رئیس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری به چهل و ششمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان پیام داد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از ستاد خبری چهل و ششمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان - فصل 4 اترک روز گذشته جواد شمقدری رییس سازمان امورسینمایی و سمعی و بصری در آستانه برگزاری این جشنواره به اترک پیام داد.
شمقدری چهل و ششمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان را به عنوان اولین جشنواره فیلم پس از تاسیس سازمان سینمایی نامید.
متن کامل پیام شمقدری به شرح زیر است:
جشنواره های فیلم کوتاه که انجمن سینمای جوانان ایران در گوشه گوشه کشور برگزار می کند گواه بالندگی فرهنگ ایران اسلامی و نشاط و شور جوان ایرانی است که با تکیه بر باورهای ملی اسلامی، به دنبال نقش موثر خود در آینده و سرنوشت ملت خویش است و سینما زبان و ابراز تجلی ترسیم این مسیر است.
جشنواره فیلم اترک در منطقه ای معتدل و زیبا و در همجواری بارگاه امام رئوف و ملجاء بی پناهان، حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در حالی برگزار می شود که نام خود را به عنوان اولین جشنواره فیلم در عصر سازمان سینمایی ثبت کرد. دوره جدیدی که سینمای ایران با نگاه به افق های بلند اهداف و آرمان های ملت بزرگ ایران با ساختار مستقل و چابک و مأموریت های تازه راه خود را خواهد پیمود و جوان فیلمساز ایرانی با تکیه بر هویت ایرانی اسلامی وظیفه انقلابی و دینی و ملی خود را در خلق شگفتی های تازه به سرانجام می رساند و با ایده و سوژه های بکر راه پیشرفت و تعالی کشور و مردم خود را هموار می سازد.
تفکر، تعلق خاطر، غیرت مندی ، نگاه آرمانی در کنار جوشش و خلاقیت هنری و کسب مهارت و دانش و تلاش و سخت کوشی و امید، بستر و پشتیبان پیروزی هاست.
برای همه دست اندرکاران و فیلمسازان و هنرمندان جوان این جشنواره ، آرزوی موفقیت و بهروزی دارم.
جواد شمقدری
معاون وزیر و رییس سازمان سینمایی
افتتاح چهل و ششمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان
عصر امروز - 20 اسفند ماه - چهل و ششمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان در بجنورد کار خود را آغاز میکند.
جشنواره منطقه ای سینمای جوان – اترک که آخرین جشنواره منطقه ای انجمن در سال 1390 است با حضور هنرمندان هفت استان خراسان رضوی، جنوبی، شمالی ، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گلستان و یزد و همچنین سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی و دبیر جشنواره و مقامات استانی، سرپرستان سیزده دفتر انجمن در هفت استان شرکت کننده و اصحاب رسانه و مطبوعات با حضور در گلزار شهدای استان و گلباران کردن مزارشهدا و سپس افتتاح گالری بخش مسابقه عکس وپوستر فیلم افتتاح خواهد شد.
از روز یکشنبه 21 اسفند ماه جشنواره با نمایش فیلمهای کوتاه بخش مسابقه در 5 سانس 75 دقیقه ای، یک سانس نمایش آثار برتر جهان با ساختار تجربی و در پایان شب با نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه توسط عزیزالله حاجی مشهدی منتقد سینمایی کشور و از طرف دیگر برگزاری دو کارگاه آموزشی فیلمنامه نویسی و گپ خودمانی (نقد و بررسی عکسهای بخش مسابقه) به کار خود ادامه خواهد داد.
هنر آفرینش زیبایی است و خلق زیبایی تجلی قدرت خداوند
سرپریت اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی و دبیر جشنواره نیز به اترک پیام داد.
به نام آنکه او نامی ندارد و هر نام که خوانی سر برآرد
سپاس او را که فکر، روح و دستانم را برای دوست داشتن و عشق ورزیدن آفرید.
سپاس آن کس را که آب را آفریده بود و خاک را، آنگاه که سکوتی سرشار از نامش جهان را فراگرفته بود، ناگهان اندیشه ای سکوت جهان را بر هم زد و سمفونی آدم با رقص آب و خاک متولد شد و من متولد شدم و من هم خالق شدم، اما نه این بار با آب و خاک، که حرکت، تصویر، نور و رنگ به سماع درآمدند و خلق شد مخلوق من. آری من نیز همچون خدای خود هنرمندی کردم و هنر را به تصویر کشیدم.
و اما هنر...
