پروژه محمد (ص) پس از طی نزدیک به سه سال مراحل مقدماتی و پیشتولید، در آستانه آغاز مرحله فیلمبرداری قرار دارد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» به نقل از روابط عمومی فیلم، اولین مرحله شروع بهکار این فیلم از مهرماه سال 1386 با فعالیت گروه تحقیق آغاز شد تا اولین نسخه از فیلمنامه در نوروز سال 1388 آماده شود. طبق پیشبینی و برنامهریزی گروه سازنده، دوره پیشتولید پروژه از خردادماه 1389 تا شهریورماه 1390 تعیین شد، تا در پایان این مرحله، فیلمبرداری آغاز شود، که حالا امید میرود با توجه به روند مطلوب پیشرفت کار، فیلمبرداری زودتر از تاریخ پیشبینیشده شروع شود. مرحله فیلمبرداری 6 ماه به طول خواهد انجامید و تخمین زده میشود فیلم، برای ماههای پایانی سال 1391 آمادهی نمایش باشد. در طول مدتی که مرحله پس از تولید سپری میشود، فعالیتهای لازم برای انجام پیشتبلیغات و آمادهسازی مقدمات پخش جهانی اثر انجام خواهد شد.
بناست سهگانهای سینمایی و مستقل از هم تولید شود که به مقاطع مختلف حیات پیامبر اسلام (ص) بپردازد. در اولین فیلم، قصه از دوران جاهلیت و شرایط اجتماعی زمان تولد حضرت آغاز میشود و در 12 سالگی ایشان بهپایان میرسد.
آنچه از ابتدا مورد نظر بوده، عرضهی این فیلم در ابعاد بینالمللی و طراحی اثر برای تماشاگر جهانی است. بنا نیست بینندهی این فیلم لزوما مسلمان باشد؛ هر تماشاگری با هر دین و آیینی میتواند مخاطب فیلم محمد (ص) باشد. بنابراین منطقی است برای تولید اثر نیز از مشارکت و حضور سینماگران بینالمللی استفاده شود. برای مدیران پروژه، بدیهی به نظر میرسید که وقتی قرار است فیلمی درباره والاترین موضوع نزد ما مسلمانان ساخته شود، باید از برجستهترین سینماگران بینالمللی و ایرانی دعوت بهکار شود. از همین رو، جمعی از عوامل بینالمللی برای بهسامان رساندن این پروژه دعوت به همکاری شدهاند و اینک در کنار همتاهای ایرانیشان مشغول بهکارند. در این شکل از همکاری، هدف دیگری نیز تامین خواهد شد: تبادل علم و تجربه میان سینماگران تراز اول بینالمللی و ایرانی. به همین جهت برای برآورده کردن این مقصود، از هر سینماگر خارجی که دعوت بهکار شده، همتای ایرانیاش نیز در کنار او قرار گرفته تا امکان همکاری مشترک مهیا شود.
با توجه به تنوع جغرافیایی کشورمان، کلیه لوکیشنهای فیلم نیز در ایران انتخاب شده تا با تمرکز تولید، استاندارد کیفی مطلوبتری حاصل شود. پس از تحقیقاتی که درباره مشخصات جغرافیایی شهرهای مقدس مکه و مدینه انجام شد، مکانهایی که مشابهت لازم را با مختصات فیزیکی این دو شهر داشتند در ایران انتخاب شد، مکانی برای احداث مکه و مدینه در نظر گرفته شد، و در حال حاضر کل شهر مکه با مشخصات 1400 سال قبل، در اندازه یک به یک (مختصات واقعی) طراحی و ساخته شده است.
پس از پایان فیلمبرداری، این دکور عظیم، تحت عنوان شهرک سینمایی پیامبر اعظم (ص) به تمام پروژههای سینمایی جهان درباره تاریخ اسلام امکان بهرهبرداری خواهد داد.
فهرست برخی از عوامل فیلم سینمایی محمد (ص) از این قرار است:
کارگردان: مجید مجیدی/ نویسنده فیلمنامه: کامبوزیا پرتوی، مجید مجیدی، با همکاری حمید امجد/ مشاور کارگردان: رضا میرکریمی/ کارگردانهای یونیت دوم: بیژن میرباقری، سیروس حسنپور/ دستیار اول کارگردان و برنامهریز: لوکا لاچین/ دستیاران کارگردان: علی سبزواری، حسن نجفی، بهزاد رفیعی، محسن قرائی/ مدیر فیلمبرداری: ویتوریو استورارو، فیلمبردار: حمید خضوعی ابیانه/ طراح تولید (مدیر طراحی صحنه، دکور و آکسسوار): میلژن کرکا کلژاکویچ، مدیران و طراحان هنری: محسن شاهابراهیمی، حمید قدیریان، بابیک برانمیر (بانه)/ طراحی هنری: اصغر نژادایمانی، بهزاد آدینه/ طراحی آکسسوار: فرانکو فوماگالی/ طراحی لباس: مایکل اوکانر/ طراحی گریم: جیانتو دروسی/ جلوههای ویژه کامپیوتری: اسکات اندرسون، هماهنگکننده: امیررضا معتمدی/ جلوههای ویژه میدانی: کوریدوری، جواد شریفیراد/ مستندسازی پروژه: محمد مقدم، مهتاره علیزاده/ امور بینالملل: رضا تشکری/ امور مالی: مهدی نیرومند/ هماهنگی امور مدیریت پروژه: نریمان شاداب/ مدیران تولید: مجتبی متولی، محمد رضا منصوری، فرهاد کینژاد/ تهیهکنندههای اجرایی: پروانه پرتو، علیرضا رضاداد/ تهیهکننده: محمد مهدی حیدریان/ سرمایهگذار: موسسهی سینمایی نور/ روابط عمومی: حسین معززینیا
یک دیدگاه بگذارید