مریم پاپی- دهلی: شرکت کنندگان در اجلاس تبدیل دهلی به دومین شهر فیلم هند که در حاشیه دوازدهمین جشنواره «سینه فن» در حال برگزاری است، بر راهکارهای از جمله ارتقای فرهنگ فیلم، ایجاد مرکزی فرهنگی و حمایت های دولتی، فیلمسازی مستقل در عین ارتباط با صنعت فیلم، تبدیل دهلی به مکانی برای فیلمبرداری و فراهم آوردن فرصت تجربه فیلم در سطوح مختلف تاکید کردند.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این اجلاس دو روزه که 31 جولای و اول آگوست در دهلی نو برگزار می شود، با حضور کارشناسان سینما، مقام های دولت ایالتی دهلی، سینماداران بخش خصوصی، شهرسازان و سایر فعالان فرهنگی به جنبه های مختلف تبدیل دهلی به شهر فیلم دیگر هند می پردازد.
شرکت کنندگان در نشست های تخصصی این اجلاس موضوعات مختلفی را مطرح کردند و با نظرات موافق و مخالف موجود آشنا شدند.
یکی از مواردی که در این اجلاس مورد تاکید قرار گرفت این بود که فیلم از دیگر هنرها جدا نیست و باید آن را در قالب فرهنگ و دیگر هنرها دید. میهمانان اروپایی این اجلاس بر حمایت دولتی و اقداماتی از جمله ایجاد یک مرکز فرهنگی که دولت باید به آن کمک کند تاکید کردند. در حالی که کارشناسان سینمای هند بیش از هر چیز سعی داشتند راه های استفاده از امکانات موجود را بیابند و بیشتر در خصوص ارایه مجوزهای ساخت و پخش فیلم همکاری دولتی را خواستار بودند.
مارکو مولر، دبیر هنری جشنواره فیلم رم که به عنوان کارشناس پانل تخصصی روز دوم با عنوان «فیلمسازی در هند» حضور داشت، مثال هایی از صنعت فیلم ایتالیا ارایه کرد و گفت: در ایتالیا دولت های مرکزی، محلی، یا شهرداری ها به ارتقای فیلمسازی کمک می کنند.
وی درعین حال بر مدیریت صحیح بودجه در فیلم ها تاکید کرد.
مولر با تاکید بر ضرورت یافتن لوکیشن های تازه برای فیلم ها افزود: هیچ چیز جز تدوین پس از تولید نمی تواند در داخل انجام شود.
یکی از فیلمسازان حاضر در جلسه تاکید کرد که با وجود خیابان های تنگ، کثیف و پرجمعیت دیگر بمبئی برای ساخت فیلم مناسب نیست و دهلی که امروز مدرن شده، می تواند به لوکیشن اصلی فیلم های هند تبدیل شود.
فیلمساز دیگری افزود: امروز برای تدوین کامپیوتر هست که همه جا می توان آن را منتقل کرد ولی لوکیشن و مکان فیلمبرداری خیلی مهم است.
وی تاکید کرد: دهلی مرکز سیاسی بوده به همین دلیل شرکت های فیلمسازی زیادی در آن شکل نگرفته، در عوض شبکه های خبری زیادی در این شهر هستند.
پیا سینگ، مدیر سینماهای DLF که مدرن ترین سینماهای شهر دهلی به شمار می روند نیز در ادامه این بحث بر افزایش تجربه فیلم شهروندان تاکید کرد و گفت: این تجربه باید در سطوح مختلف وجود داشته باشد. از تجربه های فیلمسازان گرفته تا مخاطبان که از روند تولید، یا از تماشای فیلم لذت می برند. وقتی تجربه فیلم افزایش می یابد فرهنگ فیلم هم بالا می رود.
وی در ادامه صحبت هایش بر لحاظ کردن عوامل اقتصادی، هتل، خرده فروشی و ... در روند تولید فیلم تاکید کرد.
یکی دیگر از فیلمسازان هندی حاضر در جلسه در ادامه بحث تبدیل دهلی به شهر فیلم هند گفت: درست است که افرادی هستند که با موبایل هم فیلم می سازند ولی از نظر من فیلم محصول تلاش تیمی است. یک فیلمساز مستقل هر جا که باشد فیلم مستقل می سازد. باید دید چطور می توان تعداد این فیلم ها را افزایش داد.
وی افزود: باید فیلم مستقل در دهلی تولید شود نه اینکه به بمبئی متکی باشد. اگر کاری که بمبئی یا چنای انجام داده را تقلید کنیم، به فیلم به عنوان کالا نگاه کرده ایم نه هنر. در رسانه ها فیلم های بالیوودی برجسته می شود ولی چیزی درباره فیلم های باارزش تر محلی نوشته می شود. یک خط درباره فیلم کوتاه نوشته نمی شود.
شرکت کنندگان در اجلاس دو روزه تبدیل پایتخت سیاسی هند به شهر فیلم دوم این کشور، در این اجلاس دو روزه تصریح کردند که دستیابی به این هدف بیش از آنکه به فضا نیاز داشته باشد، نیازمند ارتقای فرهنگ فیلم میان شهروندان است. آنها تاکید کردند که صرفا عشق ورزیدن به فیلم فرهنگ فیلم بوجود نمی آورد. در این اجلاس بر اقداماتی از جمله ایجاد موزه ای درباره فیلم، استفاده از جشنواره ها، فضاهای شهری همچون پارک ها، همکاری با دانشگاه ها و همچنین بر ضرورت وجود سیستمی یکسان و مرجعی واحد برای ارایه مجوز به فیلم تاکید شد.
یک دیدگاه بگذارید