هنر نمود و جلوه ای بس شگرف انگیز است و سازنده حیات بشری.
تبیین مفهوم هنر رسالت هنرمندان است و اهل معرفت.
انسان حقیقتی در حال شدن است و هنر حقیقتی متعالی و مقدس که نجات بخش انسان است.
هنر آفرینش زیبایی است و خلق زیبایی تجلی قدرت خداوند.
هنر انسان در کلام، تصویر، شعر و موسیقی و ... نمود و جلوه می یابد تا عاشقانه انسان را به عشق رهنمود سازد و در تکامل حیات رو به ابدیت آدمی و ورود به پیشگاه آفریننده کائنات مدد کند.
هنر سینما نیز به عنوان یک دستاورد انسانی با کوشیدن برای رشد و بالندگی فرهنگ و تمدن یک جامعه معلمی است که انسان سازی می کند و به انسان مفاهیم و مصادیق انسان محورانه را میآموزد.
سینما پایه گذار آمال و عواطف و احساسات و نیازهای رو به رشد بشر است. سینما در جوهر حقیقی و سرشت انسانی بشر می کوشد و آنچه که بشر را به تکامل می رساند بی شک همان جوهر و سرشت حقیقی آن است.
اما یک هنرمند سینمایی مسلمانِ متعهد به خوبی می داند که امروز در این آشفته بازاری که شیاطین انسان نما در جامه ی ایسم های کذایی با فخر فروشی، بشر را با ابزار پاک هنر به بیراهه می کشانند، باید سخن آن پیر سفر کرده (امام خمینی.ره) را چراغ راه خود قرار دهد: «هنر در عرفان اسلامی، ترسیم روشن عدالت و شرافت و انصاف و تجسیم تلخکامی گرسنگانِ مغضوب قدرت و پول است».
یک هنرمند جوان مسلمان ایرانی باید بداند و می داند که سنگر فیلم سازی او امروز بسیار متفاوت تر است از ادبیات های پوچ هالیوودی و صهیونیستی.
امروز که به حمدالله در این عرصه جوانان نقش آفرینی می کنند و سینمای جوان حرارت و شوقی بس شگرف به خود گرفته، این تکلیف هم بس سنگین تر و ظریف تر می نماید.
هنرمندان جوان باید بدانند که امروز سینما، این میراث کهن و ارزشمند در معرض امواج فرا گستر قرار گرفته است. هنر سینما نوید بخش عصاره زندگی و نمایش زیباترین وجه کمال آدمی است، اگر نور ایمان و حقیقت جویی در آن بدرخشد.
باشد که چشمه سار سینما با ید توانمند شما جوانان مومن و انقلابی این سرزمین به جوشش آید و در سایه بیرق توحید بوستان تشنه معرفت آدمی را سیراب سازد.
شما هنرمندان عرصه فیلم و سینما با توکل به خدای بزرگ در این مسیر راه بالندگی و رشد بشریت را بپیمایید، چرا که رهبر فرزانه عزیزمان هم فرمودند:« سینما کلید پیشرفت کشور است.»
و من الله توفیق
حسین ثابت قدم وحید
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی و دبیر جشنواره
آینده سینمای جوان را روشن می بینم
مدیر کل دفتر مجامع و جشنواره های سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مهم ارزیابی کردن برگزاری جشنواره سینمای جوان و نقش بسزای آن در رشد سینمای کشور تصریح کرد: آینده سینمای جوان را روشن می بینم.
دکتر بهمن حبشی، مدیرکل دفتر مجامع و جشنواره های سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جشنواره فرصت مناسبی را به هنرجویان سراسر ایران می دهد تا خود را بسنجند،گفت: سینمای حرفه ای از طریق برگزاری چنین برنامه هایی و با کشف و پرورش استعدادهای موجود در این حوزه شکل می گیرد.
وی با اشاره به اینکه نمی توان ضرورت برگزاری جشنواره ها و تأثیر آن را در رشد و تعالی هنر سینما انکار کرد، اظهار داشت: باید چنین رویدادهایی را تقویت کرد و هر اندازه این جشنواره حرفه ای تر برگزار شود و استعدادهای موجود مورد حمایت قرار بگیرد و نسل جوان وارد حوزه فیلمسازی حرفه ای شود، می توان گفت دستاورد قابل توجه ای را در این حوزه شاهد هستیم.
حبشی افزود: در این حوزه فن و فرهنگ باید تقویت شود و در واقع باید در کنار فناوری به مقوله فرهنگ و ریشه های تمدنی و تدینی آن توجه شود.
