نشست مطبوعاتی هفتمین جشنواره بینالمللی «فیلم و فیلمنامه رضوی» صبح امروز دوشنبه (۲۰ شهریورماه) با حضور شفیع آقا محمدیان (مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی)، حسین خورشیدی (معاون فرهنگی مرکز) و اصحاب رسانه در سالن «سینما حقیقت» برگزار شد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» شفیع آقا محمدیان در نشست مطبوعاتی هفتمین جشنواره فیلم و فیلمنامه رضوی به بیان گلایه هایی از آستان قدس پرداخت.
وی گفت: ما امسال بخش فیلمنامه را به این جشنواره افزودیم. به علاوه امسال برنامه ریزی شده تا حضور فعالی هم در دهمین جشنواره امام رضا (ع) داشته باشیم و علاوه بر چاپ کاتالوگ جداگانه نمایش فیلم در مشهد خواهیم داشت. همانطور که می دانید جشنواره امام رضا (ع) به چندین بخش تقسیم شده که مسئولیت هر بخش به عهده یک استان است و حاصل کار در شهر مشهد بررسی و جمع بندی می شود.
دبیر هفتمین جشنواره فیلم رضوی افزود: جشنواره رضوی بدون حمایت هیچ سازمانی برگزار می شود و ما هیچ کمک مالی دریافت نکرده ایم و برای برگزاری این جشنواره از بودجه خاص خودمان استفاده کرده ایم. تولید اثر سینمایی در رابطه با موضوعات رضوی بسیار دشوار است. ما سال گذشته فیلم «آسمان هشتم» را ساختیم که قرار بود استانداری خراسان هم در این تولید ما را یاری کند که البته به طور کامل محقق نشد اما به هر حال شهرداری مشهد و چند سازمان دیگر به ما کمک کردند. در هر حال ما برای بهتر برگزار شدن جشنواره بدنبال امکانات و جذب همکاری سایر سازمان ها هستیم.
آقا محمدیان گفت: ما فراخوان فیلمنامه رضوی را منتشر کردیم و تعدادی اثر نیز انتخاب شد و تا زمانی که هستیم فعالیت مان در این حیطه تداوم خواهد داشت و ساخت فیلم و کار فرهنگی در حیطه فرهنگ رضوی را انجام خواهیم داد. در واقع یکی از آثار مثبت جشنواره ها فرهنگ سازی است و ما خودمان را به این امر موظف می دانیم.
او همچنین نگاه آسیب شناسانه به آثار ارسالی را مهم دانست و گفت: ما در جهت آسیب شناسی آثار بخش بندی انجام دادیم و تصمیم گرفتیم تنها فیلم های مستند را بپذیریم تا به این ترتیب بتوانیم علل ضعف و قوت فیلم های مستند رضوی را به خوبی بشناسیم.
وی همچنین افزود: بخش بین الملل جشنواره اما رضا (ع) نیز از سال گذشته کار خود را شروع کرده و با هنرمندان چند کشور تماس داشته و تبادل نظر و فعالیت مشترک اتفاق افتاده است. در همین رابطه ما نیز آثار مربوطمان را زیر نویس کرده و برای آنها فرستادیم که اتفاقا نتیجه بسیار خوبی در برداشت. این فیلم ها به آذربایجان، فرانسه، کشورهای همسایه و برخی کشورهای افریقایی فرستاده شده است.
او درباره نگاه خصمانه برخی کشورها در رابطه با شیعیان گفت: در واقع ارسال این آثار به نوعی مقابله با مبارزات علیه شیعیان است و نگاه های خصمانه در تبادلات فرهنگی خیلی نمود ندارد و فعالیت های منفی برخی کشورها نمی تواند مانع فعالیت های ما شود. حتی در سطح برخی کشورها این آثار تکثیر گسترده داشته است. به طور مثال کشور تونس با اینکه جمعیت شیعیانش بسیار کم است اما در سفری که به آن کشور داشتم متوجه شدم فیلم به دستشان رسیده و بسیار هم راضی بودند.
وی تلویحا به فیلم مستند جنجالی یک و نیم میلیاردی مورد حمایت آستان قدس اشاره کرد و گفت: به جاست که آستان قدس اگر قرار است وارد عرصه حمایت از ساخت مستندهای اینچنینی شود از طریق مجاری معتبری مانند مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی وارد این حیطه گردد.
او همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران پیرامون همکاری با آستان قدس رضوی گفت: زمانی که یک فیلمساز بخواهد فیلمی در رابطه با موضوعات رضوی بسازد و نیازمند گرفتن تصاویر از حرم حضرت باشد ما نامه نگاری ها و ارتباطاتی با مسئولان خواهیم داشت و تا اندازه ای مشکلات این دوستان را برطرف می کنیم و تقریبا راه را هموار کرده ایم و مشکلات موردی که باید به صورت خاص خود حل شود.
او در پایان گفت: هر جشنواره موضوعی مشکلات خاص خود را دارد طبیعتا ما هم به صد در صد اهدافمان نرسیده ایم اما تاکنون بیش از نیمی از اهدافمان محقق شده است. متاسفانه نگاه اکثر فیلمسازان به آثار رضوی پرداختن به موضوع شفا گرفتن و حل مشکلات است اما از طریق جشنواره این دوستان متوجه می شوند که این تنها راه بیان کمالات حضرت نیست و باید نگاهشان را تغییر دهند. در واقع ما در حیطه پژوهش آثار موضوعی بسیار فقیر عمل کرده ایم که این امر نیز باید اصلاح شود.
یک دیدگاه بگذارید