بتوانیم واسطه معرفت و انوار الهی باشیم و هنرمند میتواند این جایگاه را پیدا کند.
چگونه می خواهیم سینماگر بشویم و به سینما دست پیدا کنیم آیا پا را روی دوش رفیق کناردستی بگذاریم که من به جایگاه بهتری برسم و او محروم بشه. پا روی بعضی ارزش ها و منافع ملی خودم بگذاریم برای اینکه من را عرصه جهانی مورد استقبال قرار دهند. چگونه می خواهم به سینما برسیم؟ این نکته مهمی است که باید تامل کرد.
شمقدری گفت: فیلمسازی هست که نام نمی برم اما با پا گذاشتن روی خیلی از ارزش ها خیلی زود به جاهای خوبی هم رسید البته از نظر ظاهر. فقط بعضی ها حاضر نشدن باج بدهند هنوز درگیر خیلی مشکلات هستند. راه های مختلفی هست باید با خودمان صادق باشیم و بر اساس عدالت و دوستی و همدلی راه باز خواهد شد. همینطور که الان اینجا هستید و ممکن است امروز بهترین جایزه رو بگیرید میشه این راه برای شما در عرصه های بزرگتر باز شود و نکته این که ما از سینما چه می خواهیم و هدف سینما چه باید باشد؟ که اساتید درموردش صحبت کردند.
معاون وزیر در ادامه گفت: بهرحال امیدوارم کاری که امروز شروع شده در سینمای جوان دوستان به صورت متمرکز و آکادمیک و هماهنگ امکان آموزش سینما را در سراسر کشور و دفاتر سینمای جوان پیدا می کنند این ادامه پیدا کند و سنگ بنای یک حرکت جدید باشد در عرصه سینما و تشکر می کنم از مدیران دفاتر سینمای جوان از اساتید بزرگواری که چه در تهران چه در شهرستان سفر کردند و با بچه ها گفتگو کردند و همین طور از مدیران سینمای جوان به خصوص جناب آقای میرزاخانی که می توانم بگویم ایشان فصل جدیدی را در سینمای جوان پدید آورد.
سینمای جوانی که به هرحال قبل از آمدن ما، دوستانی بودند که می خواستند تعطیلش کنند. اما امروز دیگر سینمای جوان ما ارزش هایی که پیدا کرده و خروجی های بسیار خوب که امیدواریم روز به روز بهتر بشود دیگر این را نمی توان جمع کرد و دارد هویت بهتری پیدا می کند و قطعا با آثار بهتر و برتر شما در آینده این سینمای جوان جایگاه محکم تری هم پیدا خواهد کرد. ما مطمئن هستیم که آینده سینمای ایران در دست شماست. البته برخی از جوانان هستند در آموزشگاه های آزاد دارند آموزش می بینند و یا در دانشکده ها و بالاخره جریان اصلی سینمای ایران در دست جوانان است که خوب این هنر و سینما را با عشق یاد بگیرند و غره نشوند که چیزی یاد گرفته اند
آخرین نکته گفته شده توسط شمقدری این بود: امیدوارم شما وارد عرصه حرفه ای سینما شوید و فیلم سوم و دهم و... بسازید یک نکته را به گوش داشته باشید. برای هر فیلمی که میخواهید بسازید چه کوتاه، چه مستند و چه بلند و فیلم فاخر واقعا فکر کنید که هیچ چیزی بلد نیستید و می خواهید از نقطه صفر شروع کنید. چون هر فیلمی تعریف و بیان و تجربه خودش را دارد و شما باید دانش و مهارت خود را دوباره بازآفرینی کنید و دوباره با همت عالی و نگرانی حتی که دقت و ظرافت کار را ببرد بالا انجام بدهید.
بهرحال اثر هنری فرآیند بسیار حساسی است که برمی گردد به اینکه در وجود شما یک معنا و مفهوم و پیام به شکل متعالی شکل گرفته و به تعبیری این توبره آب شما لبریز شده باشد و اون لبریز شدن است که باعث یک اثر هنری می شود. انشا ا.. که موفق و پیروز و مؤید باشید.
در این مراسم با نمایش کلیپ معرفی اساتید نامه 30 استاد حاضر در جلسه از دست مدیرعامل انجمن و رئیس سازمان سینمایی لوح تقدیر و هدیه دریافت کردند و همچنین شش هنرجوی فارغ التحصیل شده نیز به شکل نمادین از طرف کل فارغ التحصیلان مدارک پایان تحصیل خود را دریافت کردند.
ادامه بخش برنامه قرائت بیانیه هیات داوران توسط هادی مقدم دوست و اعلام اسامی برگزیدگان بود.
قابل ذکر است در پایان پس از اقامه نماز جماعت میهمانان در جمعی صمیمی به صرف شام پرداختند.
نخستین جشنواره فیلم اولی ها از 23 تا 26 شهریور ماه در تهران توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد.

یک دیدگاه بگذارید

لطفا حاصل عبارت زیر را به عدد در کادر مقابل آن بنویسید.
آخرین خبرها