وی ادامه داد: هر چه هنرمندان سینمای جوان بتوانند از فرهنگ خودی آثار بیشتری را خلق کنند در آینده شاهد نسل خوش فکر و دانا در سینما خواهیم بود.
وی با بیان اینکه باید هدف از برگزاری جشنواره کشف استعدادها، کمک به تولیدات هنرمندان، هدایت و حمایت از آنها باشد، اظهار داشت: افق این عرصه را روشن می بینم و معتقدم سینمای جوان گام های خوب و امید بخشی را برای سینمای حرفه ای برمی دارد.
حبشی همچنین در ادامه تصریح کرد: نباید به حداقل دستاورد ها قناعت کرد بلکه باید افق های بالاتری را مد نظر قرار دهیم و با همتی والا در این راستا گام برداریم.
وی سینمای جوان را سکوی پرش برای هنرمندان فیلمساز دانست و افزود: با حمایت های انجام گرفته در این بخش زمینه برای تجربه اندوزی نیز فراهم شود.
وی تاکید کرد: آینده این عرصه را روشن می بینم چرا که امید زایی را در برنامه های این مجموعه شاهد هستیم.
جشنواره سینمای جوان، غنای تجارب و اعتلای هنر ایران اسلامی را به دنبال دارد
مهندس ابوطالب شفقت، استاندار خراسان شمالی با عنوان اینکه حرکت فرهنگی عظیمی که در چند سال اخیر با عنوان جشنواره سینمای جوان و با هدف معرفی توانمندی های مخلصانه و هنرمندان جوانان نقاط مختلف کشور دنبال می شود، تلاشی ستودنی و در خور تحسین است، افزود: چرا که فیلم، به عنوان رسانه ای اثرگذار و پر مخاطب، جایگاه والایی در ساختمان مهندسی فرهنگی یک کشور دارد.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی همچنین در تاکید اهمیت هنر سینما، افزود: هنر هفتم با قدرت ژرف و اثر گذار خود توانسته جوامع بشری را از هر قوم، فرهنگ، زبان و ملیت در همه عرصه ها و نسل ها با هم مرتبط ساخته و فرضیه های تعامل و تبادل افکار و اندیشه را با زبابی مشترک در جهت کمال و سعادت انسان ها فراهم سازد.
شفقت در ادامه مطلب فوق افزود: در این میان سینما با بهره گیری از جاذبه های تصویری و کلامی نقش موثری را در تعامل انسان ها ایفا می کند.
وی به فرهنگ ایرانی اسلامی متبلور شده پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران اشاره کرد و هنر متولد شده از بطن این فرهنگ را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: این هنر رنگ و نگاری متفاوت دارد چرا که هنری مطابق با ارزش ها و اصالت های قرآنی و با تفکر، اندیشه، اخلاق و هویت اسلامی همراه شده است.
وی هنرمندان این خطه را سفیران صادق و راویان راستین فرهنگ و هنر که با صیانت از ارزش های ماندگار الهی و اسلامی آثار بدیع و فاخر خلق کرده و اذهان جهانی را به تعقل وا داشته نام برد و بیش از پیش بر اهمیت جایگاه این عرصه تاکید کرد.
استاندار در این راستا و با تاکید مجدد بر اهمیت اثرگذاری نقش سینماگران با یاد آوری وظیفه تعالی بخشی آنان، توصیه کرد: باید هنر، متوجه جهان فطرت و متعالی ایمان باشد نه طبیعت محدود آدمی!
شفقت در تکمیل مطلب فوق اظهار داشت: وظیفه یک هنرمند جوان تلاش برای رساندن کشتی زندگی این بشر طوفان زده به ساحل امن الهی است، که این مهم می تواند در این عرصه نمود پیدا کند.
وی این جشنواره را با تبادل اندیشه و هنرنمایی مضاعف، سبب غنای تجارب و اعتلای هنر ایران اسلامی دانست و با قدر دانی از برگزارکنندگان آن، خواستار توجه به بهره برداری از این فرصت سازنده شد.
وی اظهار امیدواری کرد: با توسعه فضاهای اینچنین ارتقاء سطح هنر و آگاهی هنرمندان فراهم شود.
جشنواره منطقه ای سینمای جوان، شاخص های فرهنگی استان را ارتقا میدهد
تنی چند از روسای فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان های خراسان شمالی تأکید کردند: برگزاری جشنواره سینمای جوان باعث ارتقاء شاخص های فرهنگی استان می شود.
رضا رضایی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بجنورد، با تأکید بر اهمیت برگزاری این جشنواره، آن را سبب ایجاد تحول در زمینه موضوعات مرتبط دانست.
وی بیان کرد: در سال 87 هم که تجربه برگزاری هشتمین دوره از این جشنواره را داشتیم با وجود این که استان هنوز زیر ساخت ها و بستر های آموزشی لازم را نداشت، توانستیم خوب برگزار کنیم.
وی عنوان کرد: هنرمندان ما در آن سال توانستند رتبه های خوبی را کسب کنند و به جشنواره بین المللی فیلم تهران در حوزه فیلم و عکس راه پیدا کنند.
وی افزود: خوشبختانه در این دوره ظرفیت ها و استعدادهای خوبی داریم که با توجه به شروع فعالیت های آموزشی، تقویت بنیه علمی و فنی هنرمندان مرکز استان را موجب شده است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بجنورد، با اشاره به نشست های تخصصی و برگزاری کارگاه های آموزشی مختلف در این جشنواره، اظهار داشت: جشنواره بستری را فراهم می کند که هنرمندان بتوانند تبادل تجربه و اندیشه داشته باشند.
رضایی افزود: در این جشنواره ها تاکید بر سینمای ملی، بومی و محلی است و خراسان شمالی نیز قابلیت های فرهنگی بسیاری دارد که می توان از آن ها برای مستند سازی فرهنگ ها و آداب و رسوم استان استفاده کرد.
اسماعیل مقدس، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مانه و سملقان نیز در ادامه این گفتگو با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره در استان، اجرای این برنامه ها را ضروری دانست.
وی در ادامه یکی از راه های گسترش سینما را برگزاری جشنواره ها دانست و تصریح کرد: این جشنواره بستری مناسب برای رقابت هنرمندان و ارتقای هنر سینما است.
وی همچنین در ادامه مطلب فوق با تاکید بر برگزاری جشنواره ها به شکل سالانه، گفت: این اتفاق موجب فعال شدن هنرمندان و ایجاد انگیزه برای خلق آثاری نو می شود.
وی به هزینه های سنگین ساخت فیلم اشاره کرد و بیان داشت: هر شهرستان باید به سالن برای ارائه فیلم وخلق آثار هنرمندان مجهز شود تا بتوانند آثار بهتری را خلق کنند.
حسین هلاکویی، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اسفراین با بیان این مطلب که برگزاری جشنواره ها باعث دلگرمی هنرمندان و رونق فعالیت هنری آنان می شود، اظهار داشت: این رویداد هنری بستری مناسب برای کشف و شکوفایی استعدادهاست.
وی با تاکید بر برگزاری کارگاه های آموزشی در دل جشنواره ها بیان داشت:کارگاه های نقد و بررسی فیلم، عکاسی و فیلم نامه علاوه بر این که باعث بالا رفتن روحیه و ایجاد انگیزه هنرمندان و پی بردن هنرمندان به نقاط ضعف و قوت آنان می شود.
علی اصغر نودهی، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فاروج نیز در ادامه با بیان اینکه برگزاری جشنواره ها در استان ها، شاخص های فرهنگی را بالا می برد، گفت: سنجش و ارزیابی آثار خود از طریق تماشای آثار هنرمندان دیگر مناطق کشور ازجمله دستاورد های این جشنواره است.
وی در ادامه با عنوان این مطلب که قبل از برگزاری جشنواره های منطقهای باید جشنواره های شهرستانی و استانی برگزار شود، افزود: برپایی چنین جشنواره هایی سبب می شود تا هنرمندان با کسب تجربه و آگاهی بیشتر در جشنواره حضور یابند و نتیجه پر بار تر شود.
وی با تاکید بر آموزش سینما گران جوان، اظهار داشت: هنرمندان در شهرستانها باید قدرت رقابت با هنرمندان سایر استان ها را داشته باشند که این امر با برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی تحقق خواهد یافت.
نودهی، در خاتمه با اظهار این مطلب که استعداد و ظرفیت بالایی در شهرستان ها وجود دارد، گفت: هنرمندان عرصه های مختلف باید ساماندهی شوند و خدمات آموزشی به آنان ارائه شود.
یادآور می شود؛ چهل و ششمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان فصل 4- اترک در 4 بخش فیلم کوتاه، فیلمنامه، عکس و پوستر فیلم 21 تا 23 اسفند سال جاری با حضور استان های کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی در حال برگزاری است.
یک دیدگاه بگذارید